”Hjälpa” Japan och Libyen

Lady Gaga gör ett armband som hon säljer för att skrapa ihop pengar till Japan. De är säkert välment. Men behöver Japan pengar har de dollar så att det räcker i form av amerikanska statspapper – skulder som USA har till Japan. Japan har över 880 miljarder dollar att kräva av USA. Men det är fordringar som Japan inte vågar kräva tillbaka.

Ekonomiprofessor Michael Hudson, en av ett ytterst fåtal ekonomer som såg finanskrisen komma, vet vad han talar om:

– Om andra länder inte accepterar amerikanska dollar så kommer USA att se det som en krigsförklaring. Det förklarade en amerikansk finansminister personligen för mig på 70-talet. Kinesiska tjänstemän jag talat med har sagt att de sitter på dollarobligationer för att USA inte ska attackera dem med kärnvapen. Det handlar om ren militär utpressning.”

http://www.kristianstadsbladet.se/kultur/article1010801.ece

Storbritannien, t.ex, svälter hellre sin egen befolkning än att kräva betalning för sitt innehav av Amerikanska statspapper på 272 miljarder dollar.

Japan sitter nog med pistolmynningen vid tinningen och kan inte göra något åt det mer än att acceptera att de blivit totalt blåsta och utsugna.

Vi lever i ett skuldbaserat penningsystem där parasiter äger rätten att skuldförslava alla andra genom att hitta på krediter från luften. Denna kreditparasitism härskar på såväl det lokala planet som det globala. Dessa påhittade krediter måste länder som Grekland, Irland, Portugal etc betala. Undantaget heter, som sagt, USA som kan fortsätta tvinga på andra länder att acceptera USA:s skulder som de aldrig tänker betala. Andra länder betalar USA:s krig genom att USA skickar notan till andra länder i form av statspapper (som USA, som sagt,  inte har någon som helst avsikt att betala tillbaka). Observera att detta är inte USA:s befolknings fel – de har blivit förrådda av den parasitiska eliten och USA:s befolkning lider och kommer lida än mer när denna kreditparasitism tar sin ände.

Khaddafi gick ifrån dollar när han sålde olja och blev pariastämplad. Han återgick sedan till att sälja olja i dollar igen och blev ”förlåten” och pariastämpeln tvättades bort. USA vill vara säker på att despoten Khaddaffi fortsätter sälja olja i de petrodollar Kissinger skapade.

Att tro på allt humanitärt  svammel från USA:s finansparasitiska elit är bara motbjudande. Saddam i Irak hade övergett petrodollarn och finansparasitismen använde USA:s muskler genom allehanda lögner (Irak hade INTE några massförstörelsevapen, Irak hade INGENTING med 911 att göra, Irak hade inget med Al Qaida, CIA:s toalett, att göra). Det första som hände efter USA:s invasion var att Irak återgick till att sälja olja i dollar. Runt 1,5 miljoner Irakier har dött (Lancet, ORB) i detta ”humanitära” försvar av dollarhegemonin.

Visst, Khadaffi är en stor skit, men tron att det är för att bli av med denna skit av ”humanitära” skäl är fullständigt fel. Det handlar om att fortsätta behålla dollarhegemonin – att få fortsätta suga ut andra länder. Saudiarabiens styre är minst lika humanitärt vidrigt som Khadaffis har varit men de har lydigt hållit sig till den petrodollar som Kissinger anvisade dem till.

Den selektiva humanismen har en funktion för parasitens verkan.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20