”Jag betalar INTE”! Grekerna är sköna!

Det globala pyramidspelet där bankparasiterna låst in människor i påhittade skulder faller. Grekerna är sköna – de skiter helt enkelt i att betala! Och det gör de helt rätt! En ny rörelse kallad ”I Won’t Pay” sprider sig i Grekland. Förhoppningsvis sprider den sig vidare till Irland, Portugal, Spanien osv och även hit.

För varför ska folk betala skatt t.ex till en statsskuld eller kommunskulder som bankparasiterna hittat på helt från luften? Enligt Basel2 behöver bankparasiterna inte ha  ett öre för att hitta på obegränsat med krediter som de kan skuldsätta stat och kommun med! Så det Grekiska folket gör helt rätt i att ge tillbaka till parasiten det parasiten har bidragit med – INGENTING!

Varför ska folk betala på påhittade lån på bostäder där bankerna utifrån 2 800 kronor kan hitta på 1 miljon kronor som de skuldsätter botorskar med? Kolla Riksbankschefen Ingeves uträkning där han beskriver detta. Man kanske skulle kunna kräva att folk ska lämna tillbaka de 2 800 kr som banken hade för att hitta på denna miljon kronor? Det är ju inte så svettigt –  2 800 kronor att betala tillbaka till banken på ett påhittat ”lån” på 1 miljoner kronor. Men de ska inte ens ha dessa 2 800 kronor! För de har aldrig lånat ut 2 800 kronor! Dessa hamnade i bankreserven.

Om du skulle göra likadant skulle du ha 2 800 kr i plånboken och ”låna ut” en miljon kronor och ränta p¨å detta påhitt som du inte har OCH samtidigt behålla de 2 800 kronorna i plånboken. Vad har du då lånat ut? Jo – INGENTING! Inte ens de 2 800 kronorna – de  ligger ju kvar i din plånbok! Om du skulle försöka dig på något med dina polare skulle du bli fjädrad och tjärad – med goda skäl! (faktiskt är bankerna än värre då de inte ens behöver ha de 2 800 kronorna i i sin plånbok som reserv).

Samtidigt försöker bank-arsle-slickande politiker övertyga det lurade folket om att det enda alternativet är att svälta för att rädda bedragarna i pyramidspelet. Med kostym och grötmyndiga röster berättar de att folk måste ”ta samhällsansvar”. Jag har fruktansvärt svårt att ta någon politiker på allvar. De är förrädare hela gänget som inte står upp mot bankparasitismen – de är totala hycklare – det går inte längre att gömma sig bakom ”okunskap”!

Avsätt alla politiker (oavsett politisk färg) och ersätt dem med folk som kan stå emot bankparasiterna.

Kräv politiker som ser till att nationalisera parasitbankerna, ha avskrivningar på de påhittade skulderna och vill fördela om parasitrovet. Ska bankerna sedan någonsin privatiseras igen ska de hållas i extremt korta tyglar!

Lägger till Grekernas motstånd till sidan Framtidens motstånd, framtidens demonstrationer.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Annonser

13 thoughts on “”Jag betalar INTE”! Grekerna är sköna!

 1. Ska sitta med ett gott glas vin och skratta åt Grekland när de vägrar betala tillbaka de lån som de dragit på sig.

  För vem vill i framtiden låna ut pengar till någon som vägrar betala tillbaka? Greklands ränta är redan nu på ca 20%. Så länge detas statskassa blöder så kommer de behöva nya lån. Alternativet när du går i förlust och samtidigt inte kan låna pengar är att staten får trycka upp mer pengar. Detta är en lösning som Tyskland hade på 1920-talet och resulterade. Pengarna får det värde du redan säger att de har, inget. Det blir ett samhälle med byteshandel istället för en fungerande marknad.

  Du verkar nästan tro att pengar och välstånd är något som bara finns.

  • Du verkar tro att pengar är välstånd, vilket det inte är. Jag tror säkert att du också tror att pengar kan jobba samt att de ”växer”. Du får sluta drömma om att pengar kan gräva, skörda, lyfta eller utföra något arbete överhuvudtaget – det kan de inte – jag lovar. Det ”växer” inga pengar under eken heller – ledsen för att göra dig besviken där med. Jag antar att du dessutom tror att banker är företag? Det är de inte – riktiga företag konkurrerar om BEFINTLIGA pengar (eller snarare krediter) inom system och kan INTE hitta på krediter från luften som de skuldförslavar allt med, såsom banker kan. Banker är till största delen parasiter i dagens system. Många sagor du har i huvudet som du borde sluta tro på.

   Banker trycker inte pengar! De hittar på krediter från luften – inte ens den banala kunskapen besitter du. Varför ska en suverän stat betala för rena påhitt som banker satt dem i skuld med? Suverän betyder enligt wikipedia: ”egenskapen att inte lyda under någon främmande makt ” . Bankirerna och politiker har sett till att den suveräna staten Grekland är liveget – dessa är m.a.o landsförrädare. Varför ska det Grekiska folket ha ett moralisk ansvar gentemot ett gäng bedragare, parasiter och landsförrädare som hittat på krediter från intet och kallar detta skuld? Bankirerna har skuld till alla andra och inte tvärtom – deras parasitrov bör tas tillbaka och distribueras till folket. Varför ska någon betala påhittade skulder som bankerna trollat fram från intet och skuldförslavat och manipulerat marknaden med?

   • Det verkar mer vara folk som du som tror att både pengar och välstånd växer på träd. Pengar är välstånd så länge de har ett värde. För tro det eller ej så vill människor ha detta metallbitar och därmed får de ett värde. Varför vill de använda pengar? Jo för att använda kor och grisar som betalningsmedel är ganska jobbigt.

    Om du vill kan du också skapa en valuta. Hitta på en papperslapp och skaffa immaterialrätt till den och du är i stort sätt klar! Du får trycka upp hur mycket av den som helst! Ifrån ingenting! Detta kallas inflation.

   • Du skrev ”Du verkar nästan tro att pengar och välstånd är något som bara finns” vilket kan tydas som om du förväxlar pengar med arbete, eller kanske är det bara din TRO på att jag tror det (du kanske skulle testa att fråga mig istället för att TRO åt mig?). Om du framför en åsikt så är det din åsikt och jag försvarar mig inte mot din TRO på vad jag tror – därför tolkar citatet ovan som om det är din TRO.

    Nä det är inte tron som bestämmer om t.ex metall (eller vad som nu används som transaktionsmedel – boskap har t.ex används under lång tid som pengar) – det är den sociala konsensusen att acceptera detta som pengar som gör att det blir pengar – det är ett socialt kontrakt som bankparasiterna brutit. Social konsensus bygger på förtroende, vilket är en social förbindelse att ingen bryter mot avtalet. Det är stor skillnad mellan det och din TRO på att pengar i sig har värde (och än mer skillnad på vad du TROR att jag tror – det är ett omnipotent drag som du kanske borde söka för – du kan inte veta vad andra människor tror, fastän du helt bevisligen TROR det – en grov vanföreställning från din sida ).

    Din TRO på att alla kan skapa pengar är ju oxå mer än lovligt naiv. För jag har inte rätt att skapa pengar som är allmänt gångbara och gå och handla för i affären – men du får gärna prova själv och testa – skriv nästa gång och berätta om du har lyckats. Och nej, man kan inte bara starta en bankverksamhet där man hittar på krediter från ingenting som man skuldsätter allt med – det krävs en oktroj för det – annars är det bedrägeri (med oktroj blir det lagligt bedrägeri).

    Så att trycka pengar innebär per automatik inflation enligt dig. Har du någon koll på de QE som Japan t.ex sysslat med under 20 år som trots detta haft deflation då bankparasiternas krediter/skulder dödats snabbare än pengar tryckts in? Det visar att du har fel och att du inte vet skillnaden på bankparasiternas ickepermanenta krediter/skulder och permanenta skuldfria pengar samt hur de förhåller sig egenskapsmässigt till varandra.
    Du får gärna TRO vad du vill men när du ersätter vetande med din TRO samt korkade påståenden blir det ganska tomt och innehållslöst och utan någon som helst TROvärdighet.

  • Att vi är till så stor grad belånade beror till största del på det faktum att produktiviteten ökat med ca 300 % sedan mitten på 70-talet (dvs det produceras 3 ggr så mkt varor av samma mängd arbetare) medans finanskapitalisterna tvingat lönerna att stagnera (dvs ingen real löneökning i paritet med produktivitetsökningen). Finanskapitalisterna fick då ett litet dilemma: För vilka pengar skall de 3 ggr fler varorna köpas med?

   Tjing!!! Vi avreglerar kreditväsendet och lurar på alla att det är bättre att låna än att få reala löneökningar!!! Effekten är enkel att bekräfta genom att jämföra vilken skuldsättning (som ökat drastiskt de senaste 30 åren) vi har i förhållande till medianlöner.

   Inget välstånd kommer från pengar, möjligtvis om man fyller en madrass med dem så kanske man kan sova mjukt. Det enda som genererar välstånd är människors arbete och då menar jag inte de människor som hittar på nya pengar eller flyttar pengar mellan olika konton och har mage att ta betalt för detta ickeproduktiva (i egentlig mening) arbete. De som skapar verkligt välstånd är de som brukar jorden/skogen, bryter malm, förädlar råvaror till något vi kan konsumera, bygger och vårdar infrastruktur samt utbildar och vårdar människor – dessa människor skapar välstånd!

 2. Värde checkar mot inlösen av en vara är ju inte pengar och de är inte utställda på någon direkt person heller fast om de kan innehålla hela värdet av en vara vet jag inte.
  Förmodligen finns hakar annars kunde ju vem som helst konkurrera med kronor med riktiga värden som inte ens är tillverkade och är luft också. Bara tänkte lite löst i detta.

  • Jo, värdecheckar eller klipp ut annonser i tidningar kan väl ses som en form av pengar om man vill. Men de sträcker sig ju bara inom den egna affärsrörelsen och det egna arbetet. Men det var en rolig tanke du kom med – fick lite av en jaha-upplevelse – för, jovisst kan värdecheckar ses som en lokal valuta. Kanske något att jobba med? Olika företag ställer ut olika värdecheckar som folk växlar sinsemellan för att köpa det de vill ha? Något i den stilen? Enskilda människor kanske kan ställa ut en värdecheck på en vara eller tjänst som de vill ha sålt som kan cirkulera. Värdecheckar har ju dessutom oftast en rostningsfunkion inbyggt i sig, såsom Gesells pengar, värdechecken slutar ju oftast gälla efter en visst tid och förlorar sitt värde. Antar att skatteverket skulle gå bärsärkagång ganska snart och piska in folk i bankparasit-penningsystemet.

   Tack för den eftertanken, Stefan!

   • Tack själv.
    Orden makt och rikedom säger det mesta om hur det är med medbestämmandet. Man kan inte äga någon annans liv står ju klart för alla med men ändå inte på något konstigt sett, man kan heller inte äga andras arbete för då äger man ju en slav, det är också glasklart. Och äger vissa Jorden så finns inget att äga för resten det är också helt glasklart. Egentligen borde allt då vara glasklart hur vi ska förhålla oss i ägarförhållandena till varandra och den Jord vi har till ”låns”.
    Allt är egentligen rätt glasklart.
    Men varför det inte är det är ju glasklart med, men varför folk godtar att inte bli behandlade på ett glasklart sett är bara makt och drömmen om makt och att helt enkelt ÄGA som jag lärt mig att det heter av ungdomens idoliserade (han bara äger asså)
    (föresten hur behandlar man saker man lånat, är det inte så att man borde vara mer rädd om det man lånat en det man äger pga. förtroendet man fått genom detta lån) Nåväl det var bara en tanke om moral som är stort hinder för vissa göranden och lösningen där var ju att skrota moralen så nu vet ingen tack och lov vad det är och det beskrivs i mångas mun som något som är inte bra för dig för det skapar bara ångest och då är ju botet att inte ha moral, fantastiskt..

   • Mer tänkvärt från dig.
    Egentligen är det lite läskigt med ungdomarnas uttryck ”äger” – det tyder på en slav/herre relation mellan människor såsom du beskriver. Samtidigt kanske den synen stämmer bättre med hur systemet är uppbyggt. Kanske är det ett uttryck för den verklighet som är förhärskande.

    Jag vet inte om du lekte Land och Rike när du var liten? Kommer knappt ihåg själv hur det gick till men man skulle försöka häkta in så mycket av den andres land som möjligt – så mycket kommer jag ihåg. Det är den mentalitet som härskar idag – att, precis som du skriver, slopa moralen och försöka häkta in och äga så mycket av andra som möjligt.

    Men samtidigt finns en motreaktion mot detta rofferi som får så många att må dåligt – där folk ser gemensamma områden som något gott där utbyte kan ske utan att någon sugs ut och där ingen ägs av någon. Kanske kan Internet ses som ett sådant gemensamt område, kanske Internet visar vägen för hur man kan odla gemensamma utrymmen även i den verkliga världen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s