Bomarknaden=skuldboskapsmarknaden

Vid en husförsäljning har inte köparna pengarna utan ”lånar” av banken som inte heller har pengarna men kan hitta på från luften såsom kredit
Så här har vi tre deltagare på denna ”marknad”
1) en säljare (tillgångssidan)
2) potentiella köpare (efterfrågesidan)
och
3)mellanhanden banken som vill sälja så mycket som möjligt av sin ”produkt” – dvs krediter/skulder skapade från ingenting.
Det är ingen marknad, det är skuldslavsrace där ”husägaren” får hyra huset av mellanhanden, parasiten=banken. Parasiten har vallat in sitt boskap i skuldfållan med lögner och bedrägeri. Dags att klippa sönder tankestaketet och släppa skuldslavarna fria.

Bostadsinflationen som följer pga denna upptrissning av priserna har bankparasiterna marknadsfört som ”värdeökningar” och på så sätt lurat folk till att tro att det alltid kommer någon större skuldtorsk efter köparen och att köparen ”investerar” i framtiden. (samma skit med IT-bubblor, aktier, guld, etc). På så sätt får de människor att tro att alla kan bli rika bara de skuldsätter sig maximalt och går in i pyramidspelet och spekulerar. Sist ut blir svarte Petter.

Skräddarna av påhitten vill inte att folk ska vakna och se hur totalt lurade de blivit. Det samma gäller alla dessa påhittade statsskulder där bankparasiterna kräver att befolkningen ska gå svältkurer för att hålla parasiten vid liv. Men insikten växer om att enligt Basel2 kan bankparasiterna skapa obegränsat med skuld/krediter till stat och kommun utan behöva ha ett öre i reserv.

Sverige har en av västvärldens högsta skuldsättning i förhållande till disponibel inkomst. Bankparasiternas upptrissning av bopriserna har lett till att skuldsättningen för människors boende nästan fyrfaldigt sedan 1999 – från 550 miljarder kr till 2000 miljarder kr. Den totala penningmängden M3 är på 2 187 miljarder. Så största delen av de s.k ”pengar” som cirkulerar är inte pengar utan påhittade skulder/krediter som bankparasiterna skuldbundit framför allt boendet med och mjölkar genom att ta hyra (=ränta).

SEB:s VD har rätt – allt bygger på förtroende för att illusionen ska fungera – för kejsaren är totalt naken. Skulderna/krediterna är skapade från ingenting och det är vad bankparasiterna ska ha tillbaka – INGENTING! Banksystemet är de nakna skräddarna som väver vår verklighetsuppfattning. Vi behöver krossa bankparasitismen. Nollställ systemet, ha ”skuld”avskrivningar (=påhittavskrivningar), omfördela parasitrovet och skapa ett nytt ärligt penningsystem fritt från parasitism.

Och alternativ finns

——–

”It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.”

-Henry Ford

1 2 3 4 5 6 7 8

Annonser

6 thoughts on “Bomarknaden=skuldboskapsmarknaden

  • Jag tror folk kommer vakna i fallet. Ekonomin är nästan helt byggt på fiktiva värden i en bobubbla som parasiterna byggt upp när de konfiskerat människors boenden genom att trissa upp priserna med påhittade krediter/skulder..

   • Uppvaknandet är i full gång. Vilket bevisas just här och nu. Går inte att stoppa. Kommer att försöka kväsas genom distraktioner, hårda nypor och väpnad kraft men kan likväl inte stoppas.

    Dethela är ett spel. En favorit i repris. En liten mängd människor hjälper en stor mängd människor att inse vad som är viktigt. Kul!

 1. Bra att du tar upp detta med penningmängden, fick på en intressant svensk sida upp ett diagram som fick mig att vilja kasta allt ifrån mig och ge upp att försöka förstå!
  Penningmängd
  Från pdf-filen – http://www.ekologiskekonomi.se/pdf-filer/Jonkoping10del2.pdf – på den här sidan – http://www.ekologiskekonomi.se/sida4.html
  Har tidigare sett uppgifter om att hushållen har ca 2500 miljarder i skulder och att statsskulden är ca 1100 miljarder och trodde att den totala penningmängden då kunde vara ca 3600 miljarder. Men då borde kontanterna tillkomma? 5%? Jag ger upp!

  • Precis, det är snurrigt värre! Men det är väl det som är meningen att snurra till det så fullkomligt att ingen vet varken in eller ut. Jag vet fler naturvetare som börjat studera den s.k ”vetenskapen” ekonomi som gett upp totalt. John Kenneth Galbraiths ord stämmer ju fortfarande:

   ”The study of money, above all other fields in economics, is one in which
   complexity is used to disguise truth or to evade truth, not to reveal it.”

   Fixade in din bild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s