Vi måste sluta tro på ”tro på” pengar

Saab kanske läggs ned och det finns de som tycker det är bra då de inte har en chans i ”den globala konkurrensen”.

Men Saab är verkligt, Saabs tillverkning finns, den skapar verkliga varor och maskinerna kan användas i den verkliga världen. Saab är ingen tro – Saabs produktion existerar och kan omskapas till något som vi alla kan behöva. Resurserna finns där i verkligheten.

Det som fattas är pengar – eller mer riktigt i detta skuld/kreditsystem – det som fattas är krediter. Kredit betyder ”tro på” (latin) – vilket i sin tur betyder ”tro på” att banken ska betala pengar av en högre ordning, nämligen centralbankspengar (kontanter är lättast att tänka på) som banken inte har. Så terminologin ”lån” är precis som ekonomiprofessor Rickard Werner säger fullständigt falsk marknadsföring likväl som lögnen att bankerna ”lånar” ut vad som finns på sina kunders konton (vilket 99% av befolkningen tror). Undrar vad som skulle hända om riktiga företag körde med samma falska marknadsföring och bedrägeri?

Banker är inte företag och jag ska radda upp några skäl nedan:

1) Riktiga företag kan inte hitta på krediter (”tro på”-pengar) från ingenting och skuldförslava allt och alla . Riktiga företag måste, såsom alla vi andra, konkurrera om de krediter som bankparasiterna skuldsätter oss med.

2) Bankerna sitter ihop och täcker kartellaktigt upp för varandra (t.ex ”interbank lending”)  – kan du tänka dig att Volvo  ”lånar” ut reservdelar till Saab så att Saab kan överleva? Nä, Volvo försöker konkurrera ihjäl Saab – det är så företag är sagda fungera bäst (vilket ju i och för  sig också kan ifrågasättas).

3) Denna kartellbildning sitter dessutom ihop och skyddas av staten genom Riksbanken och RIX,  så att om bankerna inte täcker upp för varandra gör staten det istället när en bank är på fallrepet, vilket gör att att det är löjligt att kalla dessa parasiter för företag.

4) Insättningsgarantin är en annan pryl som bara den bevisar samma sak. Kan ni tänka er att Saab skulle få en statlig garanti på 900 000 kr för att täcka upp för de de bilar som de lovat sina kunder men som de INTE har (för det är på de premisserna bankernas insättningsgaranti gäller – staten täcker upp för de pengar bankerna inte har så att folk ska inbillas ”tro på” att banker har dem – för , återigen, det är vad bankernas kredit består av: ”tro på”).

Då bankerna inte är några företag är det ju inga problem att nationalisera parasiterna och se till att Staten ger ut centralbankspengar som inte skuldsätter någon under maximal demokratisk insyn till allmännyttiga ändamål istället för att vi som nu låter parasiter låtsas att de lånar ut centralbankspengar som de inte har och skuldsätta allt med. Vi skulle då slippa betala skatter till statsskulder/kommunskulder som är fullständiga påhitt från privatparasitbanker (enligt Basel2 behöver banker inte ha ett öre i reserv för att hitta på obegränsat med krediter att skuldsätta stat och kommuner med – till dessa ”skulder” betalar vi sedan skatt). Så att skylla höga skatter på t.ex invandrare är fullständigt skitsnack  – skyll höga skatter på de som hittat på de totalt idiotiska ”skulderna” som staten och kommunen har – bankparasiterna. Invandrare är satta som syndabockar när bankparasiternas  pyramidspel och fiktiva ekonomi faller – gå inte på det!

Att bankparasiterna fått samhället till att ”tro på” att ökat välstånd och frihet ges genom ökat skuldslaveri till bankerna är en verklighetsförvridning, a’la Kejsarens nya kläder, av första graden. Att vi har politiker, oavsett färg, som deltagit helhjärtat i bedrägeriet gör bara att det är många som bör avsättas (om inte avrättas).

Så nationalisera parasiterna och skapa pengar som folket kan ha ”förtroende för” istället för krediter som helt bygger på ”tro på” så slipper vi denna spekulationsekonomi byggd på ”tro på”att börs”värden”, hus”värden”, guld, IT-aktier etc pumpas upp högre i stratosfären av ”tro på” pengarna som bankerna skuldförslavar allt med. Gör det innan alla har tappat all förtroende för penningsystemet.

Då kan vi rädda Saab och ställa om produktionen om vi så måste till något som gynnar alla. Vi behöver inte ”tro på” Saab – vi vet alla att Saab finns i verkligheten.

PS

Det senaste sjuka exemplet på en ”tro på” bubbla skapad av ”tro på”  pengarna (krediterna) är väl Twitter, ett tämligen medioker tjänst som ”värderas” till 65 miljarder ”tro på” pengar, kronor, som bankerna trollat fram från luften. Eller Facebook som är en t.o.m sämre tjänst som ”värderas” till 350 miljarder ”tro på” kronor uppumpade av bankerna. Det finns snart tjänster som är bättre (inte minst med tanke på integritet).

——-

”Någon som tror på evig exponentiell tillväxt i en ändlig värld är antingen en galning eller ekonom”

—Kenneth E. Boulding

(kan man annat än hålla med? Det kan bara vara ekonomer som ”tror på” detta penningsystem)

svd12345 dn12 gp1 ex ab1 svt sr

Annonser

4 thoughts on “Vi måste sluta tro på ”tro på” pengar

 1. Nu är du ute och cyklar. Jag förstår inte hur du kan blunda för att invandrade arbetslösa personer utgör en reell kostnad, sånt som skattebetalarna får svara för. Många av dem kommer till just Sverige för att de hört om vår generella välfärd, ett land där myndighetspersoner tror på de mest fantastiskt uppdiktade flykthistorier, ett land där man inte måste arbeta för sitt uppehälle, ett land där politikerna ger dig bostad och ett plastkort att hämta ut pengar med.

  • Om du är så djävla puckad att du tror att det är invandrare som har hittat på de fullständigt idiotiska stats”skulderna” och kommun”skulderna” är du i bästa fall en riktigt, riktig nyttig idiot gynnande de som egentligen har skapat stats”skulderna” och kommun”skulderna” från luften – bankparasiterna.

   Vem fan har ett ”riktigt” jobb nu för tiden förresten? Det mesta är mekaniserat och jordbruket producerar mer än vi kan äta med en minimal arbetsinsats (i och för sig får de enskilda bönderna, som ju faktiskt har ett riktigt jobb, arbeta häcken av sig – men de är till antalet ett fåtal i jämförelse med hur många det krävdes förr). De flesta ”Svenskar” (däribland jag) har fullständiga nonsensjobb i någon administration eller annat pappersbläddrar”jobb” som gör varken till eller från för samhällets fortlevande – om jag slutade ”jobba” skulle det varken gör till eller från – och detta gäller de flesta ”svenskar”. De som verkligen jobbar är utlänningar – gå till vilken fabrik du vill och du kommer se att de flesta är utlänningar. Invandrare är den importerade underklass som sköter de få riktiga jobb som finns. Vi svenskar rider oftast på deras ryggar med glass”jobben”.
   Så ta din jävla rasism och tryck den upp i röven!

  • Tänk att få studera 8-9 år för att klara gymnasiet även om du kan svenska, det svaret får de unga invandrarna när de frågar hur lång tid tar det. För mig är det glasklart maskning av myndigheterna och det verkar ju vara helt i sin ordning i dag att göra sådana lag brott. Vet inte om sådana som oveg kan förstå denna text. Och jag vet inte om det är lika illa i det övriga landet i detta gem och set.

  • oveg. Kan du inte också börja hacka på alla pensionärer som flyttat utomlands och konsumerar ”våra” pengar där i stället för här för det är väl så att man inte får riktigt bestämma vad man får göra med det man tjänat. Själv skulle jag trivas mycket bättre i lite soligare klimat än vad Svea erbjuder.

Kommentarer inaktiverade.