Vem rånar vem?

Idag är jag förbannad så jag har kluddat ihop två inlägg fort för jag har egentligen inte tid. Vet inte hur det blir med stavning och meningsuppbyggnad men va fan jag måste ha utlopp för den frustration jag känner över allt hyckleri. SvD har kommit på att bankparasiterna tjänar pengar att agera mellanhand när vi handlar. Samtidigt blir äldre människor i allt större grad rånade – varför? Brottslingarna hittar nya offer när de inte kan råna affärer. Brottsligheten minskar inte bara för att bankerna inför sitt digitaliserade kontantlösa fängelse – brottsligheten ändrar bara form. Att bankerna är de största brottslingarna som rånar folk efter behag ska vi givetvis glömma.

Återpostar ett inlägg jag skrev kallat ”Vem rånar vem”:

Vem rånar vem?

Bankerna har knappt några pengar som de lovat att kunderna kan ta ut när de vill i form av kontanter. De beror i sin tur på att banker istället hittar på pseudopengar, krediter, från luften och ‘lånar ut”. Många lever fortfarande i villfarelsen att banker lånar ut pengar som de har – men det gör de inte (även om bankerna gör allt för att upprätthålla den lögnen – det låter ju så mycket bättre om bankerna lånar ut pengar istället för att hitta på krediter från ingenting som de skuldsätter alla så maximalt som möjligt med).

Så vad gör då bankerna för att behålla de få slantar som de trots allt har? För om alltför många plockar ut sina pengar uppdagas ju brottet ganska snart – att bankerna är nästintill totalt nakna – det kallas bankrusning. Jo, all handel måste ske genom kontokort eller internet så att bankernas nakenhet inte syns.

Bankerna snackar ner kontanter så mycket det går samtidigt som de skönmålar det digitala fängelse som de själva bygger. Här är från Nordeas hemsida där de ber kunder om hjälp med allsköns tramsargument:

* Värdetransporter leder till stora mängder utsläpp varje år

* Hanteringen av sedlar och mynt kostar samhället cirka 11 miljarder per år

* 9.600 rån polisanmäldes under 2009

* 70 procent av alla anmälda rån är personrån

* 106 bankrån medför att cirka 750 personer drabbas psykiskt eller fysiskt

* 1.000 butiksrån medför att cirka 7.000 personer drabbas psykiskt eller fysiskt

Vi ses alla såsom presumtiva brottslingar om vi använder kontanter. Det är t.o.m bättre för miljön! Jo, förr i tiden när nästan all handel skedde med kontanter var livet såååå mycket värre och  farligare – undrar vem bankerna tror att de lurar egentligen?

Hur ser riktiga företag (ni vet sådana som inte kan hitta på krediter från luften) på  bankernas kort och att bankerna som parasitisk mellanhand ska ha del av köpesumman?

Jo, så här skriver Guldkedjespecialisten som ger 5% rabatt till de som köper med kontanter:

‘vi får betala upp till 3,85 % varje gång en kund väljer att betala med kort. Därför har vi valt att hellre gynna dig som kund i stället för kortföretagen.”

Så vem rånar vem egentligen? Och det är ju inte fråga om något enstaka person/företags-rån; det måste vara miljontals konto-rån varje dag som bankerna gör vid kortbetalning; undrar hur många miljarder bankerna får in som parasitisk mellanhand? Om denna rånparasit-verksamhet  skriver såklart inte Nordea ett ord. Däremot skriver Nordea att kontanthanteringen kostar 11 miljarder per år – frågan är för vem? Tydligen inte för företag och konsumenter som hellre vill använda kontanter för att få billigare varor genom att kapa parasitmellanhanden. Kan det bli klarare att Nordeas nedskitning av kontanter är ren egennytta?

Bankerna säger bara att kontanter är sämre pengar, men egentligen är det precis tvärtom för bankerna. För bankerna själva ser sina påhittade krediter som sämre pengar än kontanter. Om du flyttar 10 000 kronor från Swedbank till Nordea duger bara centralbankspengar, vilket kontanter är. Nordea vägrar ta emot Swedbanks krediter – de vill ha Swedbanks kontanter. Då duger de kontanter Nordea snackar ner till kunderna. Kontanterna utgör grunden för kreditexpansionen – de ingår i de reserver som bankerna sedan blåser upp. Därför är kontanter guld värda för bankerna.

Hyckleri? Jovisst, men är det något som banker är experter på så är det bedrägeri.

1 2 3 4 5 6 7

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s