Skrämma Japan och världen till dollarunderkastelse?

Ett ”nytto”perspektiv till att det skiter sig i länder kan vara att piska in länder i dollarhegemonin igen. När ett land går åt helvete brukar dess valuta i stor utsträckning ersättas med dollar (El Salvador, t.ex har helt gett upp sin egen valuta och blivit helt dollariserat – läs koloniserat). Då dollarn står på randen till att kollapsa och Japan tagit steg mot att frigöra sig mot dollarn så kanske länder ska skrämmas till dollarunderkastelse. Som ekonomiprofessor Michael Hudson (en av få som faktisk förutsåg finanskrisen) sa:

– Om andra länder inte accepterar amerikanska dollar så kommer USA att se det som en krigsförklaring. Det förklarade en amerikansk finansminister personligen för mig på 70-talet. Kinesiska tjänstemän jag talat med har sagt att de sitter på dollarobligationer för att USA inte ska attackera dem med kärnvapen. Det handlar om ren militär utpressning.
http://www.kristianstadsbladet.se/kultur/article1010801.ece

Om USA:s ”free ride” (genom att dollar är världsreservsvaluta) tar slut kan de inte längre kan leva på att andra länder köper deras dollar

Att denna finansparasitelit som har psykopati som religion har sina rötter utanför USA är implicit givet. Och, som sagt, oavsett om detta var naturligt eller planlagt så är nyttoförskjutningen den samma (även om dollarn är i ett sådant försvagat tillstånd att flykt till ” dollar safe haven” inte ens tycks kunna lyfta den).

Japan Tsunami Caused by HAARP?

Western Bankers Threatened Japan with HAARP Eco-Destruction a Year Before China Quakes

Dollarization

”Who controls the food supply controls the people; who controls the energy can control whole continents; who controls money can control the world.”

– Henry Kissinger, en av de värsta tillbedjarna av psykopatreligionen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 11

Annonser

7 thoughts on “Skrämma Japan och världen till dollarunderkastelse?

 1. Ping: Japan! Katastrof skapad av Haarp? | Helena Palena

 2. Hej hej

  Har inte hört talas om HAARP förut men om jag förstår det rätt så går det ut på att med riktad högfrekvent ”strålning” sätta jonosfären i rörelse så att den skickar tillbaka lågfrekventa ”ljudvågor” mot jordytan och därmed sätta den i svängning så att en jordbävning kan triggas.
  Troligen så kan man även rikta de lågfrekventa vågorna selektivt.
  Skulle kanske kunna likna jonosfären vid högtalarelementet i en subwoofer??

  Då inställer sig en annan intressant tanke. Jag har ju hört talas om att lågfrekventa ljudvågor skulle kunna vara psykiskt skadlig, någonstans så läste jag om att 17 Hz skulle vara just en sådan frekvens. Om det då skulle vara möjligt att rikta 17 Hz vågor med lagom hög amplitud för ändamålet över t.ex Sverige så skulle man kunna ”slå sönder” psyket på ett lands (eller storstads befolkning) om man så ville.
  I varje fall om man gjorde detta under lång tid.

  Rent teoretiskt alltså, och om funktionen för HAARP är som jag uppfattat det.

  Hörs
  Janne

  • Alla som installerat en subwoofer vet att mkt energi krävs för att lyckas sätta stora membran/stora mängder luft i svängning. Hur mkt som krävs för att sätta hela (eller stora delar av) jonosfären i gungning vet jag inte men nog skulle 5-6 välsynkade/-organiserade japanska reaktorer inte förslå långt. Att USA skulle klara detta med sitt extremt fragmenterade energisystem skulle kunna synkronisera dessa mängder energi känns ganska avlägset. Kanske har jag helt fel men visst känns det långsökt?

   • Nä, jag vet inte heller om Haarp var det som triggade av jordbävningen. Men precis som sägs i videon krävs inte mycket för att utlösa jordbävningen om spänningarna finns där redan från början (precis som den jämförelse med en lavin som forskaren gör). Hugu Chavez sa att jordbävningen i Haiti var skapad av USA.
    Genom självresonans kan man orsaka allt större amplituder genom att tillföra energi i rätt takt (jämför med när du gungar – om du skjuter på i rätt takt så kan du öka höjden genom att bara tillföra lite energi vid varje svängning men gungar du i otakt kommer din gungning minska).

    Ett klassiskt exempel på ett sådan självresonans är den här bron. Det som fick den att rasa var inte styrkan på vindarna utan att vindarna kom i ”pustar” som stämde med bron självsvängning och gjorde amplituden högre och högre (precis som då du gungar)

    Man kan testa samma fenomen genom att hoppa upp och ner i en hiss. Hittar man rätt takt märker man att svängningarna blir högre och högre (något man inte bör göra om man är många). Soldater ska gå i otakt över t.ex en hängbro av samma anledning.

    Haarp i Alaska kan tydligen ha en effekt på 3,6 miljoner watt. Inte småpotatis med andra ord.

  • Tjena, Janne!
   Ledsen att jag inte hunnit skriva något. Jag har lagt den lilla tid jag har just nu på den här bloggen.
   Jo, man mår tydligen dåligt av starka väldigt lågfrekventa ljud under vår hörselförmåga. Skulle inte heller förvåna om det används för att påverka folks känslomässiga hälsotillstånd.

 3. @Lincoln

  Ingen fara med skrivandet på Solidaritetsbloggen, jag har lite uppslag där till på måndag. Du kan göra ett inlägg när du har bättre tid, så det ger sig säkert. I måndags så gjorde jag ett icke-penningreform-inlägg som jag tyckte var viktigt. Drog ändock in detta med ekonomin och penningsystem.

  http://blogg.aftonbladet.se/visionarerna/2011/03/en-nystart-for-vanstern-antligen

  Idag så kan vi ändock glädja oss åt att riksdagen beslutade om att inte sälja ut statliga företag och där jag upplever SBAB som det viktigaste. Jag gissar att de tilldelade SBAB en bankoktroj just för att kunna sälja det dyrare men nu blev det ju inget av med det, för tillfället i varje fall. Det blev även ett års uppskov på datalagringsdirektivet och det var ju positivt.

  Hörs
  Janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s