Varför ska vi betala bankernas påhittade skulder?

Enligt Riksbankschefen Ingves behöver bankerna bara ha 2 800kr för att hitta på 1 miljon kr i krediter. Bankerna har använd dessa påhitt till att såsom mellanhand trissa upp priserna på framför allt boende till groteskformat (se hur i länken ovan) . Bankerna har därmed gjort sig skyldiga till:

1) Otillbörlig marknadsmanipulation –  ett rent bedrägeri då bankerna med påhittade krediter och inte säljare/köpare bestämt priset

2) Skuldförslavat stora delar av befolkningen med dessa påhittade krediter som de trissat upp priserna med

3) Falsk marknadsföring då de marknadsfört dopningen av priserna såsom ”värdeökningar” när det egentligen bara är bostadsinflation byggt på ökat skuldslaveri

Varför ska någon behöva betala för dessa bedrägerier? Nu när bostadsbubblan med största sannolikhet spricker snart kommer media och bankerna skylla på de som är satta i skuld – de som gått på bankernas bedrägeri om att ”värdeökningarna” på bostäder kan fortgå i evighet. Men i ett pyramidspel är ALDRIG den bedragne den skyldige – bankerna, med medlöpande politiker är de skyldiga. Den bedragne må ha varit godtrogen men det är inget brott som han/hon måste sona med livslång skuldlivegenskap till parasiten, bedragaren=banken.

Likadant är det med alla statsskulder och kommunalskulder. För att hitta på en miljon från luften till bostäder krävs åtminstone 2 800kr – men när bankparasiterna hittar på krediter och skuldsätter stat/kommun behöver de ha NOLL kronor för att hitta på obegränsat med krediter. Varför ska vi betala skatt för dessa till hundra procent påhitt från bankerna? Jag har inte hört en enda bankkramare kunna ge ett vettigt svar på detta  – de brukar undvika frågan som pesten.

Då bankernas krediter och skuldsättning är direkt olagliga och skapade genom bedrägeri finns ingen anledning till att fortsätta delta i vansinnet som bygger på att man kan öka skuldsättningen exponentiellt. Till slut tar skuldslavarna slut och alla illusioner som bankerna vävt ihop med sin marknadsföring om ”värdeökningar” kraschar. Vi har nått dithän att inga fler skuldtorskar kan/vill delta längre i pyramidspelet där de hoppas på att en större skuldtorsk kommer efter honom/henne och köper huset till priset av att vara än djupare satt i skuldslaveri till banken.

Återstår bara det jubileum som bibeln pratar om ska ske vart 50 år (snacka om kristdemokraterna skulle få väljare om de faktiskt hörsammade just den delen av bibeln – jag skulle rösta på dem bums fastän jag varken är kristen är delar deras ideologi i övrigt). Nationalisera parasiterna, behåll betalsystemet, låt folk ha kvar sina insättningar men skriv av alla skulder då de är skapade genom bedrägeri alltihop.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Annonser

21 thoughts on “Varför ska vi betala bankernas påhittade skulder?

 1. Den springande punkten i frågan om pengarna. Vilket i sin tur är vad som håller de flesta i schack även på andra områden.

  Jag kan tänka mig att betala 2 800 kr för ett miljonlån. Rätt ska ju ändå vara rätt…

  Har du någon bibelreferens till 50-årsiterationen? Kan inte hitta det men det är ju å andra sidan ett omfattande verk…

  • Jo jag skulle oxå kunna tänka mig betala 2 800 kr för att få en miljon och vara skuldfri – som sagt rätt ska vara rätt och banken ska givetvis få det de lagt ut 🙂 Minus det jag betalat för mycket i ränta, förstås – det är ju trots allt ganska stor skillnad på att betala ränta på 2 800kr än 1 miljon. Så i slutänden är nog banken skyldig mig ganska mycket (nu har jag inga skulder så tyvärr kan jag ju inte räkna på det sättet).

   Jag snor från Michael Hudsons artikel
   http://www.yesmagazine.org/issues/living-economies/532

   “Land must not be sold in perpetuity, for the land belongs to me, and you are only strangers and guests. You will allow a right of redemption on all your landed property,” and restore it to its customary cultivators every 50 years (Lev. 25:23-28). Israelite debt-slaves likewise were to go free periodically in the Jubilee Year, for they belonged ultimately to the Lord, not to any person (Lev. 25:54).

 2. Här får du ett alternativ av mig gratis som du kan nagelföra: Limited reserve banking.

  Tyvärr känns din blogg alldeles för hatisk och spotfräsande för att vara riktigt seriös, man kommer sällan någon vart med en sådan attityd, eller att mitt i en artikel börja svamla om bibelreferenser och dylikt.

  • Vad är hatiskt? Vad är oseriöst mer än att jag har kommit på att du ljugit ett otal gånger? Bl.a med att fabricera falska citat som du påstår att jag har skrivit. När en masslögnare som du pratar om att vara ”seriös” blir det minst sagt komiskt.

   Michael Hudson är ekonomiprofessor och är den som skrivit citaten från bibeln om jubileum – och han är inte tillräckligt ”seriös” utan ”svamlar” säger den bevisade lögnaren! Som sagt! Du är tragikomisk!

 3. Till GH. Att du tycks ha mest ont av att folk reagerar rättmätigt hårt mot att större delen av mänskligheten är totalt och fullständigt grundlurade utav perverst giriga as, som kallar sig bankirer, är ju lite lustigt. Totalt fel fokusering på vad som är väsentligt i världen.
  Men det är ju din fulla rätt att göra bort dig, och den rätten utövar du till fullo.
  ”Limited reserve bankling”, har du som lösning?!
  Naivt trams, ala dumtrögt traditionellt indoktrinerad ekonom.
  Betala tillbaka allt de bedragit oss på, med ränta, i första hand.
  Sen ut och löpa gatlopp med de konsekvenser det har för dom. Det som blir kvar utav parasiterna kan du ju begrava, det blir väl lite ”limited” och det är tydligen din linje.

  • Jo, var känner man igen den här spelade upprördheten, nedlåtenheten, lögnerna och beskyllandet av allt och alla för hat? Man kan ju inte direkt säga att de är så omfångsrika när det gäller variation.

   Japp, risken för gatlopp är stor när folk väl inser att allt skitsnack om ”värdeökningar” etc var bara ordväveri av samma vanliga gäng bedragare. Folk kommer nog bli förbannade när de inser hur lurade de blivit.

 4. Det är intressanta och viktiga problem som talas om här, och det verkar finnas en optimism hos många att avslöjanden om sakernas tillstånd kommer att leda till förändringar…?
  Men bedömer man då graden av villighet att rida ut till försvar, självförsvar, hos bankerna och deras ägare, på ett korrekt sätt?
  Hur många lik som de kanske är beredda att skapa, kanske man inte ens kan göra sig några föreställningar om, ens i sina vildaste fantasier…? Alla dessa människomassor som kommer att ses som rättmätiga offer? Vilkas död kommer att uppfattas som berättigad, ja nödvändig, för dessa bankägares fullständigt rättfärdiga självförsvar…? (I deras egna ögon).
  Vilka skulle kunna stoppa dem…?…

  • Deras manipulering bygger helt på kontroll av informationen. Jag tror t.ex att de skulle velat hoppa på Iran för länge sedan för att Iran slutat handla olja i dollar (något även Saddam Hussein gjorde och lögnerna kring det kriget hade de svårt att sälja- vilket gör ett krig med Iran än mer svårsålt). Att försvara parasitfunktionen i att vara världsvaluta är central för parasiten.
   Att lura och dupera fungerar allt sämre i en värld där informationen sprider sig. Förr i tiden kunde de noppa av de få välinformerade ledarhuvuden som dök upp (Lincoln, Kennedy och några till). Idag finns inga ledarhuvuden utan informationen och kraven på förändringar kommer underifrån.

   Att det sedan alltid kommer de som vill sprida inlärd hjälplöshet och maktlöshet för att få folk att sitta tyst får man räkna med.

  • Det handlar inte om optimism utan snarare ett nödvändigt tvång.

   Våra privata skulder är 8000 miljarder SEK och enbart hushållens ökning ligger på 200 miljarder SEK per år medans BNP ligger på ca 3000 miljarder SEK. Med statsskulden inräknad så ligger vi på en nivå långt högre än förra världsdepressionen (och i paritet med USA vid krashen). För det är just detta som händer när lånen inte längre ökar eller tom minskar, dvs en ekonomisk depression orsakad av den minskade penningmängden.

   Dagens skuldbaserade ekonomi kräver en ständig tillväxt (dvs en ACCELERATION av konsumtionen, INTE en konstant hög HASTIGHET) för att kunna betala skuld och ränta. Det är förövrigt räntan som gör att skulderna vida överstiger befintliga pengar i ekonomin.

   Vår lilla ensamma planet klarar inte varken en acceleration av konsumtionen, ej heller att hålla nuvarande hastighet – vi kommer alltså inom min egen livstid (för att inte tala om vad vi lämnar till våra barn) tvingas MINSKA konsumtionen (dvs negativ tillväxt). Detta tillsammans med att vi förr eller senare måste börja betala av våra skulder (har själv fortfarande amorteringsfritt såsom så många andra som nyss byggt hus…) kommer leda till en gigantisk kontraktion av pengamängden i ekonomin (dvs deflation) som obönhörligen leder till massarbetslöshet och ekonomisk depression.

   Har du missat att sedan vi släppte bankernas pengaskapande fritt i och med Novemberrevolutionen -85 så har bankerna fullständigt skitigt i den självreglering de lovade och svor och just skapat detta skuldberg? De har skitigt (för sista gången) i blå skåpet!

   I och med internet så sprids idag informationen om detta sekelgamla bedrägeri som en lavin (liksom revolutionen i Egypten) och kommer denna gång inte gå att stoppa (såvida vi inte slängs in i något WWIII för att tvinga oss fokusera på något annat)!

  • I min naiva övertygelse tror jag att vem som helst utan fruktan och utan rädsla äger kraften att stoppa dem som en del i hävdelsen av den personligt själsliga integriteten (den bjuder jag sarkastiskt drypande existensialistförnekare på – varsågoda).

   Det är snarare timing det handlar om. Om vi skulle växa våra slumrande insikter fullt ut precis just nu så skulle det slå slint. Och det är sannolikt den snabbaste vägen tillbaka in i ett nytt varv på tyrannicirkusen

   Ju längre tid detta tar och ju mer absurt det hinner bli – desto nyktrare kommer vi ur det tror jag. Trots allt är så gott som alla de människor som konstituerar och exekverar bland annat bankeägarnas försvarsmekanismer just människor.

   Även de med en själslig integritet att värna. Ett uppvaknande pågår alltjämt och jag tycker mig se att dess taktoch spridning är så väl avvägd att det ser ut som en tanke.

   När man betraktar vårt samhälleliga klimat och lägger det vid sidan av andra delar av världen så inser man att vi nog inte riktigt kan förväntas gå först i en rekonstruktion av en tillvaro som så omsorgsfullt bakbundit oss. Vi behöver sannolikt få lite inspiration från mindre sprituellt dekapiterat håll först.

   • Jag tror iofs att vi kan tvingas gå först!

    Om vi summerar de senaste decennierna något så ser vi att flera sk ”tigerekonomier” (Japan och Irland är några exempel) som vi först hyllat därefter hamnat i decennielånga recessioner.

    Min tolkning är att alla dessa ekonomier pumpat upp skuldbubblan under längre tid än andra ekonomier – då blir återhämtningen så mkt hårdare (och pågår under mkt längre tid).

    Om nu Sverige är det enda land som klarat sig undan sammanbrottet pga skuldbubblan så bör man fråga sig varför. Svaret är att vi, på något sätt, lyckats fortsätta öka skulderna i en alltjämt ACCELERERANDE takt (dvs en exponentiell tillväxt av skuldberget på runt 10% årligen).

    Men som någon uttryckte det ”det som inte är hållbart kommer inte hålla” (”What’s not sustainable won’t be sustained”). Men lösningen är närmre än vi tror.

    Kom ihåg att det land som sist bröt samman pga skuldbubblan var Irland, som på ett kick lät sin riksbank skapa 51 miljarder EUR ur tomma intet (ECB hade inget att invända).

    Vi kan givetvis göra på samma sätt och i ett nafs skriva ner de lån som inte kommer att kunna betalas tillbaka…och en gång för alla låta våra gemensamma och demokratiska institutioner återta ”monopolet” på att skapa pengar. Rent praktiskt finns det många vägar att gå för att nå dit och ingen innebär någon ”rocket science” – det krävs endast en politisk vilja. Politisk vilja kommer finnas den dag en majoritet kräver en förändring – där är vi inte ännu, men det kan gå fortare än vi anar!

 5. Nebbiolo säger: ” Kom ihåg att det land som sist bröt samman pga skuldbubblan var Irland, som på ett kick lät sin riksbank skapa 51 miljarder EUR ur tomma intet (ECB hade inget att invända).”
  Detta låter bra, ja hoppingivande. Nästan så man kan tro att det inte är sant….
  Men det är det alltså, och ja, då kanske sakernas tillstånd ändå kan finna på lösningar……innan något WWIII behöver bryta ut som ”självförsvarsstrategi”…..

  • Det är detta som är själva poängen: Vi har alla möjligheter i världen att få ordning på samhällsekonomin så att den jobbar för alla samhällsmedborgare och inte som nu, endast för den kapitalägande eliten. Det har gjorts förr och kan i en handvändning göras på nytt, utan några som helst negativa konsekvenser för samhällsmedborgarna.

   De enda förlorarna på en penningreform skulle vara bonustyngda chefer inom banksektorn samt ägarna till de stora bankerna. Risken finns givetvis att även vissa andra (icke bonustyngda) bankanställda får se sig om efter nytt jobb men detta kommer inom ganska kort tid kompenseras av den reella tillväxt som ekonomin (pga mindre räntekostnader) kan uppnå.

   Vi får bara se till att använda ekonomin till att uppnå reell välfärd och inte rusta för WWIII – det historiska exemplet från Tysklad under mellankrigstiden finns där: de slängde ut bankerna, skapade egna pengar, byggde upp landet…men råkade på vägen förvilla sig något, milt uttryckt! Att Tyskland är starkt idag är fortfarande till stor del orsakad av mellankrigstiden, vi skall bara inte göra om deras misstag och finna påhittade syndabockar för dagens kris (idag muslimer, igår judar) när vi mkt väl vet vilka de egentliga syndarna är, dvs bankparasiterna!

 6. Som Nebbilo skriver, det behövs bara att en kritisk massa (troligen snart uppnått) förstår, samt att det kan gå snabbare än vi tror.
  Men, som ni vet, om ni forskat bakåt i tiden, så kommer de giriga parasitasen att göra allt, och ni vet själva att dom menar ALLT, för att inte bara behålla sin guldkalv, utan fortsätta att öka utsugningen. Dom vet ju att dom inte tagit allt än, och den insikten sporrar dom.
  Samt, inte minst att de gånger de gått på pumpen, likt patologiska dårar ideligen- ideligen fortsätter mot sitt mål. Dom ger aldrig upp, de bara är sådana.
  Kombinera en gravt pervers ”religion” med personer med egenskapen av en ”galen hund” (som en utav deras egna ledare sa under 6-dagars kriget) och resultatet är denna mänsklighetens fiende, som förövrigt en känd person sa redan för 2000 år sen.
  Svår nöt att knäcka utan våld.

  • Vi får inrätta en ny Nürnbergrättegång där de får stå till svars för brott mot mänskligheten! 😉

   Jag tror att det finns statistik på att runt 200 miljoner människor förlorat jobbet pga finanskrisen. Om inte detta är ett brott mot mänskligheten så vet jag inte vad som skulle kunna kvalificera…

  • Skall jag vara ärlig så tror jag inte svenska parasiter är lika stridlystna som deras amerikanska motsvarigheter och tror därför inte att motståndet skulle bli så hårt mot en penningreform. Vi brukar tex inte skapa krig när vi känner för det. Vår starkaste industri säljer träd, bilar och kullager inte vapen såsom är fallet i USA (deras krigskostnader är inte av denna världen…). Vi har dessutom (ännu) en starkare demokrati och mer bildade samhällsmedborgare vilket gör det hela lite mer optimistiskt.

 7. Ping: Är det okej att råna en bank? | Ett nytt penningsystem

 8. Nja, våra parasiter är väl kanske inte så bindgalna som sina USA-motsvarigheter, men att koppla parasiterna till något specifikt land är inte så väsentligt. Dessa gynnare är internationalister, som inte har någon koppling till något land (utom ett då förståss, dit de sticker när de blivit efterlysta, för just detta lilla landet har inga utlämningsavtal).
  De suger globalt.
  Med tanke på det, är det ju alldeles extra spännande nu när först Island och nu senast Irland brutit. Hur länge tror vi att dessa skall få hållas? Inte så länge. Skulle detta spridas till andra länder, så måste de patologiskt giriga starta något riktigt stort som ”återställare”, typ världskrig. Det blir väl tredje i ordningen, om jag räknar rätt.

 9. Ytterligare en kommentar till GH, som ondgjorde sig över div bilbelcitat o andra religiösa kopplingar.
  Hur tacklar du Goldman & Sachs VDs (Blankfein) uttalande att ”Vi utför gud jobb” när han förklarade sin ”arbetsuppgift” (läs bedrägeri & utsugning)?
  http://www.dailyfinance.com/story/company-news/goldman-sachs-is-doing-gods-work/19228542/
  Men det kanske är ok, när de utvalda gör denna religiösa koppling, men inte ifrån oss ickeutvalda, när vi påtalar dessa befintliga kopplingar?
  Ponera nu GH, att du tycker det är en god gärning att betala påhittade skulder, för det var ju denna bloggs själva kärnpunkt, att detta är åt hel…te!
  Då, kan du GH, med mitt fulla stöd, få betala min påstådda skuld. Jag ämnar inte göra det.

  • En annan tolkning av guds ord och hur gemene man normalt sett tolkar det gudomliga finns mkt starkt uttalat i ett tal av David C Korten i Trinity Church (på Wall street) i omedelbar anslutning till finanskrisens utbrott, en sann inspiration:

 10. Ping: Framtidens motstånd, framtidens demonstrationer | Ett nytt penningsystem

Kommentarer inaktiverade.