Sluta subventionera bankerna!

Vi har ett val : antingen fortsätter vi subventionera bankerna eller så skapar vi välfärd till alla  samtidigt som vi kan sänka skatterna (staten/kommuner behöver inte betala på påhittade skulder från bankerna). Verkar väl som en ”no brainer” att vi skulle välja ökad välfärd och minskade skatter framför att subventionera bankerna?

För bankerna får den största subventionen av alla, precis som den här filmen säger – subventionen: att skapa pengar (mer specifikt krediter) från luften och skuldsätta oss alla för ”besväret”. Visst skulle valet vara självklart om vi fick välja – men det får vi inte -vi får inte välja mellan välfärd och minskade skatter – eller dess motsats – att fortsätta göda parasiterna. Vi kan kasta slavprojekt som FAS3 i papperskorgen, ha en mänsklig äldreomsorg, bra sjukvård etc och behandla människor som människor istället för att vara gallärslavar åt bankirer.

Filmen är skapad av Positive Money som vill att banker ska göra det folk i allmänhet tror att banker gör – låna ut pengar som de har. De vill ta bort subventionen som banker har att skapa krediter från luften genom att skuldförslava alla och ge staten och demokratin rätten att skapa skuldfria pengar . Förslaget är utarbetat av bl.a  ekonomiprofessor Richard A Werner som är världskänd för sin kunskap om banksystemet (har bl.a skrivit den utmärkta boken ”Mammons furstar”). Förslaget kan laddas ner här

Dags att bryta skuldslaveri- bojorna som parasiterna fängslat oss med.

Använd gärna animationen ovan som ni vill, men hänvisa gärna till den här bloggen (eller någon annan penningreforms-blogg) för att sprida informationen om bankparasitismen vidare. Jag kan oxå fixa en mindre animation om någon vill ha det.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Annonser

10 thoughts on “Sluta subventionera bankerna!

 1. Ett sätt att komma runt de giriga parasiterna är att använda JAK-bank ist. Dom har nu äntligen fixat så man kan sköta sina transaktioner via nätet. Man behöver banker, men absolut inte den typen som svenssonbankerna=parasitbankerna. Dom skall man sky som pesten. De pengar man kan låna via JAK är riktiga pengar, för det är andra människors insättningar på riktigt, alltså det som folk i gemen tror är fallet med parasitbankerna. Därför har dom ingen ränta.
  Nästa sätt är att köpa allt på kredit. Då ligger parasiterna ute(minst en månad) med pengarna ist.
  Man betalar sen räkningen, innan räntefällan slår till. Deras motiv till att erbjuda detta kryphål är ju att dom känner till mänsklig svaghet, och räknar kallt med att många hamnar i räntefällan. Så har man kass karaktär får man hoppa denna punkten.
  På parasitbankkontona skall det vara noll! Alla pengar man har över omsätter man i något annat värdefullt, som är lätt att växla mot låtsaspengar när man skall köpa nått
  Summan av detta blir:
  ParasitBanken har inga riktiga pengar att leka med.
  Parasiterna ligger ute med pengar, ist för folket.
  Parasitbankerna behövs inte ens för att låna pengar.
  Detta borde ta död på dom, om fler än mig gör det. Gör bara jag det, så tjänar dom minimalt på mig iaf.

  • Å fan! Så då har de sina egna centralbankspengar på JAK! Coolt! Det visste jag inte! Så om man plockar över 100 000 till JAK-banken så minskar Handelsbanken (i mitt fall) sin reserv med 100 000 kr. Med samma påhittekvot på som de har till bostäder, 357, kan man ha sabbat basen för 35,7 miljoner påhittade krediter för dem! Ska jag göra med en gång! Kanon!
   Tackar för tipset!

   Även om JAK också har en liten påhittkvot är den minimal jämfört med vanliga banker. JAK är det närmaste hur en bank ska skötas som finns i Sverige.

   Det är mycket bättre än att lägga det på något finansbolag som inte har oktroj – typ Svea ekonomi. Om man över pengar till dem så har finansbolaget bara ett konto på någon av de vanliga bankparasiterna så i sak har man inte gjort någonting för att straffa parasitismen.

   De andra idéerna var oxå bra! Tackar!

 2. Jo, JAK tar ju ut en avgift ist, men är som sagt minimal och inte direkt girig för den lilla skara som jobbar där skall ju ha lön. Som du själv skrev, dom är så nära som det går, för hur en bank egentligen skall vara. Gillar också den folkliga mentaliteten och de jordnära människorna som uttrycker sina tankar o funderingar i deras egen tidning, ”Grus & Guld”. Jag är själv nyfiken på hur medvetna dom är, om att parasiterna låter dom hållas?
  Tror dom håller en låg profil för att sakta och säkert med tiden helt plötsligt bli för folkligt förankrat för parasiterna att stoppa.
  Infiltrationsfaran får man ständigt vara på sin vakt mot. Nån ”medlem” uttryckte sin idé att man borde införa ränta för att öka vinsten. Förslaget föll.
  En mycket intressant skriftväxling i ovan nämnda tidning förra året var när någon tog upp hur den tyska ekonomin 1933-1945 egentligen var beskaffad. En rad fakta såsom, att landet frikopplade sig ifrån den internationella bankkarusellen, att pengar via s.k. MEFO skapades.
  Detta var egentligen hela grejen, tyska staten ”skapade pengar” för varje nytt hantverk/fysisk grej, som gjordes, UTAN att gå den kriminellt parasitiska vägen via nån zionistiskt ägd bank, som trollade fram s.k pengar MED ränta.
  Man körde också med direkt byteshandel. T.ex tyska lokomotiv mot brasilianskt kött. Ingen parasitbank behövdes här heller.
  Efter ca 4 år med denna metod var Tyskland på fötter och Europas ekonomiska stormakt.
  Ganska självklart att det landet som inte låter sig åderlåtas, får bäst ekonomi.
  Det dröjde väl till nästa nummer av tidningen när en judisk skribent fördömde artikeln som grovt antisemitisk.
  Han tog inte upp att något sakargument var fel.
  Det kunde han ju inte.

  • Tack Janne!
   Jag kanske var lite för försvarsinriktad där. Jo, förhoppningsvis lär han sig något av ditt inlägg. Att stämpla folk som vill ändra penningsystemet som fanatiska är ju inte vidare snyggt. Men han tog efter lång tid in mitt svar så han kanske tar in ditt med.

 3. Nu är det ju helg och dags för lite lek o underhållning, så varför inte leka ”Vem vågar nämna det onämnbara?”
  Kan ju bli lite brutalt för de som trots förstorade skygglappar nu får det rakt i ansiktet.
  De med välutvecklat Stockholmssyndrom kan troligen ljuga för sig själv ett tag till.
  För oss andra kan kan vi räkna in en till (David Icke) som till slut vågar säga det onämnbara. Innan så tog han stora omvägar för att slippa. Knepigt psykologiskt fenomen egentligen.

 4. Ping: Det finns inget där! | Ett nytt penningsystem

 5. Ping: Folkhemstanken=ett trevlighetsfascistiskt stängsel? | Ett nytt penningsystem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s