Vi måste bort från löneslaveriet

Att skuldbelägga arbetslösheten är viktigt i dagens parasitsystem. Att knäcka arbetslösas självkänsla är viktigt. Om de har hög självkänsla och tro på sig själv kan de ju tänkas gå ihop och skapa värden utanför systemet som inte bankparasiterna, mellanhanden kan komma åt. Att hålla folk i skuld samtidigt som man tvingar dem till att utföra arbeten under slavliknande förhållanden såsom Fas3 är en del i detta.

För vad ska arbete egentligen syfta till?
Att vi får en ökad tillfredsställelse i att skapa något av nytta till oss själva, våra närmaste och våra medmänniskor kan ju vara en definition. Med den definitionen skulle även saker som vi uträttar för nöjes skull ha ett värde och ses som arbete – att se till våra barn, att hjälpa sin granne med att laga taket etc – saker som vi gör för att vi uppskattar solidaritet och gemenskap. Men så är det ju inte nu – vi arbetar för att få pengar så att vi kan betala skulder och få någon annan, som har tid, som vi kan betala att göra sakerna vi inte hinner med eller kan. Vi värdesätter arbete i pengar och inte i nytta, gemenskap, grannbyteshandel av tjänster etc. Att skapa brist på pengar genom att se till att allt måste ske genom betalning är det centrala i detta.

Med dagens teknik skulle det vara enkelt att se till att alla har de basala behoven täckta i form av mat, bostad och energi. Men då skulle vi inte värdersätta pengar lika mycket och vi skulle ha tid hjälpa varandra utan parasitens mellanhand. Du skulle hjälpa grannen sätta potatis och han skulle hjälpa dig fixa båten. Vi skulle värdesätta varandras arbeten och bry oss varandra och minska behovet av att nyttja mellanhanden, parasitens pengar, i samma grad.

Så att pariasstämpla arbetslösa och skapa osäkra människor som inte tror sig vara värda något utan ”måttstocken” pengar har ett syfte. Men pengar som nyttovärdemätare är, som sagt, ett skämt. Maximeringen av hur mycket vi använder pengar mäter i huvudsak hur långt ifrån varandra vi är och pengar fungerar de facto som en kil mellan oss. Nyttan, självkänslan, gemenskap, närhet, solidaritet, empati är fullständigt ickeexisterande parametrar i penningparasiternas egennyttiga ekvation.

Därför är det viktigt att vi tar penningskapandet ifrån dessa privata parasiter som skuldsätter oss alla och får oss att springa i ekorrhjulet jagandes mer och mer av deras påhitt. Penningskapandet ska vara neutralt skapat och inte gynna ett särintresse som tjänar på att fragmentera, splittra och fjärma människor från varandra. Pengar ska skapas under maximal demokratisk insyn så att alla får se att de skapas på ett sätt som gynnar alla – dvs motsatsen till idag.

Löneslaveriet är en bara en mer lönsam variant av slaveri skapat av de som kan hitta på krediterna som skuldförslavar samhället.

Citatet nedan är från det kända Hazard cirkuläret 1862 där London-bankirer beskriver bankparasitismens synsätt på löneslaveriet. Det skickades till USA-bankirer och diskuterar övergivande av slaveriet till förmån för löneslaveri. Vanligt slaveri innebar att ”ägaren” av slaven var tvungen att ta hand om slaven (bostad, mat etc). Med löneslaveriet kunde det ”ansvaret” tas bort och mer kunde sugas ut från slaven. En form av feodal ordning ersatte en annan.

Slavery is likely to be abolished by the war power, and chattel slavery abolished. This, I and my European friends are in favor of, for slavery is but the owning of labor, and carries with it the care of labor, while the European plan, led on by England, is that capital shall control labor by controlling wages.

The great debt that capitalists will see to it is made out of the [Civil] war must be used to control the value of money. To accomplish this, the Government bonds must be used as a banking basis.

Att ge privata parasiter möjligheten att skapa ”skulder” och därmed skuldslavar genom att hitta på krediter från ingenting som de kan mjölka samhället med är givetvis helt åt helvete. Pengar ska skapas såsom folk i allmänhet tror att de skapas – av staten. Banker ska göra det folk i allmänhet tror att de gör – låna ut pengar som de har och INTE hitta på skulder/krediter som de skuldförslavar alla med.

Dumheten i dagens system klargörs av ”The Yes men”. The Yes Men låtsas vara från World Trade Organisation, WTO. Vid en textilkonferensen i Finland lägger de fram ett förslag att återinföra slaveriet i Tredje Världen. Otroligt nog blev de tagna på allvar och applåderade. Eller, det kanske inte är så konstigt, så långt har betingen och indoktrinering av våra tankar gått. Slutet på klippet är minst sagt tragikomiskt.

1 2 3 4 5 6 7 8

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s