Varför får vi inte rösta om penningsystemet?

Svensk media och politiker applåderar Egyptens och Tunisien folk för deras frigörelse från en diktatur. Det är riktigt, det är rätt – Egyptierna och Tunisierna ska hedras. Jag tror inte heller de kommer nöja sig med att makten bara byter ansikte – de kommer kräva att maktens elit byts ut.

Vi har fått känna oss överlägsna folket i Egypten och Tunisien- vi har ju den demokrati de strävar efter.  Frågan är hur de ser på oss. Jag känner en del Araber och de har oftast en medvetandegrad som få svenskar har. De vet om att Europeisk demokrati bara är ett förklätt ”elit”styre det med. De har oftast ett tränat öga och kan se mönstret av ägande och kontroll som vi ”svenskar” totalt missar medan vi dumglor på ”Lets dance” .  Många av dem tycker vi svenskar är naiva – jag håller med dom – vi har ingen som helst anledning att känna oss överlägsna på något sätt.

Vi har ingen demokrati så länge vi inte kan få rösta om vilket penningsystem vi har. Inte ett enda parti tar upp frågan varför pengar måste skapas av privata intressen genom att skuldsätta hela samhället med krediter de hittar på från ingenting. Inte ett parti tar upp behovet av att ändra ett parasitiskt penningsystem som bara sedan 1999 ökat mängden skuldslavar för boende fyrfaldigt – från 550 miljarder kronor till över 2 000 miljarder kronor –  nästan hela penningmängden är en stor gigantisk bobubbla fylld av skuldslavar. Inte ett parti tar upp bedrägeriet där bankerna och bostadsinstitut sysslat med att trissa upp bopriserna med påhittade krediter där de sedan marknadsfört det ökade skuldslaveriet såsom ”värdeökningar”. Inget parti tar upp något alternativ till denna parasitism (ingen media heller). Hur kan vi då tro oss bo i en demokrati? För detta är den enskilt största demokratiska frågan – ska vi ha ett penningsystem byggt för parasitära finansiella skurkar eller ett penningsystem där  folket gynnas? För banker är skurkar och landsförrädare!

Så frågan är: Varför får vi inte inte rösta om vilket penningsystem vi ska ha? För alternativ till skuldslaveri finns. Svaret är enkelt, enligt mig, makten vill inte att deras privilegier ska hotas. Dags att ställa politikerna mot väggen i detta och kräva alternativ och ändring? Om de inte lyssnar så har Egyptens och Tunisiens folk moraliskt visat vägen till förändring!

—–

Eriks kommentar sammanfattar perfekt vad vi i väst befinner oss:

”Dumokrati. En ytterst raffinerad form av diktatur.”

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Annonser

25 thoughts on “Varför får vi inte rösta om penningsystemet?

 1. SD räknar ut att 40 tusen euro är lika med 40 tusen miljarder kr och där jag bor som klassas som det svenskaste som finns röstade 10% på dessa Sverige Demokrater.

  Och det är ju rätt pinsamt faktiskt…

  • Jo, Sverige demokraterna är pinsamma i sin enfald liksom faktiskt resten av politikerna. Fast jag håller med dig om att Sverige ”Demokraterna” är de största nyttiga idioterna.

   Men faktiskt räknar bankerna ungefär som SD. Bankparasiterna behöver ha 2 800 kr i eget kapital som de kan blåsa upp 1 miljon kronor i krediter som de kan dopa bostadsmarknaden med i sitt inbringande av nya skuldslavar.

 2. Det finns faktiskt ett parti som förstår penningsystemet och som talar klarspråk om det, EAP http://www.larouche.se. Men får ju inte direkt någon hjälp av medierna för att göra sig hörda. Läste just ett nytt inlägg på deras sida – http://www.larouche.se/nyheter/2011/02/11/annu-en-tung-usa-utredning-mot-monsterbankerna

  Har också lite lösa uppgifter och siffror …. Handelsbanken redovisade i veckan en vinst förra kvartalet på 3,8 miljarder kr – http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4339520 – i inlägget står att banken har ca 500 miljarder i nödreserver varav 100 miljarder placerats lättillgängligt hos världens centralbanker. 500 miljarder! som halva Sveriges statsskuld.
  Sunda Pengar visade dessutom att Handelsbanken fick en rejäl summa i samband med det stora räddningspaketet i USA, 6 miljarder (är det i dollar?)

  Insättningsgarantin höjdes vid årsskiftet från ca 500 000 kr till ca 1 miljon (100 000 euro). Och den svenska insättningsgarantin omfattar nu också vissa delar av Estland.
  Ser ut som att man förbereder sig för nya krascher.

 3. Jo, de har ett program men jag har faktiskt lite svårt att se att La Rouche står för så mycket mer än att sätta koppel på det redan existerande systemet. Införandet av ett nytt Glass Steagall och ett nytt Bretton Wood är inga direkta förändringar – snarare återgång till ett mer reglerat skuld/kredit-system som dock fortfarande är ett skuld/kreditsystem.
  Jag tycker inte de riktigt heller förstår att den amerikanska boomen efter andra världskriget berodde på att Bretton Wood gav dollarn status som världsvaluta . USA ekonomiska ”storhet” berodde på att de kunde få en kolonial ”free ride” och suga ut värdet från andra länder genom att dessa var tvungna att använda dollar för att handla mellan sig. Det hade ingenting med att USA-systemet i sig var så extremt bra och duktigt som de framställer det. Att återgå till ett sådant kolonialt Bretton Wood se jag ingen möjlighet till.

  Jo, Handelsbankens agerande verkar ju som om de förväntar sig en tsunami. Det verkar ju som om de ökat Tier1 kapitalet – det som urholkas med en gång vid bankrusning och/eller kreditförluster.

 4. Kul ord – absolut. Viktigt med ettiketter. Hos mig dök det först upp här: IntERIKtigtklok 2010-09-21: Dumokrati?. Men med google i näven kan man konstatera att t.ex. <a href="http://badlandshyena.wordpress.com/2008/02/24/infor-dumokrati/"Badlands Hyena var betydligt tidigare ute.

  Hursomhelst, det kan nog visa sig bra att ha ett ord på det. Nu återstår bara att komma på vad en demokrati som inte är dumokrati skulle kunna kallas. Ett sätt att hantera alla och envars angelägenheter tillsammans med utgångspunkt i det oändliga personliga ansvaret byggandes på respekt och uttrycksfullhet. Intiutiv demokrati, typ.

 5. Hur menar du att vi inte får rösta vilket penningsystem vi ska ha? Om säg 75% av befolkningen röstade på ett parti som stod för t.ex en guldstandard, eller ett full-reserve system (bara exempel) så skulle ju detta parti vinna och de skulle kunna genomföra sin förändring. Nu röstar ju folk inte så, då nästan ingen vet vad dagens ”pengar” (alltså valuta som SEK) är eller hur de skapas, och de verkar inte ha något intresse av att ta reda på det heller: försök förklara för någon och de börjar oftast skratta eller gäspa o.s.v. Så de röstar därför på t.ex Moderater eller Socialdemokrater, som antagligen inte heller har någon egentlig förståelse.

  Så svaret på din fråga ”Varför får vi inte inte rösta om vilket penningsystem vi ska ha?” är att det får vi visst, om vi ville, men ingen vill eller bryr sig. Så jag köper guld och silver istället, för mig själv. 🙂

  • Får vi? I vilket partiprogram står det något om penningsystemet som jag har missat? Du kanske kan vägleda mig? Att du får prata om det innebär inte att det får plats i media eller är en del av ett partiprogram, eller du kanske hävdar det med? När media och de politiska partierna behandlar detta som en ickefråga så blir det en ickefråga.
   Det är är din personliga uppfattning att folk gäspar (kanske är det åt dig?). När bobubblan spricker tror jag inte media och politiker kan göra det till en ickefråga längre – lika lite som du lyckas i ditt inlägg.

   Guld och silver är manipulerat av samma personer som kontrollera penningsystemet – så där finns ingen lösning. Det vet du säkert men det säger en del om vem du är.

 6. Jo en del SD-snubbar är ganska sköna när de får allt fel. Som den skönsjungande 🙂 Levi Klausen:

  Jag har svårt att inte tycka om snubben på något sätt ändå även om han helt tydligt inte tillhör begåvningsreserven:

 7. Här är en annan skön snubbe…

  Han inser dessutom inte att han tänker helt fel då han senare kommer ut med denna video;

  Här rör det sig alltså, till skillnad mot Margareta Sandstedts FELSÄGNING, om en total inkompetens och oförmåga att förstå enkel matematik även när han i lugn och ro på sitt kontor får tid att verkligen tänka efter.

  Det är dessutom märkligt hur skribenter på en blogg som denna, där den rådande stämningen är att etablissemanget och media mörkar hur saker förhåller sig, så lättvindigt köper medias och 7-klöverns bild av Sverigedemokratiska politiker och dess väljare. Likheterna mellan den fullständigt misslyckade invandringspolitiken och det rent kriminella FRB-systemet är stora om man bara öppnar ögonen.

  • Jo, det finns gott om folk som inte kan räkna. Jag kan inte låta bli att tycka om dom heller – de visar på mänsklighet. Har svårare med perfektionsmänniskor, typ Åkesson eller varför inte evige skolpojken Carl Bildt. Göran Persons ständiga överlägsna leende har jag oxå svårt att svälja. Har mer med personligheten att göra än politiken de eventuellt nu står för.

   SD står inte för någon annorlunda penningpolitik. Tvärtom upplever jag att SD blir nyttiga idioter när det skyller på muslimer och invandrare. Det är precis vad bankparasiterna vill – att ha utlänningar som syndabockar – då slipper de själva stå till ansvars när finanspyramidspelet faller. Så mycket enklare att skylla allt på ”muslimer som håller på att erövra världen” – som Ekerot brukar framhålla. SD hjälper finansen att måla Orwells Goldstein.

 8. Visst ligger det något i att det kan vara ”charmigt” med personer som gör bort sig och visar sig mänskliga. Skillnaden mellan SD och andra är ju att media så totalt blåser upp varje felsteg en Sverigedemokrat gör medan Gunnar Andréns galenskaper mig veteligen inte skrivits en rad om i etablerade media.

  Sandstedt har dessutom inte ens räknat fel, hon säger ju helt korrekt 40 000 miljarder kronor, har du inte tittat på filmen? Det hon gör del är att hon säger fel när hon ska säga summan i €. Det har de flesta inte fattat utan tror att hon RÄKNAR fel, vilket hon inte gör, hon SÄGER fel.

  Nej, SD står inte för någon annorlunda penningpolitik, det har jag inte heller sagt. Däremot gör du det väldigt enkelt när du säger att SD ”skyller allt på invandrarna”. Vad exakt är det man skyller på invandrarna? Man påtalar fel i invandringspolitiken och skiljer på invandrare och invandrare. Det är stor skillnad på förmågan att integreras i det svenska samhället hos en inavlad, analfabetisk fårherde från Somalia och på en läkarutbildad amerikan, det förstår alla, men ingen utom SD vågar säga det högt. Man vågar påtala fel och brister i vår asylpolitik, att ensamkommande flyktingbarn i våra grannländer där man kontrollerar ålder på dessa i majoriteten av fallen ljuger om sin ålder. SD kallar inte illegala invandrare för ”papperslösa”, där har du nyspråk om något. Osv osv..

  När man läser kommentarer som att ”SD räknar ut att” och ”Men faktiskt räknar bankerna ungefär som SD” så blir jag tvungen att skriva något. Det är inte SD som räknar, det är en enskild företrädare. Jag tror t.ex. inte att Carl B Hamilton skulle göra samma fel som Andrén bara för att de tillhör samma person. När det gäller andra partier är det enskilda företrädare som gör fel, när det gäller SD får hela partiet skulden för vad en enskild människa gör.

  Beträffande nyttiga idioter så är ju SD det enda parti som fortfarande driver frågan om utträde ur EU. Ett EU som genom ECB och sina ”räddningspaket” driver ekonomin ännu längre in i återvändsgränden som stavas skuldbubbla. Dessutom är de det enda parti som inte vill öka vår befolkningsmängd genom invandring, en befolkningsmängd som snarare borde minskas eller i sämsta fall hållas konstant. Detta för att lättare hantera de kommande mat- och energikriserna i spåren av Peak Oil. Ju fler människor som ett land skall föda och hålla med energi, ju sämre resultat. Se på Egypten där man var 20 miljoner år 1950 och nu är man över 80, samtidigt som oljeexporten upphör och därmed inkomsterna, och matpriserna skjuter i höjden. Lycka till att lösa den ekvationen… En ny regering är ingen lösning, det är bara konstgjord andning.

  • ”Det är stor skillnad på förmågan att integreras i det svenska samhället hos en inavlad, analfabetisk fårherde från Somalia och på en läkarutbildad amerikan, det förstår alla, men ingen utom SD vågar säga det högt. ”

   Nä, alla förstår inte att Somalier är mer inavlade Homo sapiens sapiens än vi (vilket Afrikaner är då vi europeér tydligen var tvungna är att fixa avkomma med Neandertalarna då det råddde brist på homo sapiens sapiens på våra kalla breddgrader – ju kallare desto mindre utbud – desto mer inavel, kanske?). Jag har lite svårt att få ihop logiken med ett parti som kallar Afrikanska Homo sapiens sapiens för inavlade men tycker att vi ska fortsätta inaveln av våra Neandertalegener. Logiken i det är inte så där glasklar 😉

   • Titta på t.ex. den här kartan (scrolla ner lite).

    http://www.consang.net/index.php/Summary

    Just Somalia är visserligen en vit fläck på denna karta, så det var kanske ett dåligt exempel. Kusingifte och inavel är dock väldigt vanligt där också. Jämför kartan med vilka länder som står för majoriteten av flykting- och asylinvandringen till Sverige och Europa.

   • Det här är en blogg som sysslar med att reformera penningpolitik. Om du och SD vill göra rasbiologiska studier tycker jag ni kan öppna en sådan rasbiologisk blogg (eller varför inte återöppna rasbiologiska institutet i Uppsala? – Snacka om mentalt inavlad ”vetenskap” de sysslade med där!)

 9. Det verkar som om SD gjorde en dubbelfelsägning, nu fattas det tydligen 3 billioner euro…..
  http://www.expressen.se/nyheter/1.2329347/efter-raknemissen-nu-jagar-sd-forsvunna-miljarder
  …..kanske löser sig till sist.

  Folkpartistens felräkning är det nog däremot inte så mycket att göra åt.
  Jag trodde först att han gjorde ”en parodi på sig själv” med kulramen (vilket hade varit lite kul).
  Fast nu lutar jag åt att han faktiskt räknar på detta sätt (ännu mer kul egentligen men inte på samma sätt)

  Janne

 10. Att SD beundrare öser ut islamofobi är okej enligt media etc. Då ska det råda yttrandefrihet och muslimernas är överkänsliga samt ett hot mot ”vårt öppna samhälle”. Bröderna, tillika judarna , Ekerot kan sprida hotbilder om hur Islam håller på att ta över världen”. Ingen hoppar fram och skriker att detta är hets mot folkgrupp

  Men observera att om man säger att judar redan har tagit över världen så gör man sig skyldig till ett fruktansvärt ”brott”. Spelar ingen roll om du rent faktamässigt raddar upp vilka som kontrollerar t.ex finansen som denna blogg tar upp – kolla namnen på några – det kan raddas upp hur mycket till som helst – Vi tar de tyngsta först
  Europeiska centralbanken – Trichet (jude)
  IMF -Strauss-Kahn (jude)
  Världsbanken – Robert Zoellick (jude)
  FED i USA – Bernanke Bernake (jude)

  Judar som är chefer i FED-distrikt:
  Eric S. Rosengren – President, Federal Reserve Bank of Boston
  Charles I. Plosser – President, Federal Reserve Bank of Philadelphia
  Jeffrey M. Lacker – President, Federal Reserve Bank of Richmond
  James B. Bullard – President, Federal Reserve Bank of St. Louis
  Gary H. Stern– President, Federal Reserve Bank of Minneapolis
  Thomas M. Hoenig – President, Federal Reserve Bank of Kansas City
  Richard W. Fisher– President, Federal Reserve Bank of Dallas
  Janet L. Yellen – President, Federal Reserve Bank of San Francisco

  Några (av många, många) till i USA:s administration:
  Geithner, Summers, Rahm, David Axelrod, Jared Bernstein, Gary Gensler, Elena Kagan, Peter Orszag, Penny Pritzker, Paul Volcker, Jon Leibowitz osv osv – blir tjatigt att radda upp alla.

  I Sverige har vi Bonniers, Hjörne och Aschbergs Strix som tillsammans har ett fast grepp om median. Kollar man dessutom in vilka som sitter på chefredaktörs-stolar, ledarskribenter, ekonomiska skribenter etc så blir dominansen än större om än inte lika total som i USA där de kontrollerar rubbet enligt den judiske LA Times journalisten Joel Stein:
  http://www.latimes.com/news/opinion/commentary/la-oe-stein19-2008dec19,0,4676183.column

  Här är en utförligare lista över vilka som kontrollerar USA:
  http://engforum.pravda.ru/showthread.php?262314-Jews-in-charge-of-USA

  Kan det vara så att Ekerots ”muslimer håller på att ta över världen” är ett sätt att skaffa syndabockar (såsom bloggaren Lincoln här antyder) inför att deras penningsystem raserar? T.o.m med Sorros, jude, anser att systemet är slut och omöjligt att reparera.

  Denna grupp lider f.ö av allsköns problem med inavel (t.ex: http://www.nmd-journal.com/article/S0960-8966%2807%2900682-7/abstract ) och staten Israel är den enda rasistiska apartheidstaten i världen (värre än Sydafrika någinsin var enligt nobelpristagaren Desmond Tuto)

  Men som sagt, allt detta är gravt rasistiskt att påpeka – det är ju så mycket enklare att pissa nedåt än uppåt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s