Det våras för svartjobb?

Visst finns det mening med att betala skatt om det går till välfärd. Och det gör den ju – till finans och bankparasit-välfärden. Skattesystemet tappar sin legitimitet i takt med att folk ser att skattepengarna inte går till deras välfärd – de går till att upprätthålla parasit-penningsystemet. Vi ligger efter andra länder, såsom Portugal, Grekland, Irland och Spanien, i denna insikt men den kommer komma även till oss.

Varför har vi statsskulder och kommunalskulder som vi betalar skatt på? Jo, för att bankparasiterna har hittat på krediter från luften och skuldsatt stater och kommuner med (enligt Basel2 har de inte ens behövt skaffa någon reserv då de hittat på dessa krediter/skulder). Varför ska någon betala skatt på dessa påhittade lån till stat och kommun? Det är ren parasitism på den gemensamma välfärden som bara gynnar en liten finansklick och en fiktiv ekonomi. Varför ska folk på t.ex  Irland därutöver betala skatt för att hålla bankparasiterna på fötter medan folkets egna välfärd beskärs? Varför ska Irländarna, varav många har blivit lurade skuldslavar till bankerna genom att bankparasiterna blåst upp priserna på en riggad bomarknad, acceptera denna utsugning?   Varför ska de känna solidaritet med staten då staten idkar välfärdspolitik åt en finansiell parasitelit?

I Grekland har en rörelse som kallas ”Vi betalar inte” startats som vägrar betala för kommunaltrafik, sjukhuskostnader etc. Varför skulle dom? Om staten skapade pengar som de spenderade ut till allmänna nyttigheter istället för att ”låna” fullständiga påhittade krediter skapade av privata parasiter skulle ingen skatt  behövas (eller en mycket liten skatt). Varför ska folket känna solidaritet med dessa finansparasiter? Blir folk tillräckligt införstådda över hur totalt blåsta de blivit finns ingen som helst lojalitet med detta välfärdssystem åt finansparasiter.

På Irland har tydligen folk börjat hämta ut kontanter i allt större grad. Det tyder på att svartjobbandet ökar.

Här är några saker som bidrar till att svartjobbandet troligen kommer öka

* Känslan för att skatten är för allas bästa tappar alltmer förtroende – allt fler inser att skatten till största delen är välfärd till de parasiter som skuldförslavat hela samhället.

* Vad ska t.ex byggjobbare göra när inga mer krediter/skulder kan skapas för att underhålla fastighetsspekulationens byggande? Jo, arbetslösa byggjobbare  letar svartjobb när inga andra finns och till det behövs det kontanter.

* Varför ska folk acceptera ökad skatt för att hålla parasiterna på fötter medan nedskärningar i riktig välfärd blir allt större?

* Alltfler människor kommer i obestånd i en lågkonjunktur då bankparasiterna gjort skuldslavar av dem genom t.ex manipulationen av bostadspriserna. Vad kan människor som är dömda till att leva på existensminimum och har kronofogden efter sig göra för att kunna få det lite bättre? Jo, jobba svart!

Bankerna har utnyttjat staten och tron på välfärdssystemet för att legitimera sitt parasitära penningsystem. Men bankerna kan inte gömma sig längre bakom det skynket – deras parasitism genom staten är alltför uppenbar. Jag tror alltfler kommer vända sig bort mot staten och penningsystemet så länge det är bankparasiterna som styr staten och använder staten som instrument för att mjölka befolkningen med.

Politikerna har att välja sida nu. Antingen väljer de att fortsätta slicka finansparasiternas rövar eller så ser de till att skapa ett penningsystem som gynnar folket. Och det brådskar; för om inget parti vågar utmana penningparasiterna, finanseliten, kommer folket vända ryggen åt dessa ynkryggar till politiker.  Politiker gräver sin egen grav när de  bygger sin politik på att döda den reella ekonomin för att hålla den fiktiva ekonomins parasitism vid liv

Libyen är nog närmare än vi tror och JAS kanske kommer användas av finansmaffian här som där för att upprätthålla det härskande penningsystemet. För den som tror att bombningarna i Libyen har med demokrati etc att göra är bra naiv.

ab1234 ex123 svd1234 dn1234 sr1 gp svt

ab12 ex123 dn123 svd12 svt12

dn12 svd12 ex12 ab123456 svt1 ekot gp1

1

Annonser

10 thoughts on “Det våras för svartjobb?

 1. Det börjar ju framstå som ganska glasklart varför försvar finns. Men de är tack och lov på totalen den stora numerären människors våld. Soldater är också människor. Även om vi knappast kommer att höra så mycket om det så är jag övertygad om att det varje dag ställer till det på operativ nivå i de konflikter som sannolikt utspelar sig mer i media än i verkligheten. Eliten ställs inför övervägandet att själva ratta kärrorna, söka sin tillflykt någon annanstans eller vakna upp som kärleksfulla människor.

 2. Försvar, vad det nu betyder, är ett roligt ord kom jag på- vad för svar man får beror på vem man frågar.

  Apropå på det så tror jag din ”förbjudet att mata grisar”-blogg fick mig feltolka ordet Bankomat. Inte som det vanliga Bank-å-mat utan som det svengelska Ban-komat – d.vs förbjud komat.

 3. Jag tycker det är konstigt att det inte finns kommunägda banker. I filmen där Henning Witte håller föredrag, föreslår han just detta. Det kostar bara en miljon Euro att söka bankoktroy. Man kan sedan låna ut pengar till kommunens innevånare till en lägre ränta än någon bank kan och inkomsträntan kan komma alla i kommunen till godo.

  • Tror att de är förbjudna att göra detta då de nagativt påverkar konkurrensen på marknaden…eller nåt liknande. Dock skulle staten kunna låna ut till mkt låg ränta till kommunerna. För kommunerna finns dock redan gemensamtägda Kommuninvest men detta bolag är ingen bank utan endast ett finansinstitut vilket gör att den måste låna pengar på marknaden (dock till väldigt bra villkor).

   Om nu det är ett problem i Sverige (jag är alltså inte helt säker på det juridiska läget) att skapa en kommunal bank för kommuninvånarna så hindrar ju inte detta oss att tillsammans skapa en kooperativ bank eller gå med i redan existerande JAK.

   • Jo, det är lite roligt att de drar fram marknadsskäl (konkurrens) för att bevara de privata banksystemet, dessa mellanhander och manipulatörer av alla riktiga marknader – allt för att inte låta kommuner/staten få neutralt skapa pengar och spendera ut till allmännyttiga ändamål. Riktiga företag konkurrerar ju om befintliga pengar och kan ju inte skapa krediter från luften som de förvrider marknaderna med, såsom bankerna kan (mest solklara fallen är väl bostadsmarknaden och börsen som bankerna förvandlat till spekulationsartade pyramidspel). Hyckleriet är gränslöst.

  • Eller spendera ut till infrastruktur och allmännyttiga lokala saker som gynnar innevånarna och de lokala företagen.
   Nä, jag fattar inte heller varför de inte startas kommunala banker. Lånen till kommunerna skulle ju inte heller bli några lån då man inte kan låna till sig själv. Men SBAB har blivit bank så av den skulle man kunna kräva att de ”lånar” ut krediter till stat och kommun.

   Bankerna ”lånar” ju ut ingenting precis är ju som ekonomiprofessor Rickard Werner påpekar i videon Janne påpassligt laddade ner:

 4. Köp inte svartjobb! Snickare är väl det värsta. Hur kan man vara så dum att betala en sån där svartjobbare en timpenning på minst 250:- tim. som går dirkt ned i fickan på honom?
  Dom kommer alltid med samma erbjudande: 250:- tim plus moms. Utan kvitto drar jag av momsen. Att låta en sån där få 250:- direkt i fickan innebär ju en nettoinokomst för 160 tim/ månad på 40 000:- Vem har en sådan nettolön som då motsvarar en bruttolön på 90 000:-?

  • Jo, visst finns det problem med svartjobb men samtidigt så minskar folks vilja att idka välgörenhet till bankparasitismen genom skatten. Det bästa är givetvis att man får någon polare att göra jobbet mot en gentjänst någon annan gång. Men jag kan tänka mig att bankparasiterna vill ha en skatt på vänner och gentjänster också snart.

 5. Galet bra artikel. Kraftfullt och lätt att förstå. Jag delar verkligen din mening i allt du säger. Ska vi starta en egen valuta baserad på verkliga ting istället för parasiternas låtsaspengar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s