Sluta vara rädda för finansparasiternas armageddon

Jag gör ett blogginlägg av två kommentarer till föregående blogginlägg, Guldskuld eller demokratiska pengar.

Farfar skrev:

”Jag måste tyvärr käfta lite till om guldets funktion. Jag håller med fullständigt att guld är psykopaternas valuta och ett ”nytt” förslavningsinstrument och jag vet skuldfria pengars alla fördelar men….. Kortsiktigt efter den kommande kollapsen i alla de valutor jag känner till, kan jag inte se något annat än att äkta guld, i små mynt, kommer att vara mycket efterfrågat. För vad finns det för alternativ? Själv har jag i och för sig köpt dieselolja, men hur ska vanligt folk hinna få den insikt som skulle kunna förändra det kommande förloppet?”

maklarsidanguggu skrev:

”För mig slutade parasitstopp här då guldets demokratiska roll ifrågasattes. Guld är pengar oavsett vad politikerna trycker för pappersalappar för att lura oss. annars gillar jag bloggen, tyvärr sekteristisk.”

Mitt svar till farfar (och maklarsidanguggu):

Jag har grundinställningen att:

1)

De vill få oss att tro att allt kommer gå fullständigt åt helvete så vi fortsätter hänga oss fast vid det parasitära skuld/kredit-systemet
Det är lite roligt att läsa vad Michael Hudson tror kommer hända om USA konkar – enligt honom kommer i princip inget hända mer än att USA måste ställa in alla erövringskrig – vilket kanske inte är en sådan där ”jättekatastrof” :

”Nothing would happen. There’s not going to be a default. China will not lose a cent. Its leaders know that there’s a lot of American investment in China. In principle, it could use its dollars to buy this out at its book value. But the reality is that a U.S. default would mean that the dollar would not be acceptable again until the United States paid. This would mean that America would have no way of paying for its military bases. It would be unable to extend the wars that Mr. Obama has escalated.”
http://michael-hudson.com/2011/07/the-euthanasia-of-industry/
Intervjun kan laddas ner och lyssnas på här:
http://michael-hudson.com/wp-content/uploads/audio/Hudson_July2011_Bonnie.mp3

Det finansiella systemet vill få oss att tro att deras parasitism är helt avgörande för det ekonomiska systemets existens när det egentligen är precis tvärtom: ekonomin kommer inte överleva om vi inte gör oss av med finansparasiten (ekonomi betyder ju hushållning – och finansparasitismen är en cancer som inte vet vad hushållning innebär i sin girighet)

I den reella ekonomin kommer ju inget egentligen hända – all produktionskapacitet finns ju kvar.
Istället för att se illusionsmakarnas ”armageddon” bör vi se det kommande avlägsnandet av finansparasiterna som något som kommer gynna de allra flesta.

2)

När kredit/skuld-systemet faller vill de ersätta det med Fractional Reserve Bankings urmoder – guld. Därför bygger de upp en arme av fundamentalistiskt troende, såsom maklarsidanguggu, som per axiom ser guld som pengar. Att guld är lika kontrollerat av samma skurkar som kontrollerar dagens kredit/skuld-system ingår inte i hypnosdmantrat de rabblar.
Jag lyssnar alltmer på vad som inte sägs och om delar av verkligheten tas bort eller konsekvent förvrids (vilket det görs med guld); så är jag extremt skeptisk. Att, såsom maklarsidanguggu, utan någon som helst argumentering bara proklamera att – GULD ÄR PENGAR – biter inte på mig: Tvärtom, när någon mantrar på utan att jag kan se någon underliggande logik stänger jag av – att upprepa en lögn tillräckligt många gånger så att den blir sann biter inte längre på mig.

3)

Det de sist av allt vill ha är ett penningsystem byggt på demokratiska grunder där det gemensamma sociala kontraktet skrivs öppet av alla. Därför snackas staten och det gemensamma ner så maximalt det bara går. Dessutom framställs det som om statliga pengar(fiat)=kredit/skuldsystemet medan ett guldsystem framställs som det sunda systemet. Egentligen är precis tvärtom – guldstandard=kredit/skuldsystem (jag har uppmanat guldbaggarna att komma på ett enda historiskt exempel på då guld INTE använde Fractional Reserve Banking, dvs kredit/skuld-systemet,  – jag har aldrig fått ett enda exempel). I verkligheten är statligt demokratiskt utgivna pengar MOTSATSEN till kredit/skuld-systemet:

*Krediter skuldsätter då de skapas – statliga pengar skuldsätter inte då de skapas

*Krediter dör och är m.a.o ickepermanenta – statliga pengar dör inte och är därmed permanenta

*Krediter är maximalt odemokratiska

*Krediter kontrolleras av en finanselit utan någon demokratisk insyn  – statliga pengar kan göras maximalt demokratiska (med internet skulle den representativa demokratin kunna fasas ut allt mer och ersättas av direktdemokrati – men det är ju till det omvända syftet Internet är byggt – för att låsa in oss i finanselitens krediter/skulder som bara finns som konton på datorer)

Så, för att sammanfatta:
Jag är mindre pessimistisk än du är. Jag tror inte finansparasiternas ”Armageddonhot” kommer slå in och att de försöker skrämma oss till att anta det system som de vill ha. Jag tror att ekonomin, med dess produktivitet inte kommer förstöras av att finansparasiterna avlägsnas. Jag tror det går snabbt att få igång ekonomin med ett demokratiskt penningsystem där pengar spenderas ut i ekonomin utan att skuldsätta någon – såsom Kanada och England visade på 30 och 40-talet: Hitlers Tyskland är ett mindre demokratiskt lyckat exempel på samma sak. Att England efter andra världskriget kom så fort på på fötter igen berodde på att Bank Of England förstatligades och staten kunde spendera ut skuldfria pengar för att bygga upp landet. Att finansparasitismens död skulle innebära samma ekonomiska katastrof som Andra Världskriget innebar är ju ganska fånigt egentligen att tro.

Så visst kan man skrämmas till att köpa diverse saker för att skydda sig mot ”armageddon” men samtidigt är det viktigaste (enligt mig) att kolla vad finansparasiterna håller på med och att syna korten de håller. För om de får fortsätta diktera våra tankar kommer de kanske starta ett nytt världskrig i värsta fall – allt för att behålla makten – och då blir det ett riktigt armageddon.

Och visst kan man bli guldreligiös, såsom maklarsidanguggu, men såsom alltid med religioner ska man syna tempelherrarna om man inte vill bli rånad medan man bönrabblar mantrat till himmelen.

Tillägg, ursäkt till Farfar:

Ursäkta, det var inte meningen att skriva dig på näsan – jag vet att du vet allt det här – men jag tänkte att jag skulle göra ett blogginlägg av svaret så svaret till dig blev lite väl ”pedagogiskt”, eller långrandigt för att ge andra en chans att förstå..

Annonser

10 thoughts on “Sluta vara rädda för finansparasiternas armageddon

 1. Vi ska absolut inte låsa fast oss vid guld, om vi nu kan påverka detta, men jag har hört så många prata så som jag skrev. Jag ville då med kommentaren försöka få dig att beskriva guldsjukan ännu lite utförligare, vilket du gör så mycket bättre än vad jag kan:)

 2. ”I den reella ekonomin kommer ju inget egentligen hända – all produktionskapacitet finns ju kvar.”
  Jag har inte upphört att förvånas över att, istället för att låta människor bo i de där husen vars ägare inte kan betala till banken, låter man husen förfalla i USA. Det är den stora missunsamheten i kubik. Jag spår att samma sak händer i den stora kraschen. Det realkapital som finns, produktionsapparaten och råvaror, kommer ingen att få använda. Dessa kommer att vaktas noga av polis och militär mot all användning för att de i lugn och ro ska kunna rosta sönder och ruttna ner. Jag hyser ingen som helst tilltro till den psykopatiska finanselitens samhällsförnuft eller empatiska förmåga.

  • Helt rätt, Kerstin! Det som fattades t.ex under den stora depressionen var inte produktionskapacitet eller produkter, tvärtom den fanns kvar och skulle kunnat ha räckt gott och väl ( dagens produktivitet är ÄN bättre) – det som fattades var pengar (då penningmängden i USA minskade med 1/3). När det fattas pengar får man mer för de pengar som finns och priserna på varor sjönk. För att höja priset på varor förstördes enorma mängder av produkter. Några exempel:

   ..10 MILLION gallons of port wine was poured on the ground in Portugal in June, 1932

   …Thousands of crates of oranges were dumped in the ocean in England on July 28, 1933

   …5,600,722 bags of coffee were PURCHASED and DESTROYED by the government of Brazil by April 20, 1932

   …3,500,000 bales of cotton were forbidden to be produced by, Henry Wallace, US Secretary of Agriculture in February 1933

   Oh—and the government paid farmers 100 MILLION DOLLARS to not grow that cotton in 1933 dollars…which is about a BILLION today
   Och samma sak håller på att hända igen i USA:
   In late March, 2010 Florida strawberry farmers destroyed approximately half their crops.
   http://nationaleconomy.net/book-natecon/

   Enligt Ryska forskare dog runt 10 miljoner människor i USA under den stora depressionen (vad som är sant i detta är som vanligt svårt att säga men att lidandet var groteskt mycket större än vi lärt oss är nog utom allt tvivel).

   Enligt Putin dog fler Ryssar av finansparasiterna utsugning av Rysssland efter kommunismens fall än under hela andra världskriget (Källa – Michael Hudson).

   Faktum är att inte ens Irlands potatissvält, som tog livet av över en miljon människor, skulle behövt hända om inte de giriga psykopaterna fått härska. Det var bara potatisskörden som gick åt skogen – all annan gröda växte fint – faktum är att Irland exporterade 4 gånger mer mat än vad som hade behövts för att föda den miljon som svalt ihjäl.

   De folkmord finansparasiterna begått är ofattbara:

   ”In 1997, the UNDP stated that in the absence of debt payments, severely indebted African countries could have saved the lives of 21 million people and given 90 million girls and women access to basic education by the year 2000. The All-African Conference of Churches has called the debt ”a new form of slavery, as vicious as the slave trade.” According to Africa Action, a Washington D.C.-based advocacy group,: ”The U.S. appears unwilling to support debt cancellation for Africa because the U.S. actually gains a great deal from Africa’s economic enslavement.”

   http://141.117.225.2/~asadismi/africaworldbank.html

   Så på tre år beräknade FN att västs skuldsättning av Afrika tog livet av 21 miljoner människor – bara i Afrika! Hur många har då inte dödats genom alla århundraden och på alla kontinenter som västs skuldförslavningsinstrument, bl.a IMF och världsbanken, har implementerat sina SAP och sugit ut U-länder. För visst har All-African Conference of Churches rätt när de säger att bankskulderna är ett nytt slaveri lika vidrigt som slavhandeln.

   Så att tro att denna finansiella psykopatelit skulle kunna göra något som förbättrar världen är nog väldigt naivt med tanke på allt lidande de skapat i världen.

   Michael Hudson tar upp IMF:s roll i att svälta ihjäl människor i den här intervjun:
   http://michael-hudson.com/2011/07/the-euthanasia-of-industry/
   Intervjun kan laddas ner och lyssnas på här:
   [audio src="http://michael-hudson.com/wp-content/uploads/audio/Hudson_July2011_Bonnie.mp3" /]

 3. Enligt Ryska forskare dog runt 10 miljoner människor i USA
  Detta, även om siffran inte är helt korrekt, samt övriga döda pga de liberala penningmånglarnas girighet och missunnsamhet kan ju jämföras med vad som påstås om Stalin, att han dödade 20 miljoner. Det var kanske rätt att så många dog i hans utrensningar och pga hans jordbrukspolitik men det lustiga är att i det fallet påstås det alltid handla om ”Stalins dödande”, medvetna sådana underförstått, medan i de fall du tar upp här så hände döendet bara, sådär utan att någon alls var ansvarig. Man försöker alltså jämföra inte äpplen med päron, utan äpplen med stärkkragar – och man lyckas inbilla miljoner människor i Väst att man jämför äpplen med äpplen. Propagandans makt är obegränsad.

 4. Hur många dör varje år av svält i Afrika?
  Som jag ser det så är det också en direkt följd av det äckliga system vi har idag..
  Finns det inga pengar att tjäna, så görs heller ingenting.

  Tänkte spy lite galla över Röda Korset.
  Inte över de på gräsrotsnivå, för de jobbar gratis oftast. Nä, det handlar om t.ex. den kampanj som Aftonbladet har nu om svältkatastrofen.
  Ännu en gång så spelar man på de känslor vi har men som saknas hos de som styr och leder. Vi ska skänka pengar, såklart. Det hjälper och räddar liv, såklart.
  Men, som jag skrev i en kommentar på AB som snabbt togs bort, så kan Röda Korset först använda de medel de har undanstoppat som aktier mm.
  Hur många liv tror ni en miljard kronor kan rädda? Så mycket sitter de på, och bara låter gro..

  Så vidrigt, så cyniskt och så omänskligt så det finns knappt ord..
  Inte för att det är sparade medel, utan för att det är just en hjälporganisation som sparat det. Samma sak med Cancerfonden, + en miljard kr sparat.
  Man kan även fråga sig hur många liv de undvikit att rädda för att istället fylla på sina skattkistor.
  Och nu så ska de snyfta fram ännu mer pengar från oss, för att öka sitt sparade kapital ytterligare, förutom det (som det känns) som de minst måste göra för att hålla uppe fasaden och kunna lura oss ännu mer.

  Tar man sen och tänker på att en stor del av dessa sparade medel i sin tur är tillgångar för bankerna, som de använder som täckning för sina luftlån, så blir det bara än mer makabert.
  Det få även effekten att om dessa hjälporganisationer skulle ta ut sina medel och låta dem hjälpa människor, så gör det stora hål snabbt i bankbubblan. En miljard i tillgångar ger tio miljarder i lån, och försvinner den miljarden så blir det knivigt att fortsätta svindleriet..
  Skulle de en få ta ut slantarna för banken? Tveksamt…
  Och vi vet ju vilka det är som bestämmer egentligen, eller hur?

 5. Tack för Informationen om Röda Korset, HCA. Hycklarnas Julafton med andra ord. Att de aldrig gör en analys av varför Afrikas länder blivit utsagna säger ju något om den totala cynisman bakom. För ska vi hjälpa Afrika måste vi stjälpa västs finanssystem som suger ut Afrika. Men som du skriver, så föredrar Röda Korset att smörja och mjölka utsugerimaskineriet med 1 miljrad kr istället.

  Man kan ju börja när Kissinger 1971(man kan ta ett tidigare år om man vill men för att göra det korat startar jag från 1971) först fixade petrodollar så att all olja måste köpas i dollar.Afrikanska länder blev då tvungna att köpa olja i dollar och den kommande konstruerade ”oljekriserna” gjorde att många Afrikanska länder var tvungna att ”låna” dollar som USA:S banksystem kunde hitta på från luften. 1979 började FED-chefen Volcker höja räntan så att den blev över 20%. Många Afrikanska länder hamnade därmed i en obetalbar skuldfälla. IMF och världsbanken gick då in och krävde Structual Adjustment Plans (SAP) där Afrikanska länder fråntogs rätten att subventionera sitt eget jordbruk men tvungna att ta emot EU:s och USA: subventionerade jordbruksprodukter (allt under det bedrägliga uttrycket ”frihandel”). Detta i sin tur har gjort att Afrika (som är enormt rikt och gravt underbefolkat) inte kunnat försörja sin egen befolkning annat än genom att sälja sina råvaruprodukter till väst för småpengar.

  Precis som Michael Hudson säger i intervjun nedan har massvält varit den politik USA använt mest konsekvent sedan andra världskriget (och i synnerhet efter petrodollarns införande).

  This aim is similar to the Carter administration’s plan to create a food crisis to make Third World countries more dependent on the United States. The idea was that the U.S. Government could agree to give them more food, in exchange for their selling their raw materials to American firms. Their governments would have to replace democracy with government that we appoint. This would put the U.S. Secretary of State in charge of their policy, not its own people.

  This is how the Americans have impoverished Third World countries, by insisting – for instance through the World Bank and IMF – that they will only be given loans if they agree not to feed themselves but depend on American grain.

  So you’re saying that the United States uses the World Bank and the IMF to force other countries to import our farm products?
  I’ve described this aim that in Super Imperialism. For the last fifty years the mainstay of the U.S. balance of payments has been agriculture, not industry (except for arms sales, mainly to the oil-exporting dictatorships). The oil exporting countries are permitted to charge as much as they want for their oil, as long as they agree to spend it on American tanks and warplanes, and keep their savings in U.S. banks and securities. Saudi Arabia is now using U.S. tanks against local populations, especially in Bahrain. So the United States balances its payments with these countries by arming them to prevent their populations from bringing about a democratic government that would be less “dependable.”

  The Arab Spring is a reaction against this policy of wasting their economic surplus on buying American arms and agreeing to buy American food. That’s the role of the World Bank and IMF – to make other countries dependent on the United States.

  And the way they effect that is to get other countries in debt?
  That’s right. Not only in debt, but also in food dependency on the United States so that at the stroke the Secretary of State can say: “You’re not on our approved list. We are going to starve your population until you agree to follow American policy and sell off your public domain to American companies.”
  This is why I said that finance is the new mode of warfare. Finance and food dependency achieve today what military invasion did in times past.”

  http://michael-hudson.com/2011/07/the-euthanasia-of-industry/
  Intervjun kan laddas ner och lyssnas på här:
  [audio src="http://michael-hudson.com/wp-content/uploads/audio/Hudson_July2011_Bonnie.mp3" /]

 6. Ping: Min ko vill ha roligt! Inte sprida ehec! Sorry men inget kan rädda EU! | Helena Palena

  • Tack!
   Jodå, ska bada och hämta källvatten först! Faktiskt gratis än så länge – något som finansparasitismen inte inte lyckats hägna in med sin konstgjorda ”marknad”.

 7. Ping: tough out there «

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s