Konsten att bli en ny Hitler

Kissinger bytte guldstandarden 1971  till petrodollar-systemet – detta då USA inte hade  något guld kvar att växla sina dollar mot. All olja blev tvunget att köpas och säljas i dollar. Man kan säga att systemet numer har oljefot istället för en guldfot. Att reglera mängden energi blev då ett än större penningpolitiskt redskap. Man kan lätt förstå varför det måste råda brist på energi och i synnerhet brist på alternativ till olja då olja står som bas för dollar istället för guld. Genom att kontrollera flödena på olja kan priserna på olja hållas högt eller ibland lågt och dollarvärdet regleras. Alternativ till olja som energi hotar m.a.o petrodollarsystemet och måste oxå bekämpas – i synnerhet lokala småskaliga alternativ som skapar högre grad av självständighet. Det ska vara stora prylar – uran t.ex handlas också i dollar, så kärnkraft är ok. Thoriumreaktorer accepteras dock inte då det finns Thorium i överflöd och reaktorerna kan byggas mindre och säkrare.

USA har, såsom alla imperier, försvarat sin valutas existens såsom världsvaluta. USA har genom petrodollar fått en ”free ride” och inte behövt producera något själv – mer än dollar som andra länder behövt för att köpa olja. När USA inte längre kan livnära sig på att bara tillverka dollar rasar deras ekonomi där över 70% består av konsumtion –av t.ex Kina-prylar. Kina och Ryssland har t.ex beslutat att sluta använda dollar när de handlar med varandra – finns många fler länder på samma spår.

För dollar är fortfarande  den måttstock länder försöker stärka sin export med. Genom att försöka trycka ner värdet på sin egen valuta gentemot dollar försöker länder gynna sin egen industri. Och allt USA behövt göra är att trycka dollar och shoppa loss på det andra producerar.

Att tvinga andra länder att använda sin valuta är ett gammalt imperie-trick som går tillbaks minst till Romarna och har alltid varit det centrala i modern kolonialism. Kolonierna har varit tvungna att jobba gratis för att få tillgång till imperiets valuta som imperiet skapar från ingenting (och givetvis har haft ensamrätt att skapa).

USA:s frihetskrig handlade t.ex om koloniernas rätt att skapa sin egen valuta. Kolonierna var helt enkelt trötta på att bli utsugna av det Brittiska imperiet som kunde köpa upp allt med sin valuta tillverkad i England. Skatten som lades på kolonierna var ett sätt att återforsla valuta tillbaka till Storbritannien så att det alltid rådde valutabrist i kolonierna. I dollarsystemet kallas denna återforsling  ”Petrodollar recycling” och fungerar lite mer diskret men i princip på samma sätt.

De är ingen tillfällighet att de som utmanar detta system blir kallade Hitler. Putin, Chavez, Saddam Hussein, Khadaffi, Ahmadinejad har alla samma nämnare gemensamt – de hotar dollarn såsom världsvaluta och har alla blivit kallade Hitler av USA administrationen ( Khadaffi har i och för sig benådats från att vara en Hitler då han numer återgått till att sälja olja i dollar – uppdatering – nu har han blivit Hitler igen). Det innebär inte att jag tycker dessa herrar är ”goda” människor – jag bara konstaterar att de alla har en gemensam nämnare i att bli kallade Hitler och att de utmanat petrodollar-systemet.

Att USA invaderat Irak, försökt få till en statskupp i Venezuela och vill attackera Iran är kanske inte så konstigt. Oljeledningen som skulle gå genom Afghanistan är nog en av anledningarna till den invasionen. Att titta bakom draperiet och kolla vilka som styr USA är tabu så det får bli underförstått givet.

Hitler gjorde sig också ovän med penningparasiterna när han gick förbi bankirernas skuld/kredit-system och skapade pengar direkt utgivna från staten, precis såsom Lincoln en gång gjorde med sina Greenbacks. Men Hitler hette ju redan Hitler så honom behövde de ju inte döpa om.

Hitler var givetvis en psykopat i vilket fall som helst. Men medan psykopaten Kissinger fick Nobels fredspris för sina ”goda” gärningar fick psykopaten Hitler nöja sig med att bli nominerad till Nobels fredspris 1939 av socialdemokraten Erik Brandt. Men både Hitler och Kissinger delar, som sagt, på den tvivelaktiga äran att vara/varit psykopater – därom råder inga tvivel. Att psykopatin ansamlas i toppen av samhället är heller inget vi ska se och framför allt inget göra något åt. För otvetydigt är det fortfarande psykopater som styr oavsett vilken färg de viftar med.

Kanske skulle det startas ett anti-psykopatparti?

”Who controls the food supply controls the people; who controls the energy can control whole continents; who controls money can control the world.”
– Henry Kissinger

Relaterat: Ekonomiprofessor Michael Hudson talar klarspråk om dollarhegemonin i en artikel i Kristianstadbladet:

”- Om andra länder inte accepterar amerikanska dollar så kommer USA att se det som en krigsförklaring. Det förklarade en amerikansk finansminister personligen för mig på 70-talet. Kinesiska tjänstemän jag talat med har sagt att de sitter på dollarobligationer för att USA inte ska attackera dem med kärnvapen. Det handlar om ren militär utpressning.”

SvD

e24

e241

Aft

Gp

Aft2

e242


Annonser

47 thoughts on “Konsten att bli en ny Hitler

 1. Fick just syn på det här inlägget på tal om psykopater som styr.
  Psychologist Bruce Levine: Staying sane under psychopathic rule –
  http://coto2.wordpress.com/2011/01/10/psychologist-bruce-levine-staying-sane-under-psychopathic-rule/#more-13864

  tänkte också på… ”don’t fight the system, replace it”. Galenskapen är så stor nu och det gamla verkar fallfärdigt så det kanske är dags att lägga fram en vision om ett samhälle med mänsklighet och välstånd och hur enkelt det är att skapa ett sådant.

  • Den var riktigt bra! Tack!

   Professor Robert Hare är en som du borde kolla upp – det finns lite av honom på t.ex youtube. Han har gjort tester som tydligen ingen psykopat kan slinka igenom. Tillsammans med en hjärnskanning skulle det vara enkelt att sorla bort psykopaterna då de till skillnad lider av en neurologisk skada som gör att de inte kan känna empati. Robert Hare vill att det ska finnas sådana tester för att ta bort de mest känslostörda från höga positioner.
   Eskimåer brukade tydligen knuffa psykopater från iskanten. Men så långt behöver man inte gå.

   En annan som skrivit om psykopati är polacken Lobaczewski vars bok ”Ponerology” var jobbig som fan att läsa men bra. En bra lättlyssnad sammanfattning kan du höra här (4 delar):

   Här är en bra artikel om psykopati som är mycket läsvärd:
   http://www.agoracosmopolitan.com/home/Frontpage/2008/01/02/02073.html

 2. ”Hitler var givetvis en psykopat i vilket fall som helst.”
  ..hävdar man. Iaf hävdar ju desamma människor som styr idag och som styrde då.. Och som tillsist lyckades krossade Hitler, eller snarare hela Tyskland och dess folk.. Att han var en galen psykopatiskt massmördare som inte sysslade med annat än att hata alla icke-vita och utöva anfallskrig.

  Vi som ”råkar” vara galna och mordiska ”nazister” kan nämligen inte vår egen ideologi och är såklart bara konspirationsnötter när vi (alltid) hävdat att det finns en världskonspiration, idag populärt kallat NWO, vilket dock bara är namnet för samhällssystemet man vill införa. Organisation är av oss kallad ZOG – Zionist Occupational Government, eftersom den är styrd av det som Churchill benämnde ”de internationella judarna” (dvs zionisterna), dåtidens och även nutidens globalistiska bankirer. När Churchill skrev detta var det ganska välkänt, men efter andra världskriget blev det närpå förbjudet att säga eftersom det var samma sak som nationalsocialisterna sa.

  Aldrig att vi skulle ha något på fötterna dock.. När vi tex säger att det är samma agenda som pådriver bla ”mångkultur”, med syftet att splittra folken och nationerna (utan kulturella och etniska gränser finns inga nationer i verkligheten, då återstår bara linjer på kartor), för att då göra en världsfederation lättare att genomdriva? (du har redan sett http://thezog.wordpress.com/)

  Men även när de själva erkänner detta.. så existerar det bara i vår fantasi såklart:

  Och är det kanske, bara kanske, inte sant att man/vi hatade och ville utrota icke-vita?

  Men nej. Dags att somna om nu. Kom alltid ihåg vad ”mönstermedborgare” gör: Tro INTE på vad du själv ser, hör, tänker. Dina sinnen bara lurar dig. Tro på vad du blir tillsagd! Om man visar dig ett päron och säger att det är en apelsin så är det en apelsin.
  Leve Storebror.. etc

 3. På tal om olja, är du medveten om att IEA erkänt att ”peakoil” passerades 2006? Detta innebär att vi aldrig mer kan öka produktionen av vår viktigaste energikälla ”light crude oil” i framtiden.

 4. Jag måste nog hålla med bloggaren Lincoln här. Det är psykopater även om sionister är otroligt överrepresenterade i detta psykopatgäng. Hitler var enligt mig en grav psykopat, men likaså var Churchill – att rangordna psykopater är nog ganska meningslöst. Toppen av systemet består även idag av psykopater.

  Jag tycker att du som skriver under pseudonymen ”Väckt” inte ska gå i fällan att skylla på utlänningar nu när finansspelet håller på att rasa. Det är just den sortens rasism de vill ha för att kunna smita iväg när korthuset faller. Det är därför de tillåtits komma hit – för att bli syndabockar när skiten faller. Du blir bara en nyttig idiot om du faller för detta trick.

  Det är kanske lite du missat i vad för gemensamma nämnare nationalsocialismen har med dess tvillingbror sionism. Den rasistiska delen och nationalsocialismen i nazismen var/är gemensam med sionismen. Moses Hess, sionismens grundare, myntade uttrycket nationalsocialism och var lika rasistisk som nazismen (fast omvänt då givetvis). Sionism och nazism är två sidor av samma mynt precis som båtarna med vettskrämda judar som skeppades till Palestina hade svastikan på ena sidan och davidsstjärnan på andra.

  Att använda samma rasism och skruvade ”nationalsocialism” som sionisterna står för för att försvara sig mot sionismen är fel. Det skapar bara de spänningar som sionisterna är expert på att skapa och utnyttja. Om du kollar upp t.ex de nazist-partier som funnits i USA har de alla sponsrats av sionisterna (en av ledarna var t.om jude). Sluta hata invandrare – det är precis dit de vill ha dig – du blir bara en nyttig idiot.

  Sionisterna/judarna blev helt rabiata när Hitler skapade en valuta som staten skapade och inte skapades genom att de privata parasiterna skuldsatte landet genom sina påhittade krediter. Judendomen förklarade krig mot Hitler redan 1933 p.g.a detta. Inget system skulle få existera utanför parasitismen i skuld/kredit systemet. Att andra världskriget i grunden handlade mycket om detta är nog utan all tvivel.

  http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/NEWSTF/stfch4.htm

  Detta försvarar dock inte rasism i nazismen . Man ska dock vara medveten om att denna rasism var djup även i t.ex socialdemokraterna (inte minst hos paret Myrdal) och andra partier. Det första rasbiologiska institutet i världen skapades t.ex i Uppsala och socialdemokratiska partitoppen hyllade det (borgarna likaså). Churchill var t.ex minst en lika stor rasist som Hitler. Det försvarar, som sagt, inte Hitlers rasism på något sätt men historien är bra mycket skitigare än vi fått lära.

 5. ”Jag tycker att du som skriver under pseudonymen ”Väckt” inte ska gå i fällan att skylla på utlänningar nu när finansspelet håller på att rasa. Det är just den sortens rasism de vill ha för att kunna smita iväg när korthuset faller. Det är därför de tillåtits komma hit – för att bli syndabockar när skiten faller. Du blir bara en nyttig idiot om du faller för detta trick.”

  Det är inte jag som går i fällan eftersom jag aldrig ens skyllt på några ”utlänningar”, eller utsett dessa till syndabockar. Jag har aldrig sagt att jag hatar invandrare. Tvärtom faktiskt. Men du gör dock den anklagelsen ÄNDÅ..

  Så är du säker på att det är jag som är lurad/indoktrinerad?

 6. Och mycket av det andra är gravt felaktigt.. (men jag känner väl såklart inte till min egen ideologi) man undrar vilken propagandasida du läst det på?

  Vidare så var det inte Moses Hess som myntade termen nationalsocialism. Det var troligen Maurice Barrès. Hitler var dock egentligen emot att NSDAP skulle heta just det. Han gillade inte termen från början..

  Hursomhelst, alla talar om ”rasismen”, (oavsett vad som faktiskt skrivs) men nästan ingen kan någonting om ideologin i stort. Det säger en del om hur opartiska era källor är. Man vill förmedla en viss bild, annars hade man låtit er se grundmaterialet, läsa ideologins egna läror.. Man bannlyser inte Bibeln från skolors religionsundervisning om kristendom, men du får i praktiken aldrig läsa Mein Kampf när du skall lära dig om ”nazismen”.. Tänka sig.

  • Maurice Barrès föddes samma år som Moses Hess myntade begreppet nationalsocialism.
   Både nazism och sionism har samma tankar om renrasighet. Båda delar på de tankar som du uttryckte ovan om bristande tolerans mot ”mångkultur” – dvs motstånd mot kulturell, social blandning av andra ”etniska” grupper.

   När det gäller sionismens/judarnas extremt oproportionella makt inom finans, media etc håller jag med dig.

   Om vi kan enas om att renrasighet, kulturell överlägsenhet etc är saker som kommer skapa de konflikter som sionismen söker för att dialektiskt härska (dvs skapa två grupper, tes och antites, och försöka styra syntesen dit de vill) så har vi en större förståelseyta för varandra. Att inte gå in i den fällan när deras media skriker ut muslimhat för att skapa konflikten i dialektiken är viktigt. Hat är vad de söker för att utnyttja.

   • Cirkellogik: Du envisas med att Hess myntade begreppet och därför så kan inte Barrès ha gjort det. Problemet är att Hess inte myntade begreppet. Punkt.

    Både nazism och zionism tror på rasrenighet? Javisst. Och? Det bevisar ingenting mer än att båda tror på renrasighet. Du tror väl inte att vare sig Hess eller Hitler ”kom på” raser, eller var de första att göra det till del av en ideologi? 🙂 Det bevisar ingenting heller.

    Ytliga likheter betyder inte att två ideologier (även generellt) har samma ursprung eller samband med varandra.

    Utan den rasliga/etniska dimensionen finns inget att bygga folken på.. Folken bygger på ett gemensamt etniskt arv, länderna är bara folkens hem. Utan detta finns tillsist inga folk och utan folk blir gränser i praktiken poänglösa.. Folken gör världens länder. Folken, i sina hem, skapar världens sanna mångfald. Mångfald är INTE när allt unikt går under i en enda stor blandning.

    Och detta upphävande av folk och nationer, vilket att frångå ”rasrenheten” i någon större skala leder till, hävdar du skulle skapa fred och stoppa globalismen? Det kommer ju bara leda till ett dukat bord. Varför tror du globalister uppmanar till mångkultur, till rasblandning, till upphävande av gränserna? För att det skulle hota dom? 😀

    Richard Nikolaus von Coudenhove-Kalergi, en av de ideologiska fäderna till EU (och en anhängare av världsfederation och zionismen) sa: ”The man of the future will be of mixed race. Today’s races and classes will gradually disappear owing to the vanishing of space, time, and prejudice. The Eurasian-Negroid race of the future, similar in its appearance to the Ancient Egyptians, will replace the diversity of peoples with a diversity of individuals.” (Judar ansåg han dock värda att bevara, enligt Zionismens unika princip att det enda folk av värde är judar)

    Detta därför att utan naturlig grupptillhörighet är vi så splittrade vi bara kan bli. Vi skall vara ”diverse”, men sakna all etnisk och kulturell tillhöright. Då är vi totalt splittrade, ”every man for himself”, redo att söndras och härskas för alltid.

    PS.
    Krig beror inte på rasrenhet. Krig startar när ett folk (eller iaf dess ledare) inte respekterar ett annat folks territorium, resurser, gränser, kultur osv och inkräktar på detta.

   • PS.
    Vad gäller Islam så är den inte vår vän heller.. Och det har inget med propganda från zionister eller ”hat” att göra.

    Utan enkla faktum:
    Islam respekterar inte gränser, Islam respekterar inte raser, Islam respekterar inte (andra) kulturer, Islam respekterar inte andra religioner eller brist därav. Islam och dess utövare hör inte hemma här: De är inte av vårt folk, inte ens av samma ras, och deras kultur/religion är främmande.

    Tolerans och respekt vad gäller Islam är sen en enkelriktad gata. Man kräver ”respekt” och ”tolerans” men ger ingen, vare sig tillbaka till oss eller till icke-muslimer i sina egna länder. Målet för Islam är och förblir att erövra världen för att inrätta ett globalt kalifat.

    En sorts globalism kontra en annan.. Nej tack till båda.

   • Jag har inte velat lägga mig i det här. Men du pratar om gränser som ska respekteras. Om du fortsätter skriva om att det finns renrasiga människor som har ett högre värde än ”orenrasiga” så kommer jag ta bort dina kommentarer – det är en gräns jag sätter för dig annars kommer jag stoppa dina kommentarer. Det finns inget ”utvalt Folk” vare de är ariska eller judiska – det finns människor. Hur mycket av allt utländskt ”skit” ska du ska bort för att komma till det ”Svenska” – ta bort TV, all musik som inte spelas med mungiga (fan vet om de om det är ”svenskt” det heller), all mat och alla måste knata omkring i folkdräkt? Ska vi ta bort siffrorna då de är arabiska? (men vi kan inte använda de Romerska heller – det blir till att knacka på runstenar igen) O.s.v

    En kultur har inte utvecklats och kan inte utvecklas genom inavel – varken fysisk eller kulturell inavel. Nazismen skulle hamna i samma statiska tillstånd som judendomen gjort – men judendomen har i alla fall anpassat sig genom att utnyttja andras förmåga till förändringar, skapande och utveckling (låt vara att det ofta varit i parasitär form) – det är först när judendomen ska bilda ett land, ett folk, som det skiter sig då de har samma statiska övermännisko-skitsnack som låser in dom som nazismen. Sammanhållning kan inte bygga på att någon inbillar sig vara en ”högre varelse” än någon annan; att man delar in människor hierarkiskt i mer eller mindre renrasighet. Det som hållit ihop judendomen när de varit splittrat i andra länder går inte att bygga en nation på.

    Människan utvecklas genom att ta till sig nya idéer, vara tolerant, acceptera andras tankar men inte nödvändigtvis göra dem till sina. Människan utvecklas inte av rädslan för det de inte känner eller vet något om. Rädslan förstelnar människan. Rädda människor hatar det de är rädda för – de är rädda för att de ”underlägsna” (”raserna”) ska resa sig och inte längre finna sig i att vara ”underlägsna”.
    Jag är inte muslim men känner en hel del – de är bra människor. De tänker inte som jag men jag har stort utbyte av att prata med dem då de faktiskt är mycket toleranta. Muslimer får inte tvinga på andra sin religion. Muslimer respekterar både kristendomen och judendomen och faktiskt även mig som är ateist.
    Det är en stor skillnad mot då jag pratar med människor som tror att de är ”övermänniskor” – spelar ingen roll om de är nazister eller sionister – då finns ingen dynamik. Övermänniskotron bygger på underkastelse och underkastelse är bara förtryckande och inte skapande. Övermänniskotron är bara ”bra” om man ska utnyttja de ”lägre” stående då det ger ett falskt moraliskt alibi – det är i grunden ett psykopatalibi.

    PS. Det är lite roligt att de kommit fram till att nästan alla människor har några procent neandertalare i sig – alla utom Afrikaner som är ”rena” homo sapiens.

 7. hej, jag har ofta undrat vad som skulle hänt om Hitler enbart ägnat sig att bygga upp sitt land med den egna valutan. Alltså inte fortsatt med kriget och ”förintelsen”.
  Skulle Tyskland då kunnat bestå eller hade t.ex England och USA startat ett krig emot Tyskland för att krossa ”exemplet med en egen valuta” som landet skapade själv.

  Frågan är väl egentligen väldigt intressant för jag funderar på vad som skulle hända om t.ex Grekland, Island och Irland tog efter detta exempel.

  Lite Off-topic

  När man ser lite närmre på det där nominerandet av Hitler till fredspriset 1939 verkar det inte vara allvarligt menat. Erik Brandt verkar snarare ha starkt anti-Nazistiska åsikter och skrivit nominationen i ren ironi som missuppfattades och rycktes ur sitt sammanhang.
  Läs gärna detta och hela Brandts motivering för Hitlers fredspris här.
  http://bengt_nilsson.tripod.com/Historia/brandt.htm
  Om denna ”internetsida” stämmer så är det ju uppenbart så.

  • Jag tror att det hade varit ett annat penningsystem som inte byggt på parasitär skuld/kredit/ocker. Men jag tror att då nazismen i grunden har samma ”övermänniskotro” som sionismen hade det blivit ett ganska vidrigt samhälle att bo i. Se gärna mitt svar till ”väckt” ovan.

   När det gäller Grekland, Island, Irland (och snart Spanien, Portugal och Italien) så gör de väl allt för att de inte ska skapa ett demokratiskt penningsystem befriat från kredit/skulder/ocker. Men skuldsystemet har nått ”peak debt” och kommer rasa av att skuldslavarna inte kan eller vill bära mer skuld (som dessutom är rena påhitt från grunden). Jag är faktiskt optimist om vi lyckas få bort allt övermännisko-psykopat-skitsnack. Ett penningsystem byggt på människor och humanism tror jag är möjligt. Psykopater är helt beroende av lögnen för att kunna härska. Med internet kan lögnerna avslöjas. De skulle egentligen vilja stänga av internet tror jag men samtidigt kan de inte göra det då de byggt hela sitt penning och betalsystem på just tillgång till nätet.

   Tack för din länk om Brandt. Nyanser och andra perspektiv är alltid bra!

 8. Hitler var populär här i Sverige också i början på trettiotalet tills krigsutbrottet. Det var många som såg hur mycket arbete som skapades i Tyskland vid denna tid. Jag har funderat på vilka pengar Kina har. Någon som vet?

  • Jag vet faktiskt inte hur det är i Kina – om bankerna i sig är statliga eller privata. De har en kreditexpansion och de har byggt upp en bobubbla på vissa ställen av vad jag förstått. Detta delvis beroende på ovanstående resonemang om dollar såsom världsvaluta. För att hålla sin valuta lågt värderad gentemot dollarn (och därmed gynna exporten och den egna tillverkningsindustrin) skapar centralbanken en massa yuan som dollar köpes upp med. Dessa Yuan kommer sedan ut till bankerna och utgör en grund för kredit/skuld-expansionen. På detta sätt exporterar USA sin inflation till andra länder. Centralbanken i Kina har tidigare använt ”Recycle petrodollar” systemet och köpt upp USA-statspapper för de dollar som hamnat i knät hos Kinesiska centralbanken. På senare tid har dock Kina slutat skicka tillbaka dollarpapperen och få statspapper tillbaka. Kina har istället gått på en egen shoppingresa och köpt upp framför allt råvarutillgångar i t.ex Afrika. USA köper numer nästan upp alla sina egna statspapper då ingen annan vill ha dem längre – ett tecken på att petrodollar-systemet håller på att kollapsa.

   Chavez i Venezuela har hotat nationalisera bankerna om de inte gör som han säger till dem. Han har dessutom begränsat bankernas möjlighet till att hitta på högst 20% i krediter/skulder. Detta gör honom givetvis till en given ”Hitler”-kandidat av USA:s administration/media ägd och kontrollerade av penningparasiterna.
   http://venezuelanalysis.com/analysis/5915

   Ps
   På 70-talet gnällde Europeiska länder på att USA exporterade sin inflation som jag beskrev ovan. Nixons Treasury Secretary, Connally , svarade då: ”our currency, but your problem” – och det är så det brukar vara med imperie-valutor – de är någon annans börda.

 9. Hade inte Hitler någon cirkulationsavgift på sina pengar, eller vad förhindrade folk från att spara på dem och på så sätt stoppa cirkulationen. Margrit Kennedys pengar ”rostar ju” så som du beskrev men Hitlers och Lincolns?

  Mycket bra blogg och stort tack för att du tar dig tid!

  • Tack!
   Hitlers vet jag inget om men Lincolns Greenbacks snurrade runt väldigt länge i systemet (kommer inte ihåg när de sista togs ur cirkulation). Vore intressant att få reda på hur det var i Tyskland. Men troligen var de inte ”rostande”.

   AMI, American Monetary Institute, har skrivit ganska bra (lite för mycket filosofi enligt mig) om statlig versus privat penningskapande som kan vara intressant att läsa:
   http://www.monetary.org/bromsgrovetalk04.htm

   Jag gillar många saker med rostade pengar – att det hindrar spekulation och tron på att värden kan föröka sig själva då pengar tillåts yngla av sig.

 10. Nu har du nog inte lyssnat eftersom du kommer med en sk. ”halmgubbe” som att jag skulle vilja avskaffa TVn eller bokstäverna. Jag sa ju att kulturen inte är poängen, utan folket/rasen. Diksussioner om TV, musik och bokstäver är således helt i det blå. Ingen har föreslagit deras avskaffning. (Eller att vi skall avskaffa kaffe eller något dylikt om vi nu skall ta upp en ”icke-vit” uppfinning)

  Sen har jag inte diskuterat ”värde” i olika raser heller, naturen godkänner inte värde så det är subjektivt. Jag tog upp vad massiv rasblandning leder till: Upphävande av folken och således av nationerna, på sikt kan det leda till långt värre saker också. Om du sen tycker det är värdemässigt bra eller dåligt är upp till dig, efter vad du uppskattar här i världen. Jag uppskattar mångfald och civilisation: Olika folk och raser, olika nationer, inte globalism.

  Kultur vare sig utvecklas eller tvärtom av det du kallar ”fysisk inavel” (vilket är fel term eftersom inavel är när nära släktingar skaffar barn men hursomhelst) kultur är ett yttre attribut: Kultur kan bytas ut och/eller förändas. Om landet är vårt hem, är kulturen vår livsstil.

  Jag är inte emot muslimer som personer så mycket som jag är emot Islam. Det är såklart människorn inom religionen, muslimer, som får Islam att framstå som bättre än det är.. som med de flesta religioner. Men gå till den religiösa urkunden, Koranen och haditherna. Att de inte får tvinga på andra sin religion är helt enkelt inte sant.

  Allah’s Apostle said, ”I have been ordered to fight the people till they say: ‘None has the right to be worshipped but Allah.’ And if they say so, pray like our prayers, face our Qibla and slaughter as we slaughter, then their blood and property will be sacred to us and we will not interfere with them except legally and their reckoning will be with Allah.” -Sahih Al Bukhari

  ”Fight those who believe not in God nor the Last Day, nor hold that forbidden which hath been forbidden by God and His Apostle, nor acknowledge the religion of Truth, (even if they are) of the People of the Book, until they pay the Jizya with willing submission, and feel themselves subdued.”
  -Sura 9:29

  Att dom dock inte tillhör vårt folk och att Islam är ordentligt främmande är faktum. Trevlighet har inte med saken att göra, ingen skulle ge en främling sitt hem bara för att han är snäll.

  PS.
  Bra att du erkänner att vi är olika raser och skiljer oss ganska ordentligt.

  • Ok, vad är det som ska vara kvar som är ”svenskt” då? Vem bestämmer det? Vem ska bestämma vilka normer, idéer som ska få finnas och vilka som är ”ohygieniska” för ”folksjälen” (eller vad ni nu kallar det)? Ska vi ha gatekeepers (vi vet ju både du och jag vilka som är gatekeepers nu, det är bara att kolla upp namnen) som rensar ut allt som är förruttnande för ”folksjälen” och diktera vad som ”rent”? Bögar ska väl avrättas? Eller?

   Ska vi byta ut gatekeepers av en etnisk tillhörighet med den ”ariska” som bestämmer vad ”folksjälen” mår bra av, eller? Jag antar att det är någon eller några ledare som ska se till att vi inte får något mångkulturellt skit i oss som fördärvar vår ”ariska renhet”.

   Påminner, som sagt ganska mycket om det vi har. Nu är det bara en annan elit som bestämmer vad som är sväljbart eller ej. Ganska lustigt att du i detta gör gemensam sak med de judiska bröderna Ekerots i SD:s korståg mot muslimer där muslimer påstås ta över världen. Median stöder dig oxå i detta och den ägs ju enligt dig av judiska intressen som skrämmer oss dagligen för muslimer. Så i detta tar du parti med de som du anser styra världen (medan de för fram tesen att muslimer håller på att ta över allt). Intressant.

   Att citera lite godtyckligt ur Koranen är lika meningslöst som att godtyckligt dra ut stråk ur Nya Testamentet. Judendomen och Kristendomen accepteras av muslimer i betydligt högre grad än motsatsen (vilket du och Ekerotarna är bevis för)

   Jo, de arabiska siffrorna kommer från Indien innan Araberna också började använda dem. Jag antar dock att vi fick dom genom araberna men det är som sagt fullständigt ”beside the point”.

   • Finns det inte någon annan blogg där ni kan kan hålla på och käbbla om era arier, muslimer, judar mm. För mig är alla människor lika under de skulder som bankerna hittat på. Det vore nog trevligast för alla om vi höll oss till det.

 11. @farfar
  Jag håller med Att basera ekonomin på etniskt eller religiös överhöghet blir fel oavsett vem som anser sig vara högst stående.

  @Väckt
  Jag tycker inte du är konstruktiv.
  Att jag erkänner olika ”raser” inom människosläktet är att ta i. Jag erkänner att jag är mer Neandertalare än Afrikaner men jag ser mig trots det som lika mycket som människa. Jag tror de flesta Afrikaner också ser mig som en människa fastän de är mer homo sapiens sapiens än jag är.

  Men jag kommer inte tillåta sådant här blaj mer nu. Kan du inte acceptera att vi alla tillhör rasen människan – trots att en del av oss, därav du, jag och faktiskt även judarna, är mer neandertalare än vad Afrikanerna är – så är det nog lika bra att du lägger ner. Det finns ingen rangordning bland människor – acceptera det eller gå någon annanstans och känn dig överlägsen.

 12. hej igen

  Det står rätt så intressant om Kina i Ellen Browns bok”Web of debt”, kapitel 27 med början på sidan 253 som går att läsa på Googlebooks här…..
  http://books.google.se/books?id=VBfc5lliml4C&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=false
  Om jag förstår det rätt så gör kineserna ungefär som vi med två stora skillnader.
  1. Bankerna är helt statliga.
  2. Bankerna kräver inte tillbaka lånen
  Ja det är bättre ni läser själva (man kan få felmeddelande när boken laddas i webbläsaren men texten brukar komma till sist), vissa sidor visas inte (men de viktigaste verkar gå att läsa)

  Sedan så har jag ett förslag om vad som vore intressant om du tog upp.
  Ett ämnesförslag alltså.

  Nämligen hur de oreglerade OTC-derivaten egentligen fungerar. Själv så blir jag inte riktigt klok på det. Precis när ”jag tror att jag greppar det hela” så slår sinnet tvärbroms och jag tappar tråden…..står lite om det här…..
  http://www.borjelindstrom.se/ladan/varldsspekulationen/derivaten.html
  och också i Ellens bok kapitel 20 sidan 189.

  ha det gott
  janne

  • Tack!
   Det där har jag ju läst men det verkar ha fallit rakt igenom hjärncellerna. Bra att du klistrade ihop de små grå åt mig igen.

   Ska kolla upp det där med OTC-derivat. Men är inte själva derivat-handeln till för att vara obegriplig? Ett derivat av ett påhitt av ett påhitt som säkras av ett påhitt som är ett derivat av krediter som i sin är ett derivat av fiat-pengar? (där tror jag att jag kom på något – för krediter kan väl ses som ett derivat från bl.a fiat-pengar, dvs kontanter? Är inte hela kreditexpansionen ett derivat från bl.a kontanter som underliggande värde?) Bara det blir fullständigt obegripligt och så pass kvasikomplicerat att ingen förstår vad de är så går det att sälja (ingen vill ju verka dum – allt är en kejsarens nya kläder-ekonomi).

   • Kineserna ersätter amorteringen på lånen med ränteinbetalningarna? Ja, det skulle väl faktiskt funka i en räntefri ekonomi. Cirkulationsavgiften blir räntan och pengarna måste då cirkulera, vilket måste ske för att undvika ansamling. Det blir staten som bestämmer vad som ska investeras i och nu är det bankparasiterna. Eller är jag helt fel ute, det är ju tidigt på dan än 🙂

   • Hittade det här:

    Men det är fortfarande lite förvirrande då man blandar ihop begreppen mellan krediter och skulder

 13. Ping: Afghanistan – det tredje opiumkriget | Ett nytt penningsystem

 14. Tack QE för videon, läggs genast till favoriterna.

  Kan det ”i stora drag” vara ungefär så här med Kinas ekonomi.

  Kina har i princip infört en smart variant av Greenbacks.
  Staten skapar alla pengar som krediter/skuld men i praktiken så blir det som att att skapa skuldfria pengar eftersom skulden aldrig behöver betalas tillbaka.
  Statsskulden blir ju i så fall bara ett mått på hur mycket pengar som är i omlopp.
  Så länge dessa utdelade pengar används till produktion så blir det inte inflation.

  Om däremot någon låntagare skulle använda sitt lån till att ”leva livets glada dagar” och strunta i produktion så skulle ju staten kunna påvisa att denne faktiskt har tagit ett lån och kräva tillbaka detta lån. Troligen med rätt skarpa metoder dessutom.
  I så fall skulle det ju bli en balans på existerande pengar och produktion.

  Om sedan Kina dessutom lyckas undvika att bli ”kapat” av BIS, IMF och hela västvärlden bankmaffia så återstår ju endast möjligheten att rent militärt krossa systemet genom att låta bankmaffians egen polis, USA s militär, gå in i landet.
  Men eftersom Kina troligen i motsats mot t.ex Irak är betydligt bättre utrustade för att klara av ett sådant angrepp så lär det bli kanske en omöjlig nöt att knäcka för dem.

  Lite tankar ur luften liksom
  janne

  • Jo, så tolkar jag det som oxå. Något i still med det Japanska fönsterstyrning-systemet som Richard Werner beskrev i Mammons Furstar.

   Det är nog det enda sättet jag kan se att krediter och skuldsättning kan vara bra. Centralbanken ger ut olika summor till bankerna som de kan kreditexpandera till olika ändamål. Det Japanska systemet var väldigt effektivt då kreditexpansionen på så sätt kunde styras till krigsindustrin och ingen pengar gavs ut från riksbanken som bankerna kunde kreditexpandera för privat konsumtion (eller bostäder). På så sätt kunde krigsindustrin expandera och kreditexpansion till annan tillverkningsindustri samt privat konsumtion hållas nere. När kriget var slut användes samma system men nu för att styra om produktionen till exportindustrin.

   Fördelen med detta skulle kunna vara att man kanske skulle kunna ha demokratiska val och bestämma hur stora fönstren ska vara för kreditexpansion och vilka delar av samhället som behövde utvecklas. Fönstret för kreditskapande syftande till att skuldförslava individen och småföretag skulle vara stängt (t.ex den vansinniga kredit/skuldsättningen som skett med bostäder). På så sätt skulle ett demokratiskt inflytande på storföretagen kunna hållas genom riksbanken – om företaget inte skötte sig som det skulle kunde lånen dras in och/eller att de inte fick någon ny kredit.

   Nackdelen med dessa skulle t.ex vara att penningparasiterna hittar ett sätt att vrida makten från politiken gällande kreditskapandet – precis som de gjorde i Japan.

   Tack för eftertänksamma, konstruktiva och hjärnmuskelknådande kommentarer, Janne! Tack, QE för videon!

 15. Ping: Dölja kommande invasioner med dravel och lögner | Ett nytt penningsystem

 16. Ping: Clintons avsugning kostade 4 gånger mer | Ett nytt penningsystem

 17. Ping: Skrämma Japan och världen till dollarunderkastelse? | Ett nytt penningsystem

 18. Ping: Hur dollarn skapat härdsmältan | Ett nytt penningsystem

 19. Ping: ”Hjälpa” Japan och Libyen | Ett nytt penningsystem

 20. Ping: Det våras för svartjobb? | Ett nytt penningsystem

 21. Ping: ”Alla miltärer är korkade djur | Ett nytt penningsystem

 22. Mycket bra skrivet! Det som man hittills har kallat för ”konspirationsteorier” är inga teorier längre utan är livs levande sanning och vår verklighet.

 23. Symboler med två ormar som på sin avslutas med örnvingar och allseende ögat med den underdåniga kvinnan längst ner ,ja detta Ioof bild av deras storry om man läser deras odd nummer av odd tidning finns att glufsa i sig på nätet men sätter inte upp en länk för dessa har förmågan att ta bort sånt när de får uppmärksamhet typ bilder på hedersgäster av kungliga heter (och en sån bild fösvann ju från logen i falun i det gnistrande blå rum som tydligt finns överallt i landet falu korv)

  http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%A5f%C3%A4nga Detta är om fåfänga och i hänseende av ovan även riktar jag till högmod i användandet av dessa symboler inget annat jag ville säga en dessa symboler som ju kommer upp där man ju inte önskat se dem. Varför över huvud taget använda sig av symboler som är för att visa högmod bland annat är inte det tokigt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s