Skuldfria pengar istället för bankparasitism

De flesta tror att staten skapar pengarna som används i samhället. Men i verkligheten är det privata banker som skapar pseudopengar, krediter, genom att skuldsätta allt och alla. Bankparasiterna har skapat runt 97% av penningmängden genom att maximera skuldslaveriet. Bankerna är m.a.o gigantiska parasiter som kan suga ut värdet från andras arbete utan att bankerna i sig skapar något av eget värde. Staten skulle kunna skapa egna pengar och spendera ut till allmänna nyttigheter. Vi skulle då slippa betala skatt för fullständigt påhittade skulder som banksystemet satt stat och kommuner i. Vi skulle kunna ha en riktig demokrati istället för det bankvälde som idag härskar. Länder skulle kunna bli suveräna stater istället för en lydstater åt ett feodalt banksystem som skuldförslavar allt.

Ekonomiprofessor Richard Werner berättar om hur detta kan gå till:

Richard Werner förklarar i videon nedan att bankparasiterna inte lånar ut något då de hittar på sina krediter som de skuldsätter allt med. Det finns inget som heter ”banklån”!

Jag vill tacka Janne för filmklippen samt pusha för hans blogginlägg där han tar upp den etiska aspekten och konsekvenserna om alla i samhället hade samma totala ansvarsfrihet som bankparasitismen har idag. Att bankparasiten anser sig stå över alla etiska och moraliska regler i samhället (samtidigt som bankparasiten kräver strikt moralisk disciplin från sina skuldslavar) är en otroligt viktig fråga som behöver dras upp i dagsljuset.

Det är dags att ställa dessa parasiter och medlöpande politiker mot väggen . Det är dags för riktig demokrati – dags att avliva skendemokratin. De politiker som inte vågar ta tag i detta ska bort!

Relaterade blogginlägg:

Det finns inga banklån!

Banker är landsförrädare

——-

”The powers of financial capitalism had another far reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole. This system was to be controlled in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert, by secret agreements, arrived at in frequent private meetings and conferences. The apex of the system was the Bank for International Settlements in Basle, Switzerland, a private bank owned and controlled by the worlds’ central banks which were themselves private corporations. The growth of financial capitalism made possible a centralization of world economic control and use of this power for the direct benefit of financiers and the indirect injury of all other economic groups

Professor Carroll Quigley från  boken Tragedy and Hope” – Quigley  var bl.a mentor åt Bill Clinton

MP  AB  E24hd gp ab ab ab ab dn gp expab12 ex12 dn12 svd123

Annonser

28 thoughts on “Skuldfria pengar istället för bankparasitism

 1. jaha – och utan dessa ”parasiter” till banker, hur många skulle kunna äga sin bostad? Hur snabbt sparar du ihop fyra miljoner, tex?? Och vem skulle, överhuvudtaget, bygga bostäder om det inte fanns lån? Vem vinner något på att sprida totalt orealistiska (mar-)drömmar?? Ja, den frågan vore intressant att forska vidare i!

  • Vem har sagt att man inte ska kunna låna? Du vet att när man lånar ut något måste man ha något att låna ut? Eller är det något som totalt har passerat din förståndshorisont? Brukar du låna ut pengar du inte har till polare och kräva ränta på dessa ickeexisterande pengar? Har du fått någon att gå med på det?

   Banker ska göra det de påstår att de gör och som folk tror att de gör – låna ut pengar som de har! De ska dock inte få skapa pseudopengar, krediter, från ingenting som de skuldförslavar allt med.

   Jo, folk ska äga sina hus men vem fan äger huset när bankerna trissat upp priserna med fullständigt påhittade krediter? Bostadsmarknaden är ingen ”marknad” – det är en skuldslavsauktion där den som kan bjuda ut sig såsom den största skuldslaven får hyra huset av mellanhanden banken. Bankens ”stora” insats i skuldslavsinbringandet är att hitta på krediten från luften som de manipulerat marknaden med genom att hetsa presumtiva skuldslavar mot varandra vid budgivningen.

   Försök tänk innan du skriver en massa dynga! Som du märker kan jag vara minst lika aggressiv, nedlåtande och arrogant som du. Jag har dock kunskapen och förståndet som totalt verkar fattas dig!

  • @Lasse

   Det handlar inte om att man inte skall kunna låna pengar utan om hur man skall kunna få ett bättre fungerande penningsystem. Du kan lyssna på del 1-3 av Werner här där han pratar om vårt nuvarande penningsystem och varför det inte fungerar så bra. Det kan alltså fungera mer eller mindre bra. Som det nu fungerar så fungerar det minst sagt ”inte bra”.

   Tänk sedan in i ett penningsystem där Riksbanken styr penningmängden med ”riktiga pengar” istället för som nu bankerna gör med ”expanderade kediter”. Bankerna skall förstås fortsätta att låna ut men då låna ut pengar ”som finns” och som Riksbanken skapat. Tror du inte det skulle vara ett betydligt sundare system?

 2. Jag är lite kritisk till vad Richard Werner säger. Han menar att om staten ska ha hand om pengaskapandet så kan de göra detta genom att helt enkelt skapa pengar som de spenderar. Visst kan de göra detta, men….. stater trycker redan riktiga pengar. QE som de har kört hårt på i USA. Alltså att köpa tillbaka statsobligationer med nytryckta pengar, om jag inte har fel? Men som bekant leder detta till inflation. Skulle inte Richard Werners ide genom pengatryckande genom att spendera nytryckta pengar leda till inflation på precis samma sätt?

  Sen så undrar jag verkligen om hans påstående om att när banker får en insättning så använder de hela den som den 1%iga reserv de ger till centralbanken och på så sätt skapar 99kr per 1kr. Om detta var sanning borde det öka penningmängden ofantlig mycket snabbare än vad en ökar idag. Dock så är det lite motsägelsefullt, eller kanske snarare vettigt, om man ser till ditt inlägg om att banker bara tar emot riktiga centralbankspengar när överföringar sker mellan banker. För om det är så, till skillnad mot om en insättning från en bank till en annan består av 99kr låtsaspengar och 1kr centralbankspengar, så har det ju precis samma effekt på systemet, att 1% centralbankspengar krävs för att skapa 99kr låtsaspengar.

  Jag vill tillägga att jag verkligen är emot det banksystem vi har idag. Endast pengar som existerar borde få lånas ut. Ränta har jag dock inget emot, och borde väl inte vara något problem sålänge som låtsaspengar inte får skapas? Visst, för att det ska vara hållbart med ränta måste ju i längden nya riktiga pengar skapas. Att dessa ska skapas av Richard Werner säger skulle väl fungera om det inte leder till inflation. Annars kan man ju binda valutor till guld/silver och låta penningmängden öka i takt med att mer guld/silver grävs upp. Eller möjligtvis binda penningmängden till ackumulerad arbetstid sedan tidernas begynnelse. Med arbetat tid skapas ju ett visst värde som kanske borde ha ett motvärde i pengar?

  • Werner förenklar det lite. Faktum är att de hittar på krediterna först och attt centralbanken skjuter till centralbankspengar ungefär ett år efteråt (de två nobelpristagarna Kydland och Prescot har visat detta).

   Jag skrev om QE här. I ett kreditbaserat skuldsystem dör krediter fortare än t.ex Japanska staten hunnit skjuta till permanenta centralbankspengarna. Bankernas krediter försvinner ju (amortera betyder ju döda på latin) närs ”skulden” betalats. Japan har haft deflation i 20 års tid sedan den kreditbubblan sprack och de haft massiva QE.

   Om du kollar USA: totala penningmängd m3 så har den minskat fastän att de haft massiva QE. Att USA ändå har inflation beror på att dollarn håller på att förlora sin free ride såsom världsreservvaluta.
   m3
   http://www.shadowstats.com/alternate_data/money-supply-charts

   Österrikiska skolan brukar ljuga om historien gällande att statligt skapade pengar skapar inflation. Stephen Zarlenga har effektivt tagit dör på dessa lögner:

   http://www.monetary.org/bromsgrovetalk04.htm

   Man ska skilja mellan ränta på redan existerande pengar och att göra som bankerna – ta ränta på krediter som de hittar på från ingenting. Om man inget lånar ut ska man heller inget ha i ränta – det låter ju ganska självklart, men det skiter bankerna i – de tar ränta på sina fullständiga påhitt ändå.

   Att ha ränta på redan existerande pengar (om du t.ex lånar ut dina redan existerande pengar) är en tvistefråga som man kan ha olika uppfattningar om. Själv lutar jag åt att man inte ska ta ränta.

   Men ränta på påhittade krediter som bankparasiterna hittar på från ingenting – NEJ! Och det problemet försvinner ju också om staten skapar pengarna till samhället utan att skuldförslava någon såsom bankerna gör med sina krediter.

   • Får jag bara lägga in att vårt penningsystem är skapat enbart för att åstadkomma politisk makt. Den som äger skulderna äger världen. Se bara på IMF och Världsbanken.

 3. Lasse ovan tillhör de som inte fattat nått. Fortsätt gärna vara slav och jobba ihop riktiga pengar som du ger bort som en präktig dumskalle och medverka till att alla efterkommande är skuldsatta upp över öronen exakt i samma ögonblick dom föds.
  Du kan ju som ett alternativ läsa på, och sen bli så uppbragt som en tänkande människa med normalt blir, och hjälpa till i kampen mot de patologiskt giriga parasiterna.

  En som vet hur det egentligen går till, på den allra högsta nivån i Sverige, är vår egen finansminister, Borg.
  Han sade nyligen;
  – ”bankerna får leva med tuffare kapitaltäckningsregler än kommande Basel III medger” (Lasse m.fl drönare, vet du vad Kapitaltäckningsgrad är? Det är det avsiktligt diffusa officiella begreppet för den rent bedrägliga grejen som banker håller på med, d.v.s: hur lite riktiga pengar, nån promille, som dom måste ha för att sen ”göra” låtsaspengar av ingenting!)
  -Bankerna körde fram Sverige till randen av en vulkan. Vi åkte inte i den, men det var inte bankernas förtjänst.
  -Om inte bankerna skärper sina kapitalbaser, så handlar det om att snatta pengar ifrån skattebetalarna, och det tänker vi inte tolerera!
  Iofs bra att nån på denna nivån säger det som vi andra sagt i åratal(ja, inte Lasse då).
  Notera nivån på brottet, SNATTA! Hur, kan man jämföra snatteri i hundrakronorsklassen med globalt bedrägeri i miljardklassen!?
  Alltså!
  Vår högste ekonomiskt ansvarige i riket vet om hur falskspelet går till, och säger i princip, att dom inte får bedra riktigt lika mycket längre!
  Ungefär som att en seriemördare inte får mörda så många som han vill, utan måste begränsa sig lite grann.
  Detta är åt helvete! Bankdjävlaasena skall först betala tillbaka alla de riktiga pengar som dom bestulit oss på, med ränta, för det är ju deras specialitet.
  Sen skall dom massakreras, tillsammans med de vetande politikerna.
  Lasse & drönarna kan förundrat titta på.
  Tja, det var väl det hela.

  • Tja, det var ord och inga visor!
   Skönt att det inte bara är jag som dundrar. Finns massa bloggar som kanske är välmenande men evigt mumlande i skägget om att de vet vägen och hjärtat ska leda en dit bla, bla bla i all oändligheten. När man läst skiten är man oftast mer förvirrad än när man startade.
   Trött på alla dessa prällar som alla predikar om det snart ankommande uppvaknandet där de själva har nått längre i någon flummig upplysning medan andra är för låsta i gammalt tänkande för att se. Man läser och försöker se vad i helvete de menar menar med allt flum och vad fan det är man ska få för djävla uppenbarelse som dessa själsliga barnmorskor ska leverera. Men prylen är ju att de aldrig levererar mer än än mer flum insvep i sin egen upphöjdhet.
   Så det är som sagt skönt att det finns folk som inte leker apostlar och mumlar i skägget.

   Det här t.ex på registreringen på vaken.se för att gå md i deras forum:
   ”Denna information är publicerad av rent litterära, konstnärliga och uteslutande bara för ett utbildande ändamål och syftet med denna webbsite är bara att du som läser skall få ett uppvaknande om vad som är på gång i vår värld.”

   I uppvaknandet ingår att man lallande ska tro att bara man är snäll kommer världen bli så bra så bra!

   Suck, stön, bank bank!

   • Jo, helt sjukt! Förstår om grekerna vill hugga huvudet av Papandreou. Världen är precis som Keiser säger ockuperat av bankparasiterna och tyvärr finns nog inget annat val än att göra som Keiser säger – nacka dem! Att de presstituerade skulle ta upp det här i media är ju bara att glömma!

   • På tal om Borg..:
    ””– Väldigt många inom banksektorn inser att det varit osunt att kunna låna ut en miljon i ett villalån medan man bara haft eget kapital som motsvarar några tusenlappar.”
    http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article7776709.ab

    ”- Vi erbjuder bankerna 50 miljarder kronor, det betyder att bankerna i sin tur kan låna ut i storleksordningen 500-600 miljarder kronor”
    http://www.dn.se/ekonomi/bankpaket-pa-50-miljarder-1.792942
    (Denna länk finns inte längre på dn.se, och det verkar som hela artikeln är bortplockad… Censur pga för mycket sanning till folket antar jag?)

    Otroligt att det finns politiker som får prata bredvid mun på detta viset för husse… Kanske därför som Borg sagt att han ska ge sig snart? Han får inte vara kvar helt enkelt..
    Lasse ovan bör som sagt läsa/se mer än reklambroschyrer från Nordea eller se på reklamfilmer från Swedbank.

 4. I längden blir vårt penningsystem totalt ohållbart eftersom det måste växa eller kollapsa. Det fungerar bara i en för evigt växande värld, eftersom pengarna till räntan inte skapas i samband med krediten. Pengarna till räntan måste således skapas genom att andra människor skuldsätter sig. Följden blir en på vartannat följande ökning, även kallad exponentiell tillväxt.
  En sådan tillväxt kan fungera under några år och alla politiker älskar att spegla sig i dess glans. Se så duktiga vi är, så duktiga vi är……..melodi: Vi gå över daggstänkta berg eller nåt. Men efter några år fungerar inte en exponentiell tillväxt eftersom den innebär ständiga dubbleringar. En tvåprocentig på vartannat följande tillväxt innebär en dubblering vart trettiofemte år. Vid fem procent blir dubbleringshastigheten femton år. Kina har en tillväxt på runt tio procent vilket innebär att hela deras ekonomi dubbleras vart sjunde år.
  Det är emellertid inte bara penningmängden som dubbleras utan även råvarukonsumtionen som måste dubbleras i samma takt, för att åstadkomma det värde som gör det möjligt att återbetala både skulden och dess ränta. Vi skuldtagare kan inte trycka pengar, vi måste genom arbete tillverka säljbara produkter och tjänster på en marknad.


 5. Hur tränade är vi för uppgifter för vår välfärd. Och hur mycke regler och murar har vi som begränsningar från att vara naturliga om vi ens vet vad vi är som naturliga.

 6. Det som avgör att ”snällismen” inte funkar är bl.a;

  Den kristna guden med anhängare som predikar kärlek och förlåtelse, golvas/slås ut/krossas, av den där andra guden, Jehova, som ”de utvalda” anhängarna uppfunnit och som predikar rån/bedrägeri/mord.
  Tro inte naivt att ”de utvalda” skulle få dåligt samvete och upphöra när snäll-fjantarna ligger ner och förlåter och älskar sina plågoandar.
  Dom krossar snäll-fjantarna med ett flin, som dom gjort i över 2000 år.
  Så enkelt är det, i realpolitiken (med den där förrädiska religiösa täckmanteln).

  Låt höra en ”snällist”, vad har ni för metod att lösa problemen, KONKRET?

 7. Jag tror att bankparasiterna och politiker maffian håller på att designa ett nytt finanssystem som ska ta över när de vågar döda det vi har.
  Att många rika har hamstrat råvaror och ädelmetaller senaste åren kan ju vara ett tecken.

  Byter vi till en knuten valuta och de rika sitter beredda i ädelmetaller så vinner de ännu en gång. Förlorar är alla arbetarbin i skuldslaveriet. allt de äger är baserat på skulder som blir värdelöst.

  Gång på gång har vissa familjer alltid legat steget före. Kanske för att de styr spelets regler. Sen vimlar det av korkade svenskar som tror att allt är som det ska. Vart gick det så fel för så många mentalt? De hatar oss som inte tror på politiker och ekonomer, vi är ormar i deras paradis.

  Men straffet de kommer få för sin dumhet blir något de kommer få ångra resten av sina patetiska liv. Faktiskt, det är rätt åt såna som Lasse mfl, låt dem gå under av sin egna dumhet. Jag behöver inte göra ett jota, straffen får de av sina hjältar.

  Att man inte skulle kunna köpa hus med full reserve banking är rent skitsnack. Fler skulle ha råd för priserna skulle vara hållbara. 1997 kostade en bostadsrätt i Stockholm under 3 bruttoårslöner, det var hållbart, sen 10 år senare var det uppe i 10 årslöner.

  Hur kan folk bli så otroligt korkade? Indoktrinerade och nyttiga idioter till parasiterna. Man ser iofs på våra politiker, svenskar är inga ess när de väljer sina makthavare. Jag tror medel IQ i detta land måste vara lägre än snittet i väst.

  • Less: Vi väljer inte våra makthavare.. Det är bara en show, ett spektakel, för att få massorna att tro de kan påverka.
   Vilka bestämmer över vilka som skall vara möjliga att välja bland?
   Om du röstar på X parti, så är det en kongress eller liknande som först valt vem som ska leda detta parti. Dessa kongresser mm går nästan alltid på en linje ställd av en valberedning. Valberedningen är en liten grupp, enkel att kontrollera/manipulera/äga/muta/skrämma ifall det skulle behövas..
   Utåt sett så får man massan att tro att det skett ett val av en person, ibland personer..
   Denna person som blir vald och sedermera ev skall bilda regering, väljer i sin tur vilka som skall inneha vissa poster. Vi som folk/väljare har noll bestämmande i vilka som skall vara ministrar, vilka som skall sköta vilka sysslor på departement osv osv..

   Det är med andra ord en enkel sak att se till att de som sitter högst upp är de som vissa vill ska sitta där.
   Den personen skall vara av rätt ideologi för ”saken”, vilket oftast är rakt motsatt riktning mot vad som är bra för folket. Han/hon väljer sedan sina underhuggare enligt samma princip, och de sen i sin tur osv.
   De behöver alltså inte veta om att de är satta för att tjäna andra än oss, de behöver bara ha en övertygelse/ideologi som överenstämmer med till exempel önskat NATO-medlemskap. Det i sin tur gör att de är positiva till andra typer av regleringar, som FRA-lagen eller IPRED, då de går hand i hand kan man säga.
   Ibland kommer det in för dem fel personer (för oss rätt), men de tas om hand på olika sätt. Tolgfors företrädare, Mikael Odenberg, är ett exempel.
   Odenberg ville inte gå på linjen att fullständigt utarma försvaret (en väg att gå för att kunna ”tvinga” igenom ett NATO-medlemskap framöver), och fick packa väskorna. Tolgfors är en rejäl medlöpare, som gör allt de vill att han ska göra. Förrädare kan han även kallas, och jag skäms över att han är värmlänning :(..

   Vill man kontrollera någonting, så krävs det att man kontrollerar viktiga nyckelpersoner för sedan blir det naturligt i nedåtstigande led att de drar åt samma håll mer eller mindre.
   Samma i kriminella organisationer eller vilket företag som helst, och där kan hemligheter hållas även om det är många hundra, ibland tusentals, personer inblandade i en helhet..

 8. Ellen Brown kom idag ut med en enkel, komprimerad och bra sammanfattning om penningsystemet. Hon använder inte ens multiplikatormodellen utan går på Keens linje.

  http://truthout.org/global-debt-crisis-how-we-got-it-and-how-get-out/1307386310

  Och som ni vet så är hon ju inne på ”statlig bank med FRB” till att börja med.
  Jag är helt säker på att hon egentligen skulle vilja ha ett sådant system som Werner pratar om i videon med statliga pengar och ”full-reserve-banking”.
  Jag förstod det i en intervju jag hörde med henne. Att hon nu verkar för North Dakota modellen har nog snarare att göra med att hon tycker att den verkar mest realistisk att införa till att börja med.

  Janne

 9. Click och du får banana och peanut mix ,om inte får det så blir det rabiatism genom stress om det tränade mönstret bryts uppstår stress och det är startnyckeln.
  Man måste undvika stress. Tänk över det gott folk.
  (förmodligen var det det som hände i skjulet i Sydafrika plåten sa click på grund av temperatur ändringar och det är en signal för dessa tränade råttor att få mat får de inte det blir de rabiata genom stressen som uppstår. En olycka förmodligen genom för lite förstånd. Sressar man naturen blir den rabiat, på alla sätt och vis)
  En cell som utsätts för stress stänger av DNA men lever så länge det finns proteiner i cytoplasman sen dör den att DNA stängs av är ett försvar mot mutationer. Stress som blir långvarlig är alltså farlig.

 10. Vill ni ha kvar fiat eller ska det vara knuten valuta? Full reserve banking skulle kräva att ekonomin krymper ordentligt, en sedan länge välbehövd deflation.

  Ingen kan låna till hus blablabla. Får deflationen rensa och balansera priser och tillgångar så kommer flera ha råd att köpa sin bostad. Det är just luftkreditekonomin som gjort det svårt att köpa bostad för tex yngre.

  De som försvarar maffiasystemet är de som tror sig vinna på det, tex bostadsägare med fiktiv vinst i bagaget. De står såklart att förlora stort på en mega deflation.

  • . När det gäller guld är det samma psykopater som styr tillgång och efterfrågan på guld so styr banksystemet. Rothschild satte dagspriset fram till 2004 i London varje dag
   http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_fixing

   Oppenheimer osv äger de största guldgruvorna etc. Sedan är historien om guld redigt förfalskad. Skrev om det här:
   https://parasitstopp.wordpress.com/2011/03/17/vi-maste-sluta-tillbe-mammon/

   Guld är backup-systemet åt deras kredit/skuldsystem såsom det alltid varit. Så att slänga pengarna i det hålet är bara att spela med i deras spel är jag rädd för. I ställlet för att krypa efter deras påhittade ”krediter får vi krypa efter deras guld. Ska man basera en valuta på något sa det vara på det parasiten avskyr som pesten – arbete – t.ex att man sätter enheten arbetstimmar på valutan. Vad skulle dessa parasiter då ha att erbjuda i gengäld i form av arbete för dessa arbetstimmar? Inget, så klart, då parasiter anser sig stå över att arbeta – det är ju själva definitionen på parasitism.

   • Men när kommer kollapsen, man köpte sig 3 års lugn 2008..

    Det håller ju inte det inser alla med lite hjärna? Det är får få som kan bli nya skuldslavar nu, då fylls inte pyramiden på i basen.

    När ger de upp? Reinfeldt ser blek ut, för han inser väl att han får skulden..

 11. Det finns en annan myt som de flesta av oss ska bringas att tro på, nämligen den att ”den som har pengar inte ligger samhället till last medan de fattiga ”bidragstagarna” kostar oss skattebetalare massor med pengar”. Alltså, Wallenbergsarna har ju ”egna pengar” så dem behöver vi andra inte försörja. Socialbidragstagaren (eller vad de kallas den här veckan) däremot kostar oss en massa pengar, gör att vi måste betala alldeles för höga skatter.
  Suuuuck.

  • Helt rätt! Det vi har är ett gigantiskt socialbidrag till finansparasiter – men såsom de psykopater de är kan de inte skämmas – emotionellt förståndshandikappade kan inte skämmas.

   Det är ju helt sjukt att ett gäng fullständigt psykopatiserade emotionellt förståndsgandikappade ges rätten att skapa pseudopengar, krediter, från luften som de skuldsätter allt med och suger ut andras arbete med.

   Allt medan ensamstående mödrar, arbetslösa etc ska känna skam för att de inte får ihop tillräckligt mycket till sina barn.

   Hoppas boskuldslavarna, som kommer få ett bryskt uppvaknande när bostadsbubblan spricker, vaknar på rätt sida. Hoppas att de inte känner skam och skuld och accepterar ett liv i skuldslaveri till parasiten. Hoppas de inser hur djävla lurade de blivit och hjälper till att avskaffa parasiten som sugit ut dem. Krav på skuldavskrivningar och minst fängelse åt bankparasiterna och medlöpande politiker är ett minimun.

   Hoppas att boskuldslavarna upptäcker att de har samma fiende som den ensamstående mamman, de arbetslöse etc.

   Att ha parasitism som grundstomme för ekonomin och penningskapande kan bara sluta med att antingen dör sammanhållningen och den verkliga ekonomin som värden står för eller gör sig värden sig av med parasiten. Jag tror det stora antalet boskuldslavarnas uppvaknande är tipp-punkten – kan de fås att känna vrede istället för att känna skuld kan samhället befria sig från parasiterna. Parasiter är alltid beroende av att värden känner skuld till parasiten och att värden är skyldig att mata parasiten. Så att stödja boskuldslvarana är viktigt nu – så att inte känner skam utan kan känna berättigad vrede! För det kommer finnas motkrafter – som äcklen på Cornucopias blogg – som kommer håna och försöka få boskuldslavarna att skamsna finna sig i att vara skuldslavar åt parasiten. Läs vad asgamarna skriver och ÄCKLAS – http://cornucopia.cornubot.se/2011/06/nu-uppmarksammar-aven-bonnier.html

   (BLT som flera kommentarer på Cornucopia blogg använder som standarduttryck står för det nedlåtande ”BoLåneTorsk – Cornucopia har t.o.m en BLT-app till iPhone)

   Bankanställda är givetvis inte inkluderade i vad jag skrev ovan – ofta är de hårt arbetande och lika mycket offer för parasiternas handlingar som alla vi andra.

   • Jag är så gammal att jag minns 92, vi hade en fd bankanställd kvinna som städade hos oss. Jag minns även de många reportagen om hur folk blev av med sina bostäder och företag etc.

    Allt detta kommer ske igen, det är lika säkert som att solen går upp imorgon också. Vi lärde oss inget av 1992, 2001 eller 2008.

    Jag tror vi vill leva som slavar, annars hade vi aldrig tillåtit detta att upprepas. Kanske kan internet vara en förändring, nu kan inte media styra informationen som förr. Men som ni märker, det är otroligt svårt att övertyga de troende även via fria kanaler.

    Keiser är förbannat skön, no mercy for bankers..

 12. Rädd att ett uppvaknande av det slaget resulterar i kraftigt ökat stöd för facistiska rörelser. Inte heller något roligt alternativ och dessutom är banksters inte alls rädda för fascism, bara för vänstervindar.

  • Jag tror att både höger och vänster är emot den form av bankparasitism som råder idag.

   Men sant är att vi måste akta oss för att bankparasiterna kommer försöka hitta syndabockar när deras pyramidspelsbyggen faller. De kommer skylla bo boskuldlslavarna, arbetslösa, invandrare eller vad som helst för att kunna söndra och härska och dölja spåren av deras egna missgärningar. Brunskjortorna som går i marschtakt ska vi inte följa; inga ”starka” ledare; det här måste komma underifrån upp så att de inte har några de kan styra eller kapa huvudena på, såsom de brukar göra. En decentraliserad ledarlös revolution tror jag är möjlig med Internet..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s