Finansparasiterna spekulerar vidare

Guld marknadsförs allt hårdare men det är samma ”snake oil” som vanligt från samma finansiella bedragarelit som vanligt. Mera spekulation istället för reell ekonomi. Vem gynnar det?

Historien om ”guldets inneboende värde” (intrinsic value) är totalförljuget vilket jag beskrev i här . De som hittat på denna saga är samma grupp som kontrollerar både banksystemet och guldmarknaden idag.

Personligen tror jag mer på mark om man nu ska spekulera i ”tillgångsvärden”. Mark kan producera mat och kan skapa värden som guld inte kan skapa. Guld är i sig ganska värdelöst (ok det finns lite tillämpningsområden men de är väldigt få jämfört med t.ex silver som har många).  Man kan inte äta guld den dag västs valutor inte längre kan suga ut de fattiga länderna. Jag tror vi kommer gå mot en av-urbanisering (ekonomiprofessor Michael Hudson har också skrivit om detta) och tillbakagång till jorden i större omfattning. De har avindustrialiserat väst så när vi inte längre kan leva på att suga ut u-länderna finansiellt genom penningen får vi gå tillbaka till jorden.

Och där tror jag, återigen, på JAK. JAK ser till att gynna lokal ekonomi och utveckla värden småskaligt. Det är på det lilla planet vi kan slå dom genom att skapa värden lokalt och inte släppa in herrevalutor (såsom t.ex deras dollar) som kan suga upp lokala värden.

Så vi inte ska ha våra pengar på andra banker än JAK. JAK lånar ut ”riktiga” centralbankspengar  och ”planterar” dem i en hållbar utveckling gärna lokalt (till skillnad från andra banker som låtsas låna ut ”riktiga” centralbankspengar men i verkligheten hittar på krediter från luften som de skuldförslavar allt med och skapar en massa spekulationsbubblor). JAK gör, kort och gott, det folk tror att banker gör – lånar ut det som alla har kommit överens om är pengar.

Jag tror inte vi vet vad värdena egentligen är på finansparasiternas ”tillgångar” och hur mycket som är fiktion (och dessa snubbar är experter på att dölja). Jag tror att det gäller att skapa och vidareutveckla värden lokalt som vi kan överblicka och de inte kan köpa upp med olika ”snake oil” produkter (vilket jag befarar att guld är då det så varit det under  historiskt lång tid och marknadsförs så hårt).

Dessutom vad händer med krediterna när du spekulerar med t.ex guld? De fortsätter existera inom systemet och du underhåller systemet genom att spela deras spel på deras spekulationsmarknader (de flyttar bara bubblan från bostäder till guld). De gäller att hoppa av detta låtsasspel och skapa riktiga värden lokalt istället. Det lokalt småskaliga kan de inte komma åt lika lätt – det är därför all småskalighet har slagits sönder och den fejkade ”globaliseringen” och ”frihandels” skitsnacket skapats. Lokalt behöver vi inte deras påhittade pengar i samma omfattning utan kan hjälpa varandra istället. Att folk inte använder pengar är dessa parasiters mardröm – hur ska de då kunna suga ut värdet av andras arbeten?  De liberalreligiösa (typ Johan Norberg) är nog de största nyttiga idioterna som dessa penningparasiter har tillgång till.

e24  DDN

9 thoughts on “Finansparasiterna spekulerar vidare

 1. Lite filosofi som jag skrev som kommentar till den där arikeln i E24 om att man kan äta samma brakmiddag efter 70 år om man”sparat i guld”.

  ”Om jag har 1.000 kronor idag och och går ut och äter en god middag tillsammans med en god vän istället för att köpa guld för tusenlappen…..ja då slipper jag att vänta i 70 år på den goda maten.”

  Janne

  • Varför spara när man kan investera idag i en energiomställning, utbildning för våra ungar, upprustning av vår åldrande transportinfrastruktur? 😉 Att spara innebär att skjuta konsumtion/investering på framtiden och på så sätt förlora värdefulla år som man aldrig kan få tillbaka…och har man otur så kommer aldrig den framtid man sparar för då man undlåtit göra de investeringar som skulle behövts för att en framtid skulle ens vara möjlig…

  • Jo, och du vet inte om du kommer få de där ”pengarna” om 70 år heller. Guld är tro vars pris pressas upp av de ”tro på” pengar (krediter) som folk tror att bankerna har och lovat betala men som bankerna inte har. Att tro att bankerna skulle kunna betala dig om 70 år med pengar de inte har och hoppas att detta ”tro på” system (kreditsystem) inte kommer haverera som det pyramidspel det är är nog att ”tro på” pyramidspel som värdegrund lite väl mycket.

 2. Spekulationer bygger på att leva sen och inte nu och sen blir förskjutet och man blir liksom blåst på konfekten i alla fall har jag lyckats med detta att bli blåst på konfekten rätt många gånger.
  (Så här låter det på vicki p och jag vet inte om jag har rätt begrepp om detta ord alls)
  ”Spekulation är ett ord med flera betydelser.

  I dagligt tal syftar det oftast på obevisade hypoteser eller teorier.
  I ekonomiskt fackspråk betecknar det kortsiktiga investeringar.
  I filosofiskt fackspråk betecknar det en metod att nå fram till kunskap.”

  Spekulera är det samma som tro för mig och inget annat.
  ”I ekonomiskt fackspråk betecknar det kortsiktiga investeringar.” och just detta blir väldigt konstigt, är inte längre bort mer beroende av tro/spekulation än det som är närmare som man nästan då kan se. Alltså att försöka läsa sig till förståelse idag tycker jag är svårt nästan omöjligt och det kanske är meningen.
  Håller med helt om att mark är det riktiga värdet vilket alla har samma rättighet till om det ska vara rätt. Vi får ju ofta höra detta med vårat lika värde men får det aldrig relaterat riktigt till något, jag skulle vilja att man relatera det en gång för alla att vi alla har samma rätt till denna planet allihopa och liksom utgå utifrån det, så kanske vi slipper allt detta dödande och dumheter.

  Tack som vanligt för dina välskrivna meningar.

 3. Kanske lite off topic men ändå inte. Alltså Lincoln detta är inget spam även om det kanske ser ut så :-). Tänkte att du kanske hade ngr timmar över, om så och du inte sett tidigare så varsågod, Glad Påsk och Mycket Nöje!
  http://vidsynt.wordpress.com/2010/10/24/the-money-fix/
  https://vidsynt.wordpress.com/2010/05/29/where-does-money-come-from/
  http://vidsynt.wordpress.com/2010/08/29/the-secret-of-oz-must-watch/
  http://vidsynt.wordpress.com/2010/09/07/vad-ar-pengar/

 4. Hej

  Jag hittade en ny video med Bill Still, ”Expose Cinema: Bill Still – 8 April 2011”. Intervjun som börjar c:a 50 minuter in i videon och till slutet är mycket intressant…..han är en sympatisk, intelligent och ärlig människa.

  Janne

  • Tack, Janne! Jo, Still är bra! Började kolla och såg att han använde multiplikatormodellen dock men det ändrar ju inte att de lösningar han för fram som är riktiga.
   Multiplikatormodellen får ju banksterna att framstå som bättre än dom är.

Kommentarer inaktiverade.