Fackföreningars och partiers förening med finansparasitismen

De som hittar på krediter från ingenting och skuldsätter allt och alla vill givetvis att alla ska förmedla sina arbetande värden genom att använda deras ”pengar”. Själva skuldsättandet är ett djävulskt sätt att tvinga folk att springa i ekorrhjulet för att få ihop ”pengar” som de ger bankparasiterna som inte behöver göra ett skit för att komma åt det arbetade värdet.

Fackföreningar har som uttalat mål att företräda arbetare. Men fackpampar och den byråkratiska delen i facket företräder också sina egna intressen. Kan dessa, arbetarnas och fackbyråkratins, intressen krocka?

Fackbyråkratin (och en det politiska överhänget i form av socialdemokraterna men även alla andra partier) är beroende, precis såsom finansparasiterna, av kunna suga ut värdet av sina medlemmars arbete. Och den gemensamma nämnaren i detta är pengar

Den enskilde arbetaren har som mål att arbeta så lite som möjligt. Då kan han skapa värden på sin fritid, hjälpa och få hjälp av polare, bygga prylar till sig själv, att bry sig om sina medmänniskor, kanske odla sin egen mat etc. Men dessa värden han skapar då skulle ju inte ju penningen kunna komma åt.

Så om arbetarna fick som de ville och jobbade mindre skulle utsugningsmöjligheterna bli mindre för finansparasiterna men även för de som ”representerar” arbetarna d.v.s fackföreningarna. Även det politiska överhänget är av samma anledning parasitiskt beroende av att arbetarna hålls i arbete om så med fullständigt idiotiska saker för att  pengar ska användas. Så facket, partierna och finansparasiterna förenas i samma mål – att skapa myten om att alla behöver jobba mer.

Men vi behöver inte jobba mer (än för att göda de som påstår sig ”representera” oss, den ”omtänksamma” banken, fackföreningsbyråkratin och broilerpolitiker). Jordbruket producerar mer än vi behöver och produktiviteten i industrin är enorm.

Vi skulle kunna minska arbetstiden och ägna oss varandra i mycket större omfattning än vi gör. Vi skulle kunna fördela de nödvändiga arbeten som faktiskt finns och inte är mekaniserade mellan oss och få massor av tid över till att bry oss om varandra. Problemet med det skulle ju vara att då måste ju fackföreningsbyråkratin, broilerpolitiker, en svamlande kultur/mediamaffia,  finansparasiter etc också behöva jobba. Och det vill de ju inte göra när det är mycket skönare och lättare att suga ut andras arbete genom penningen.

Och mitt i detta står de liberalreligiösa nyttiga idioterna, typ Johan Norberg, och predikar att vi lever i ett ”fritt” samhälle som kan bli ännu friare om vi släpper loss penningens krafter än mer. Sure! Men det är viktigt att vi inbillas tro det!

”Ingen är mer hopplöst förslavad som den som falskeligen tror att han är fri” – Goethe.

ab ex dn svd sr//

Annonser

6 thoughts on “Fackföreningars och partiers förening med finansparasitismen

 1. Kan inget annat en bara hålla med om det här (jag håller ju i princip med om allt du sagt jag vet ju inte vad jag inte håller med om). Ju mer man gräver i det ju mer glasklart är det. (och mer ledsen blir man(jag känner mig bedrövad) och en värre om man ser sambanden med de så kallade natur katastroferna vilka jag inte går in på här för det räcker med penning tokerierna, (fast jag då ser de som ett akut hot mot vår tillvaro nu och i framtiden om det ens är värt att säga att vi har en) den blir i alla fall vad vi gör den till. Och för att överhuvud taget kunna göra något måste vara fria från våra slavägare, en slav är man ju för att man inte har något att bestämma över.

  • Sant, Stefan!
   Men det finns en del positiv saker i att veta om all misär. Vi vet att vi inte är det vi arbetar med (i så fall skulle många av oss, däribland jag, inte vara någonting ). Vi vet att all skuld och mindervärdeskomplex som vi fylls med är påhitt för att hålla oss i schakt. Vi kan släppa prestige, sociala positioner, allmänt inpissande av revir etc.
   Så det är inte bara negativt att veta hur det är. Det finns en mental befrielse i det också – i alla fall för mig!

 2. Min mentala befrielse har lett till att jag blivit klassad som mentalt befriad, inget jag lider av jag tycker det är rätt skoj och bekvämt, men man vet inte vad som händer i framtiden genom sådana fina drag som samhället baserar sig på.
  Grejen är ju att folk tror ju på saker bara det finns papper det är det jag mest är besvärad av.

  • Det är väl närmast sjukt att vara frisk i ett sjukt samhälle.

   Jo, det stämmer det där med att saker måste finnas på papper för att folk ska tro på det. Det riktigt roliga är att folk blir först totalblåsta av media i alla dess former och vet oftast om att tidningar, TV och radio har fyllt dem med lögner. Men likt förbannat kräver de att man ska använda just dessa bevisade lögnare som källa när man hävdar att något är åt helvete – annars tror de inte på en. Att t.ex hänvisa till rysk media om t.ex Libyen duger inte men däremot duger DN som i princip ljugit om allt.

 3. Ivan Ilich räknade på sin tid (70-talet) ut att det i praktiken går lika fort att cykla som att åka bil, om man räknar med all den tid man jobbar för att köpa och hålla igång den där bilen. 🙂

 4. Precis, speciellt om man tar ”lån” för att köpa bilen från banker som hittar på skulden/krediten från ingenting så att man är tvungen att dresserat springa i ekorrhjulet för att få ihop pengarna för att betala den påhittade skulden.
  Kom att tänka på det, brukar ögna igenom polarens facktidning och i den finns en massa reklam för att man ska ta ”lån” (som återigen – det kan inte tjatas för mycket – inte är lån, de är fullständiga påhitt från banken).
  Lite komiskt (eller kanske t.om cyniskt uträknat?) för på tidningen sitter journalister som är beroende av pengarna som arbetarna jobbar in åt dom, journalisterna är anställda av facktoppen som också är beroende av de pengar arbetarna kan få ihop åt dem – och dessa gör reklam åt bankparasiten som ser till att arbetarna genom skuldsättning är tvungna att jobba så mycket det bara går för penningen så att facket får in maximalt med pengar. Så facktidningen är lite av parasiternas Julafton! 🙂

  Undrar om de skulle ta in ovan en insändare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s