Puckot Anders Borg

Ok, han är inte större pucko än de andra politikerna (oavsett politisk färg) men ibland blir man helt stum av förvåning när man läser vad de hissar ut sig. Förvisso har han rätt i en del saker även om hans tolkning är total intellektuell nattmössa. För i i Ekots Lördagsintervju hissade han ur sig mycket som var oklokt.

1) Att statliga SBAB har sysslat med att, såsom parasitisk mellanhand, trissa  upp bopriserna med påhittade krediter från ingenting och skuldförslavat maximalt många människor är helt sjukt, precis som Borg säger. Men Borg uttrycker det inte som ovan – istället använder han bankOrwellianska och kallar det ”för generös kreditgivning”. Att bankerna maximerat skuldslaveriet genom att manipulera bopriserna ÄR FAN I MIG INTE ”GENERÖST”!

2) ”I intervjun säger Anders Borg också att den svenska banksektorn bör krympa som andel av Sveriges ekonomi. I dag motsvarar bankernas tillgångar över 400 procent av BNP, en siffra bara slaget av Schweiz, Storbritannien och Nederländerna.

Shit! Jag visste inte att bankernas ”tillgångar” är 400% av BNP! Vad är då bankernas ”tillgångar”? Jo bankernas tillgångar på balansräkningen är medborgarnas, statens, kommunernas, företagens SKULDER! Så genom detta ”generösa kreditskapande” från ingenting har bankparasiterna lyckats sno åt sig ”tillgångar” motsvarande 400% av värdet på alla varor och tjänster som landet producerar under 1 år. Och va fan har dessa parasiter gjort för att vi alla i hela Sverige måste jobba i fyra år för att betala dessa påhittade skulder? ABSOLUT INTE ETT SKIT!

3) Anders Borg säger att statliga SBAB ska säljas ut. Varför då? SBAB kan användas för att skapa krediter som staten och kommunerna kan ”låna”. Som det nu är måste staten och kommunerna ”låna” av privatbanker som hittar på dessa skulder fullständigt från luften (enligt Basel2 behöver inte banker ens skaffa någon reserv när de hittar på skulder tills stat och kommuner). Vi skulle slippa betala skatt för dessa SBAB-”lån”. Nu måste vi betala skatt på de fullständiga påhitt som privatbankparasiterna satt stat och kommun i skuld med. ”Lånen” från SBAB till stat och kommun skulle inte bli några skulder då staten inte gärna kan skuldsätta sig själv.

Att bankparasiterna fått samhället till att ”tro på” att ökat välstånd och frihet ges genom ökat skuldslaveri till bankerna är en verklighetsförvridning, a’la Kejsarens nya kläder, av första graden. Att vi har politiker, oavsett färg, som deltagit helhjärtat i bedrägeriet gör bara att det är många som bör avsättas (om inte avrättas).

Så medan Anders Borg svamlar om den ”generösa” parasitära  fiktivekonomin raderas den reella ekonomin ut vartefter. Efter Saab kommer?

DN1 DN2 DN3 SvD1 SvD2 Ex1 Ex2 HH GP SDS  SvD  SvD2   AF  SR

Annonser

2 thoughts on “Puckot Anders Borg

    • Lincoln blev ju skjuten för att han skapade skuldfria pengar, Greenbacks. kennedy när han försökte göra likadant med executive order No. 11110 o.s.v (det där vet ju du redan men ändå)

      Jag är ingen smarting, faktiskt ganska trög av mig, men när jag väl har fattat något så brukar det fastna. När man väl har sett igenom penningdimman och inte längre förvillas av svamlet (som jag vet att du inte heller blir) så blir det nästan frustrerande att sådana som Borg kommer undan så lätt.

      Jag tror inte förändringar kan komma uppifrån de måste komma nedifrån så att de inte vet vilken skalle de ska skjuta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s