Våra påhittade skulder – därför har vi inte råd

Inga länder har råd med något längre. Alla sitter i skuld. De äldres pensioner urholkas, de sjuka ska jobba från dödsbädden, infrastruktur förfaller. Och allt beroende på att bankparasiterna förvridit verkligheten och fått oss att tro att vi står i skuld till dom – en skuld vi inte har.

Irland, Grekland, Spanien, Portugal men även Sveriges statsskulder är helt och hållet påhitt som banker skuldsatt suveräna stater med. Enligt Basel2 behöver en bank inte anskaffa ett öre i reserver för att hitta på obegränsat med krediter för att skuldsätta stat eller kommun (”riskvikten” är satt till 0).

Bankerna kan få tillbaka det de hittade på skulderna från – INGENTING!

Många brukar framhålla Japans statsskuld och hävda att de sitter i en värre potta än andra länder då de sitter den största statsskulden i världen (över 200%). Prylen är bara att Japan äger Postbanken som större delen av ”skulden” är till. Japan som stat är således skyldig sig själv vilket ju inte är en skuld – det är en på pappret skuld. Japan har behållit sitt lands suveränitet – något de internationella parasitbankerna ogillar i sin globala utsugarjakt som de förtäcker med svammel om ”den fria marknaden”.
http://www.huffingtonpost.com/ellen-brown/why-the-japanese-governme_b_842868.html

PIIGS-ländernas skulder är på samma sätt rena påhitt och det hade varit mycket bättre om staten hittat på dem, såsom i Japan, istället för att man överlåtit detta till privata bankparasiter. Då hade dessa stater varit skuldfria då staten inte kan sätta sig själv i skuld.

Statliga SBAB har fått oktroj (rätt att bedriva bankverksamhet) sedan slutet av förra året och borde sluta jaga in boskuldslavar in i pyramidspelet kallat bostadsmarknad. SBAB borde göra en ”Japan” och ”låna ut” (med andra ord hitta på) krediter till stat och kommun.

Kan någon ange ett enda skäl till varför vi ska betala skatt till att betala påhittade skulder till privata bankparasiter?

Portugal, Grekland, Italien och Irland men även vi bör göra som Islänningarna – ge bankparasiterna fingret, i ett samfälligt ”Fuck You”!

Janne har skrivit en bra, enkel introduktion till det vansinniga i att vi låter privata parasiter hitta på våra kommun och statsskulder:

Låt bankerna tjäna medborgarna istället för tvärtom

Ps: Ellen Brown använder felaktigt multiplikatormodellen – där inlåningar blir insättningar som blir inlåningar blir insättningar är överkrångligt och det är så bankerna vill att vi ska tro att det funkar – de vill få oss att tro att de är förmedlare av pengar som någon kan avvara till någon som behöver dem. I verkligheten hittar bankerna bara på skulderna/krediterna rakt av.

DN1 DN2 SvD1 SvD2 AB SvT

AB AF AF2 EX GP

3 thoughts on “Våra påhittade skulder – därför har vi inte råd

 1. Ett mål ska fylla kriterier och kriteriers upplevelse ska skapa målet typ en produkt.
  Äta så är kriteriet mätt.
  Uppfyller man kriteriet så har man nått målet (bortsett från byråernas planet som är bara en förlängning av kriteriet listan)
  Enligt ovan logik blir det enkelt för en psykopat att härja med kriterier som är grund för värdebildningen för produkten/målet äger kriterierna (maskiner är psykopater) alltså eftersom detta är detsamma som att det är problemen som äger lösningarna så har problemen varit mer värda en lösningarna det är det som är grunden i att finansiera problemen först innan man sen säljer lösningen.
  Man kan ju säga nästan att man inte skriver historia man lever den för att vi ska ha en levande historia. Kanske tänker jag nu att det var det Jesus mena med att lämna det döda till sitt och de levande till sitt.
  Zombier är här är zombier är här är zombier är här är zombier är här är zombier (när medvetandet vaknar så har de förmodligen kommit åt rätt håll och kanske kan då hålla varandra i handen istället för att kasta tunga bomber)

 2. Hittade en förbannat rolig intervju med Michael Moore – Det märks verkligen att killen är genuint upprörd när han undrar varför inte amerikanska militären stormat Goldman&Sachs:

  • Där var han riktigt bra, Michael Moore.
   Lite skoj att han går åt Emanuel Rahm så hårt. Ari Rahm är nämligen Emanuell Rahms brorsa och Michael Moores agent (hur översätter man det till svenska). Men jag antar Moore är så stor nu så han behöver kanske inte bry sig så mycket om vad hans agent säger.

Kommentarer inaktiverade.