Ska eliten psykopattestas?

Ska vi göra som världens ledande expert på psykopati, Professor Hare,  förordar: att psykopattesta folk som söker ledande befattningar  så att psykopater aldrig når höga poster? Idag, enligt mig, är sållningen åt andra hållet – den mest hänsynslöse och giriga med de vassaste armbågarna som kan gå över lik kommer till toppen. Behöver samhället  avpsykopatiseras?

Psykopati är ett neurologiskt handikapp –  emotionellt förståndshandikappade finns likväl som intellektuellt förståndshandikappade. Skillnaden är att de emotionellt förståndshandikappade är farliga och t.o.m med styr ”vårt” psykopatiserade samhälle (enligt mig). Intelligenta psykopater förstår inte känslor men de har lärts sig att utnyttja andras känslor.

Psykopater är en ytterst liten del av befolkningen men är de naturliga mördarna. Enligt en militär undersökning är runt 95% av oss totalt oförmögna att skjuta ihjäl andra människor. Bara runt 5% av alla soldater står för nästan allt dödande i krig. Ur dessa 5% finns det en liten grupp som har mycket högt IQ som kan mörda sig fram till toppen av företag, politiken och troligen framför allt inom finansen där de inavlat sig själva under århundraden. Läs gärna denna artikel: Twilight of the Psychopaths

För är inte det vad vi ser inom maktelieten? Inget samvete, inga skuldkänslor, ingen empati, och ALDRIG att de står för vad de gjort, de har inga problem att ljuga och bedra när de ertappas med sina bedrägerier (återigen detta drag är som mest framträdande inom finansen – kanske inte så konstigt då de är i toppen). Klara psykopatdrag alltihop.

Så är det dags att ha psykopattester, typ hjärnskanning (som är väldigt säkra på att hitta den neurologiska defekten) för att sålla bort de värsta psykopaterna från toppen?

För en annan värld är möjlig än den byggd på psykopatens parasitism: Alternativ till skuldslaveri finns

Media; GP1,DN1,DN2,DN3,DN4,SVD1,SVD2,AB1,AB2,VG1,AB3,EXP1,EXP2, SvD45 E24

Annonser