Vem ska man ”tro på”?

Videon ovan visar de 106000 aluminiumburkar som förbrukas var trettionde sekund i USA. Konstverket är gjort av Chris Jordan och ni kan se mer av hans arbete här. Börjar man inte tänka efter när man sett hans bilder är det illa!

Vad är det som får oss att ”tro på” att vi kan fortsätta så här? Varför verkar ekonomismen vara omättlig?

Jag tror  att det är ”tro på”-pengarna som skapar detta vansinne (d.v.s krediter som betyder ”tro på” på latin). För vad är det ”tro på” står för i kreditskapandet och dess skuldsättning av allt? Det står för att bankerna inte har de pengar som de påstår sig ha men som folk ”tror på” att bankerna har. Om alla gick till banken och försökte plocka ut sina ”tro på” pengar från banken skulle ytterst få ut några pengar innan bankerna skulle vara tvungna att stänga (brukar ju kallas bankrusning).

Hur ska då bankparasiterna kunna stoppa folk från att inte plocka ut sina pengar från banken som bankerna inte har. Jo, de måste få folk att tro att ”tro på”-pengar kan ”växa”. Och hur kan de ”växa”? Jo, genom att bankerna hittar ändå fler skuldslavar som de kan fängsla med sina ”tro på”-pengar. Så länge den reella ekonomin växer kan dessa ”tro på”-pengar skapa ökad produktion i den reella ekonomin och det är viktigt! För om folk förstår att den ökande mängden ”tro på”-pengar inte ökar värdet i den reella ekonomin är risken stor att de plockar ut pengarna som bankerna inte har.

Men vad händer när den reella ekonomin inte kan växa mer? När USA t.ex inte kan svälja mer än de 106000 aluminiumburkarna på 30 sekunder? När jorden helt enkelt inte räcker till att  producera mer och/eller vi inte hinner konsumera? Var ska bankernas påhittade ”tro på”-pengar växa då för att folk inte ska plocka ut dom? Jo, i en massa finansiella ”tro på” bubblor. Såsom Twitter, som är ”värderad” till 65 miljarder ”tro på” kronor – eller Facebook, som är ”värderad” till 350 miljarder ”tro på” kronor – båda två ungefär lika halvtaskiga tjänster. Andra fiktiva ”tillgångsvärden” kan vara börsen, bostäder, konst eller guld – alla uppumpade av allt större summor ”tro på” pengar som bankerna hittar på från ingenting och skuldsätter maximalt många med.

”Tro på” handlar ju egentligen om marknadsföring – det är ju viktigt för bankparasiterna att hålla i median så att vi tror på rätt saker så att rätt bubblor växer på rätt ställe. Därför finns det ”tro på” experter, som kallar sig själva ekonomer, som tolkar dessa ”tro på” signaler som kommer från den mystiska ”växande marknaden” (som ju, för att bli tjatig,  egentligen bara är pumpas upp  av allt större summor påhittade ”tro på” pengar från bankparasiterna – men det låtsas ingen av ”tro på” ”experterna” om). Dessa ”tro på” ”experter” tolkar då vilken bubbla av fiktiva värden man ska hoppa på och vilken man ska hoppa av. Om dessa ”tro på” experter verkligen vet vilken bubbla man ska hoppa på och vilken som man ska hoppa av så säger de givetvis tvärtom så att du hoppar på fel bubbla och blir blåst medan ”tro på” ”experten” hoppar från den ploppande bubblan innan den spricker till en växande bubbla i tid. Så därför kryllar det av ”tro på” ”experter” som alltid har fel men ändå alltid är ”experter”.

Och detta kallar vi ekonomi i väst – tyvärr är det väl inte mycket annat vi har kvar efter det att dessa finansparasiter spekulerat bort den reella ekonomin.

Så återigen; vi måste sluta tro på parasitbankernas ”tro på” pengar och skapa pengar som skapar en hållbar framtid i en reell ekonomi. Den reella ekonomin måste komma först och parasitismen i den fiktiva ekonomin skäras bort.

2  3  4  5  6  7  8

Annonser

4 thoughts on “Vem ska man ”tro på”?

 1. Spännande är det att våra kära banker nu förbjuder kunderna att förvara kontanter i sina bankfack, med någon luddig antydan om terrorism och ekonomisk brottslighet. Som om den verkliga ekonomiska terrorism som de själva står för inte existerar!

 2. Japp! Helt rätt.
  Att kräva att psykopater ska känna skuld är ju att hoppas för mycket – psykopater kan inte känna skuld men har blivit experter på att mjölka ut andras skuldkänslor.

  Skrev en kommentar på E24, får se hur länge den får vara kvar.
  http://www.e24.se/pengar24/bostad/billigare-bostadsratter-i-stockholm-framover_2774559.e24

  Citat:
  ”Mäklarna tror på fortsatt stabila bostadspriser”
  Kredit betyder ”tro på” på latin och nu har kredit och därmed skuldslavskapandet nått peak debt. Så hela ”tro på” -pyramidspelet faller. Att statliga SBAB varit med och byggt detta skuldfängelse där människor ”tror på” att de är fria visar bara vilka totalt genomruttna politiker vi har -OAVSETT FÄRG!
  Avsätta eller avrätta dom – däremellan står valet!


  Ibland när jag blir förbannad lutar det mest åt det andra alternativet.

 3. Jag gillar dina påhopp på rasisterna och bankparasiterna, men tyvärr får du aldrig med mig på avrättningståget. Jag är en fridsam typ 😉

  • Nä, jag skulle inte heller klara av att avrätta dom. Det är som med pedofiler – när man hör vad de gjort känner man för att stympa dem långsamt – men i verkligheten skulle jag aldrig klara av det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s