USA:s finansiella Pacman-parasit slukar allt!

Gjorde tidigare en bild på hur den Svenska finansiella Pacman-parasiten äter upp allt av den riktiga ekonomin. Siffrorna är t.o.m med värre i USA (vilket kanske är väntat). Så här ser USA:s finans-Pacman-parasits utsugning av den amerikanska befolkningen ut.

http://theunderstatement.com/post/3999331289/us-wealth-distribution-visualized

Och återigen: då alla ”pengar” (egentligen bara pseudopengar, dvs, krediter) skapas genom att någon sätts i skuld av banksystemet så är det enda sättet att skapa mer ”pengar” att försöka få de 80% av befolkningen som bara sitter med 7% av alla ”pengar” att gå djupare i skuld. De 20% som sitter med 93% av alla pengar behöver ju inte ”låna” bankernas påhittade ”pengar”. Så, som synes blir de fattigare fattigare och alltmer skuldsatta medan de rika blir rikare när ”pengar” skapas genom skuldsättning.

Kräv att vi får ett ärligt penningsystem där inte banker likt Pacman-parasiter kan äta upp resten av samhället. Staten ska skapa skuldfria pengar och sätta i omlopp genom att bygga infrastruktur, sjukhus, satsa på förnybar energi eller vad vi nu i demokratisk ordning kommer fram till att nya skuldfria pengar ska användas till.

Nationalisera bankerna, ha totala skuldsavskrivningar och ska bankerna någonsin privatiseras igen ska de göra det de påstår att de gör – låna ut pengar som de har och inte hitta på krediter från luften som de skuldfjättrar allt med.

 DN1,DN2,DN3,DN4,SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,GP1,GP2,

 

 

Annonser

2 thoughts on “USA:s finansiella Pacman-parasit slukar allt!

  1. Fraction System Banking fungerar precis som gamla tiders feodalism. Det vill säga att det transfererar de skuldsattas arbete via räntan till dem som äger skulderna. Feodalismen var till och med bättre, för det växte inte exponentiellt. De som ska föreställa vara dagens elit, det vill säga bankerna, ekonomerna och politikerna hade inte kunnat leva som de gör om det inte varit för FRB. Ingen politiker kommer frivilligt att ändra på FRB.

    • Japp, ränta måste ju komma från engelskans rent, dvs hyra. Förr i tiden fick folket hyra marken av feodalherrarna – hyran betalades i säd, boskap etc. Numer får folket hyra påhittade ”pengar” (krediter) av feodalherrarna och betala ”ränta”.
      Och som du säger är detta system värre då det leder till exponentiell utsugning.

      Tror du har helt rätt om politikerna också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s