Lögner, hyckleri och begravning av fakta–

Tar upp det som media alltid lyckats missa totalt angående Libyen och kärnkraften (frustrerande). De som läst min blogg tidigare hittar nog inget nytt i det jag skrivit om Libyen och kan hoppa ner till det jag skriver om kärnkraften längst ner utan att missa något.

—————

Sorgligt att ha en media så lydigt upprepar allt blaj som USA ber dom om. Visst handlar det om olja och framför allt om att bevara petrodollar-systemet som Nixon införde som gör att USA kan leva på att trycka dollar (och bomba ihjäl alla som vägrar accepterar att ta betalt i dollar).

Irak hade inga massförstörelsevapen, Irak hade inget med 911 att göra o.s.v men Irak hade hoppat av petrodollarsystemet och vägrade ta emot betalning i dollar. Det första USA gjorde efter invasionen var att återgå till att sälja olja i dollar. Chavez, Putin, Saddam, Ahmadinejad, Saddam och Khaddafi har alla det gemensamt att de blivit kallade Hitler efter det att de hoppat av dollarhegemonin – ett epitet som idioterna till journalister villigt upprepat.

Att göra detta till en höger-vänsterfråga är förenkla alltihop. Det är realpolitik, precis som Chavez säger,  och enbart får (som journalisterna är) går på något annat. Man skyddar inte civila genom att bomba ihjäl dom såsom sker i Libyen och som skett i Irak och Afghanistan (läs  ”Afghanistan – det tredje opiumkriget” för att få reda på vad det handlar om – narcodollar och petrodollar).

Den största humanitära katastrofen (enligt FN) har skett och sker i Kongo där miljoner och åter miljoner människor dött – allt underblåst av väst. Runt 6 miljoner människor har dött. Men totalt knäpptyst i media.

Svårt att inte spy på hyckleriet.

Skulle även rekommendera artikeln av ekonomiprofessor Michael Hudson i Kristianstadsbladet där han tar upp imperialismen i dollarsystemet:
Litet citat:

”- Om andra länder inte accepterar amerikanska dollar så kommer USA att se det som en krigsförklaring. Det förklarade en amerikansk finansminister personligen för mig på 70-talet. Kinesiska tjänstemän jag talat med har sagt att de sitter på dollarobligationer för att USA inte ska attackera dem med kärnvapen. Det handlar om ren militär utpressning.”

”EU gör vad USA ber dem att göra”

————–

Vad som händer egentligen i Japan lär nog heller aldrig journalisterna berätta. Hittade den här bloggen:

Governments Have Been Covering Up Nuclear Meltdowns for Fifty Years to Protect the Nuclear Power Industry

som tar upp saker som dolts om kärnkraftsolyckor. Tar lite skrämmande citat:

”Specifically, in 1959, there was a meltdown of one-third of the nuclear reactors at the Santa Susana field laboratory operated by Rocketdyne, releasing – according to some scientists’ estimates – 240 times as much radiation as Three Mile Island.”

”Two years earlier, a Russian government reactor at Kyshtm melted down in an accident which some claim was even worse than Chernobyl.

The Soviet government hid the accident, pretending that it was creating a new ”nature reserve” to keep people out of the huge swath of contaminated land.”

Den här artikeln från samma blogg är oxå skrämmande:

The Amount of Radioactive Fuel at Fukushima DWARFS Chernobyl

—————-

Undrar om journalisthögskolan bara är ett lydighetstest?

PS:

Jag slängde upp min kommentar på DI och Aftonbladet om Libyen (utan länkhänvisningar), bara för att testa, och de raderades attans fort.

, , , , , , , , , ab ex dn svd gp svt

Aftonbladet 1, Aftonbladet 2, Aftonbladet 3,Svd 1, Svd 2, Svd 3, Svd 4, Svd 5,Svd 6, Dn 1, Dn 2, Dn 3, Dn 4, Gp 1, Gp 2, Gp 3,

1 2 3 4 5

Annonser

7 thoughts on “Lögner, hyckleri och begravning av fakta–

 1. Det här börjar bli riktigt obehagligt, från en ledare i Aftonbladet av Ingvar Persson:
  http://www.aftonbladet.se/ledare/article12758223.ab
  ”Omvärldens beslutsamhet
  i fallet Libyen är ett slags milstolpe för en ny världsordning, en ordning där formuleringen ”skyldighet att skydda” har en konkret innebörd.
  Det är en ny ordning, men det är knappast den internationella rättsordning världens ­tyranner har anledning att frukta.”
  ”… men det finns fler länder kvar att hjälpa”

 2. Korrekt beträffande analysen utav petrodollar systemet. Jag kan meddela att länken till DNs artikel fortfarande finns kvar – det var nämligen så jag hittade hit.

  Bra initiativ med denna blogg. Lycka till framöver

 3. Du skriver:
  Undrar om journalisthögskolan bara är ett lydighetstest?
  Jag är rädd att det inte alls är så att journalister bara är lydiga. Jag tror att det i huvudsak handlar om två ting vad gäller journalister och media:
  1: Journalisterna är vanvettigt okunniga.
  2: De gillar sina skattesänkningar och RUT-avdrag och därför talar de hela tiden för Alliansen och rapar den vanliga indoktrineringen. De anser att det gynnar dem personligen och då också landet som helhet.

  Dagens makthavare, politiker och finanselit, har en hel stab av samhälls- och beteendevetare som matar dem med information om hur människor reagerar på olika typer av information och hur man på bästa sätt ska vilseföra människor och leda dem vid nosen. Detta är tiden för valourfascism alltså, då makthavarna kommit på att man inte behöver ta till hitlerska eller stalinska metoder (mer än i nödfall). Man får folk med sig genom att ljuga dem fulla med hjälp av förförande och vilseledande språbruk bara, och megafonerna genom att muta dem samt genom att omärkligt styra in människor på meningslösa sidospår. Den moderna ”bröd-och skådespel-metoden” alltså (fast det blir allt mindre av bröd och alltmer av skådespel, som våra moderna gladiatorspel i TV ex., utslagnings och mobbnings-TV alltså).

  • Håller med, det spelar ingen roll vilken färg som det viftas med. Velourfascism var ett bra ord! Jag brukar köra med trevlighetsfascism men nu har jag ett ord till så det blir lite ombyte, tackar!

   Jag tror oxå Aldous Huxleys ”Du sköna nya värld” är den som är närmast verkligheten. Inslag av 1984 börjar så smått smyga sig alltmer på (kolla gärna videon nedan) men Aldous leder nog än så länge på poäng:

   ”There will be, in the next generation or so, a pharmacological method of making people love their servitude, and producing dictatorship without tears, so to speak, producing a kind of painless concentration camp for entire societies, so that people will in fact have their liberties taken away from them, but will rather enjoy it, because they will be distracted from any desire to rebel by propaganda or brainwashing, or brainwashing enhanced by pharmacological methods. And this seems to be the final revolution.”

   – Aldous Huxley, Tavistock Group, California Medical School

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s