Dags att ta död på finansparasitismen och skapa ett nytt socialt kontrakt

Media fortsätter spela spelet: ”Vi låtsas att vi inte vet om att utan skulder finns inga ”pengar” i samhället” – eller så är de så okunniga att de inte vet .

Ok, vi ser till att alla privata skulder betalas, vi ser till att alla statliga skulder betalas – vad finns då kvar? Nada mer än M0 (pengar som staten skapar) som är en ynka skvätt. Det finns helt enkelt knappt några ”pengar” om alla skulder betalas (det är inte riktiga pengar, det är krediter, fordran på pengar)  .

Visst, man kan hävda att M0 också är skuld – för  i ekonomernas schizofrena skruvade värld kan man vara skyldig sig själv. För ska man tro på ekonomernas kortslutning på det privata planet måste man vara schizofren och låta personen Nisse låna av Per – så att ha minst en tudelad peronlighetsklyvning är ett måste för att man ska fixa ekonomernas ”låna till sig själv”-logik på det privata planet.

Japan t.ex har en statsskuld på över 220%, dvs skyhögt högre än USA. Ändå är det ingen fara. Det beror på att Japan lånar till sig själv då statliga Postbanken är den största ”långivaren”. Så Japanska staten ”lånar” till sig själv och kallar det skuld. Återigen; det är lika vettigt som att jag tar en hundralapp och lånar ut den till mig själv och inbillar mig att jag är i skuld till mig själv – det är givetvis bara skitsnack.

Men det är klart att såsom Japan gör ska man ju inte göra – det är ju mycket bättre att privata finansparasiter får hitta på krediter från ingenting som de skuldsätter stat och kommun med – finansparasiterna  behöver inte ens ha en reserv då påhittekvoten, som de Orwellianskt kallar riskvikten, är satt till noll enligt Basel2.

Och för att få dessa fullkomliga påhitt av de privata bankparasiterna måste stater vara ”kreditvärdiga” vilket privata kreditvärderingsinstitut såsom S&P bestämmer vilka som är.  S&P sitter dessutom ihop med och får provision av bankparasiterna på hur mycket påhitt de lyckas skuldsätta stater/kommuner med.

S&P är, som sagt, ett privat vinstdrivande företag och har släppt igenom allt möjligt skit på provision. När det sedan blivit helt uppenbart att de skitigt på sig (vilket tycks vara ekonomers främsta egenskap) så har de kunnat gömma sig bakom att deras ”värdering” bara var deras uppfattning och tro och att de därför inte är ansvariga för konsekvenserna. Ett nytt lagförslag i USA, Dodd-Frank, är på gång för att göra kreditvärderingsinstituten ansvariga (det är ett ord som finansparasiter skyr som pesten – de är mästare på att projicera ansvar på andra). S&P, Moodys och Fitch, de tre största kreditvärderingsinstituten, har motarbetat detta lagförslag och att de sänker USA:s värdering nu ska nog ses som ett tecken på att de vill fortsätta att aldrig behöva stå för sina handlingar – annars hotar de sänka t.ex USA än mer.

För i slutändan är det vad det hela handlar om: Att finansparasiterna är ett frifrälse som aldrig behöver stå för något eller ta några smällar. Privatisera vinsterna och socialisera förlusterna är ju dessa parasitsvins främsta kunskap. Snart sitter staten med alla påhittade skulder och finansparasiterna med alla tillgångar.

Det social kontraktet är brutet och ska det återskapas och folk ska få tilltro till systemet måste finansparasitismen utrotas, bankerna nationaliseras, totala skuldavskrivningar måste genomföras, en omfördelning av parasitrovet.

Ska bankerna sedan någonsin privatiseras ska de syssla med det de lurar alla med att de gör idag – låna ut befintliga pengar. Deras rätt att få hitta på krediter från luften som de skuldsätter allt med ska fråntas dem.

ab1 e24 dn svd ex ekot svt

Annonser

17 thoughts on “Dags att ta död på finansparasitismen och skapa ett nytt socialt kontrakt

 1. Det där med postbanken i Japan, har du nån källa till det? När jag såg balansräkningen i BoJ (Bank of Japan, dvs centralbanken) så ser det snarare ut som om denna lånat ut till inte bara staten utan även företag (även privata?).

  http://www.boj.or.jp/en/mopo/outline/cfc.htm/

  JGP (Japanes Governement Bonds) = Statsobligationer (dvs staten lånar av BoJ) är den huvudsakliga utlåningen från BoJ

 2. Rappt och bra skrivet. Gillar! Konstigt att finansmarknaderna kräver sanering av ”skuldbergen” när det innebär att de rycker undan mattan för sina egna intäkter.

 3. Jag velar mellan bottenlös förvåning och skummande raseri över hur kass våra medier rapporterar det som händer.
  Kan dom verkligen vara så komplett oförstående, så helt ute och cykla, så vilse i pannkakan?
  I radions P1 så tangerade en reporter det som kallas ”quantitative easing”(Vilket dj..vla svammelord av korrupta ekonomer!)
  Reportern sa; – Det är nånting i stil med att bara trycka nya elektroniska pengar.
  Om nu reportern säger detta, så måste hon väl för tusan snappa att det är något helt åt he..ve!
  Eller nån annan i studion borde vakna till.
  Men icke, de svamlar vidare med sin inmatade papegojramsor, som gör att man inte längre kan tro att dom är så oförstående/dumma/korkade.
  Vilket det än är, tom i huvudet eller köpta fnask, så är det mycket illa med vår ekonomijournalistkår.
  Apropå schizofreni, så är det troligen en röd tråd här. Sjukdomen är ärftlig, och den lilla ”grupp” som livnärt sig i ett par tusen år på parasitism har varit mycket för att inte beblanda sig med utomstående. Inavel, helt enkelt!

  • Media är styrt. Punkt.
   Därmed inte sagt att ALLA journalister är köpta eller hornalister i allmänhet. De vettiga i det skrået stämplar ut sig själva på vägen kan man säga, och kvar har vi de aningslösa, de dumma, de karriärkåta och de egoistiska.
   Att styra exempelvis Aftonbladet är en lätt sak..
   Först så köper man blaskan. Som ägare sätter man dit de högsta cheferna (chefredaktör t.ex.), som antingen är rena narcissister och gör som de blir tillsagda för att det ger dem mest rikedomar eller så är de medvetna om att de är ”gatekeepers” och ska hålla massan stången, inte väcka den. Deras agerande under svälten som pågår nu är ett exempel på deras totala saknad av empati. För dem är det en nyhet som de ska krama ut så många kronor som möjligt ur. Men ge själva, av vinsten på 300 miljoner förra året t.ex., är inte möjligt tydligen..
   ”Vi gillar olika” är en annan plågsamt skrattretande sak de håller på med. Gilla olika samtidigt som de
   I sin tur tillsätter de personer på viktiga poster (redaktionschefer m.fl.) som överensstämmer med de egna kriterierna. Vilka som överensstämmer med dessa kriterier kan deras tidigare personliga historik bevisa, eller om de är med på det hela ändå sas.
   Därefter sker filtreringen även fortsatt enkelt. En reporter med ett ”scoop”, låt säga att de vill bevaka ett hemligt toppmöte (Bilderbergermötet exempelvis), får naturligtvis nobben av sin chef som i sin tur fått klara direktiv från sin chef om vad som skall kablas ut och vad som inte ska kablas ut. Reportern är, som de flesta av oss, rädd för att förlora inkomsten så h*n lyder snällt. Effekten av löneslaveriet vi blivit påtvingade.. Dessutom vet h*n vad som gäller framöver.. De som inte pallar detta hyckleri, de slutar. De som står på sig mot cheferna, de får gå och blir samtidigt nedsvärtade av cheferna mediabolagen emellan så de får svårt att få liknande jobb igen.

   ”Bah, vilket skitsnack och svammel den där HCA hasplar ur sig nu igen” kanske någon tänker nu.
   Möjligt, men hur förklarar man annars det UPPENBARA i att media, oavsett logga eller inriktning, samfälligt rapporterar samma sak om samma nyhet och dessutom ”missar” samma nyheter hela tiden?
   Ta Bilderbergermötet som ett exempel.
   Ta den totala tystnaden om användningen av utarmat uran.
   Ta rapporteringen om förra presidentvalet i USA.
   Ta den samstämmiga rapporteringen om klimathotet (fylld med lögner, fel och monstruösa överdrifter utan en enda dementi/ursäkt).
   Ta för all del även det faktum att ingen vill förklara hur pengar blir till..
   Finns mer exempel, men dessa är de jag har ”top-of-mind” just nu.

   Du kanske är anställd i ett företag?
   Hur är det där med lojaliteten? Främjas den, eller vill man att du är illojal istället? Får de som är minst empatiska chefspositionerna? Ramlar besluten uppifrån och ner, eller tvärtom? Sker rekrytering ofta internt till viktiga positioner? Har du gjort något du är mindre stolt över, men protesterar inte pga risken att få sparken/degraderas eller karriärmöjligheterna skulle försvinna? Du kanske blivit avtrubbad ordentligt, och gör idag saker som du aldrig skulle kunna drömma om att göra för 5-10 år sedan?
   Anställer chefen provokativa, besvärliga och kritiska personer eller sådana som h*n säger är ”lätta att forma”?

 4. Det värsta är att de snart inför en guldbserad ny guldbaserad valuta och därmed behåller makten. Folk är för okunniga för att se genom de dimmor som sprids.

   • Ingen bubbla, jojo 🙂
    16 799 osålda hus nu enl hemnet.se
    10 349 osålda hus var det samma tid 2008, innan/när krisen drog igång.
    Anders Borg säger i AB att man ska tänka sig för innan man tar stora lån nu. Han vet hur man får sprutt på ekonomin den karl’n 😉

    Skrev ett inlägg om detta, där kontentan är att paniken kommer infinna sig snart bland hussäljarna. Med mer än 60% FLER osålda kåkar nu så verkar det ju inte vara Vilda Västern och skära-guld-med-machetekniv-dagar inom bostadsmarknaden precis..

 5. Guld och silver når nya rekordnoteringar trots att börsen är i gungning.
  Senast det stormade kring börserna så sjönk priset även på guld och silver…
  Kan inte peta in rätt bild här, men gå till http://www.goldprice.org/spot-gold.html och markera för ”5 Year” så ser man tydligt att det inte var något man suktade efter då..
  Samma med silver (markera ”Silver prices” och ”5 Year” på samma sida).
  Guld är nu dubbelt så dyrt som det någonsin tidigare varit, och de som köpte 60 ton av Riksbanken under 2005-2009 har hittills ökat sitt värde med kring 100 miljarder kr..

  Är värdeökningen en effekt av förra finanskrisen?
  Känns inte logiskt att det isf skulle öka så dramatiskt nu innan denna (ännu så länge) lilla kris och under börsernas gungning. Värdet borde sjunka även på guld nu, för att möjligen återigen ta fart när marknaden lugnat sig. Men så är det inte. Inte än iaf..

  Kan det vara så att de som har makten och kontrollen (de som styr de sk marknadskrafterna) nu ser till att sänka det finanssystem som finns nu, för att sen ersätta det med ett guldbaserat system?
  Det förklarar varför de under en tid köpt på sig så mycket guld de kan, och även varför man även velat dränera folket på guld. Tänk på all reklam där de vill köpa vårt guld, tom tandguldet är bara å kränga till dom.
  Om guld är det som gäller sen, så ska naturligtvis inte vi inom pöbeln ha sån’t att tillgå, för då kan vi inte användas som slavar ju..

  Vi får se.
  För om det är ditåt det barkar, så finns det ingen som kan få mig att tro annat än att kraschen är iscensatt för att skyffla ännu mer makt, kontroll och ägande uppåt i pyramiden till den patetiska lilla klick med vidriga och omänskliga parasiter som sitter där och gottar sig åt omvärldens förfall..

 6. Re HCA
  Du har helt rätt i dina funderingar. Klart som dan att detta är en planerad global valutakrasch.
  Har ni läst bloggaren FOFOA.s åsikter om att Euron skapades för just detta?
  Själv är jag än mer konspiratorisk då jag tror valutan bara är en del av hela spelet och att vi dessutom kommer få ett religiöst inferno med Vatikanstaten i spetsen när allt brakar löst som räddaren i nöden. Tro då inte på dessa falska varelser.

  • Att Vatikanstaten är en falskspelare av stora mått är inget okänt de spelar spelet för fullt med att så sanningens frö som de själva har hållit dålt, men inte för de utvecklade länderna.
   Alltså de sår i fel jord med syfte så klart, och inblandade är förståss universitet av fina mått.
   As holes they are hahaha ungefär skratta bäst skrattar sist.

 7. Jag ser det så här:

  På vems territorium finns merparten av världens guld? Vems valuta håller på att rasa? Vem har världs största utlandsskuld? Vem har världens största krigsmakt? Vilka skapade detta system för ett par hundra år sedan? Vilka behåller kontrollen över världens finansiella system genom att införa en ny guldbaserad världsvaluta?

  Spelet är riggat gott folk och var det slutar kan man bara ana. Men om den ansvariga politikerna i våra ”demokratiska” länder ville så skulle de enkelt kunna stoppa detta. Man behöver inte införa skuldfria pengar på en gång, det kan ske successivt. Lite i taget. Men om det inte går att väcka ”vanligt folk” så genomför de sina planer.

  • Du har rätt Farfar…

   Hur kan de få fortsätta?
   De gamla (o)hederliga ”medlen” funkar i stort som smått. Belöning till de som hjälper, straff till de som stjälper. Sen har de haft några år på sig för att tillsätta pålitliga nickedockor på nyckelpositioner. När det går fel och dessa personer får ett samvete eller kanske rent av spelat med i spelet för att kunna ändra inifrån det sjuka systemet, så är det bara att ta bort dem på ett eller annat vis. Kennedybröderna hamnar väl i denna grupp, men de är många fler.
   Saddam var en sådan docka som vände sig mot sin herre, klippte trådarna helt enkelt. Samma WMD’s som han sades ha och som han använt, hade han fått från sina chefer i DC. Därför kunde de med säkerhet, utan kontroll, säga att han hade. Tji fick dom, de var borta. Men agendan skulle hållas, mest för att visa resten av världen att vänder man sina herrar ryggen så blir man hämtad ur en lergrop, förnedrad och sedan hängd..
   Sanning har inte så mycket att göra i det spelet, det är resultatet som räknas.

   Vilka hållhakar har de på alla andra?
   Förutom vapenskrammel och hot, så har de kontroll över finansmarknaderna. Kan de med relativt enkla medel sänka ett lands ekonomi, ja då finns det både ondska och medel bakom som är imponerande stort. John Perkins har visat det via sin bok ”Confessions of a economic hitman” bl.a.
   De har genom 9/11 och många andra ”false-flag-operations” tydligt lagt ribban för vad de är kapabla till, allt för ”saken” som enligt de flesta är en ny världsordning med en global regering även officiellt (den finns redan inofficiellt som synes).
   Min lekmannagissning är att världen mer eller mindre hålls gisslan, där media är fångvaktare.

   Varför går inte alla drabbade ihop och sätter stopp för galenskaperna?
   För splittrade, främst pga tro. Att få kristna, muslimer, judar, buddhister och alla andra som tror på en viss religion att dra åt samma håll är ett monstruöst projekt.
   Dessa göds från späd ålder att hylla sin egen tro och se utövare av andra religioner som mindre värda. Först ska man alltså igenom den muren av tro innan man kan börja snegla åt en verklig, gemensam fiende. Denna splittring är såklart understödd av de som inte vill se en gemensamhet..

   Som du säger Farfar, så handlar det om att väcka folket. Utan folket som ”sheeple” så kan de inte lyckas, eftersom det är vi som genererar deras överflöd och allt de har.
   Att förändra till det bättre kommer göra ont. Det kommer kosta. Det kommer bli offer.
   Men att inget göra kommer till slut bli så otroligt mycket jävligare, och det är det som är svårt att få folk att begripa, eftersom de redan nu tror och tycker de är fria..

  • …å fyllon 🙂
   Du glömde de som med sluddrigt tal och glansig blick berättar både roliga, trevliga och otrevliga sanningar på allehanda släktkalas, familjemiddagar och klassträffar 😉
   Ett icke så populärt folkslag alla gånger, men ofta väldigt roande :):)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s