Sluta använda pengar?

Enligt bibeln, har jag för mig, kommer den dag när vi kastar pengar på skrottippen. Jag börjar mer och mer förstå tänket bakom det (jag är inte religiös så det kanske har tagit längre tid för mig att förstå  detta – jag har varit trög)

Idag är pengar det centrala och vi har blivit hjärntvättade med att det är pengarna som är motorn i systemet. Målet är att bli ”rik” så snabbt som möjligt och med hjälp av pengarna  köpa värdet av andras arbete utan att själv behöva göra något – att sitta som en kung ovanför och rida på de som vill upp – dvs rida på de som är tjänare åt penningen.

Ordet rik säger något om den neofeodala funktion pengar har – för det är bara en sminkad feodalism. Rik härstammar från det latinska ordet ”rex” vilket betyder kung. Vi är tjänare av penningen – vi är tjänare åt de rika – vi är tjänare åt kungarna. Sägen säger att om vi tjänar pengar och förtrycker allt mänskligt inom oss samt kliver över lik kan vi bli rika – bli kungar med en skara undersåtar under oss vars arbete vi kan utnyttja. På vägen upp till toppen måste vi ha vassa armbågar som vi ska använda för att slakta de med mindre vässade armbågar – dessa, våra offer, blir likhögen som vi kliver på för att nå toppen. För det är en stor psykopattävling alltihop – den störste leende psykopaten vinner. För det måste ske med ett leende på läpparna, precis som John Lennon sjöng i ”Working class hero”:

”There’s room at the top, they’re telling you still
But first you must learn how to smile as you kill
If you want to be like all the folks on the hill”

Pengar är i mångt och mycket ett sjukdomstillstånd i samhället som psykopaterna förgiftat oss med. Istället för att hjälpa de nära och kära,  att stå vid varandras sida , har vi blivit osjälvständiga, fragmenterade, specialiserade, alienerade och oförmögna att samarbeta med varandra. Vi måste använda utsugarens medel – pengar – för att kunna klistra ihop våra liv till något kvasimeningsfullt. Det meningsfulla, det som psykopaterna inte förstår och inte kan värdesätta – medmänsklighet, inlevelse och  gemenskap – har vi tappat på i vår strävan att blir rika, att bli kungar, att bli psykopater – herre på täppan till varje pris.

Enligt bibeln är pengar djävulens redskap (”Kärleken till pengar är roten till allt ont”). För mig som är ickereligiös är pengar psykopaternas redskap och det surrogat som de använder då de inget mänskligt har att erbjuda i gengäld. Kanske är djävulen och psykopaten en och samma person – vad vet jag?

Vi kanske inte kan kasta ut pengars funktion då de lyckats inoperera dess psykopatfunktion så fast i våra sinnen. Men vi kan minimera att bli utnyttjade av penningen redan idag genom att bry oss om varandra istället för att dyrka penningen till varje pris. Då psykopaten inte kan bry sig får han det svårare att suga ut våra tjänster om vi hjälper varandra och står vid varandras sida. Vi kan i möjligaste mån försöka sluta vara tjänare åt penningen.

———————————-

Citatet nedan är från det kända Hazard cirkuläret 1862 där London-bankirer beskriver bankparasitismens synsätt på löneslaveriet. Det skickades till USA-bankirer och diskuterar övergivande av slaveriet till förmån för löneslaveri. Vanligt slaveri innebar att ”ägaren” av slaven var tvungen att ta hand om slaven (bostad, mat etc). Med löneslaveriet kunde det ”ansvaret” tas bort och mer kunde sugas ut från slaven. En form av feodal ordning ersatte en annan.

Slavery is likely to be abolished by the war power, and chattel slavery abolished. This, I and my European friends are in favor of, for slavery is but the owning of labor, and carries with it the care of labor, while the European plan, led on by England, is that capital shall control labor by controlling wages.

The great debt that capitalists will see to it is made out of the [Civil] war must be used to control the value of money. To accomplish this, the Government bonds must be used as a banking basis.

We are now waiting for the Secretary of the Treasury of the United States to make this recommendation. It will not do to allow greenbacks, as they are called, to circulate as money any length of time, as we cannot control that, but we can control the bonds and through them the bank issues.

1 2 3 4 5 6 7 9 10 12 13 14 15 16

Annonser

17 thoughts on “Sluta använda pengar?

 1. ”Det finns inget lömskare och säkrare sätt att förstöra samhällets fundament än att urholka dess penningvärde. I denna process ställdes alla de ekonomiska lagarnas dolda krafter i förstörelsens tjänst, och detta på ett sätt som inte en på miljonen kan inse”

  Så skriver George Orwell i sin bok 1984, och vad kan vara mer sant. Men nu närmar sig samma tid igen och de som inser detta verkar inte vara fler.

  • Jag läste 1984 när jag var ung och det var en mardrömsvärld George Orwell beskrev. En värld jag inte kunde tro skulle bli verklighet…..nu är vi på väg mot den mardrömmen med stormsteg.

 2. Det som skulle behöva diskuteras är hur ett nytt pengasystem skulle kunna fungera, och detta innan bankparasiterna och deras lakejer hinner bygga upp det nya som måste till när det nuvarande kollapsar. Margrit Kennedy föreslår en årlig försämring av värdet, som cirkulationsavgift, för att inte pengarna ska ansamlas hos ett fåtal. Men det kanske finns enklare sätt?

  • Jo Kennedys rostande pengar är ett sätt som Gesell avsåg. Keynes tog tydligen intryck av Gessels arbete. Det finns lite andra varianter oxå – t.ex tidsbaserade penningsystem där man måste erbjuda arbetad tid (som någon vill ha) – det kan ju vara svårt för finansparasiterna att erbjuda arbetad tid eller något någon vill ha – vad ska de säga? Jag har ett derivat av ett derivat på en CDO som jag kan byta ut mot det arbete du lagt ut på att odla potaitis. Tror inte han får en potatis för det.

   Lokala valutor är bra då de behåller de skapade värdena lokalt. Läste att när Argentinas banksystem brakade sönder startades en rad lokala valutor som började fungera riktigt bra. När IMF kom in och skulle ”hjälpa” Argentina var tydligen ett av kraven att de lokala alternativen stoppades.

   Ett intressant projekt är bartercard (barter=byteshandel) där man kan byta tjänster och varor med varandra i stora delar av världen.
   Bitcoin är ett försök att skapa en helt ny valuta Per-To-Per valuta som kan vara rolig att kolla upp.

   Själv tänkte jag försöka fördjupa mig i Nobelpristagaren Fredrick Soddys idéer. Till skillnad från kvacksalvarna som kallar sig ekonomer var Soddy en riktig vetenskapsman.

 3. Har länkat till det här inlägget i min blogg idag. Jag är inte heller religiös, men jag blev lite nyfiken. Var i Bibeln står det om det här med pengarna? Hade faktiskt tänkt läsa Bibeln som litteratur bara för att ha gjort det också. Anser att det tillhör allmänbildning.

  • Tack!
   Jo, vi skriver likt varandra- rakt och utan krusiduller.
   FAS3 visar vilken psykopatverkstad samhället blivit. Löneslaveriet är i alla fall dolt men FAS3 är bara rent utsugeri snyftandes till att knäcka självkänslan. Snart får vi alla krypa efter smulor i ett allt vidrigare ”race to the bottom” anordnat av ”människor” utan samvete eller skuld. För FAS3 blir ju en spiral nedåt där arbetsgivarna avskedar personal och tar in FAS3 anställda till slavvillkor istället – varvid polen av arbetslösa som nya FAS3 kan plockas ifrån blir större. Att söndra och härska är metoden – vi får se till att ändra på det och samla ihop oss.

   Läs pengajaktens blogg – den är dj…ligt bra! Jag har lagt den bland mina länkar på sidfältet.

  • Nu blev jag osäker. Jag var säker på att det stod någonstans i bibeln. Hittade den här videon om att pengar var en ganska stor grej i bibeln.

   Men, som sagt, jag är inte religiös så om någon annan än jag vet bättre så vore det kul att få reda på om jag drömt det. Får ändra om i texten lite.

 4. Kärlek till pengar leder till det som är ont. Bibeln säger i 1 Timoteusbrevet 6:10: ”Ty kärlek till pengar är en rot till allt ont. I sitt begär efter pengar har somliga kommit bort från tron och vållat sig själva mycket lidande.
  ”http://www.bibleinfo.com/sv/topics/pengar
  Har ingen bibel hemma, men jag antar att detta är rätt, min tro är i mitt hjärta. Ordet vi pratar påverkar även vår hjärtfrekvens tungan och stämbandet är kopplade genom samma nerv och påverkar hjärtat om vi talar argt så visst finns biologiska funktioner som är konstruerade för att kroppens funktioner ska vara förberedda på miljön utanför. Alltså hjärtfrekvensen ökar om vi skriker och är arga.

  • Jag respekterar din tro men jag förstår inte vem som skriker och är arg? Jag tror inte man ska berätta för andra vad de känner så jag antar att du talar om dig själv. Eller?

   • Nej jag tala bara om att funktionen är och tanken var mer på att Gud ser till dem som följer hjärtat och orden har ju då effekt rent biologiskt genom hur man talar eller då skriker.
    Och visst gäller det då mig och alla andra som är konstruerade på samma sätt, ja förmodligen du med 🙂

   • Jag respekterar människor som kan tro på Gud. Jag kan känna en avundsjuka mot den förtröstan och trygghet som tron kan ge. Ibland önskar jag att jag kunde tro. Det skriver jag utan att vara sarkastisk.

  • Lev inte för pengar, utan nöj er med vad ni har. Gud har själv sagt: Jag skall aldrig lämna dig eller överge dig. (Hebreerbrevet 13:5).

   Gud är vår försörjare. Han skall aldrig lämna oss eller överge oss. Det är ett löfte. Men då gäller det också för oss att vi lever för honom och inte för pengar.

   Det handlar om att vi litar på Jesus Kristus och inte på politikers löften. Jesus löften håller alltid, medan människors löften har sina klara brister.
   http://www.apg29.se/index.php?artid=3914
   Det går hitta hur många vinklar som helst på detta.

   Men som dessa gören allt krångligt. Och är man fattig i anden är man väl det och hur är man då (lättsam, tankelös)? Det är frågan, att vara eller inte vara.

   ”Saliga äro de i anden fattiga, ty dem hörer himmelriket till. Luk. 6, 20 f.”

   Säger jag att jag förstår detta då ljuger jag, och ljuger man då är man kanske fattig i anden. Sannerligen är Jordens barn är skickade klokare en solens barn (ungefär sa Jesus) men jag har ju även sagt att sinnet är materia och det tror jag ännu. För allt som lyser som vi ser är materia så och vi. Så jag fattar inte Bibeln jag fattar bara mina egna tankar och läser jag blir jag faktiskt förvillad.
   Men tänker jag att ingen ting från jorden ska komma med till himlen då får mina tankar stanna här med andra som är av stoft eller jord för här är ju inte himlen. I himlen är Guds ordning och kanske är det därför man ska vara fattig i anden som fyller denna kropp och formas. Jaget har inga tankar alls det är bara ego jaget, det tillståndet har jag varit i, så det vet jag. Har man ite det då kan man ju bara tro tror jag.
   Detta vart nog rörigt så känner jag för detta.

 5. Jag tror att det är makt och status, ännu mer än pengar, som de ”på toppen” vill åt. Pengarna ger möjlighet att köpa varor för att öppet demonstrera sin status och köpa ”beundran”.

  Även i grupper av människor som inte är besatta av konsumtion eller pengar, söker många makt och självhävdelse. Det är också ett problem. Varför ska vissa ”tillåtas” sabotera samarbete och jämställdhet för att få hävda sig själv? För att få makt?

  Den makt de giriga kämpar om leder till att jorden skövlas och till bl.a. krig, svält osv. Det är pengadyrkan när den är som värst (tycker jag). Det är politikernas och företagsägarnas makt. Det är de makthungriga, giriga och känslokalla som roffar åt sig från vårt arbete och från gemensamma tillgångar. De känner ingen skam att ta maten ur munnen på barn, sjuka och behövande. Maktens kvinnor och män sover gott om natten….de känner ingen skuld för det onda de orsakar. De har inget besvärligt, argumenterande samvete som håller dem vakna och får magen att knyta sig. Nejdå…..de sover gott, äter bra mat och bor i fina hus med havsutsikt och deras inre knyter sig aldrig av ångest för alla hungriga och hemlösa. Aldrig ägnar de sina fattiga medmänniskorna en tanke av medkänsla.

  De använder till och med sin makt till att stifta lagar och regler i samhället (organisationer, företag m.m.) för att befästa sin egen makt och utestänga stora grupper från samhället och de rikedomar som finns här på jorden. Makthavarna startar krig (massmord) för att skapa ännu mer makt åt sig själva. De har lagar som gäller för ”vanliga” människor och andra lagar för de som befinner sig på toppen. Eller rättare sagt – samma lagar för alla – bara det att om de bryter mot lagen så ses det med milda ögon, påföljden blir försumbar därför att deras ord anses trovärdiga dvs nekar de, eller anklagar någon så är det deras ord som gäller….i synnerhet i jämförelse med ditt och mitt ord!

  Medkänsla vet de inte vad det är. De skrattar åt misären, hånar den arbetslöse, misstänklliggör de sjuka och Jesu ord:”Låten barnen kommen till mig” tror de bara gäller de (på pengar) rika och mäktigas barn. De fattigas barn utnyttjar, plågar, dömer, fängslar och dödar de utan en tanke på att alla barn är så oskyldigt tillitsfulla och så öppenhjärtat sårbara. Våra kroppar och själar skadas och trampas ner i gyttjan under deras flotta skor. Maktgalna och egoistiska trampar de sönder oss ”här nere” och märker det inte ens!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s