Vilka djävla lån?

De parasitära finansiella feodalherrarna försöker muta in sina påhittade ”lån” som de skuldsatt allt med i Grekland och globalt.

Låt oss göra några saker klara (och de som läst min blogg tidigare tycker detta är tjatigt men tsunamin av massmedias lögner måste mötas med att man upprepa sanningen om och om igen). Bankerna har INTE lånat ut några pengar – de har hittat på krediter (som är fordringar på pengar och INTE pengar) från ingenting som de skuldsatt Grekerna med. Enligt regelverket Basel2 behöver bankerna inte ha ett öre för att hitta på obegränsat med påhittade krediter som de skuldsätter stat och kommun med. TAR DET IGEN: BANKERNA BEHÖVER INTE HA ETT ÖRE FÖR ATT HITTA PÅ OBEGRÄNSAT MED KREDITER SOM DE SKULDSÄTTER STATEN OCH KOMMUN MED!

Grekerna (och resten av världen) är skyldiga det som bankerna har lånat ut – dvs INGENTING!

Nationalisera bankparasiterna, behåll betalsystemet, ha totala skuldavskrivningar, nollställ systemet, och omfördela parasitrovet!

Sedan kan bank och politikereliten ställas inför rätta för landsförräderi!

Det är dags att sluta prata parasitens språk! Skräddarna av krediter har skuldsatt och lurat alla! Det är dags att skapa ett ärligt penningsystem där inte parasiter tillåts skapa krediter från luften som de skuldsätter allt med!

Lägger till en länk till StAn om att Riksdagen kommit fram att staten inte kommer hålla bankparasiterna under armarna nästa gång deras pyramidspelsbygge vacklar (verkar för bra för att vara sant!):

hoppfullt från riksdagen

Uppföljande blogg  StAN – bra, informativt, måste läsas:

hoppfullt från riksdagen 2

 

svd123 ekot dn12 ex123 ab123  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16   17  18

Annonser

41 thoughts on “Vilka djävla lån?

 1. Hmm, så du menar att när man lånar en miljon kronor för att leva loppan, så har man i själva verket inte fått ut några pengar och inte kunnat köpa massa grejer man egentligen inte har råd med?

  Problemet är väl att bankerna fått låna ut pengar överhuvudtaget till konsumtion, trots att där inte finns någon möjlighet att betala tillbaka lånet?

  Med andra ord, låna aldrig ut pengar till en fattig jävel!!

  • Med vilken demokratisk rätt äventyrar bankerna samhällsstrukturen med sin kreditexpansion?
   Det är EXAKT som Lincoln beskriver i detta, varken mer eller mindre!

  • Bankerna ser inte ens sina egna krediter som pengar. Om du flyttar 1000 kr från Handelsbanken till SEB så accepterar inte SEB att ta emot Handelsbankens krediter. SEB ska ha 1000 kr av Handelsbankens ytterst lilla pöl av riktiga pengar som Handelsbanken har i centralbankspengar på sitt riksbankskonto (kontanter är lättast att tänka på centralbankspengar). Så nej! Du har inte lånat några pengar hos banken. Banken har hittat på krediter rakt ifrån luften och skuldsatt dig med.

   Att ha ett penningsystem där ”penningmängden” (mer riktigt vore att kalla den kreditmängden då nästan allt består av påhittade krediter som bankerna hittade på och skuldsatt stat/kommun/boskuldslavar/företag etc med) är givetvis ett pyramidspel som tar slut när bankerna inte längre kan hitta fler skuldslavar att slänga in i spelet (skuldmättnadsgrad).

   Inga privatintressen ska ha rätten att få hitta på krediter som de skuldsätter allt med som ersätter statliga ickeskuldsättande pengar. Banker ska låna ut pengar som existerar (såsom alla tror att de gör). Så nationalisera bankerna, ha totala skuldavskrivningar på påhitten krediter, behåll betalsystemet och låt de som har innestående pengar ha kvar sina pengar (förutom den lilla klick finansparasiter och politiker som har deltagit och gjort sig rika på bedrägeriet – deras tillgångar ska nationaliseras och distribueras).Låt sedan staten, neutralt skapa permanenta skuldfria pengar neutralt genom att spendera ut dem till allmännyttiga ändamål (det är så folk tror at pengar skapas men så är det ju inte då nästan allt är kredietr/skulder skapade av banksystemet). Vi skulle då slippa betala skatt på de helt påhittade stats och kommunalskulderna.

   Detta gäller givetvis inte vanliga anställda på bankerna som ofta är lika skuldsatta och lurade av bankerna som alla andra.

   Skrev om hur bankerna inte ens själva ser sina krediter som pengar här
   Bild på hur det ”stabila” penningsystemet ser ut!
   och här
   Hur bankerna penningtvättar sina falskmyntade krediter

 2. Ping: Skarp pyramidspelsvarning! Faller Grekland faller alla! | Helena Palena

 3. Pengarnas tid är slut. Dagens kris är symtom på att det inte går att skapa värde till skulderna i en tillräckligt snabb takt. Den tid som nu kommer är resursbristens tid. Vår värld kommer snart att bli mycket, mycket mindre och mycket, mycket fattigare men mycket, mycket mänskligare.

  • Undrar förresten om Cornu inte varit och lite på min blogg igen. Idag tar ha upp Grekland på ungefär samma sätt som jag (men han använder inte bultbrädan lika mycket som jag gör bara 🙂 ). Dessutom tar han upp att skulder avskrevs efter andra världskriget – det hade jag en video där det sas

   i bloggen i för två dagar sen.
   Skuldavskrivningar är enda vägen!
   Men som sagt, det viktigaste är att ordet kommer ut.

 4. Farfar, du har helt rätt i att vi bifinner oss i Zero Hour. Vårt bedrägliga monetära system står för en fullständig kollaps.
  Du har även rätt i att vår värld kommer bli ”mindre” och mycket, mycket fattigare.
  Att den skulle bli mänskligare och därmed de facto bättre är dock tyvärr inget annat än en utopi.
  Krig Står För Dörren.

 5. Vidsynt och farfar
  Jag står nog ganska mitt emellan er båda. Jo, jag tror de kommer bli jobbigt i början men massor av teknik och möjligheter har hållits tillbaka för att de ska råda brister (för om ingen led brist på något skulle ju incitamentet att jaga deras skuldslavsinstrumet krediter inte finnas där). Som t.ex den här draken som potentiellt kan ge fyra gånger mer energi än en vanlig vindturbin (blir fan sugen på att bygga en, tack ”hej o hå” för länken)

  Thoriumreaktorer är en annan nedtryckt möjlighet. Sedan håller jag med dig farfar att vi kommer välja ett annat liv än denna konsumtionshets när vi slutar finna mening i pengar och istället upptäcker meningen med varandra. Det lokala kommer få mer betydelse i människors liv.

  Jo,vidsynt, jag tror också de vill starta ett världskrig (Syrien verkar vara nästa mål) men jag tror de får svårt att informationsmässigt styra folk till att genomföra det den här gången.

  Jag tror också de vill få oss att tro att allt kommer gå åt helvete om vi slutar vara slavar åt penningsystemet.

 6. Hej och tack för riktigt bra inlägg, det rensade hjärnan på mig.

  Det är inte bara nykomlingar på din blogg som behöver höra det här ”basic thing” om vårt penningsystem.
  Även vi andra som vet det här redan behöver det. Själv så har jag t.ex den sista tiden ”snöat in på” olika lösningar för att lösa EU-krisen inom det nuvarande systemets ramar. Då går man lätt vilse i snåriga underligheter som aldrig gör att lösa på något vettigt sätt. Ungefär som Soddys två års studier för att fatta penningsystemet.

  När man då läser ett sådant här inlägg som du skrivit så kommer man genast ner på jorden igen och allt skräp rensas bort. Jag skall ta mig fan rama in det så jag snabbt kan titta på det när jag spårar ur 🙂

  Fortsätt i denna stilen Lincoln, du gör ett grymt viktigt jobb med din blogg.
  Janne

  • Tack!
   Jo, det enklaste att se är ju just stats och kommunskulderna är bedrägeri av första graden då bankerna inte ens behöver ha de 2 800 kr de måste skaffa i reserv för att hitta på 1 miljon kronor i krediter som de kan skuldsätta en presumtiv boskuldslav med.

   Det är ju så sjukt att folk inte vet om det! Tänk om det var folkomröstning och folk fick valen
   1) Antingen låter vi, såsom nu, privata banker hitta på krediter som de skuldsätter stat och kommun med och folket får betala skatt för att betala dessa påhitt
   eller
   2) Staten skapar skuldfria pengar och spenderar ut till allmänna nyttigheter som vi i demokratisk ordning röstar om att vi ska satsa på och vi slipper betala skatt till stat och kommun

   Jag tror varken höger eller vänster skulle blinka en sekund på att ta val 2 i en sådan folkomröstning!

 7. Ping: Vilka djävla lån « SOLIDARITETSTANKEN

 8. Om man skulle tro på bankernas sagor då är de både hantverkare ,doktorer, vetenskapsmän och allt man kan hitta på som skapar de egentliga värdena, men det vet ju alla innerst inne att de inte är, faktiskt så behöver de inte ens vita handskar för att inte bli smutsiga om händerna, för det är ju alltid någon annan som utför värde arbeterna även om det är att placera ut pengar i automater.

 9. Undrar just vad detta kan betyda. jag fick nyligen ett brev från SEB. Från och med nu är det förbjudet för mig att förvara några kontanter i mitt bankfack. Om jag nu skulle ha några. Om jag skulle få problem med mina eventuella pengar så står banken gärna till tjänst med annan lösning ???

 10. Det innebär att de vill att du ska stoppa in dom så banken kommer åt dem istället. Kontanter är centralbankspengar, dvs de enda pengar som bankerna ser som pengar (sina egna och andra bankers krediter ser de inte som pengar). Bankerna sinsemmellan växlar bara centralbankspengar mellan sig. Det är från centralbankspengarna de sedan blåser upp de omvända pyramid med sina påhittade krediter som skuldförslavar allt. Kolla gärna bilden nedan och länken som förklarar lite mer detaljerat.

  bild
  https://parasitstopp.wordpress.com/2011/06/02/bild-pa-hur-det-stabila-penningsystemet-ser-ut/

 11. Vilken massa strunt. Var tror du dina pensionspengar är placerade, i madrassen? Skuldvaskrivningar innebär inte bara att skulderna försvinner, det gör också någons tillgångar – som exempelvis din framtida pension som ju bl.a. innehåller fordringar på Grekland.

  • Vad är skitsnack? Menar du att bankerna inte har hittat på skulderna och krediterna från ingenting? Menar du att krediter är pengar? Tror du att det finns pengar på kontona?
   I så fall är du riktigt riktigt, okunnig (vilket i.o.f.s inte är något att skämmas för).

   De framtida pengarna är just framtida och kommer alltid förbli framtida (det är det som är själva poängen med att krediter är ”fordringar” – att de hägringar i framtiden som man ska likt åsnan som går efter moroten tro ska finnas där). I verkligheten finns inga pengar som täcker dessa påhittade krediter som parasiterna skuldsatt allt med. Kanske en av hundra skulle få ut några pengar från kontona att stoppa i madrassen.

   Kan du ge ett enda skäl på varför privata intressen ska få skapa hägringspengar som de påstår finns in framtiden (men som inte alls finns) genom att skuldsätta alla?
   Kan du ge ett enda skäl till varför inte staten, under maximal demokratisk genomlysning skapar pengar vartefter de behövs i samhället,, sjukvård, vägar, skolar dagis och ja, även riktiga, skuldfria pengar till pensionen.

   Varför är du så intresserad av att upprätthålla hägringar?
   förväntar mig inget svar!

 12. Gustav, dina och mina och alla andras pensionspengar ÄR redan borta. Du och de andra som fortfarande är duktigt hjärntvättade har bara trott att ni har något. En satan massa nollor på ett papper betyder lika lite som dom nollor som tror på det!
  Men får vi bort parasit-asen, så kommer det att kunna kunna byggas upp en riktig och moraliskt sund ekonomi, igen, en som ni alltså trott att det funnits.
  Egentligen skulle ni ta mig fan tacka oss sen, när ni väl kopplar.
  Att behöva ta emot ovett av knasbollar som man försöker hjälpa är bara för mycket!

 13. gustav får nog läsa igenom det han skrev en gång till! Ang. SEB och bankfacken så har jag själv ett sådant i sagda bank, men har ännu inte nåtts av detta glada evangelium. Frågan är ju hur banken ska kontrollera vad jag har i mitt bankfack, och varför förbjuda just kontanter? Varför inte förbjuda oss att lägga t ex äpplen i bankfacken? Pengar luktar ju i a f inte. Ska nog ta en liten kontakt med banken om jag får ett sådant brev och fråga lite vad de tycker att jag ska förvara i bankfacket, om de har små kameror i facken eller om de har dubletter till facken som de inte har behagat upplysa folket om. Det är väl på något vis så att de betraktar pengarna som sin privata egendom som bara tillfälligt har förirrat sig ut i samhällsekonomin, eller vad tror ni? Förväntar mig lite härligt svammel till svar.

 14. Med jämna mellanrum händer ju detta man har spekulerat bort en massa pengar som det inte finns någon täckning för Nittitalskrisen var ju en bostadsbubbla Alla som köpte bostad eller satsade och trodde de skulle få tillbaka det de satsade då förlorade på köpet. Efter tio år IT bubblan börsen var så högt värderad så det måste ju komma ett bakslag. Nu har vi nog en bostadsbubbla här i sverige hängande över oss alla fattar ju att priserna på bostäder inte kan fortsätta att stiga som de gjort. Stackars de som satsat 10 millar i ett enmiljoners hus.??

 15. Grejen är ju att systemet är designat så att bubblor MÅSTE återkomma regelbundet. Saken är ju som så att det finns inte ”täckning” för ett enda j-vla banklån, eftersom alla skapas som krediter out of thin air. Banklån är inte pengar, men banken kallar det för pengar för att lura dig, politikerna kallar det för pengar för att lura sig själva och till slut kallar även du och jag det för pengar. Fast inte jag längre.
  Idag är hela västvärlden (för att inte tala om all världens u-länder) skuldförslavad till privata institut som inte har lånat ut en spänn utan bara hittat på alltihop. Vi är några som börjar bli förbannade.

  • Men det är svårt att övertygande förklara hur det fungerar. Så fort man börjar prata om hur pengar fungerar med nån, så är det som om man dragit ner byxorna på dem. Desto mer pengar de tycker de har desto känsligare är ämnet.

   Men jag kommer ihåg hur det kändes för mig själv. Man fick läsa samma texter flera gånger om och om igen och nypa sig i armen för att till slut inse faktum. Inte förrän jag läst vad Oscar Kjellberg skrivit om pengasystemet, så insåg jag att det måste vara sant, att pengar inte är annat än skulder. Det är som en tröskel att komma över innan insikten.

   Det skulle behövas en enkel pedagogisk lista, helst i pdf-format med oemotsägliga bevis för hur systemet fungerar, så att man enkelt kan övertyga andra.

   Till exempel:

   Varför försvinner inga pengar från någon annans konto när nya lån beviljas?
   Varifrån kommer pengarna till räntan?
   Hur uppkommer inflation?
   Osv.

   • Håller med dig ”Farfar”, det är ett känsligt ämne tyvärr. Men även förtvivlat svårt att förklara på ett enkelt och pedagogiskt sätt så ”alla” förstår hur det funkar..
    Den lilla lista du började med hoppas jag är ett embryo till ett ”läromedel”, ett dokument som man kan lägga framför näsan på de flesta.
    Har försökt själv, men mixen av tillkrånglad pedagogik och mina egna bristande kunskaper i ämnet satte effektivt stopp ;).

    Grejen är att det finns många verklighetsförnekare därute, vilka ännu är en stor majoritet. Vore det inte en majoritet som var ovetande så skulle vi inte ha det som vi har det, enkelt uttryckt.
    Irland, Grekland m.fl. har invånare som kvicknat till liv i frågan, men det kablas ut som att de är en våldsam och grotesk pöbel som bara vill bråka. Grovt förenklat..

    Något som kan vara bra att ha med isf är citat och förklaringar från kända politiker å annat löst folk, och då gärna från de mediakanaler som de är vana vid..
    Två exempel:
    ”WHEN central bankers talk about interest rates they are famously obscure. Not so when it comes to discussing banks. In a speech on October 25th at The Economist’s Buttonwood Gathering in New York, Mervyn King savaged big banks and criticised the new Basel 3 rules as too soft. Then he said what he really thought, arguing that “of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”
    http://www.economist.com/node/17363435?story_id=17363435

    ”Som banker fungerar i dag är den enda verkliga tillgången förtroende. Om förtroendet försvinner är det slut – ungefär som ett pyramidspel”, säger Larry Kotlikoff.
    Spelet kallas bråkdelsreserver eller fractional reserve banking. Enkelt uttryckt går det ut på att varje tia som du sätter in på ett bankkonto kan banken förvandla till 90 nya kronor som den an­tingen kan låna ut eller som i ­fallet med HQ Bank, Lehman Brothers eller Bear Sterns satsa i diverse exotiska värdepapper.”
    http://www.e24.se/business/bank-och-finans/en-bank-utan-lan-kan-aldrig-krascha_2352589.e24

    Finns en hel del fler, bara att skapa en ”citatbank” om man behöver backa upp sanningen för folk..

   • Tänk om vi som läser på denna excellenta blogg kunde hjälpas åt att skriva ihop ett dokument som är enkelt att läsa, förstå, skriva ut, dela ut, översätta. Många krav, men om vi lyckas så har vi helt enkelt gjort en insats för mänskligheten. Det finns en organisation som kallar sig Steg3 som försöker göra sig hörda, men jag tror inte det räcker. Jag tror inte heller politikerna kommer att göra ett skit förrän de har någon (eller något) att skylla på, även om det finns insikt, vilket de folkvalda visade i riksdagen i fredags (http://fritenk.wordpress.com/). Det är vanligt folk som behöver upplysas både om hur ekonomin funkar och om vad som komma ska. Vi började för en tid sedan med lite tankar, men detta rann ut i sanden.

   • Farfar: Jag är med!
    Bidrar med den eventuella kunskap jag har, hämta in ”data” samt såklart med den framtida spridningen av ”alstret”, både via blogg och irl.
    Någonstans känns det som att någonting måste börja ske, och jag personligen är tvärsäker på att den rätta medicinen är att först få folk att fatta hur det är just nu.
    Enbart information i så fall, utan en bakomliggande ”agenda” för att föra fram en lösning/olika lösningar, eftersom det då blir otroligt lätt för ”de” att rikta in sig på brister (riktiga eller inte) som kan finnas i en lösning och med lätthet kan skjuta det hela i sank.
    Man måste förstå att de flesta lever i villfarelsen att pengar är pengar..
    Därmed inte sagt att det inte finns lösningar, för det finns det, men det är inte rätt sätt att få folk att vakna till och förfäras över verkligheten om hur de blir fullständigt skinnade hela tiden.

    Pratar vi även lösningar så hoppar vi över det superviktiga steget att folk ska först förstå att det är något är trasigt, fel, åt helvete..
    Dessutom så är det den uppenbara risken att olika lösningar ska ställas mot varandra, vilket bara gör en krånglig sak ännu krångligare att förstå. Är något för krångligt eller overkligt, ja då lyssnar/läser inte folk det heller.

    Rakt och enkelt berätta sanningen om pengar helt enkelt, där nuläget presenteras på ett så lättfattligt och begripligt sätt som möjligt.
    När det sen, förhoppningsvis, blivit fler som ilsknat till, ja då kan man börja diskutera vilken/vilka lösningar som är bäst.

 16. Hej allihop……!

  Jag drömmer också om att skriva den där perfekta A4-sidan som får människor att ”haja till” och liksom komma på rätt spår om det här med pengar. Ännu har jag inte lyckats men jag hänger gärna på och försöker hjälpa till med det.

  Det absolut viktigaste är att få människor ”över gränsen” till att förstå att ”pengar” skapas som skuld. Detta hade jag själv absolut ingen aning om förrän för c:a 2 år sedan och då var jag hela 57 år gammal. Själva insikten kom till mig när jag såg på filmen ”Money as debt”. Jag var tvungen att se filmen flera gånger innan jag till sist begrep det hela. Sedan så gick jag som helt bedövad i flera veckors tid och liksom försökte smälta det. Sökte som en galning efter mer information via nätet för att verkligen få någon slags bekräftelse på det hela och som kunde visa på att jag inte blivit ”helt knäpp i huvudet”. Som tur var så hittade jag en del. Och sedan dess så har det malt i huvudet på mig hur jag skall kunna förklara detta för andra.

  Men jag har verkligen en förståelse för att det endast är ett litet fåtal människor som har haft den här ”aha-upplevelsen” och utan den så blir alla resonemang om pengar i princip obegripligt.

  Lite bra saker att ha är den här artikeln som HCA nämnde där Anders Borg säger att bankerna kan låna ut 500-600 miljarder om de har 50 miljarder i kapital. Den finns inte på DN längre men någon har laddat upp den som Pdf här……
  http://inormous.net/webdav/docs/50miljarder&00miljarderDNse.pdf
  Sedan så finns en hel del inspiration i ”Mammons furstar” av Richard Werner, speciellt sidan 41 – 46. T.ex meningen ”Sanningen är att banken inte har några pengar” på sidan 42 är en sådan där riktig wake-up-mening.
  http://home.swipnet.se/stefanand/Mammon/epil.htm

  Sedan finns det två enkla och bra videor (förutom Money as debt), två stycken Werner videos.
  1. Den där han förklarar hur ett s.k ”banklån” går till.
  2. Där han förklarar skuld och räntefria pengar. Och även säger att det som är mest förvånande är att vi inte har ett skuld och räntefritt system utan istället har gett privata banker bestämma penningmängden genom att skuldsätta människor.

  Janne

  • Jo, det vore bra att fixa något sådant. En annan pryl kanske vore en reality-quiz på nätet där man får en fråga och alternativ som man kan fylla i och se hur många rätt manhar.

   Det absolut jobbigaste med att skapa en bra beskrivning om pengar är att det medvetet suddas ut i begreppen och definitionerna. Folk i allmänhet har ingen aning om hur pengar skapas och de flesta verkar tro att de bara kommer till av sig själva. De som vet att pengar skapas blandar ofta ihop formerna (framför allt ickepermanenta krediter och permanenta fiat pengar). Det här är en medveten ihopblandning som tjänar till att snurra till begreppen. De som tjänar på nuvarande system vill att det ska råda total begreppsförvirring och att det görs svårt för att folk inte ska se den nakne kejsaren. De vill få oss förödmjukade och små för att vi ska tro att bara vi ser att kejsaren är naken (därför alla troll som hoppar fram och kör med nedlåtande intellektuella påhopp när man skriver om detta – det är också därför jag svarar med samma medicin – bultbrädan talar).

   @Janne
   Jag tror youtube manipulerar besökssiffrorna ganska bra på Werners video. Obehagliga sanningar (och goda lösningar) som de inte vill att folk ska få reda på blockerar de besöksantalet med för att få folk att tro att det är ointressant

   • Hej på er!
    Jag håller på att flytta (det jobbigaste jag gjort på flera decennium) , så jag kan inte skriva så mycket nu. Men för att nämna ”listan” så skulle den kunna innehålla adresser till olika bloggar och ekononomordförklaringar om vad de olika orden i praktiken innebär. Jag återkommer när vi flyttat klart:)

  • Gillar det Werner skriver i boken om krig som du hänvisade till http://home.swipnet.se/stefanand/Mammon/epil.htm :

   ”Hur har det kunnat gå dithän? I sin omstridda bok Fursten från 1532 gav Niccolo Machiavelli viktiga råd till furstliga härskare om hur de skulle hålla sig kvar vid makten. Trots att handboken flitigt lästes av kungar och furstar var det få dynastier som lyckades behålla makten under lång tid. Det finns visserligen många skäl till detta, men i sista hand fälldes deras styre genom kriser — och dessa antog vanligen formen av militära konflikter eller ekonomiska olyckor. De senare har nästan alltid haft ett samband med penningmekanismen men det gäller även de förra. Inget krig kan utkämpas utan vapen och arméer. Inga vapen kan köpas och inga arméer mobiliseras utan pengar. Medan historikerna brukar lyfta fram de starkt synliga ledare som agerar på den politiska scenen, brukar de negligera den roll som spelas av de finansiärer och bankirer som tillhandahåller pengarna och därmed skriver dramats manus. Det var i sista hand en bristande förståelse av pengarna och hur de skapades som fällde Machiavellis skyddslingar. Hans avhandling utelämnade det viktigaste kapitlet. ”

   De är skyldiga till alla krig! Och de kommer säkert försöka skapa ett till nu för att behålla makten.

   Körde en bilddump genom online OCR-läsningen; praktiskt!
   http://www.onlineocr.net/default.aspx

  • Tack Janne! Så som jag letat efter den borttagna DN-sidan…
   Bara den grejen, att de fimpar bort en sanningssägande artikel, borde rendera i gallerskakning banne mig! Så fantastiskt less på media och deras lögner och svek mot världens folk..

   Det är svårt att enkelt beskriva sanningen om pengar relativt kortfattat.
   Kan bilder hjälpa till? Någon som är en hejare på att teckna kanske kunde bidra?
   Klyschan ”en bild säger mer än tusen ord” är nära sann. Som Lincolns uppochnervända pyramid exempelvis, där det framgår tydligt hur fel det är..

   Ett tips från min lilla hörna är boken Bankerna & Skuldnätet, som troligen de flesta här redan läst..
   Öppnat en del ögon i min närhet, men det krävs en stor nyfikenhet/intresse från början för att sätta tänderna i den. De är inte ”målet” att nå så som vi diskuterar här väl?

 17. Försökte tala lite med mina systrar ang faran i att köpa mysig gård och bygga upp en framtid för sina små barn med hjälp av jättestora banklån. Men blir bara betraktad som en avundsjuk glädjedödare. Vissa känner igen sanningen när de ser den, andra gör inte det sorgligt nog.
  Ang SEB:s bankfack. Där är absolut förbjudet att förvara något som kan skada banken eller dess egendom. Såsom frätande syra, radioaktiva eller explosiva varor, eller kontanter. Annars går det bra med lite vadsomhelst. Kyrksilvret, narkotika (om den inte luktar något) en bunt gamla kärleksbrev, eller kanske något litet djur som man inte kan ha hemma. Eller om man innehar ett stort fack så kan man kanske sätta in lillan där en stund, medan man går och shoppar. Det är i allafall inte förbjudet enligt bankens villkor.

  • ”Såsom frätande syra, radioaktiva eller explosiva varor, eller kontanter. ”

   Haha skrattar mig fördärvad. Tack för den Mimmi!

 18. Jo, visst är det sorgligt att man ses som ”glädjedödare” när man försöker varna för bankparasiternas skuldsättning. Nu när bobubblan spricker får vi hoppas att de vaknar och ställer parasiten nmot väggen.

  ”Ang SEB:s bankfack. Där är absolut förbjudet att förvara något som kan skada banken eller dess egendom. Såsom frätande syra, radioaktiva eller explosiva varor, eller kontanter. Annars går det bra med lite vadsomhelst. Kyrksilvret, narkotika (om den inte luktar något) en bunt gamla kärleksbrev, eller kanske något litet djur som man inte kan ha hemma. Eller om man innehar ett stort fack så kan man kanske sätta in lillan där en stund, medan man går och shoppar. Det är i allafall inte förbjudet enligt bankens villkor.”

  Hahaha – den var bra! Dagen skratt!
  Min dotter fick till det igår (hon skämtade – hoppas jag! 🙂 ) Hon sa:
  ”Det är ditt fel att jag är så egoistisk! Hade du tänkt mer på mig så hade jag inte behövt bli så här egoistisk!”
  Faktum är att hon är alldeles för oegoistisk, hon bryr sig alldeles för lite om sig själv.

  Jag brukade själv köra en annan mer offervariant på skämt:
  ”Fan va alla är egoistiska – tänk om alla kunde göra som jag i stället – TÄNKA PÅ MIG!”

  • Tack Mimmi å Lincoln för skratten ni orsakade 😉

   Att inte kunna ha kontanter i bankfacket låter så groteskt fel.. Samma som att Swedbank i Forshaga (en ort norr om Karlstad) inte handhar kontanter alls. Nordea på samma ort har ”kontanthantering” på torsdagar, under förmiddagen..
   Bank utan kontanter är som att köpa Absolut Vodka men som är utan alkohol..

   Det som är tragiskt i det hela är att folk bara accepterar allehanda försämringar och fördyringar utan det minsta motstånd. Fascinerande på ett lite morbid sätt hur de lyckats få folket att bli så apatiska och ledartrogna.

   • Egentligen kanske det inte är så komstigt att bankerna inte vill at vi ska ha några pengar i bankfacken!. De har ju inga pengar på kontona! 🙂
    Trevlig Midsommar, HCA!

 19. Tack för en bra blogg med massor av information! Jag gillar den verkligen. Ha nu en riktigt bra midsommar! Nu ger jag mig av härifrån, Mot Skogen. Den är gratis och ligger där den ligger, oavsett vem som äger den. Änsålänge.

  • Tack för ett gott skratt.
   Precis vi får vara glada så länge vi får ha skogen och allemansrätten kvar snart ska väl det säljas till finansparasiterna såsom i Grekland här med.
   Trevlig midsommar!

 20. Jag tror att man bör ”fånga intresset” först, som t.ex Slupen (Sunda Pengar) gjorde när han som
  inledning skrev:

  ”Om alla i Sverige betalade sina skulder så skulle det inte finnas några pengar kvar i Sverige.
  Detta påstående kan vara svårt att logiskt ta till sig men det är så vårt penningsystem fungerar”.

  Jag tror att det är viktigt att liksom ”gå på nock” direkt. Fånga intresset med ett fullständigt
  ”vansinnigt uttalande”. Och sedan börja förklara. Och då och då avbryta med någon liknande ”wake-up”
  som t.ex Werners……

  ”Sanningen är att banken inte har några pengar”

  Sedan……såg jag förresten att Sunda Pengar har tagit bort del 1 i serien ”Fractional Reserve Banking – Så fungerar det”. Den inledande delen som förklarar kreditmultiplikatorn med långa tabeller.
  Det var bra det

  Hörs
  Janne

 21. Tack för en trevlig blogg och stort tack till alla trevliga människor som kommenterar här och en trevlig midsommar till alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s