Arbetslöshet, Libyen och den finansiella tvångströjan

Det hänger ihop hela skiten och den gemensamma nämnaren heter finansparasitism.

Tänkte bara pusha för Eriks blogg om arbetslöshet där han tar upp ett annat perspektiv än det vi tvångsmatas med av partier. Så koppla loss medias och politikernas mentala tvångströja som försöker pariastämpla arbetslösa med skitsnack om”utanförskap” och få arbetslösa att känna skuld – läs hans blogginlägg.

Jag håller med i det mesta som han skriver och Erik är till skillnad från mig en person som inte sitter och spikar in det han vill ha sagt. Han lämnar mycket utrymme för egna tanka och hans tankar är också oftast väldigt egna.

Folk ska vara sysselsatta till varje pris om så med fullständigt nonsens – nästan alla arbeten sysslar med nonsens i dessa dagar, ytterst få sysslar med något som i sig är livsnödvändigt, mekaniseringen har gått långt så fler kan syssla med nonsensjobb. Vi skulle alla kunna vara lediga mycket mer än vi är då det mesta vi gör som ”arbete” är tämligen betydelselöst (de som verkligen gör något av betydelse typ bönder, vårdare, fabriksarbetare etc har dessutom den lägsta lönen – de som har högsta lönerna sysslar med helt fiktiva arbeten som bankdirektörer, börsfifflare eller ”fotbollsproffs”som  sparkar en rund boll fram och tillbaka etc).  Att vara arbetslös är kanske den farligaste improduktiviteten av alla då den kan utvecklas. För om folk fick tid över skulle de ju kunna odla, hjälpa varandra och skapa värden utanför penningsystemets roffningsområde. Därför är det viktigt att se till att även arbetslösa sätts i fullständigt nonsensarbete och förnedras till att tro de inget kan. Människor utan självkänsla tar sig inte för saker och är lättare att hålla i den mentala tvångströjan. Att vara arbetslös skulle kunna bli ingången till något positivt – en ökad självständighet – så den dörren måste stängas snabbt som fan under maximalt förnedrande former.

I Libyen äger man tydligen inte marken. Odlar man den så får man använda den men ingen äger den.  Fan! Det kan inte vara bra för penningparasiterna. In med militären och bort med Khaddafi så att marken kan ”köpas” upp av krediter som bankparasiterna skapar från ingenting. Att sätta folk i skuld med påhittade krediter är den optimala finansiella tvångströjan (vilket ju även stämmer med alla boskuldslavar här hemma). Och givetvis ska Libyerna svälja dollar och inte skapa ett självständigt suveränt samhälle – givetvis ska Libyen in i den globala finansiella tvångströjan de med. Att Khadaffi försökte ena Afrika om en gemensam valuta gör ju att han måste bort till varje pris – ingen självständighet utanför dollarns finansparasitiska hegemoni får existera. Libyerna har Afrikas högsta medellivslängd och levnadsstandard – klart som fan finansparasiterna måste ”befria” Libyerna från den bördan. Tydligen äger KVINNAN huset i Libyen också, ingen hyr av bankparasiter – snacka om marknad för bankparasiterna – klart väst måste in och göra ”fria” boskuldslavar av alla Libyer såsom alla är här i Sverige – att Libyerna inte fattar bättre vad frihet är!

Det är en vansinnig värld vi lever i där ett gäng finansiella psykopater styr. Inte konstigt att så många mår fan.

Nu skrev jag lite för långt igen men här är Eriks blogg:

Om arbetslöshet

Vill bara tillägga Stefans kommentar som beskriver den mentala tvångströja dessa finansparasiter försöker kränga på oss:

”Stockholms-syndromet alla accepterar hotet och därför har det ett värde att handla med, jag har ingen aning om hur många som befinner sig i detta sjukdomstillstånd att skydda förövaren.”

Så sant det kan bli!

Ett till litet tillägg:

Som ett litet bevis på att vi skulle kunna klara oss bra med att arbeta mindre: I Maria-skolan på Söder i Stockholm slängs det 10 ton mat om året. TIO TON på en skola under ett år. Hur djävla mycket blir inte det om räknar med alla skolor, fritids, sjukhus, dagis, restauranger etc – en sjuhelvetes massa! Och om man dessutom tar med i beräkningen det som affärerna tvingas kasta för att sista förbrukningsdagen närmar sig? Med en bättre resurshushållning skulle vi antagligen kunna turas om med att göra det lilla som behöver göras och hjälpa och bry oss om varandra istället. Men som sagt då kan vi ju skapa värden som vi inte tar betalt för och som penningparasiterna inte kan komma åt – så vi får fortsätta förnedras till att utföra fullständigt idiotiska ”arbeten”.

Tusentals ton mat slängs varje år


ab1 ex dn12345 svd1234 ekot12

Annonser