Bankparasiternas eroderande pyramidbygge

Verkar som om bankernas skuldbaserade penningsystem eroderar allt snabbare och angrips från alltfler håll. Dels rasar den av sin egen tyngd då skuldpyramidspelet nått peak debt och inte kan inbringa fler skuldslavar för att skapa sina skuldfjättrings”pengar” =krediter. Dels börjar tekniken med vilken de tänkte låsa in alla med sina krediter, nätet, skapa möjligheter som är direkta motsatsen till bankernas centraliserade skuldslavsbygge.

Bankernas krediter  kan ju endast finnas på bankkonton och bankerna är därför tvungna att få folk att använda internet. Samtidigt har de fört ett krig mot icke skuldpengar, kontanter, som kan leva ett liv utanför internet. På så sätt har bankerna vallat in oss i alltmer skuld och användande av deras skuldfjättringsverktyg – krediter. Ickeskuldfria kontanter har fört en alltmer tynande tillvaro.

Men krediter är inte pengar utan bara en fordran på pengar som kunden inbillas att han kan plocka ut när han vill. För attt folk inte ska plocka ut sin fordran på pengar vill bankerna låsa krediterna och inbilla kunden att om han/hon väntar ett tag till kommer de få mer pengar att plocka ut (som banken inte har). Detta är en akilleshäl som Grekerna börjar använda. Ju mer folk inser att bankerna, som inte ens ser sina egna krediter som pengar, inte har några pengar kommer folk alltmer kräva att få ut sina pengar från det tomma banksystemet.

Nätet som bankerna har använt för att tränga undan ickeskuld-pengar, kontanter, med har även öppnat möjligheten till att skapa pengar som går förbi bankernas centraliserade skuldnät. Bitcoin är en decentraliserat penningsystem där ickeskuld-pengar, kontanter skapas utan att den parasitära mellanhanden banken kan kamma hem förtjänster vid transaktioner. Att Internet skulle kunna användas på det sättet var nog inte bankerna eller dess medlöpare, politikernas, avsikt.

Jag ska försöka ta upp olika aspekter på bitcoin  (som jag känner mig lite dubbel till) i en annan blogg – hoppas någon har lite tankar kring Bitcoin i kommentarerna till detta inlägg.

Bartercard är ett annat internationellt system där byteshandel idkas genom nätet som går förbi banksystemets skuldfjättrande krediter.

I Afrika har mobilen börjat använda mobilpengar vid transaktioner. Dessa transaktioner går återigen totalt förbi den parasiterade mellanhanden, banksystemet (Afrika har inte ett ”utvecklat” banksystem – något som de kanske till slut kan få nytta av efter alla år som västs finanssystem sugit ut dem). Dessa mobilpengar bygger inte på att sätta folk i skuld. En decentraliserad mobilvaluta byggd på skuldfria kontanter är givetvis bankparasiternas mardröm (då mobilerna idag i princip är små datorer är det nog inga problem att få in t.ex Bitcoin i mobilen)

Vad gör bankerna och dess medlöpare för att stoppa dessa rörelser bort från deras parasitära skuldbaserade penningsystem? Jo,  att panikaktigt få ut ett mobilt betalsystem baserat på banksystemets skuldbaserade krediter innan alternativen brer ut sig. Google, Iphone och diverse andra försöker febrilt få oss att plugga in till banksystemets skuldsystem innan alternativ dyker upp.

Bartercard har förbjudits i vissa länder och i Sverige skapas nya regler för bytesringar av varor och tjänster (byteshandel) så att det ska ses som skattesmitning  – smitning från bankers påhittade stats och kommunskulder är mer rätt att säga (Tack, Farfar för den informationen – får du reda på mer så skriv gärna om detta).

Bitcoin har de än så länge inte gjort något åt men växer det än mer så kommer säker lagar som förbjuder handel med bitcoin också.

Allt kommer göras för att rädda detta parasitära banksystem byggt på att skuldsätta alla med påhittade krediter. Parasiten har fått oss att tro att han är livsviktig när han egentligen bara är en börda.

Tar avslutningsvis och citerar från artikeln om att betala med mobilen i Afriak:

” Ett konto kopplas till telefonen. Du sätter in pengar och kan sedan sköta hela din vardagsekonomi med mobilen: betala räkningar, köpa en ko eller ta en öl på bykrogen, få lönen eller pensionen insatt och skicka pengar till mamma och pappa hemma i byn, förutsatt att de också är anslutna.

Telebolaget Safaricom i Kenya var först i världen när man startade m-pesa i juni 2007. När Emmanuel Sironga ställde upp i tv-reklam året därpå var han ganska ensam i Magadi om att betala räkningar med mobilen. Nu har m-pesa nästan tio miljoner användare i Kenya. Tvåhundratusen kommer till varje månad.

Grannländerna följer efter. Varje dag får den mobila banken artontusen nya användare i Uganda och femtontusen i Tanzania, uppger The Economic Times. Ett tjugotal afrikanska länder med över 90 miljoner mobilanvändare står på tur.

Mobilbanken minskar risken för korruption eftersom kontanter inte måste passera genom mellanhänder.”

Vilken katastrof för den parasitära mellanhanden, banksystemet, om detta sprider sig lika snabbt i väst! Man kan förstå varför det helt plötsligt blev så bråttom för bl.a Google att få ihop ett mobilt betalsystem som binder oss vid bankernas påhittade skuldverktyg – krediter!

—–

Jag glömde att skriva om Libyens, Irans etc som också motstått bakmaffian och som bankmaffian försöker tvinga tillbaka in i skuld/kreditsystemet.Man kan tycka mycket om dessa länder men att de hävdar ett suveränt lands rätt att stå utanför skuldnätet och har ett banksystem som inte syftar till att maximera skuldslaveriet är nog en av de största anledningarna till att dessa länder hotas.

Samtidigt håller dollarn på att dö.

Som sagt bankernas parasitskuld-pyramid eroderar snabbt nu.

e24  e242  svd  dn1 e244 svt

Bloggar

Rick Falkvige om bitcoin  1  2  3

Annonser

10 thoughts on “Bankparasiternas eroderande pyramidbygge

 1. Mkt intressant artikel – det verkar ändå som om det nu öppnas upp för decentraliserade lösningar även för betalningar.

  För egentligen är det ju just detta som är styrkan med internet som i själva verket handlar om just decentralisering. Var och en kan vara sin egen producent/konsument/bank…whatever! Det ursprungliga ARPANET var ju tänkt just så, dvs att oavsett om stora centrala läggningar angreps (då handlade det om atombomber osv) så skulle nätet ändå fortsätta att fungera genom att nya kopplingar förbi de nedsläckta noderna skapades.

  Med tanke på hur svårt det var att tex hantera WikiLeaks av statsmakterna så kan man förstå att man nog ursprungligen inte riktigt förstod vad man släppte löst när man gjorde internet publikt.

  Att detta snart kommer få bäring på även bankväsendet är jag ganska övertygad om – det blir likasom svårt att stoppa även om jag tror att man kommer kämpa hårt, inte minst för att begränsa friheten på nätet. Det vill därför till att vi är tillräckligt många som kämpar för att internet också har möjlighet att förbli fritt!

 2. Intressat artikel, får mej att tänka på Joakim Fagerström – En annan värld är möjlig

  Titta på videoklippet, vänta till 9:30 talar han om så fort man hittar något som inte är reglerat så ska det regleras, blir intressant att se vad som komer hända med Bitcoin.

  • Jag beundrar inte Österrikiska skolan. Jag ser inte att staten står över banksystemet utan tvärtom – staten står under banksystemet. Staten är ett verktyg och kan vara både dåligt och bra precis som vilket verktyg som helst. Att inte ha någon stat gynnar bara de som bildar en stat i staten – denna grupp är också stort överrepresenterade i Mises skola. Det jag tycker det Mises gör är att attackera de styrda (=staten, politikerna) istället för de som styr (=det privat banksystemet). Vi måste enligt mig ha en stat för att skydda oss mot den grupp eller grupper som bildar stater i staten (och som därför givetvis vill minimera statens roll).

   Problemet är att staten låtit parasiten ta över och fritt skapa krediter från ingenting genom att skapa påhittade skulder. Problemet är för mycket frihet åt parasiten som fått tagit över hela samhällskroppen. Att ta över staten är ett måste i att tygla parasiten igen..

   Lite roligt att Fagerström använder Sagan om Ringen som metafor för Tolkien var helt klar över att staten skulle skapa pengar och inte privata parasiter ska tillåtas ha guldbyxorna på sig:

   Han skrev:
   ‘There should only be one source of money: one fountainhead from which flows the nation’s blood to vitalise commerce and industry, ensure economic equity and justice and safeguard the welfare of the people… In other words, it has always been and still is our contention that the prerogative of creating and issuing the money of the nation should be restored to the State.’

   Faktiskt finns det många som tolkar sagan om ringen som en allegori för penningsystemet där Ringarna är centralbankerna och härskarringen som Frodo bär är BIS, centralbankernas centralbank (Bank for International Settlements). Om man kollar in BIS-tornet så är det bara Saurons öga på toppen som fattas för att det ska se ut som Saurons torn.

   En annan sak som talar för att det faktiskt skulle kunna vara så (fastän Tolkien aldrig skrev något om det) är det faktum att Montague Norman, chefen för Bank of England, som var högsta hönset vid den tiden och en centralbankernas Sauron (motsvarande Bernanke idag) faktiskt hette Ring som mellannamn (Collet).

   Tar några fler Tolkien-citat som visar att han knappast var något Mise-fan:
   ”The true equation is ”democracy” = government by world financiers.”

   ”The main mark of modern governments is that we do not know who governs, de facto any more than de jure. We see the politician and not his backer; still less the backer of the backer; or, what is most important of all, the banker of the backer.”

   ”Throned above all, in a manner without parallel in all past, is the veiled prophet of finance, swaying all men living by a sort of magic, and delivering oracles in a language not understood of the people.”

   Jag är som sagt dubbel till Bitcoin men att det är bättre än dagens skuldslavsystem som bankerna sköter genom staten (och inte tvärtom som Mises försöker ge sken av) är nog ganska klart.

 3. Hej,
  Nu hängde jag inte med. För att ett nytt penningsystem ska fungera måste det finns en möjlighet att reglera mängden pengar. Vem sköter det när det gäller mobilpengarna?

  Vår värld kommer snart att bli totalt annorlunda vad gäller mängden tillgänglig energi. Detta måste det nya penningsystemet ta hänsyn till. Kan mobilsystemet det, eller Bitcoin det?

  Ett förslag, vad gäller nya pengar, skulle kunna vara att använda arbetad tid som måttstock för pengarnas värde.

  Jag skriver nu bara lite enklare frågor för dessa kommer i vilket fall att ställas.

  • Vad jag fattar är mobilen ditt personliga bankkonto, eller snarare plånbok. Pengar sätts in på mobilen och man kan handla från den, ungefär som man kan betala vissa saker genom sms. Banken finns inte med som mellanhand – kontot på telefonen är din och andra har sina egna. Men pengarna som sätts in är statens pengar – inte bankernas krediter. Det blir som mobilkontanter – bara du har koll på hur mycket du skickat och betalat från din mobil och bara du vet hur mycket du har i på ditt mobilkonto. Ett sätt att kringgå banksystemet och stoppa tillbaka kontanter i ”plånboken” (fastän mobilen då).. Jag tror att det är så det funkar..

   Verkar i så fall lika vettigt som Bitcoin om inte mer. Kanske kan det bli problem om alla använder bitcoin eller mobilvaluta som helt kringgår bank och därmed skattesystemet då det kanske bli svårt att skaffa fram pengar till almännyttiga prylar. Svårt att ta någon skatt på helt integritetsskyddade decentraliserade system.

   Men staten brukar ju inte ha problem med att hitta sätt att skatta det mesta på. Om staten gskapar pengar till allmännyttiga prylar, istället för att, såsom nu, sätta sig i skuld med fullständigt påhittade krediter, skulle nog trovärdigheten för statens pengar också öka.. Då skulle vi knappt behöva ha någon skatt alls och trovärdigheten till en sådan statlig valuta skulle bli större om folk märkte att den gick till något vettigt istället för att, såsom nu, betala på ”lån” som bankparasiterna hittat på från intet..

   Kanske är det ett bra sätt att återföra kontanter till folket så att de slipper vara bundna vid bankernas skuldkonton?

   Spånar bara lite för jag är lite förvirrad ännu :)! Intressant är det i alla fall!

   Kollade lite på Wikipedia om m-pesa:
   M-PESA is a branchless banking service, meaning that it is designed to enable users to complete basic banking transactions without the need to visit a bank branch

   Måste väl tolkas som om det är ditt eget personliga bankkonto? Dvs det återför kontanterna till plånboken (=mobilen)?
   Eller är jag ute och cyklar här?

 4. Ping: Motvallsbloggen » Vad vi inte får höra i vår västerländska “nyhetsförmedling”

 5. Visst, vi kan lura bankerna på lite avgifter och sånt, men ”penningskapandet” måste göras av någon. Detta fordrar idag statens medverkan och då kan lika gärna staten skapa alla pengar precis som den ska göra. Ett bytesbaserat system skulle kunna funka vid sidan av statens pengar, genom att ett arbetes tid jämförs mot ett annat arbetes tid inom en sluten krets, som en lokalvaluta. Ingen kan förbjuda att jag ”hjälper” dig att klippa ditt gräs och du ”hjälper” mig städa lika länge, så länge alla i kretsen är tysta och inget annat än den för oss alla gemensamma tiden har bytt ägare. Denna tid skulle kunna registreras hos någon inom kretsen och gälla som ett kvitto. Detta kvitto skulle då kunna fungera som en valuta. Men om får storebror staten nys om saken…………då blir det liv i luckan.

  Men för att det ska bli en verklig förändring måste upplysning till och politiska beslut av verkliga ledare och inga bankmarionetter. M-15 rörelsen som börjat nu i Spanien, Grekland, Frankrike m.fl. är kanske inledningen på en folklig rörelse och endast genom detta kan vi få till en verklig förändring.

  Tänk så tyst det är om protesterna i vår medlöpande press. Jag kollade genom de flesta tidningarna i går och hittade inte ett pip. Text-teve skrev lite på sidan 132 i en kort artikel, men idag är detta också borta.

  • Prylen blir ju att om du flyttar över pengar från banken till ditt M-pesa mobilkonto flyttar du inte över bankernas krediter utan statens centralbankspengar. Det är med andra ord samma sak som en bankrusning om många gör detta samtidigt. Bankernas lilla pöl av riktiga centralbankspengar skulle snabbt rinna över till M-pesa systemet och omvandlas till digitala kontanter (=centralbankspengar). M-pesa är nog riktigt, riktigt farligt för banksystemet.

   Håller med dig om bytesringar. Man får snart inte ha en vän snart utan att vänskap ska skattas.

   Japp, media ljuger och dissonansen borde bli allt klarare för de flesta. Jo, det som sker i Grekland, Spanien, Frankrike etc kommer komma hit också – förhoppningsvis. Det rasar lite överaltt för bankmaffian.

   • Den aspekten slog mig inte, men givetvis har du helt rätt. Man kan nästan se kallsvetten krypa fram i pannan på Den Styrande Eliten. DSE för att använda lite ekonomförkortningar:)

 6. Ping: Kommunisternas blogg » Bloggarkiv » Pengarna finns. Vem har tagit dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s