Penningpsykopaterna måste stoppas!

Redan 1939 föreslog många av dåtidens ledande ekonomer i USA 100% täckning för bankerna – dvs att bankerna ska göra det de låtsas göra –  låna ut insättarnas pengar (i verkligheten hittar de ju bara på krediter genom att skuldsätta alla). Bankerna skulle m.a.o tas ifrån sin möjlighet att hitta på krediter genom att skuldfjättra samhället. Jag håller med om det mesta. Slakten på guldmyntfoten är bra.

Jag drog igenom dokumentet genom ett text to speech program och lyssnade på det när jag jobbade. Här är mp3-filen som ni kan lyssna på (14Meg)

http://k002.kiwi6.com/hotlink/169p578y94/A_PROGRAM_FOR_MONETARY_REFORMb.mp3

Själva dokumentet kan laddas ner här:

http://www.economicstability.org/history/a-program-for-monetary-reform-the-1939-document

Det är faktiskt samma sak som Hitler gjorde som fick fart på Tyskland (och ja, Hitler var en psykopat för övrigt men detta gjorde han rätt). Ellen Brown skrev om det här:

THINKING OUTSIDE THE BOX: HOW A BANKRUPT GERMANY SOLVED ITS INFRASTRUCTURE PROBLEMS 

Jag gjorde en mp3-fil av den också som ni kan lyssna på om ni inte orkar läsa:

http://k002.kiwi6.com/hotlink/144v7arbsi/We_were_not_foolish_enough_to.mp3

1942 krävde den Engelske ärkebiskopen att Brittiska centralbanken ”Bank of England” skulle förstatligas och att banker skulle tas ifrån rätten att skapa krediter från ingenting och skuldsätta allt med.Han skrev:

“The private issue of new credit should be regarded in the modern world in just the same way in which the private minting of money was regarded in earlier times. The banks should be limited in their lending power to the amount deposited by their clients, while the issue of newer credit should be the function of public authority.

“This is not in any way to censure the banks or bankers. They have administered the system entrusted to them with singular uprightness and ability and public spirit. But the system has become anomalous, and, as so often happens when anomaly has persisted through a long period of time, the result is to make into the master what ought to be the servant.”

Bankerna skulle enligt ärkebiskopen vara tjänare åt folket och inte såsom nu att folket är tjänare åt bankerna.

1946  förstatligades ”Bank of England” och staten spenderade ut pengar utan att skuldsätta någon för att bygga upp landet igen (återigen såsom Hitler och Lincoln hade gjort tidigare). Men de missade att stänga dörren till de privata bankernas kreditskapande. Dock kom runt 50% av penningmängden i Storbritannien att bestå av riktiga pengar som staten spenderat ut genom att bygga infrastruktur och välfärd åt folket – de övriga 50% skapades genom att det privata banksystemet skuldsatte allt de kom åt. Bankerna har sedan dess återtagit rollen att kväva ekonomin med sina skuldsättande krediter. I Storbritannien idag är, liksom här i Sverige, runt 98% av penningmängden skuld”pengar”, dvs  krediter medan statens skuldfria pengar är resterande 2%.

Och vad har detta med Libyen att göra? Jo, Libyen har ett självständigt banksystem och har går förbi väst skuldbanksystem genom att spendera ut statliga pengar till allmännyttiga ändamål. Trots sin lilla befolkningsmängd har Libyen lyckats skapa stora saker, större än Hitlers Autobahn, såsom denna bevattningflod (tack epi för länken).   Libyen har gjort det Lincoln, Hitler och till viss del Storbritannien gjorde och som de amerikanska ekonomerna föreslog.

USA och väst har ett parasitärt penningsystem som slåss för sin överlevnad. Penningsystemet styrs och kontrolleras av ett gäng fullständiga psykopater som gör allt för att skydda de egna intressena – de representerar inte USA:s befolknings intressen. Förslaget från 1939 är den väg USA måste välja. Annars är risken stor att bankparasiterna försöker starta ett nytt världskrig igen för att försvara sitt system. För efter Libyen kommer Iran. För gissa vad Iran har? Jo, Iran har också  ett självständigt banksystem som inte kontrolleras av västs skuldparasitsystem. Och Iran har en mycket större och starkare än Libyen militärt och Ryssland har sagt att de kommer stå på Irans sida.

DN1,DN2,DN3,SVD1,SVD2,GP1,SVT1,SVT2,
DN1 DN2 DN3 DN4 SvD1 SvD2 SVT1 SVT2 SVT3

Libyen

15 thoughts on “Penningpsykopaterna måste stoppas!

  • Jo, av vad jag har förstått. Enligt Michael Hudson är Ryssarnas största bank, liksom i Japan, den statliga Postbanken. och det är är ifrån Ryska staten ”lånar” (vilket ju är lite fel att säga att de gör då staten kan ju inte gärna vara skyldig sig själv)

 1. Jag uppskattar din blogg mycket, tycker att den tillför mycket insikt.

  Du är har en bra rak linje mot de som skriver kommentarer, ber inte om ursäkt och står för det du skriver. Bra.

  Min fråga till dig är hur du använder din insikt, din kunskap? Jag skulle uppskatta, och tror många med mig, om du ville berätta lite om vad du har gjort – och inte gjort – med utgångspunkt från dina insikter.

 2. Ping: Motvallsbloggen » Vilja till fred, frihet, demokrati och rättvisa bara propaganda

 3. Putin låter jag vara i mina komentarer för att jag helt enkelt inte vet. Även om jag här det ena och andra, helt enkelt jag vet inte vilket dilemma denne är i.
  Men visst universums lagar, om man vill oberopa dem över sin egna vilja ,tänk på det.
  Om en får orden i örat.

 4. I en dialog bland kommentarerna till en SvD-artikel kom jag till en viss insikt med tanke på den skuldkris som briserar i Europa och framför allt Grekland just nu, nämligen följande:

  Tillväxt i ett kreditbaserat system kräver att någan hittar på fler påhittekrediter att skuldförslava någon annan med. Tillväxt kräver alltså ökad penningmängd…som endast kan skapas av de privata bankerna med nytryckta påhittekrediter!

  I fallet Grekland innebär detta alltså följande: utan bla Greklands, Irlands, Portugals skulder så skulle tex inte tyska ekonomin kunna växa som den gjort, dvs NÅGON MÅSTE AGERA SLASKTRATT och ta all skit (och skapa alla påhittekrediter så att de andra kan klappa sig för bröstet och berömma sig själva för hur duktiga de är som får ekonomin att växa så…).

  Allt detta kanske borde vara självklara för oss som dagligen funderar kring detta men för mig har jag inte tidigare sett just den europeiska skuldkrisen i detta sken.

  • Och schack pjäserna är absolut uppställda i ordning för att göra ordning i oredan av fattigdomen. Vad är ordningsmakt för något? (allt enligt deras fastställda handlingsplan 2011) Sovjet var bara en fis i rymden i jämförelse.

  • Japp! Dessutom kan de ju inte pracka på de nyskapade skulderna på de som redan har för mycket krediter – varför skulle de låna? Då återstår bara att försöka få de redan skuldsatta (som ju per definition behöver pengar) att sätta sig mer i skuld. M.a.o koncentreras krediterna alltmer till de redan rika och i andra änden sitter motsvarande skuldslavar som hela tiden hamnar djupare i skuld. Ojämlikheten är m.a.o byggt in i själva penningsystemet.

 5. Enheten för internationell samordning…..Vad för myndighet är nå detta?
  Alex Jones skriker detta ord och han gjorde en lång film om det, ”vi har det här redan.”

Kommentarer inaktiverade.