Kommer Grekerna halshugga Pappandreo för landsförräderi?

Pappandreo i Grekland har gjort sig skyldig till landsförräderi och vilket sätt återstår än att folket avsätter honom och alla medlöpare till bankerna? Att media inte tar upp detta visar hur fullkomligt styrt media är av bankparasiterna.

Bankparasiterna ockuperar inte bara Grekland utan alla länder. Visst, man kan vara snäll och hoppas att en ny uppenbarelse, en ny tid, ska komma och att dessa psykopater till bankparasiter kommer omvändas och allt kommer bli frid och fröjd. Men det är mer än lovligt naivt. Finns nog inget annat val än att låta huvudena rulla om man ska bli av med dessa parasiter.

5.39 och 9.53 angående Pappandreos landsförräderi och bedrägeri (tack IGEN, Janne!). Jag har klippt ut denna del och gjort det till en mp3-fil om någon vill lyssna på den istället (se länken under filmklippet).

Mp3 -fil att ladda ner:

http://k002.kiwi6.com/hotlink/61asev5u6o/greece2.mp3

2  3  4 

ab

Annonser

10 thoughts on “Kommer Grekerna halshugga Pappandreo för landsförräderi?

 1. Bankerna MÅSTE stoppas, det är vi många som är överens om.
  Då är frågan HUR.
  Mest effektivt vore om nog många (hur många det nu är….) samtidigt struntade i att betala sina banklån och även tog ut alla sina medel i kontanter..
  Finns det en möjlighet att deponera hos Länsstyrelsen eller liknande, som man kan göra om man är i en tvist med en hyresvärd? Då har man betalat sin hyra och kan inte vräkas med obetalda hyror som grund..

 2. I fallet Grekland känns det som valet är ganska enkelt då det finns ett bra prejudikat i Aergentinas kris på 90-talet, dvs lämna euro (säg upp den fasta växelkursen mot dollarn, i fallet Argentina) och helt sonika sluta betala på IMF-lån

  I radioprogrammet Pascalidou i P1 finns en intressant intervju med en argentinare om dennes erfarenheter av Argentinas kris:

  http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=3162119&t=239

  En ny term (som jag inte tidigare hört myntades), dvs debtocracy, myntades – mkt slående!

   • Oerhört starkt och tydligt föredrag! Budskapet till Europa (och nu särskilt Grekland) torde inte gå att missförstå. Tack Lincoln!

 3. Funderar på en sak (ett rent tankeexperiment i samband med skuldkrisen i EU).

  Vad skulle hända i en sammanslutning som EU om ALLA medlemsnationerna hade en statlig bank.
  Och att nationerna ALDRIG ”lånade” pengar av någon annan bank än sin EGEN statliga bank .
  Skulle detta vara möjligt? I så fall skulle ju alla nationerna ”vara skyldiga sig själva” istället för som nu vara skyldig till andra staters privata banker.

  I det här tankeexperimentet så menar jag att den ENDA skillnaden skulle vara detta med att ”låna” (skapa krediter alltså) genom den egna statliga banken och aldrig ”låna” på annat sätt.

  FRB och EMU-valutan med ECB som centralbank skulle alltså vara exakt likadant som nu. ENDA skillnaden skulle vara att alla medlemsnationerna UTESLUTANDE använde sig av sin EGEN statliga bank för att ”låna” (skapa krediter). För trots att ECB ju då fortfarande skulle vara den enda institution som kan ”skapa riktiga pengar” (Euro) så borde ju varje nation genom en statlig bank kunna skapa ”kredit-versionen” av Euro och kunna använda sig av den.

  Ungefär som Ellen Browns tankegångar med delstatliga banker i USA som ”skapar sina egna krediter”.
  Helt oberoende av FEDs ”riktiga pengar”.

  Janne

  • Jo, det blir ett sätt att skapa en permanent penningmängd då staterna inte behöver betala tillbaka pengarna till sig själv. Jag tycker t.o.m att det är fel att kalla det ”lån” och krediter då man inte kan ”låna” till sig själv (jag kan ju ”ge mig själv en 1000-lapp och säga att jag ”lånar ut” till mig själv men att kalla det lån är ju lite överdrivet). Dessa pengar skulle ju inte förstöras då de aldrig är avsedda att betalas tillbaka och ingen är satt i skuld då man inte kan sätta sig själv i skuld till sig själv.. Så viss kan man gå omvägen och kalla det krediter, skulder och ”lån” men är inte det lite krångligt då de i verkligheten varken är skulder, krediter eller ”lån”?

 4. TILLÄGG

  Lyssna här på intervjun med Villy Bergström mellan 00.10 till 02.15
  http://sverigesradio.se/sida/laddaner.aspx?programid=83&date=2011-06-16
  skall man skratta eller gråta. Här pratar intervjuaren om ”att trycka sedlar” som det ”värsta scenariot” istället för att förstå att det ju egentligen är just den penningreform som skulle lösa allt.

  Hoppas länken fungerar, det är en utökad version av intervjun som jag inte riktigt fattar hur jag kunde hitta, finns inte som podd-mp3. Jag har spelat in den för säkerhets skull också ifall länken inte skulle fungera.
  Den korta versionen av intervjun finns här
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4558163

  Men lyssna på den långa versionen för där kommer han in på samarbete med FED och ECB också.

  Janne

  • Jo, nationalekonomer är verkligen ett utskämt ”yrke”. Men fastän de alltid har fel och bevisligen har kraftiga demensproblem får de fortsätta vara ”experter” som säger den ena dumheten efter den andra. Att skuldfria pengar skapas är ju som du skriver, Janne, något positivt. Annars kommer ruschen nedför skuldberget som bankparasiterna skapat ske totalt utan fartbegränsning.

   Lyssnade på den kota varianten. fick inte länken att funka.

 5. Den verkar vara borttagen, här är inspelningen istället
  [audio src="http://k002.kiwi6.com/hotlink/o23735v9sp/ekonominytt_riksbanken.mp3" /]
  den innehåller just de 2 minuterna med Villy Bergström.

  Janne

Kommentarer inaktiverade.