Låt SBAB återställa Sveriges suveränitet

När stat och kommun behöver pengar måste de låna av privata banker. Dessa hittar på låtsaspengar helt från luften såsom krediter och ”lånar” ut dem. På dessa betalar vi sedan skatt. Varför ska vi betala skatt på något som bankerna hittat på från tomma luften? Kan ett bedrägeri bli mer solklart?

Staten Sverige är sagd att vara en suverän stat. Suverän betyder enligt wikipedia: ”självstyrande, enväldig, som inte lyder under någon främmande makt”. Bankerna har tagit ifrån staten Sverige denna suveränitet. Bankerna har med andra ord gjort sig skyldig till landsförräderi (politiker av olika färg, som inte stoppat detta,  likaså)

Statliga SBAB har bankoktroj sen slutet av förra året. Se till att de slutar med att skuldförslava boende och istället skapar pengar till kommuner och stat. Då staten/kommunen inte kan sätta sig i skuld med sig själv så skulle dessa pengar inte vara krediter – de skulle vara skuldfria pengar – vi skulle slippa betala skatt på bankernas fullständiga påhitt och skuldsättning. Vi skulle kunna betala byggandet av sjukhus, skolor, infrastruktur, lokala energialternativ etc och ingen statsskuld eller kommunalskuld skulle skapas.
http://www.privataaffarer.se/aktier/201011/sbab-blir-bank/index.xml

(Det här är en spin-off från kommentarerna till inlägget ”Banker är landsförrädarna” – jag får tacka Nebbiolo, Janne och Farfar – jag tycker om när kommentarer leder till nya infallsvinklar och möjligheter som kan bli nya inlägg – Nebbiolo tycker Kommuninvest ska skapa en kommunbank istället – men i sak är vi överens)

SvD1 SvD2 Dn1 Dn2 Dn3 Dn4 Dn5 Dn6 e241 e242 e243

Annonser

26 thoughts on “Låt SBAB återställa Sveriges suveränitet

 1. Instämmer helt!

  Jag har dock ett litet önskemål (som kommer göra arbetet allt mer digert…kanske) och det består i att ha en permanentlänklista/meny (om nu ditt tema tillåter detta) som beskriver, tex 1) Hur pengar skapas i dag, 2) Konsekvenserna och 3) Vad gör vi åt det? …eller nåt i den riktningen.

  Vi får hjälpas åt att få till det men någon typ av konkret sammanfattning som är lätttillgänglig för nya besökare (dvs utan att gå igenom alla tidigare inlägg) tror jag skulle främja SAKEN. 😉 Sedan får vi iterativt förbättra, förtydliga mha alla aktiva besökare.

  Hursom, tack för all tid du lägger ner på detta!

 2. Ping: råd till Irland och till Sverige «

  • Tack! Jag tycker alla som skriver om det här är guld värda. Sedan får vi backa upp varandra när bankkramarna försöker slå tillbaka. Deras enda motmedel är nedlåtenhet, halmgubbar, spelad överlägsenhet, arrogans, lögner och förvirring. Men vi har en samlad kunskap för att ganska snabbt sticka hål på deras uppblåsta pompösa nonsens! Så om någon ny person skriver och blir attackerad för att bli nedtystad så får vi gå till samlad motattack. För det första dessa bankkramarna försöker med när någon ny person skriver brukar vara att försöka tysta ned denne genom föraktfull nedlåtenhet.

 3. Aahh, ytterligare en som hajat att ”banksters” är ett gäng patologiskt giriga as. Bra skriver du också! Förr kände jag mig rätt ensam om denna kunskap, men polletten ramlar ner hos fler o fler.
  Jag har ju grunnat mycket på detta problem, som måste lösas. En detalj i lösningen tror jag är att vi inte kan eller bör hoppas på nån sorts ledare eller frontfigur. Det har ju funnits några genom åren, t.ex; president Lincoln :-), presidentkandidat Huey Long, president Jacksson (I killed the bank). Det gemensamma är att dom alltid blir mördade.
  Vi får troligen alla bli våra egna ledare. Dels så är det stimulerande att tänka själv och inte bete sig som en fårflock. Dels kan dom svårligen mörda oss alla.

  • Nja, Sverker, jag skrev tidigare och vi har stött på varandra förut lite här och där 🙂
   Håller med dig! Du har helt rätt i att de kommer noppa av ett ”ledarhuvud” tämligen omgående. Det här måste komma underifrån och internet är den informationskanal som de inte helt full koll på. Detta tillsammans med ”asymmetrisk krigföring” är vägen att gå (något du (och jag med) sysslar med när du skuttar runt och skriver lite här och där – sår lite tankefrön som sprider sig som de inte kan kontrollera). Och jag tycker att det lossnat ordentligt de sista åren. I och för sig är den stora elefanten fortfarande förbjuden att omnämna men även där lossnar det och läser man mellan raderna så märker man att den kunskapen oxå ökat. Så hoppet ökar och deras desperation börjar bli alltmer påtaglig – det har bara kommit ett pucko in på den här bloggen och försökt jiddra – för några år sedan hade det drällt med arroganta, nedlåtande, överlägsna kommentarer komna från samma källa av hybris. Nu har de bara tystnaden kvar som vapen – att försöka tysta ihjäl det uppenbara – det kommer inte lyckas!

 4. Egentligen borde vi successivt ta kontroll över alla de stora affärsbankerna för att få lite styrning på deras nuvarande parasiterande på samhällsekonomin.

  Att tex sälja ut Nordea just nu är nog ett ofog. Att frivillit ge upp en kontroll över bankerna kan inte vara annat än osunt, att det just nu är ekonomiskt (dvs att lite av det vi betalar in i form av räntor kommer oss alla till godo) gör det hela än värre.

  • Japp, håller med! Men först måste vi slita politikerna från deras sammanvuxna sittplats såsom knähund åt parasiterna. Jag tror vi lyckas ganska bra med det genom information. Politiker är opportunister så om de märker att det osar tjära och fjädrar kommer det nog hoppa från husses knä vart det lider.

 5. Det verkar som om (på något sätt, vet inte hur) en skeptiker till bankerna, Andreas Cervenka, driver sin stilla strid, se senaste krönikan i SvD! Intressant! Se till att få en ping-back från denna!

  • Roligt! För jag försökte komma fram till Cervenkas sida genom SvD hemsida precis före du skrev och den var borttagen – samma sak med länken som du hänvisade till! Pissade han i husses knä kanske? Vad skrev han?

   • Parasiterna har tryckt på censurknappen! 😉

    Om jag inte minns fel så menade han att bankerna måste tillåtas gå ikull…men jag har läst så mkt de senaste dagarna…så jag kan minnas fel just i detta fall. Vad jag dock minns av artikeln så vid en intervju av en parasit (dvs bank-vd) så svarade denne på frågan om vad regleringar kommer leda till, nämligen ”det kommer att bli dyrare att låna”. OK, what a news! Är det inte det som är själva poängen om man med regleringar vill minska skuldberget/bobubblan? Jag tror också man kunde tolka uttalandet som ett litet hot – ”om ni inte gör som vi vill så blir det dyrt för er”!

    Vi har ett litet ess i rockärmen dock – om parasiterna inte går tillbaka omdedelbums till att endast låna ut något de har så ser vi till att skapa Kommunbanken samt att staten hädanefter gör som i Irland, dvs trycka upp pengar, för att betala tillbaka lån (och på så sätt slippa parasiternas parasitavgifter, dvs ränta)!

   • Janne hittade det! Det var nog lite för nära sanningen för husse! Undrar om Cervenka hamnar i skamvrån nu? Ska bli skoj att se om han liksom bara försvinner eller kanske får uppdrag att täcka banaliteter.

 6. Aha, tyckte väl att ditt superba sätt att uttrycka dig kändes igen 🙂
  Och, visst är det en bra strategi att hoppa runt och så tankefrön.
  Korsbefrukta brukar jag kalla det när man syr ihop de olika ämnena på vaknas olika hemsidor.
  Apropå den onämnbara ”elefanten” så kan jag ju rekommendera Germar Rudolfs kommentar i ett verkligt intressant föredrag denne hade, där huvudämnet var riktigt tabu, men där den ekonomiska komponenten kom upp som den egentliga nyckeln.
  http://rudolfspeech.notlong.com/
  Denna karln är ett s.k multi-geni, som hajat att egentligen alla de varbölder som världen plågas av, har en gemensam nämnare. Vissa av oss vakna, har ju sin nisch, som t.ex bankirerna, eller om händelserna den 11 september, eller hur andra världskriget egentligen gick till, etc, etc.
  Men, som sagt, till slut inser man att det är ETT stort pussel. Och nu har vi snart alla bitarna!
  Och när vi har det, så kan ”dom” inte lägga sitt pussel längre.
  Sen kan dom bli stekta i hel..tet av den galna Jehova, dom själv uppfunnit 🙂

  • Jag ska lyssna på vad snubben säger. Oftast är det ju i tystnaden man ska leta efter det osagda och dolda. Att lyssna på det som sägs i media dessa dagar är oftast bara att kasta bort tid – att lyssna på vad de inte säger eller får säga desto viktigare.

   http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sorry-bankchefer-det-ar-inte-over-an_5919287.svd
   Som Cervenka ovan! Tydligen har han pissat husses i knä då hans artikel censurerades bort från SvD fort som attan. Jag hann inte ens läsa artikeln men något som inte passar har han tydligen skrivit då han förpassas in i tystnaden. Hittade bara rubriken och de första meningarna i hans borttagna artikel:

   ”Sorry bankchefer,det är inte över än
   Hett om öronen. Sluta hacka på oss! Det var budskapet från bankeliten vid mingel-VM i Davos häromveckan. Det blir dock inte slutet utan snarare startskottet för debatten om bankernas framtid…”

   Har kört ganska hårt den sista månaden så kolla in det jag skrivit här på bloggen och se om det finns något du vill kommentera eller finner matnyttigt!

 7. Hittade Cervenkas artikel på Google-cachen här, Cervenka är riktigt bra.

  http://webcache.googleusercontent.com/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Asv-SE%3Aofficial&channel=s&hl=sv&source=hp&biw=1280&bih=653&q=cache%3Ahttp%3A%2F%2Fwww.svd.se%2Fnaringsliv%2Fnyheter%2Fsorry-bankchefer-det-ar-inte-over-an_5919287.svd&btnG=S%C3%B6k+p%C3%A5+Google

  Laddade hem det som doc och pdf också. Om ni inte kan läsa den på cachen så kan jag ladda upp en Pdf av artikeln som ni kan ladda hem, säg till bara så ordnar jag det.

  • Tack! Janne
   Jo, han var nog för nära sanningen där Cervenka. Det är som sagt i det tysta man ska söka. Det som låter mycket och högt i media ska man vara väldigt skeptisk till.

 8. ”När stat och kommun behöver pengar måste de låna av privata banker. Dessa hittar på låtsaspengar helt från luften såsom krediter och ”lånar” ut dem. På dessa betalar vi sedan skatt. Varför ska vi betala skatt på något som bankerna hittat på från tomma luften? Kan ett bedrägeri bli mer solklart?

  Staten Sverige är sagd att vara en suverän stat. Suverän betyder enligt wikipedia: ”självstyrande, enväldig, som inte lyder under någon främmande makt”. Bankerna har tagit ifrån staten Sverige denna suveränitet. Bankerna har med andra ord gjort sig skyldig till landsförräderi (politiker av olika färg, som inte stoppat detta, likaså)…”

  Ord och inga visor och Sant – som jag ser det.

  <
  SBAB-förslaget i all ära – ”Men det finns en lösning för att bli av med kravet på evig tillväxt. Om staten (alla stater) skapar även de digitala pengarna och sätter dem i cirkulation utan ränta så slipper vi skövla vår vackra planet. Att sätta nya pengar i cirkulation utan ränta kan staten göra genom att inte ge ut dem som lån utan istället sätta pengarna i cirkulation via offentliga budgetar (stat, landsting och kommuner).” – slut citat härifrån = stat, landsting och kommuner slipper därmed via höga skatter för medborgarna – att indirekt via medborgarna låna digitala LuftPengar (pengar utan substantiellt värde) av bankernas banksters till hög ränta – slut citat härifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s