Bo-skapsfållan = It-fållan = Skuldfängelset

Internet och datoranvändningen har vuxit sedan mitten av 90-talet i en extremt snabb takt. Tror ni att det är en tillfällighet att bostadsbubblan och bankparasiternas kredit/skuld-påhittande likaså vuxit i extrem takt under samma tidsperiod? Det är ingen tillfällighet – Internet har varit en förutsättning för att bankerna skulle kunna konkurrera ut kontanter med ökad skuldslavbindning med sina från luften påhittade krediter. Sedan 1999 har bankparasiterna ökat skuldsättningen för boende nästan fyrfaldigt – från 550 miljarder kr till 2 000 miljarder kr. Det är givetvis ingen slump. Bobubblan har skapat det skuldfängelse ekonomin sitter i nu. Skuldnätet hade inte kunnat byggas ut om inte Internet hade byggts ut.

Krediter existera bara som bokföringsposter hos bankerna och bara genom att någon sitter i skuld. Kontanterna kan existera utan att gå igenom bankernas skuldsystem och är inte en skuld till någon. När du handlar och plockar upp en 1 000 lapp ur plånboken och köper något av en handlare är banken inte inblandad överhuvudtaget. Kontanter är dessutom permanenta då de inte dör efter användningen – 1 000 lappen finns ju kvar efter att den används och kan återanvändas. Krediterna som bankerna skriver på kontona dör däremot när skulden dödas (amortera=döda på latin). Så internet har varit en nödvändig förutsättning för att din plånbok ska flyttas till bankerna och kontanterna ersättas med krediter/skulder. För 20 år sedan sköttes nästan alla köp av kontanter – idag är kontanterna nästan helt ersatta av det skuldslaveri som bankerna använder genom att skuldsätta allt med sina påhittade krediter.

Jag tror att de hade tänkt att låsa in hela systemet i ett helt digitalt kredit/skuld system innan de nådde den maximala skuldmättnadsgraden, ”peak debt” (att Riksbanken, bl.a velat avskaffa kontanter är ett tecken på det) men de hann inte. Vi skulle då vara fast i ett system där bankerna totalt beslagtagit våra plånböcker och satt dem på sina konton. Allt vi handlade, när vi handlade, var vi handlade skulle var totalt kartlagt (det är det ju redan till stor del) och om vi öppnade käften och protesterade mot att vara skuld/kreditslavar skulle de enkelt kunna göra oss till digitalt laglösa utan möjlighet till försörjning genom att klippa av kontakten till våra konton.

Låter det överdrivet? Nejdå, några Somalier i Sverige har redan blivit dömda till digital laglöshet och fått sina konton avklippta – utan rättegång eller dom. Likaså spektaklet wikileak.

Det fanns bara en liten lucka i deras plan som de inte hade tänkt på och det var att Internet kan användas till annat än att bre ut bankernas skuldnät med. Den luckan är hoppet att informationen kan fortsätta att färdas genom ett fritt internet – det har gjort folk mer svårvallade. För tro inte att politiker eller media kommer föra upp det demokratiska underskottet i det jag beskrivit ovan. Att bankerna tagit över våra plånböcker, gjort hela ekonomin till ett bankskuldfängelse och gjort vår integritet till ett skämt är enligt dem ingen demokratifråga. Demokrati är vad husse säger är demokrati. Göran Person kan få säga att ”Den som är satt i skuld är inte fri” men det är inget husbonden tillåter att vi diskuterar i deras ”demokrati”.

——–

”It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.”

-Henry Ford

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Annonser

6 thoughts on “Bo-skapsfållan = It-fållan = Skuldfängelset

 1. Sanningens ögonblick då kanske för någon schweizisk bank!?

  ”Misstankar om flykt med 1,5 ton guld”
  http://di.se/Default.aspx?rlt=6&pid=224798__ArticlePageProvider&epslanguage=sv

  Det finns ju regler om penningtvätt etc. Men den gäller som bekant inte i Schweiz! Och inte heller för förmögna. Chaplins film ”A King in New York” är annu högaktuell. Den handlar om en diktator som flyr med landets pengar.


  http://www.filestube.com/a16dfedefc5e845303e9,g/Charles-Chaplin-A-King-In-New-York-1957.html

  • Man kan ju förstå att SvD vill att läckorna ska gå genom ett journalistfilter och inte läggs ut direkt på nätet. Känns trovärdigt när lögnmedian vill ta hand om filtreringen av vad som läckas 🙂

   Tack för Chaplin filmen! Har nog inte kollat den. Ska bli intressant.

 2. Att media är styrd i Sverige är ju självklart om studerar ägarbilden. Svenskan är ju ett litet språk, så vad göra om man vill vara journalist i Sverige. Däremot undrar jag hur det står till i huvudet på de som jobbar i toppen på riksbanken och de stora bankerna. När jag kan förstå att systemet kommer att braka ihop, som knappt har utbildning i äggkläckning, så måste ju de. Jag kan inte för mitt liv begripa mig på hur de kan gå till jobbet och hoppas på att det håller nog i dag också. Eller hur tänker de?

  • Jag tror att du förstår för att du inte har gått någon högre utbildning. Skolan är inte till för de som tänker själv – tvärtom försöker skolan sålla bort de som inte sväljer utan att ifrågasätta. De största ja-sägarna får gå vidare. Skolan är en reproduktionsmaskin inte en ”tänka själv” maskin. De i Riksbanken tänker nog som dom blivit tillsagda.

   För visst har du rätt för faller inte systemet av sig själv så kommer folk vakna upp till hur blåsta de blivit och då blir det revolution som Henry Ford en gång skrev.

 3. Om du inte har sett det här rekommenderar jag att du tar en titt. Jag fann det otroligt intressant. Tyvärr har jag inte lyckats se alla delarna än och jag kommer inte ihåg alla bitarna i filmen, men otroligt intressant. Det här är del 1 av 8.

  Önskar att jag hade fått vara på en föreläsning med honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s