Bankslavarnas existensminimum

För att förstå mitt resonemang om bankernas existensminimum måste man ha klart för sig att nästan alla ”pengar” (som egentligen bara är krediter och inte pengar) i samhället är skapade genom att bankerna skuldsatt någon. Krediter har den egenskapen att de dör när ”skulden” till banken betalas (amortera kommer ju från latinets döda, dvs döda krediten). Så med andra ord existerar inga ”pengar” om alla krediter amorterades mer än de ynka riktiga pengar som finns i form av sedlar och mynt. Det betyder att det för den enskilde är det givetvis bra om en skuld betalas men för samhället minskas penningmängden när en skuldslav betalar sin skuld – så om alla skuldslavar plötsligt skulle betala av sina skulder skulle inga ”pengar” finnas kvar i samhället.

I ett samhälle byggt på bankernas rätt att skuldsätta befolkningen maximalt med påhittade krediter blir det således viktigt att hålla majoriteten under eller på gränsen till existensminimum så att de inte kan betala av sina skulder och förstöra penningmängden (vid den stora depressionen på  30-talet dödades 1/3 av penningmängden – det rådde inte brist på varor eller produktionskapacitet – det rådde brist på pengar att handla för).

Kollar man t.ex på bilden jag gjorde till ett annat inlägg måste de 80% av USA:s befolkning som sitter på bara 7% av pengarna men nästintill alla skulder hållas under en nivå som gör det omöjligt för dem att börja betala av skulderna (och därmed sabba penningmängden)

Försökte illustrera bankslavarnas existensminimum
nedan:

Det borde vara klart för de flesta (förutom parasiterna då) att vi måste välta bankparasiterna och bygga ett ärligt penningsystem som inte bygger på att banker ges rätten att sätta maximalt många i skuldslaveri.

ab ex dn svd svt

Annonser

26 thoughts on “Bankslavarnas existensminimum

 1. Black Wasp. Kanske passar Nya världsordningen med en sort/mind av varelse med människa som första föda för fortplantningen tills vi är utbytta för jordens bästa (alla i ett)
  http://www.pbase.com/crocodile/image/34100054
  Hörde någon som sett denna varelse i lite större form då och inte bara från ett håll då..
  I en galen värld så kan ju det finnas hur konstiga drömmar om vilja vara, denna kan ju göra det mesta.

  • Tänk om aliens är en form av denna i utveckling och är här för att odla ökrar med människo hjärnor som föda till sina avkommor, de är nog inte som vi påstås vara från apor och hjärnan är det som växer först och är näringsrik. What ever hur förbereder man sig för det värsta hmmm förtöj båten alltid för storm..Först kommer det som en spindelväv av ljus som går in i allt liv och transformerar det till absolut lydnad (Lucifer) nåväl vi säger detta är bara fantasier. I hope.

  • Om det gäller denna verklighet med pengars enkelhet. Då är de snälla och ler förstående.
   Så jag undviker numer detta ämne bland vänner och vill jag skaffa nya då är det nog bäst att undvika detta me då. De som lyckas med det är otroliga människor tycker jag, jag är helt obegåvad på så sätt.

   • Jag har även en växande skara vänner som inte ler överseende:) Många av dem dock tror att det hjälper om vi ställer om till ett resurssnålt samhälle, så löser vi de problem vi har idag. Men så länge vi har en statsförvaltning som stödjer bankparasiterna (fan va bra du är på att hitta på slagfärdiga ord Lincoln), så hjälper ingenting. Allmänt upplopp kanske, men hur att upplysa de som rynkar på näsan och ruskar på skallen bakom ens rygg. Vi behöver en lista på oemotsägliga argument som vi kan sprida till de som inte är insatta i de fel vårt samhälle har.

 2. Påminner om det som kallas för löneslav, vilket är den riktigt sluga formen av slaveri.
  Det är ju så klart de eviga ”utvalda” favoriterna som kom på att det går att suga ut en löneslav mer än en gammaldags vanlig slav.
  Rent krasst, vilket dom alltid är, så räknade man ut att det är billigare för slavägaren med löneslavar, som man slipper föda och skaffa husrum för.
  En löneslav får pröjsa detta själv,och sedan betala resten av sin slavlön till såna fina grejor, som; skatt/moms/miljöavgift hit o annan avgift dit(alltså ett knep, då det bara var så initialt & påstods gå till det allmänna goda).
  Men det bästa är att löneslaven inte fattar att han är slav, för då slipper slavägaren uppror.
  Ibland kan det bli mummel i ledet ändå, men den vreden har ju (hittills) riktats åt fel håll, d.v.s div. politiker som egentligen är slavägarnas fnask.

  • Fortsätt sprida info så att orimligheterna kommer ut i ljuset! Själv är jag så gammal att jag inte får vara med.

 3. Lathet, och möjligen en portion okunskap, ligger bakom min fråga här..;)
  Hur mycket drar staten in i reda pengar varje år, och hur mycket går till vilka kostnadsställen?
  Det vore mumma att få reda på…

  Jag vet att bara en sådan sak som Stazi-stolparna (aka fartkamerorna) vispar in en miljard per år till statskassan, men det är ju fluglortspengar i jämförelse med vad momsen på bensin måste dra in.. För att bara nämna två poster av, ja tusentals inkomstkällor till den statliga rånarkistan..

  Tror det går relativt lätt å få reda på vad vi pröjsar i räntor och amorteringar på de statliga sk lånen (via Riksgälden), men det blir ju mest intressant när man ser hur stor del av kakan som försvinner därigenom, och när man kan jämföra med andra utgiftsposter som staten har..

  • Jo, det är en fråga jag också skulle vilja ha svar på -hur mycket staten/kommunerna betalar till bankparasiterna varje år. För vi är ju alla skuldslavar genom skatten. De skulder stat och kommun har till bankerna är fullständigt påhittade krediter – staten skulle lika gärna kunnat hittat på dem själv. Men det är totalt onödiga statliga/kommunala utgifter som det aldrig talas om.när det talas om att skäras ned. Tvärtom – det talas om hur vi ska skära ned på omsorg, skola, vägunderhåll och andra allmännyttiga saker för att vi, genom skatten, ska kunna betala dessa fullständiga bankpåhitt. Grekland är väl i nutid typexemplet på denna bankparasitism.
   Svar

 4. Glömde att tacka för ett återigen mycket bra skrivet inlägg Lincoln! En ny infallsvinkel som är helt riktig. Kollade förresten härom dagen upp lite om Hitlers finansminister (Hjalmar Schacht), på tal om skuldfria pengar. Hjalmar var Hitlers finansminister i några år efter kuppen 1933. Jag hörde många diskussioner om hans syn på ekonomi runt middagsbordet på Söndagarna när jag var liten. Diskussionen gällde ofta hur Hjalmars pengasystem, som med hjälp av skuldfria pengar, gjorde Tyskland till Europas ledande industrination på bara ett par år. Inte för att jag då begrep hur. Jag har dock numera insett att det var av Tyska staten skuldfritt skapade pengar som fick igång, först Tyskland och senare hela Europa, efter tjugotalets stora ekonomiska kris. En kris som från början främst var skapad av de Engelska och Amerikanska bankerna. De ströp helt enkelt kreditgivningen, i alla fall så som jag har förstått det.

  • Tack själv Farfar för många förståndiga kommentarer.

   Jo, Schacht skrev ju också att Tyska centralbanken var helt privat ägd då hyperinflationen skedde i början på 20-talet (så guldbaggarnas snack om att det var staten som skapade hyperinflationen är lika fel som att de inte gärna erkänner att det rådde guldstandard under depressionen. Schacht sa också att Hitlers införande av skuldfria pengar inte ledde till inflation (något annat guldbaggarna brukar hävda är en naturlag).

   Som sagt, det finns massor i historien som är dolt. Att Kruger dog när han dog var ju som allt annat en sån där händelse som, som alltid, gynnade bankirerna.

 5. En graf som är intressant på flera sätt. (går det att ladda upp grafen Lincoln, en lite jpg?)
  Men nu fokuserar vi på Tyskland och speciellt på tiden där det är ett uppehåll i linjen(blå). Motivet enl grafskrivaren är den tyska kollapsen efter första världskriget..
  Men varför syns det inget på 30-talet och fram till 47?
  Tja, det hade ju sett illa ut med en kurva rakt upp, eller hur, för då kunde ju folk börja grunna.
  Notera att alla valutor närmar sig 0 i nutid 🙂

  Som jag brukar tjöta, stater skall inte ha ädelmetaller, det skall folk enskilt själva ha!
  Mosa bankirasen genom att ta vapnet ifrån dom. Dom är livrädda att folk skaffar något som inte går att göra ifrån luft. Det är därför dom kör med sån propaganda att folk inte skall skaffa detta.
  Ni har väl sett Ron Pauls clash mot Bernanke nyss, där Bernanke svamlar bort sig komplett om vad pengar är? Även rena ljuget om vad FED sysslar med, eller riktigt roligt när han drar den gamla sagan om att FED bildades 1913 för att skapa stabilitet i finnansmarkanderna.
  Vad i he.te tycker han att det är nu?

  • Ledsen Sverker men du missade att lägga till länken till grafen. Kan lägga in den i ditt inlägg om du skriver ner länken i nästa kommentar.

   Jag tycker faktiskt att du säger emot dig själv, Sverker. Du säger å ena sidan att guld är pengar men vi ska inte använda guld som pengar.

   Gulds ”värde” kommer från templen då ”västerlänningar” hade guld i sina tempel och offrade till gud(ar). Så gulds värde bygger på ”tro på” det med. Men i dåtidens system där templen agerade bank var det inte guldet i sig som var värt något utan varje guldmynt var en symbol för värdet av ett visst antal sädeskorn. Jag skrev om det här där även bilder finns på flera tusen år gamla guldmynt där det visas hur mycket arbete (i form av sädeskorn) det ligger i var enhet. Det skulle med andra ord ha kunnat ristats in samma arbetade värde i vad som helst och inte nödvändigtvis guld (vilket det också gjorde allt möjligt har använts som pengar som representerat arbete, snäckskal, stenar, boskap, redskap etc ).
   https://parasitstopp.wordpress.com/2011/03/17/vi-maste-sluta-tillbe-mammon/

   Fixeringen vid guld är en västpryl (och vilka tjänar på den?). I Kina traditionellt sätt (även om de köper guld för sitt berg av dollar som kommer rasa i värde, men de köper inte bara guld). I Kina är Jade större än guld (men vem fan bryr sig om Jade i väst?). I Olympiaden gjorde Kineserna i hälften Jade och Guld (för att vara artiga mot väst). Kanske skulle man satsa på Jade istället för guld då Jade ses som finare i Kina och andra Asiatiska länder, Kina är ju den ekonomiska stormakten när västs finansparasitism dör? Det torde visa (fan va tradig jag blev där) det ”inneboende värdet” (intrinsic value) ju just bara en skapad tro på högre värde – det finns inget ”inneboende” högre värde varken i guld eller Jade

   Jag håller med HCA helt i detta. Vi ska inte titta på vad de har som inte vi har. Vi ska göra tvärtom – vi ska se vad vi har som inte de har. Och de har inte mycket annat än förmågan att manipulera folks tro och på sätt parasitera på arbete från oss alla. Tron på att saker har värde och att och att vi måste byta dessa i sig värdelösa påhitt mot vårt arbete är grunden för deras parasitexistens.

   Pengar är en social konstruktion som vi alla ingår i och vi alla förmodas skriva under på för att godkänna dem som medel att förmedla arbetade värden med. Att vi då låter en parasit skapa detta sociala kontrakt är givetvis helt och helvete. Det är då kanske inte heller svårt att förstå att parasiten gör allt för att vi inte ska få se kontraktet och påverka dess utformning. Kan parasiten i allsköns ro sitta och dikta upp vad som är värdefullt och vad vi måste jaga med vårt arbete kan han slänga ut vad som helst som han kallar ”pengar” in i ekorrhjulen och vi kommer fortsätta springa efter dem. Så det viktigaste är att bryta det social kontraktet, skriva om det och ta ifrån parasiten rätten att skriva det social kontraktet åt oss. I detta ingår givetvis också att ta ifrån parasiten hans illusionsverktygslåda (media, greppet om utbildning etc) så att vi kan radera dimman av desinformation och skapandet av fiktiva värden.

   Att arbetet ska ses som grunden i det nya sociala kontraktet för vad pengar är är givet. För det som finansparasiten verkligen inte har har är lusten att arbeta. Med dagens enorma produktionskapacitet skulle vi i och för sig inte behöva jobba så mycket men för finansparasiten skulle några timmars riktigt arbete om dagen vara en chock – för att inte tala om att de ser det som under deras värdighet.

   • Precis så..
    Blir vi fortsättningsvis bländade av prylar och pengar, ja då sitter vi deras jävla garn för alltid och förnedrar oss att göra som de önskar för att kunna eventuellt ha en mikroskopisk möjlighet att få ta del av den lilla nektar som rinner ner från deras feta tron..
    Frivilligt underkuvade ser vi med stora ögon på hur de med sina rikedomar kan köpa stora hus, eget plan, fina kostymer osv osv..
    TV sköljer över oss med program som ytterligare skall säkerställa denna gränsen mellan dem och oss, och vi ska ännu mer se dem som närmast onåbara semigudar eller liknande.

    MTV har/hade ett program som heter Cribs (eller nåt såny, minns inte riktigt).
    Grabben satt och tittade fascinerat på detta, där olika artister och idrottsstjärnor visar sina flådiga hem osv. Han tyckte det var coolt, häftigt mm, vilka häftiga bilar, TV-rum, motorcyklar mm.
    Jag, ovanlig som jag är, satt och mådde lite illa mer.
    Sa till grabben att om den snubben nöjt sig med en lyxbil, så kunde han faktiskt ha hjälpt två barn ur fattigdom för varje ytterligare bil han hade (hade fyra till tror jag).
    Istället för att ha 20 rum i villan, så kunde han nöjt sig med 10 och hjälpt ytterligare kanske 10 barn.
    Min andemening var att denna snubben kunde faktiskt både ha kakan och äta den med de pengar han hade, men att han var så otroligt egoistisk så han gjorde bara saker för sin egen del.
    Grabben slutade kolla på det programmet efter det, för han gillar inte egoism speciellt mycket då han drabbats av det personligen sas (en mor som bara tänkt på sig själv och han har blivit klämd mer än en gång sas).

 6. Verkligen väl illustrerat! Ganska fascinerande hur just den erforderliga nivån ändå lyckas bibehållas år ut och år in via skatter, sug för konsumtion, bopriser och allsköns parametrar. En stor lögn har många tentakler. En sanning har bara en sida, däremot…

 7. Då skall vi se om jag får in grafen via denna länken. Lite premiär för mig.
  gold

  Huvudsaken är att folk inte blir av med det dom har jobbat ihop, för ålderdom eller va dom nu skall ha det till. Inget konstigare än så. Gör det i skog/mark/snäckskal/jade/kondomer eller vad man nu diggar och tror funkar under/efter en krasch.
  För vad är poängen att folk skall bli av med det dom har? Då är ju folk verkligt sårbara, och trängda och kommer att ge sig på varann. Och dom som sett till att det skall bli så, flinar åt eländet.
  Personligen är jag praktiskt lagd och vill ha en funkande lösning nu, så därför håller jag mig till ädelmetaller, för det är smidigast och fungerar i stor del av världen och har alltid gjort.
  Tömmer bankkontot varje gång det trillar in något.
  De som har sina tillgångar på en bank gör ju oss alla en verklig björntjänst.
  En guldstandard är ingen bra idé, för då har man som du alltid säger, gjort ”dom” till herre på täppan igen.
  Ädelmetaller funkar just nu precis som det är.
  Sen är silver den bästa varianten, men det är en annan historia.
  Andra mer långsiktiga lösningar kan vi dividera om mer eller mindre flummigt, men just nu finns ingen annan vettig snabb metod.

  • Jag antar att du i ditt resonemang förmodar ett hyperinflations scenario. I USA:s fall kan jag kanske hålla med dig då deras tid som ”free ride” genom att vara världsvaluta har nåtts vägs ände och att dollar inte längre kommer vara herre på täppan längre. Men även där finns det de som säger emot dig, Ekonomiprofessor Steve Keen, en av ytterst få ekonomer som,såg finanskrisen komma, tror på ett Japan deflations scenarionrio när krediterna dödas med depression som följd (vilket var vad som hände vid den stora depressionen också då 1/3 av USA:S pengingmängd försvann och det rådde brist på pengar – det rådde ingen brist på varor eller produktionskapacitet – bara pengar att köpa för). Kollar du M3 å Shadow Government Statistics så ser du att den inte ökat i USA, tvärtom har den minskat vissa perioder , trots massiva QE från FED.M3 (pga deleverage).
   m3

   Vilket torde visa den inflation som guldbaggarna hela tiden skyller på att penningmängden ökat då FED trycker pengar inte har någon sanning i sig.

   Att Sverige skulle hamna i hyperinflation genom att staten trycker ut skuldfria pengar i ett hav av krediter som ska dödas är dock inte alls lika troligt enligt mig. Vi kommer få en deflations depression liknande den som kom i Japan, USA och som vi hade i början av 90-talet då deflationen på framför allt bostäder var mycket stor.

 8. Hej, har tagit det lite lugnt ett tag. Fast idag så blev jag inspirerad via Facebook där en användare hade hittat en lagparagraf om ocker som väl i princip kan betraktas som en uttalad beskrivning av vad våra banker håller på med. Skrev ett inlägg om det här……
  http://superzeke.wordpress.com/2011/07/17/banker-ockrare-enligt-svensk-lag-och-borde-domas-darefter/

  Särskild den delen av paragrafen där det står ””För ocker döms också den som vid kreditgivning i näringsverksamhet eller i annan verksamhet, som bedrivs vanemässigt eller annars i större omfattning, bereder sig ränta eller annan ekonomisk förmån, som står i uppenbart missförhållande till motprestationen.”

  Snacka om att just ”uppenbart missförhållande till motprestationen” är nästan löjligt rätt i det här sammanhanget när bankernas motprestation är ”ingen alls”.

  Janne

 9. Han skyller på låga räntor men det är väl amorterings kravet som är lågt ,säger han ju själv när han svänger med folks vilja att amortera.. k….gök? Sen förstås så ska ju amorteringarna ledas till allmänyttan och inte dessa höga hattar på kritstrecks randiga kostymer med ständigt falska leenden. Och mer tydligt på en ränte präst kan man ju inte hitta (tipps till göken kör ner huvet i dasset och spola så kanske människan vaknar i skalet)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s