Parasiternas ”marknad” är enbart pyramidspel

Manipuleringen av den sk ”marknaden” är så grotesk att det nästan är sjukt att folk fortfarande kallar någonting för marknad överhuvud taget.

Bostadspriserna och andra ”tillgångspriser” är ju t.ex manipulerat av att mellanhanden, parasiten, banken trissar upp priserna genom att hitta på krediter som inte existerar som de skuldförslavar den presumtive ”köparen” med.

Guld och silverpriset är väldigt manipulerat. OTC har 1 enhet guld/silver på 100 papper de säljer (runt 5:50 minuter in i videon):

De har inte guldet de säljer m.a.o – d..v.s  det är ett stort styrt pyramidspel.

Oljepriser har hedgefonder pumpat upp till himlen av och till.

Det är derivat, blankning, nakenblankning, hävstänger etc – d.v.s låtsasekonomi staplat på varandra presenterat som ”marknad” när det egentligen är den direkta motsatsen till marknad. På börsen spekuleras det hej vill och givetvis är parasiterna där också och styr utfallet men kallar det ”marknad”

För det som gör det till ett pyramidspel är ju i fall det är riggat eller ej. Pyramidspel är medvetet och kräver att möjligheterna till manipulation finns för att blåsa upp priser och tjäna på upp och nedgångar. Media (som dessa parasiter också äger) tjänar minst 2 syften i detta spel:

1) blåsa upp och punktera pyramidspelen (bubblorna)

2) maskera pyramidspelen så att de framstår som utfall av någon mystisk ”marknad”

På internationell nivå har dessa parasiters pyramidspelsbyggande  lyckats få hela stater att vara på vippen att falla. Och när pyramidspelen vinglar så är det ”marknaden” som talar. Men det är inte ”marknaden” som talar – det är finansparasiten som buktalar genom den media de äger.

De trollar och lyckas framställa fullständigt påhittade statsskulder som om dessa vore en del av en ”marknad”. Enligt Basel2 behövs INGEN kapitaltäckning överhuvudtaget för att hitta på OBEGRÄNSAT med krediter för att skuldsätta stat eller kommun med. Att hitta på skulder från ingenting och göra skuldslavar av hela befolkningar – vad är det för en djävla marknad?

Grekland, Irland, Spanien etc är suveräna stater och deras innevånare är inte skyldiga för att ett gäng korrupta politiker har satt sig i fullständigt påhittade skulder i samarbete med Goldman Sachs Enron-bokföring. Samma Goldman Sachs vars fd vice vd ska bli ny chef för ECB (Europeiska centralbanken).

Den Grekiska, Portugisiska, Spanska, Irländska etc staten kunde lika gärna ha hittat på pengarna istället för att sätta sig i påhittad skuld till bankparasiter som hittar på krediter från ingenting.

All denna totala dynga ovan kallar finansparasiterna ”marknad”. Men en marknad innebär att parasitära mellanhänder mellan säljare och köpare skärs bort eller minimeras i så stor omfattning som möjligt. Inte att man som nu låter psykopatparasiterna diktera villkoren genom manipulationer.

Bankparasitismen har nått peak debt och kan inte fylla på med mer skuldslavar varvid skuldpenningsystemet rasar. Skuldavskrivningar är det som behövs. Hela systemet bör nollställas, finansparasiternas rov fördelas och penningsystemet startas om utan att pseudopengar, krediter, får skapas av parasiter som skuldförslavar allt. Först då kan vi få ”marknader”. I dag finns bara marknader på mikroplanet – när du klipper dig hos frisören, köper grönsaker hos frukthandlaren -resten är till största delen manipulerade pyramidspel skötta av finansparasiter.

SvD  SvD2  Svd3  Dn  e24  gp

Annonser

10 thoughts on “Parasiternas ”marknad” är enbart pyramidspel

 1. Ett bra och tydligt skrivit inlägg, vilken sjuklig värld finansmarknaden är.
  Jag skrev ett mycket enkelt exempel där jag jämförde en bank-oktroj med
  en läkarlegitimation på min egen blogg idag
  http://superzeke.wordpress.com/2011/06/05/om-bankers-ansvarstagande-och-hur-detta-borde-vara/

  Jag fick inspiration till detta när jag läste Cornu och där du blev anklagad för att vara konspirationsteoretiker här, lade också till det här om läkarleg vs oktroj i tråden (Sigvard).
  http://cornucopia.cornubot.se/2011/06/viftar-den-grekiska-svansen-pa-emu.html?showComment=1307281480160#c1253209733155155992

 2. Mycket spännande läsning följer denna sida varje dag ! Kan man få ett råd ?
  Vi bor i en bostadsrättsförening med mycket dålig ekonomi. Vi är skylldig banken 8 miljoner medan husen har ett värde på ca 3 miljoner. Ränta 3,3 % ,22000 mån
  håvar de in. Till hösten läggs räntorna om och då lär det inte bli 3.3% i ränta. Våra pannor ska byta kostnad 300000:- + att grunderna ska grävas om kostnad ca 1 mille.
  Jag anser att vi bör sätta bostadsrätten kk eller att vi får möjlighet att köpa loss husen till det värde det egentligen är. På konot finns i dag 500000:- så det är lätt att räkna ut vad det kommer att bli (kk). Hur förhandlar med banken i detta läge ? Någon ?
  Mvh

  • Jobbigt! Det är för djävligt att de lyckats skuldsätta allt.
   Finns faktiskt ett domslut från USA där en husägare vann mot banken som ville ta huset. Husägaren hävdade att då banken inte hade lånat ut något skulle banken heller inget ha – och han vann!

   Skulle vara intressant om en advokat i Sverige skulle driva samma sak. Domaren ovan dog (som vanligt när någon går mot penningmakten) ganska snabbt efter domslutet. Kanske kan du fråga Henning Witte – han är ju advokat och vet ganska bra hur penningsystemet funkar:
   http://www.whitetv.se/index.php
   Skrev en del åtalspunkter här som ni kanske kan åberopa:
   https://parasitstopp.wordpress.com/banker-ar-landsforradare/

 3. Janne – så hur föreslår du att kapital ska ”manifesteras”? Om alla investeringsformer är pyramidspel och kontanter dessutom är fiat.. vad föreslår du? Även att t.ex konvertera ens kapital till mark och/eller mat innebär ju att göra det till de uppumpade priserna för dessa.

 4. Vad menar du med ”manifesteras”? Hur definierar du fiat?

  Pyramidspel är medvetna korruption av marknaden. T.ex på det är bostadsmarknaden. Att man låter privata parasiter skapa pseudopengar från ingenting, krediter, som trissar upp priserna genom påhittad skuldsättning är givetvis en otillbörlig marknadsmanipulation av en tredjehandspart (banken). Dessutom är det ett pyramidspel då det bara kan växa så länge bankparasiterna kan lura in folk i spelet och få dem att tro att de kommer vinna på att bli alltmer skuldsatta – till slut faller pyramidspelet när inga fler skuldslavar finns att slänga in i spelet. Dessa krediter/skulder är enligt den definition jag (och t.ex ekonomiprofessor Steve Keen) använder inte fiat-pengar.

  Att kapa av sådana manipulerande parasiterade mellanhänder är givetvis självklart. Priset på varor, tillgångar och tjänster ska givetvis ske utifrån BEFINTLIGA pengar som finns inom systemet och inte sättas av en parasitär mellanhand som kan trissa upp priset med PÅHITTADE krediter som parasiten hittar på genom att skuldfjättra alltfler och mer av samhället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s