Allt medan digitalfängelset i väst sluter sig

PressTV konto olagligt fruset av banken

Jag tror inte Orwell i sina vildaste fantasier kunde drömma om det kontrollsamhälle som dagens finans och politikerelit inhägnat oss i.

Skrev i inlägget Nya terroristlagar kommer snart?

Bra att vi flyttat våra plånböcker till bankkontoren så att de vet vilka som har ett avvikande beteendemönster. För vem fan behöver kvitton när bankerna kan registrera när vi varit var och inhandlat vad? Givetvis är det bara en service och har inget med övervakning att göra. Har någon något att invända klipper de av kontot så att vederbörande lär sig uppskatta den välmenande ”servicen” lite bättre.  Snipp, snapp så kan du inte längre försörja dig. Använder du kontanter är du skum och bör undersökas närmare – du kan ju t.o.m med vara en terrorist! Kontanter bör därför utrotas – omgående! (vilket förövrigt Riksbanken har förordat)
Foga dig nu snällt och låt dig fösas vidare – allt är ju bara av välmening!

FRA, Ipred etc etc – visst är det för någons säkerhet – men frågan är för vems säkerhet? Inte kan det ha något med att hela finansspelet med fritt fallande ekonomi har skapat och kommer skapa än mer oro för de i toppen? Nä, så är det givetvis inte! Allt är givetvis bara för vårat egna bästa och säkerhet! De i toppen är ju såååå måna om oss – särskilt när de själva hotas av tjära och fjädrar i en nära framtid.

I en kommentar till detta inlägg skrev jag:

Vem säger att du hamnar i fängelse eller får mat i framtiden? I ett kontantlöst samhälle där alla transaktioner sker digitalt kanske straffet blir att de klipper av ditt konto och du kan inte betala hyra eller ens mat. Du blir en digitalt laglös person och om någon försöker hjälpa dig genom att betala din hyra eller ge dig pengar till mat så kommer de kunna spåra upp den personen på två sekunder och ha som straff att denne också blir digitalt laglös.

Det finns redan människor som blivit digitalt laglösa. Kanske är det den enda vettiga informationen man kan dra från wikileak, nästan allt annat är ju skåpmat som redan varit känt på nätet sedan länge. Kontona kan kapas om du tänker fel. I Sverige blev några Somalier digitalt laglösa ett par år.

Här kommer ytterligare ett bevis på där bankerna sätter sig över inte bara lagen utan även yttrandefriheten som de försöker inbilla oss att vi har. PressTV (liksom wikileak) har fått sitt konto fruset av banken – och återigen – ingen rättsprövning eller domstolsutslag krävs denna gång heller. Vad säger media om detta? Absolut ingenting! Media välkomnar demonstrationerna och folkets röst i Egypten och Tunisien (med all rätt) medan de är tysta om åsiktsförtrycket i väst som är mer subtilt men minst lika effektivt. Just tystnaden är deras effektivaste vapen nu – tystnaden tillsammans med dess direkta motsats (som ändå bara är tomhet och tystnad)  – ett konstant massmedialt underhållningsbrus.

Före internet kunde man inte göra transaktioner genom bankernas konton så lätt –du fick lön i kontanter och gick till affären och handlade – man fick stå vid posten och betala hyran med kontanter – du lämnade inga spår efter dig. Du hade koll på dina egna pengar i plånboken och banken kunde inte klippa av din tillgång till din plånbok som de kan göra med ditt konto.

Det har gått otroligt snabbt att ersätta kontanter med av banken påhittade krediter som ökat skuldslaveriet till absurdum. Utan någon som helst demokratisk debatt tog de makten i och med Novemberrevolutionen 1985 med kreditavregleringen – det var en statskupp, i efterhand kan inget annat sägas. Och i detta digitala fängelse med total kontroll försöker de nu omsluta oss utan att vi har ett skit att säga till om – de är ju bara för vårt eget bästa!

Är det detta vi vill ha? Är det inte  dags att ta över parasitbankerna när de anser sig stå över lag och yttrandefrihet? När ska vi ta makten från dessa brottslingar? Dags för ett Egypten, Tunisien, Jemen etc här med snart? De är på sätt och vis friare än vad vi är – det vet i alla fall om att de är ofria. Goethes ord är sannare än någonsin:

”Ingen är mer hopplöst förslavad som den som falskeligen tror att han är fri”

DN1 Dn2 Dn3 Dn4 Dn5 Dn6 Dn7 SvD1 SvD2 SvD3 GP1 SvD Ab1 AB2 AB3 EX1 SvD4 SvD5

Annonser

15 thoughts on “Allt medan digitalfängelset i väst sluter sig

 1. Före internet skickade man räkningar i kuvert med ett betalningsuppdrag, inte fick man lön i kontanter inte, det gick in på konto precis som idag och kredit och bankkort fanns även de, fast med slip som man skrev på.

  • Jag sommarjobbade på systembolaget 1985 och chefen plockade pengar ur kassorna, buntade ihop dem och satt namn på buntarna, sedan la han dem i en tom ölkartong där vi fick hämta lönen var 14:de dag . Vad jag kommer ihåg så fick jag även betalt av kunderna i kontanter – vet inte ens om någon av polarna hade något kreditkort överhuvudtaget. Kassahanteringen gick inte över banksystemet, RIX och hela faderullan. Undrar var du befann dig?

   Man betalade det mesta med kontanter. Visst fanns det krediter men inte alls i samma omfattning som idag.

   • Min poäng är att du inte vet vad du skriver om utan du hftar och hittar på, ”före internet betalade alla räkningar kontant” – är en total lögn.

   • Var har jag skrivit den meningen? JAG HAR INTE SKRIVIT: ”före internet betalade alla räkningar kontant” – varför LJUGER DU!

    Du själv skrev ”Före internet skickade man räkningar i kuvert med ett betalningsuppdrag, inte fick man lön i kontanter inte”
    Man skickade inte alla räkningar i kuvert och man FICK LÖN I KONTANTER. DU gjorde den tabben som du lögnaktigt påstår att jag har gjort! Upptäcker du aldrig själv när du har tappat brallorna, ditt pucko!

    Återigen, kan du inte föra diskussionen med argumentering och logik utan bara komma med lögner, förfalskningar samt sinnesslöa antaganden och konstateranden som du försöker sälja med hybris och överlägsenhet så blockar dina kommentarer.

    Uppdatering: Jag kommer porta dig efter din lögn med falskt citat!

 2. De kunde för övrigt stänga konton även då, det går snabbare idag men just bankernas makt var knappast mindre före det digitala samhället.

  • Var har jag sagt att de inte kunde stänga konton? Kan du ge ett exempel där banken konfiskerade någons egendom från den tiden (vilken den nu är) utan domstolutlåtande baserat på avvikande åsikter? Idag kan det ske och du har inga problem med det märker jag.

   Kontanter utgör en bråkdel av den totala penningmängden idag. 1985 utgjorde de en mycket mycket större andel – kan kolla upp siffrorna när jag orkar någon dag..

   Vad är din poäng mer än att komma med korkade kommentarer?

   • Du verkar riktigt sprätthatiskt mot allt och alla, kan inte ta minsta lilla kommentar utan att börja sprätta och fräsa.

    Trodde en sekund att du hade visas poänger men inser att du är totalt okunnig och du fattar absolut ingenting av vad skriver om.

    Du måste ha ett ordentligt jobbigt liv med dina attityder.

   • Återigen ingen som helst argumentering! Vem fan är det som är kallar vem ”sprätthatisk” – totalt ”okunnig” – ”Du måste ha ett ordentligt jobbigt liv med dina attityder” (inga argument eller bevis på detta anser du dig behöva använda)

    Återigen jag ger dig en chans till att försöka argumentera, klarar du inte av det så kan du dra! Är allt du klarar att leka låtsaspsykolog och göra sinnesslöa kvasianalyser så kan du dra.

  • Ja, visst är det tragikomiskt!
   Vi får se till att de inte kan sätta upp muslimer som samhällets Goldstein (från 1984) vilket det är helt uppenbart att de gör.
   Arbetslösa är en annan grupp som det är populärt att använda som syndabockar.

  • Låter som om du drar alla över en kam, vilket givetvis är otroligt ogenomtänkt och extremt provocerande! Framför allt för alla demokrater som tillber en gud som råkar heta Allah men som i övrigt har samma önskan om ett bättre liv som alla oss andra och gärna vill välja sina egna företrädare (och också välja dessa i demokratisk anda).

   • Tror du han menar allvar? Jag trodde han var ironisk. Men du kanske har rätt.

    Uppenbart är i alla fall att de vill sätta upp muslimer som syndabockar när pyramidspelet faller. Arbetslösa är en annan sådan grupp.
    En riktigt otrevlig person är Marian Radetzki, representant för antagligen det mest misslyckade yrke – nationalekonomi – som predikar för ökade klyftor – man upphör aldrig förvånas över dessa kvacksalvares totala brist på självransakan och självinsikt. Om några är onödiga i detta samhälle och vars ”arbetsinsats” kan nollförklaras är det just den grupp Marian Radetzki företräder – t.o.m siorskor framstår som under av vetenskap jämfört med dessa Kalle Anka figurer. Nationalekonomer om några borde ”rationaliseras bort”.

 3. Alternativt så skolar vi om nationalekonomerna till att inta läror kring ekonomi som främjar nationens alla invånare!

  I stället för att stirra blint på inflation, exponentiell BNP-tillväxt och bytesbalans som enda målparametrar så kanske man kan titta på de som verkligen (och mer direkt) betyder något för invånarna i nationen såsom hälsa, bildning, meningsfullt arbete, social sammanhållning och en omgivande miljö i balans. Nog skulle vi kunna i detta årtusende finna formlerna för att tillsammans bättra dessa parametrar!

  • Jo, det är väl inte nationsekonomernas fel att de blivit inlåsta i modeller där verkligheten bara är ett störande moment.

   Lite roligt förresten att de hittar på ett Nobelpris (som inte är ett Nobelpris) som delas ut av Riksbanken om man betänker ekonomen John Kenneth Galbraiths ord

   ”The study of money, above all other fields in economics, is one in which complexity is used to disguise truth or to evade truth, not to reveal it. The process by which banks create money is so simple that the mind is repelled.” .

   Så här har vi en Riksbank som sitter i navet av penningpolitiken vars uppgift det är, enligt Galbraiths ord, att dölja enkelheten i penningskapandet genom att dölja sanningen – och denna Riksbank delar ut ett fejkat Nobelpris! Är det konstigt att nästintill ingenting vettigt kommer ut från nationalekonomin? För att få det åtråvärda fejkade Nobelpriset måste de hänge sig åt att dölja sanningen.

 4. Syntharn ställer några frågor på Svd.se http://www.svd.se/naringsliv/branscher/bank-och-fastighet/lasarstorm-i-kontantfragan_7938768.svd

  I ett kontantlöst samhälle, hur betalar man kaffet och bullen på ungarnas bazaar i skolan när de samlar till en klassresa? Hur gör man när man samlar in pengar av kollegorna till en avskedspresent till kollegan som ska sluta eller till blomman till barnens lärare vid skolavslutningen? Hur gör man med ungarnas veckopeng/månadspeng? Födelsedagspengen från farmor eller mormor till barnen? Hur betalar du ungdomarna med glasslåda på magen på stranden/fotbollsarenan? Barnen som kommer och säljer cocosbollar vid dörren för att få ihopm pengar till klassresan? Hur gör man vid garageloppisar och bakluckeloppisar? Hur betalar man förvaringsskåpet på badhuset? Hur ska turister från länder där digital betalning fortfarande är ovanlig göra?

Kommentarer inaktiverade.