”Söndra och härska”-tekniken

Jag tar upp en kommentar och mitt svar till denna då jag tycker denna diskussion är viktig. Det är ett exempel på den ”söndra och härska”-teknik som bankparasiterna använder och det är viktigt att vi inte går in i fällan att skylla på varandra. Det fall i ekonomin som kommer är bankparasitismens  och medlöpande politikers fel (samt media som ägs och kontrolleras av samma grupper). Att dessa parasiter vill skapa hat och hetsa olika grupper mot varandra så att dessa får agera syndabockar för att dölja egoismen och det brottsliga i finansparasitismen är givetvis en nödvändighet för att parasiterna ska kunna glida iväg från sitt ansvar. Det är viktigt att vi inte faller för dessa hatkampanjer som skymmer sikten från att se de riktiga brottsförövarna.

Kommentaren från Odovakar:

Carl B Hamilton är en typisk 40-talist.

När dagens 40-talister var unga satsade staten friskt på utbyggda universitet, förskolor, massiva subventioner till bostadsbyggande, avdragsrätt på lån en utbyggd statlig sektor så att alla fick trevliga akademikerjobb.

Allt detta kostade givetvis pengar vilket man inte hade så inflationen skenade iväg och alla 40-talisternas lån åts upp (det finns inga 40-talister som ”betalat av sina lån”). Samtidigt försvann deras föräldrars besparingar (snyggt).

På 80-talet när 40-talisterna tjänade som mest så kom ”den underbara natten” och inkomstskatterna sänktes.

Nu när 40-talisterna är gamla och sitter med sina förmögenheter i fastigheter så avskaffar man fastighetsskatten.

Nu har det dessutom blivit viktigt för staten att spara varför man inte längre subventionerar bostadsbyggande och istället för en stram penningpolitik som innebär att räntan faller och inga lån längre ”äts upp” för dagens låntagare.

40-talisterna har gynnats av statens politik ända sedan de föddes. Sänkt kapitalbeskattning är bara ytterligare en förmån de ska ges på resten av befolkningens bekostnad.

Mitt svar:


Nja, jag håller inte med.

De flesta 40-talister blev inte akademiker och det finns många som har riktigt skral pension – dessa är betydligt fler än de som blev akademiker. Idag är nästan alla akademiker (t.ex journalister som tidigare kunde jobba sig upp till att bli journalist – men jag antar att dessa ”self made” journalister var för självständiga och ifrågasättande så att de blev tvungna att skapa ett likriktningsverktyg genom att kräva examina i journalistik). Vi hade en industri på 60 och 70-talet och många arbetare med många fler brutna lämmar från den tiden. Då hade vi i alla fall en grund för en ekonomi – nu har vi knappt något kvar mer än husspekulation där bankparasiterna eldat upp industrin och lagt den på spekulationsbrasan – den finns knappt någon reell ekonomi kvar.

Så att göra detta till en generationsfråga är samma undanmanöver från bankparasiternas sida som alla påhopp på invandrare och i synnerhet muslimer. Att Sverige gått åt helvete (eller är på väg då bostadsbubblan brister – vi är en spekulations-tiger precis som Irland, Spanien, Portugal etc ) är bankparasiternas och medlöpande marionetter till politikers fel. De är experter på ”divide and conquer” – att hetsa två grupper mot varandra medan de själva smiter iväg med bytet är deras vanliga taktik. Jag faller inte för det.

De väljer inte att ha en restriktiv penningpolitik – de har nått ”peak debt” och kan inte skuldsätta mer med påhittade lån. Banker vill skuldmaximera och folket vill skuldminimera. Att politikerna hjälp bankparasiterna att nå skuldmax är ett landsförräderi – även om det skett av fullständigt oförstånd.

Viktigare än den ”underbara natten” var novemberrevolutionen då kreditavregleringarna gjorde att bankparasiterna kunde börja hitta på krediter och skulder från ingenting i en omfattning aldrig tidigare skådat.

Så, nej, det är inte mycket av din retorik jag håller med om då jag tycker den gör allt för att undvika de centrala och försöker hetsa olika grupper i samhället mot varandra. Det enda du inte verkar vara emot (i alla fall skriver du inget om det) är bankparasitismen.

Ps

Samma upplägg men där offentligt anställda hetsas mot privatanställda och där de offentligt anställda ställs till svars för finansparasitismens missgärningar sker nu i Wisconsin, USA. Det förekommer i mindre skala i Sverige men var beredda på att det kommer eskalera här med.

Det finns många av dessa avledningar från parasiternas sida som vi bör vara aktsamma mot. När hat propageras bör man kolla under skynket och se vilka intressen som skyddas av detta hatskapande. Arbetsgivare mot löntagare är en annan sådan möjlig frontzon av hat som dessa parasiter kan tänkas skapa för att skyla sina egna illgärningar. Undrar om inte Fas3 och andra slavkontrakt är till för att skapa denna spänning mellan arbetsgivare och löntagare. Det viktigaste är, som sagt, att vi inte går på det. Det är finansparasiterna och medlöpande politiker som ska ställas till ansvars – allt annat är avledningar och försök till att återigen söndra och härska från dessa grupper. Att se detta i den dimma som kvacksalvare till  ”ekonomiska experter” (varav bara en handfull i HELA VÄRLDEN lyckades se den finansiella härdsmältan) skymmer seendet med är det centrala.

2 3 4 6 7

Annonser

One thought on “”Söndra och härska”-tekniken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s