KonTrollens balansakt

I förra bloggen skrev jag om vad KonTrollen blockerar såsom gatekeepers då de står framför grinden och kontrollerar vad som får sägas. Men KonTrollen blockerar inte bara – de styr också vad vi ska tro, tycka och tänka. Det kan vara vilken skit som helst som trycks ut i form av avledningar; underhållning, sport, botox eller va fan som helst som får oss att inte ifrågasätta. Dessa KonTroll behöver inte vara samma KonTroll som de som står vid grinden och sållar vad som får och inte får sägas, tyckas eller uttryckas. Nä, de flesta av dessa är egentligen bara nyttiga idioter och inte alls KonTroll. Mycket av det vi får tänka t.o.m inom politik är skött av nyttiga idioter (som dessutom belönas av KonTrollen så att de betingas till att bli än större nyttiga idioter – Johan Norberg är troligen en sådan, Israelkramare är andra).

Men det finns också sånt som riktiga KonTroll skiter ur sig som är ”nödvändigt” för att vi ska acceptera den upp och nedvända värld vi lever i. De lögner som dessa KonTroll matar oss med är helt nödvändiga för att parasitpyramidspelet ska kunna stå upprätt. De är skräddare av den verklighet som vi gemensamt borde forma. Det handlar om att kontrollera texten i det samhällskontrakt som vi gemensamt borde skriva.

För att förstå detta måste vi vända upp och ned på Konen och titta på det som i dagens samhälle blivit det centrala – nämligen pengar. Om man gör det så är det uppenbart vad det är för skit som de vill att vi ska svälja för att upprätthålla balansen på pyramidspelet (vilket i sig är en omöjlighet på sikt). För de måste få oss att tro att detta pyramidspel är det ”naturliga” så att vi skriver på samhällskontraktet kring den rådande skuldslaveriet.

Grunden och makten i dagens samhälle ligger i att kontrollera den skuld som kreditsystemet skapar. De speciella KonTroll som har till uppgift att få oss att tro att denna maximering av skuldslaveriet är den ”naturliga” ordningen kan vara  journalister, ekonomer, politiker men också bloggare samt skuttande KonTroll som t.ex kommenterar bloggar som inte finner sig i den upp och nedvända världsbilden.

För det är en fullständigt sjuk värld som de lyckats få oss att tro är den enda riktiga – helt upp och nedvänd – och det är otroligt att de kan få oss så hjärntvättade till att det är så här det ska vara. Vi har knappt något penningsystem – vi har ett skuldslavsystem där alltfler häktas in i skuldträldom genom bankernas kreditskapande.

För bankerna har inga pengar på kontona – de har krediter, vilket är fordringar på pengar. Men de gör allt för att vi ska tro att de har pengar på sina konton (du inbillas bara tro att det är ditt konto – likadant med huset som du hyr av banken).

Själva tanken att det på varje skapad krona måste finnas en antikrona som skapas i form av skuld är ju egentligen riktigt befängd. Riktiga pengar skapas genom att ingen sätts i skuld – du kan ha en tusenlapp i fickan utan att någon annan sitter i skuld. Att kontanter sedan bokförs i Riksbanken som krediter är en bara just för att vi har ett kreditbaserat system som kräver det – staten, genom Riksbanken, skuldsätter sig själv när de skapar kontanter, vilket ju inte är en skuldsättning och således är inte kontanter krediter mer än på papperet – du kan ju inte t.ex skuldsätta dig själv med en hundralapp från din egen plånbok, det skulle ju bara vara nonsens att påstå man har en skuld till sig själv (om man inte lider av personlighetsklyvning 🙂 ).

Om resten av jorden var skapad på samma sätt som krediter skulle det finnas antivatten, antibroccoli, antigrisar etc helt åtskilda som skulle förintas om det kom i kontakt med vattnet, broccolin, grisen etc. För det är ju så krediter fungerar, de är påhittade kronor som skapas samtidigt med antikronor – dvs skulden. När skulden, antikronorna betalas förintas kreditkronorna. Men har du sett en antigris knata förbi någon gång som hotar att förinta en gris? En antibroccoli? Eller för att ta liknelsen jag använde i mitt blogginlägg – Psykopatparasiternas kontroll över våra hjärtan – det finns inga röda antiblodkroppar i våra kroppar som förintar de röda blodkropparna då dessa kommer i kontakt. Men när det gäller pengar är vi itutade att detta sätt att skapa kronor på är det ”naturliga”.

Så tron att det inte kommer finnas några pengar om skulderna tas bort (för det är vad KonTrollen lurar i oss) är ju egentligen ganska galen. Att det skulle bli armageddon om vi slapp skuldslaveriet är ett illusionstrick av KonTrollen (Kolla bara hur finansparasitismen hotar Grekland nu). Om lögnen upprepas tillräckligt ofta och kraftfullt tyr vi oss till de ljugande KonTrollen som håller oss fångna i ett system byggt till ett skuldfängelse (Stockholmssyndromet kan det väl kallas,såsom Stefan så riktigt påpekade en gång)

Staten ska ta över banksystemet, behålla det som står som insättningar, förutom parasiternas tillgångar som ska konfiskeras, behålla betalsystemet, ha totala skuldavskrivningar och sedan är det bara att köra vidare. Det finns inget sätt att hålla ett sådant här pyramidspel på rätt köl i evighet – vi kan bättre. Vi kan låta den gemensamma nyttan gå före parasitens egennytta.

Ska sedan banksystemet någonsin privatiseras igen ska de syssla med det de bedrägligt påstår sig göra nu – låna ut existerande pengar – inte få hitta på krediter och antikrediter d.v.s skulder från luften. Staten kan sedan skapa permanenta pengar under maximal demokratisk genomlysning till allmänna nyttighet vartefter det behövs. Man kanske, i fall bankerna privatiseras igen, kan ställa villkoret på bankerna att för varje kredit och antikredit dvs skuld som de vill skapa från luften måste de skapa en antigris? (hur fan nu en antigris ser ut)

”Who controls the food supply controls the people; who controls the energy can control whole continents; who controls money can control the world.”
– Henry Kissinger

ab12 ex1 sr1 dn1234 svd123 dagen Ab, Ab2 SvD, SvD2, DN, DN2, Exp, Exp2, SVT, SVT2, SR, SR2.   1  2  3

Annonser