Låt staten ge oss pengar! Gratis lunch till alla!

Det brukar sägas att det inte finns någon gratislunch – att alla måste arbeta för att få sin del av samhällets välfärd.

Samtidigt försöker ett gäng finansiella fifflare få oss att tro att poängen med pengar är att man själv inget ska göra och att pengarna ”ska arbeta” åt en (har någon någonsin sett en 100-lapp t.ex gräva?). Spekulation är enligt dem det som driver samhället framåt . Själva sitter de med facit i hand och vet redan utfallet av ”marknaden”- ofta har de även riggat ”marknaden” så att tipsraden redan är förutbestämd. Vi andra får finna oss vid att chansa på om det blir etta, två eller kryss på t.ex börsen. De finansiella gratisätarna blankar, nakenblankar, de säljer kvitton på guld som de inte har, de kör med insider trading och sitter med information som vanligt folk inte kommer i närheten av o.s.v. I det fall dessa finans-gratisätare släpper ut någon information till vanligt folk så är det fel information så att vi tippar på ett sätt som gynnar gratisätarna.

Bankerna skapar krediter från ingenting och skuldsätter allt med och är de största gratisätarna som suger ut värdet av andras arbeten genom att hitta på fullständigt påhittade skulder. Bankparasiterna är primärparasiterna som, genom att skuldsätta allt med dessa fullständigt påhittade krediter, skapar bubblor som blåser upp börser, bopriser etc. Sedan finns det ett gäng finansiella sekundärparasiter som lever på att skutta mellan bubbla till bubbla som primärparasiternas banksystem släppt ut.

Mäklarna en annan sorts sekundärparasiter som hjälper primärparasiterna bankerna (JAK är det enda ärliga undantaget) att trissa upp bopriserna med bankernas påhittade krediter så att bankerna kan fånga den största skuldslaven.

Även politiker, oavsett färg, kan klassas i som sekundärparasiter då de tillåter parasitismens gratisätande härska och livnära dem.

Så medan primär och sekundärparasiterna skrattar åt alla dumma djävlar som jobbar för att få pengar så har de själva en fått en fullständigt fri lunch där de kan äta av andras arbeten. För ingen kan väl på allvar påstå att de ovanstående på något sätt bidragit med någonting till samhället.

Med andra ord existerar redan gratisluncher i det riggade ekonomiska system som härskar. Så varför inte kräva att vi får det som fås gratis i Alaska? Där ges sedan år 2000 varje medborgare 1400 dollar lön av staten varje år. Även barnen får detta, vilket innebär att en familj med två barn och två vuxna får 5600 dollar om året i medborgarlön.

Ok det är inga jättesummor men det finns ingenting som säger att summorna inte skulle kunna vara större.

Vilka skulle då vara emot detta? Jo, givetvis primär och sekundärparasiterna ovan som vill vara ensamma gratisätare. Om människor fick pengar utan att jobba skulle de kunna få mer fritid och skapa sina egna värden utanför systemet som primär och sekundär parasiterna inte kan suga ut. Vi skulle kunna hjälpa varandra – för det är så normala människor är funtade (undantaget är de emotionellt förståndshandikappade psykopaterna som är klart överrepresenterade bland primär och sekundärparasiterna). Småskalighet gynnar också småskaliga företag – företag som det t.ex inte går att spekulera med på börsen med. Så något gratisätande för vanligt folk lär det inte bli – det lär  stoppas av primär och sekundärparasiterna med ord om att ”alla måste ju arbeta” medan de själva skryter om hur de låter ”pengarna arbeta” – vilket i praktiken innebär att de låter andra arbeta åt dem. Visst! Det är säkert en vidrig tanke för dem att även de kan tvingas arbeta.

The Free Lunch

ab12345 ex12345 dn123 svd1 sr fas3 2

Annonser

9 thoughts on “Låt staten ge oss pengar! Gratis lunch till alla!

 1. Du menar då att man styr penningmängden med skatterna, för att bara trycka pengar och ge ut är nog inte så lyckat.

  • Jo, man kan ha en liten skatt som reglerar penningmängden. Men faktum är att samhället nått en sådan skuldmättnadsgrad gällande krediter att om folk fick pengar finns extremt mycket påhittade skulder att döda (och därmed krediten) vilket kommer dra ner penningmängden utan att en skatt behövs för att suga upp de tryckta pengarna. Det är vad Japanerna sysslat med i 20 år men ändå haft deflation då penningmängden i form av krediter dödats då ”skulderna” betalats. Så att bara trycka ut pengar i dagsläget kommer inte skapa någon inflation.

   • Ja, så kan man göra om man inte vill starta om från början. Edwins så kallade inlägg förtjänar inte ens att bemötas. Man kan undra vilka han representerar?

   • Helt riktigt, Farfar! Jag bemötte honom mest för visa som ett avskräckande exempel. Slängde faktiskt två andra ”kommentarer” i papperskorgen som överhuvudtaget inte bemötte inlägget utan bara hade synpunkter på mig som person.

   • Svagt att inte kunna bemöta det du skriver med saklig kritik, utan de måste smutskasta dig som person. Tyder på rädsla hos smutskastaren, stå på dig. Du talar klarspråk och sanningen kan inte upprepas tillräckligt ofta.

 2. Du har i stora delar rätt,men allt drunknar i ditt tråkiga,arga uttryck. Du framstår som barnslig och många kanske klumpar ihop dig med konspirationstomtarna.
  Gör såhär istället: Hävda något,tex Fractional Reserve Banking är av ondo därför att det tillåter banker att penningexpandera. Förklara sedan alla steg i hur denna expansion går till,tex: Politiker sätter frb till 8%, någon sätter in 100000 på en bank,banken behöver endast redovisa 8000kr som ska täcka framtida sparränta,resterande 92000kr kan de spekulera vilt med. Sen kan du förklara att det är likadant om något lånar av banken,det enda banken behöver tänka på är att inte ha mer än 92% av sina tillgångar baserade på framtida tro.
  Du behöver rikta dig mot politikerna,de som infört riksbank och avreglerat kravet på full reserve. Du måste även förklara alternativet;valuta baserat på en ändlig resurs som ej går att förfalska och individuellt ansvar&risk när insättningsgarantin avskaffas.

 3. Du har givetvis rätt att tycka vad du vill om mitt uttryck. Att jag är förbannad på detta system är inget jag kommer dölja med att vara falsk som du framstår som för mig. Tycker du inte om mitt uttryck och tycker jag är barnslig är det DIN uppfattning (liksom att JAG tycker du är falsk) – försök inse att DIN uppfattning inte är universellt gällande utan BARA sträcker sig till DIG – annars gör DU DIG skyldig till att tro att DU vet vad ALLA tycker – det är ett omnipotent drag som kännetecknar VÄLDIGT små barn.

  Tycker JAG illa om någon eller någons sätt att skriva uttrycker JAG det rakt av och inte med falsk välmening såsom du gör. Och till skillnad från dig tycker jag att folk har all djävla rätt att vara förbannade på detta system – att lalla runt som du gör skapar enligt MIG varken förståelse eller insikt i hur fullständigt blåsta folk blir. Använder man lalla-språket som du gör lallar man med istället för att gå emot.

  Det du skriver stämmer inte! Bankerna lånar inte ut insättarnas pengar utan hittar på krediterna rakt av. Multiplikatorteorin är skitsnack. Om du hade läst min blogg istället för att döma ut den oläst så skulle du snabbt upptäckt det. Så kolla in det här:
  Det finns inga banklån! så kanske du lär dig hur det fungerar och så kan du kanske lägga ner den där nedlåtande mästrande tonen då du uppenbarligen inte har en aning om hur det fungerar.

  ”Du måste även förklara alternativet;valuta baserat på en ändlig resurs som ej går att förfalska och individuellt ansvar&risk när insättningsgarantin avskaffas.”

  Och med det avser du guld? Tala ur skägget människa! Jag har skrivit om guld också och hur det är manipulerat av samma parasiter som styr dagens bankparasitsystem. Något du också skulle ha märkt om du läst bloggen.

  Jag har dessutom skrivit om alternativ – faktiskt skrev jag om det i denna blogg! Titeln var ”Låt staten ge oss pengar! Gratis lunch till alla!” – du kanske glömde att läsa den? Men likt förbannat kommenterar du den!

  Så sammantaget – JAG skriver hur fan jag vill och om det inte passar DIG så ge fan i att läsa!

 4. Ping: Skandal på Wall Street! Soini säger sanningen: Finanssystemet har kallbrand som snart förgiftar hela kroppen! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s