Ränta=Rent=Hyra

”Rent” betyder ju hyra på engelska.

Man kan låna en bostad av en värd och betala hyra – på engelska ”rent an apartment”. Man kan låna en bil och betala hyra för den. Att hyra är att låna, att låna är att ha en skuld. Det finns i alla fall en nytta med dessa lån.

Men ingenting är så infernaliskt som penningsystemet. Vi får betala en hyra (ränta) på krediter som bankparasiterna hittat på från ingenting och skuldsatt oss med. Att låna ingenting men betala tillbaka med sitt arbete i hyra – vad är det? Jo, löneslaveri åt banken.

Allt görs till lån, en skuld,  som vi måste hyra för att använda – det är inte kapitalism – det är parasitism. Drivkraften i dagens ekonomiska system är inte att skapa varor och tjänster – drivkraften är att skapa skulder, ”lån” som det kan tas hyra från.  Drivkraften är att få någon annan att arbeta och suga ut det arbetade värdet från denne skuldtorsk/löneslav. En ekonomi byggd på parasitism går alltid mot sin egen död när värden dör – eller så skakar värden av sig parasiten så ekonomin kan frodas igen. Vad ska vi välja?

e241 e242 gp3 Dn SvD

Annonser