Hur parasitmellanhanden bankerna kan kapas av

Uppdatering:

Nu visade det sig att det är inte är Svenska staten som har hand om våra skattekonton – det har SEB! Tanken nedan är nog riktig men man måste nog nationalisera bankerna först, ta bort alla parasitverksamhet och se till att banker gör det folk tror att de gör – låna ut Svenska kronor – vilket, paradoxalt nog, är bland de enda få saker banker INTE gör i dagsläget.

————————-

Kan det här vara ett sätt som man kan kapa av parasit-mellanhanden bankerna?

1) Bankerna ska givetvis tas ifrån sin rätt att skapa sina egna valutor, krediter, genom att skuldsätta allt och alla. Staten ska skapa all valuta skuldfritt genom att spendera ut den till allmänna nyttigheter under  maximalt demokratisk insyn och påverkan (t.ex genom representativ direktdemokrati).

2) Då bankerna inte längre skapar sina egna kreditvalutor skulle inte de behöva växla sina falskmynt i Riksbanken (RIX) genom clearingsystemet som därmed kunde avskaffas. Då bara statens valuta skulle finnas skulle ju heller inget behov för ett inrikes växlingskontor finnas (idag skapar SEB sina egna kreditkronor, Swedbank sina egna kreditkronor, Nordea sina egna kreditkronor o.s.v och alla ser de varandras krediter som de fullständiga falskmynterier de är och använder RIX för att växla till sig det enda de ser som riktiga pengar – centralbankspengar – kolla gärna in det här om det verkar kryptiskt). Bankerna skulle kastas ut från Riksbanken som ska vara en statlig allmännyttig institution och inte en lekstuga för parasiter.

3) Bankerna ska helt avskiljas från betalsystemet (såsom de är när vi handlar med kontanter – när vi handlar med kontanter finns ingen mellanhand mellan köpare och säljare). Bankerna har mer och mer nästlat in sig som mellanhand i betalströmmarna genom att se till att alla digitala transaktioner sker genom bankernas kreditsystem. Staten ska ha hand om betalsystemet (som de har hand om kontanterna idag) och bankerna ska vara just banker – inget annat. Handlar man med digital valuta ska det inte ske genom mellanhanden bankerna.

Ett sätt skulle kunna vara att folk ska använda skattekontot när de använder digital valuta. Lön skulle då sättas in direkt på skattekontot och alla digitala betalningar ske från skattekontot. Inga betalningar skulle få ske från bankkontona och bankerna skulle sluta vara parasitära mellanhänder som kan ta avgifter på andras betalningar – bankerna skulle syssla med det folk tror att det gör – att låna ut pengar som kunder kan undvara och stoppar in på bankernas skattekonton (vilket ju faktisk är det enda de INTE sysslar med idag). När folk behöver pengarna för transaktioner måste de flytta över dem från bankens skattekonto till kundens skattekonto. Skatteverket har ju redan koll på alla våra digitala pengar så varför inte flytta över hela det digitala betalsystemet dit istället och kapa av mellanhänderna bankerna?
Sedan skulle ju jag personligen fortsätta plocka ut så mycket kontant som möjligt och använda dessa utanför det digitala ”matrix” nätverket som håller koll på var, när, hur och troligen t.o.m varför jag handlar och beter mig som jag gör (ger mig fan på att det finns ”gärningsmanna”-profil program som hanterar all data de samlar in och kategoriserar folk – i.o.f skulle ju uttag av kontanter också vara ett beteende som registreras och säkert ses som potentiellt samhällsfarligt).

Tillägg: Ändrade till bankernas skattekonton. Detta då bankerna inte längre behöver ha sitt clearingsystem och deras verksamhet också skulle ingå i skattekontosystemet såsom för vanliga personer och företag. Bankerna skulle på så sätt inte kunna skapa fractional reserve banking (”låna ut” pengar de inte har) då deras konton, liksom vanliga medborgares, bara är en del av skatteverkets kontosystem – bankernas rätt att skapa egna kontosystem utanför systemet skulle med andra ord upphöra och bankens kontoinnehav skulle vara under samma uppsikt från skatteverket som för alla oss andra.

Tackar Nebbiolo för tankespåret till tillägget.

Annonser

26 thoughts on “Hur parasitmellanhanden bankerna kan kapas av

 1. Skulle kännas lite läskigt att låta staten förvalta alla medborgarnas pengar på skattekontot tycker jag. Hur vore det att använda typ BitCoins eller nåt för de digitala transaktionerna?

  • Jo, helt riktigt! Men det är ju egentligen inte stor förändring mot idag då staten i alla fall har full koll på alla transaktioner genom RIX. P.å sätt och vis skulle det ju vara en liten förbättring mot idag om bankerna kapades bort från betalsystemet – bankerna skulle i alla fall inte kunna hålla full koll på vad du gör med dina pengar.

   Men jag håller med – bitcoins decentraliserade system och integritetsskydd är mycket tilltalande.

  • Då det ändå är staten som garanterar valutans värde så ser jag inget som helst problem med att vi i demokratisk ordning via vårt högsta gemensamma organ, dvs staten, förvaltar vår privata andel av den gemensamma valutan. Penningtvätt, mutor, skatteflykt och annat ofog blir dessutom lättare att kontrollera vilket ser till att mer pengar används i den reala ekonomin som vi vanliga medborgare verkar i!

   • Med din utmärkta formulering kom jag till nya insikter:

    Hur skall bankerna ordna sin upplåning när alla sparare i och med sin personliga ”bank” hos ”skatteverket” inte längre har behov av att placera pengarna i en privat bank?

    Kanske sparande får göras mer som en form av långsiktig investering med känd avkastning, dvs skapa ett form av kontrakt med den privata banken. Detta skulle ta bort det godtycke som finns på sparande i dag där man aldrig vet avkastning och där räntor rätt som det är försvinner från kontot. Analogt kommer ju då själva låntagandet ske. Detta kommer leda till en oerhörd stabilisering av systemet och främja både sparande, lånande och produktiva investeringar (som de sparade pengarna också kan användas till).

   • Eller kanske något i stil med JAK-banken – som iofs inte är ute och cyklar men egentligen bara är en underavdelning till Handelsbanken då deras konton ligger på Handelsbanken och de inga egna konton har. Om alla banker hade skattekonton, och INTE gräddfiler till RIX såsom nu, skulle alternativ som JAK ha en större chans – bankerna skulle konkurrera mer på samma villkor.

    Kanske även någon form av riskkapitalsparande hos en bank kan ske där innehavarna satsar i ett projekt och får avkastning om det blir vinst men får bära förlusten om det blir förlust. Bankerna skulle då kunna specialisera sig på att bedöma utvecklingspotentialen i projekt och försöka få in kapital till det. Affärsutveckling borde några banker kunna specialisera sig på.

    Dagens banker som lever på att smälla upp fiktiva värden i diverse börs och bostadsbubblor med påhittade krediter skulle ju inte ha å mycket att hämta.
    Kan tänka mig att spekulanterna på börsen skulle bli ganska arga.

 2. Nu när vi äntligen pratar om nya pengasystem så kanske det är värt att nämna Åsa Brandbergs Solidarer. Jag läser just nu hennes bok ”Ragnarök eller världens chans”. Jag har även läst ”Pengar på planetens villkor” av samma författare. Jag tycker den är lite mer svårförståelig, men den väckte mitt intresse. Hon föreslår kort sagt ett system med skuld och räntefria pengar med två konton. Ett handelskonto och ett sparkonto. Tja, läs själva:

  http://solidar.lir.be/HemSida

  Jag måste erkänna att hittills verkar tanken verkar god, men jag har inte fått riktig kläm på det hela.än. Det är som att läsa Margrit Kennedys böcker för första gången. Man måste läsa om för att förstå. Nu kanske jag är ovanligt trög, men ni andra smarthuvuden borde ju fatta direkt.

  • Nä, jag läste hennes bok för några år sedan och hade samma problem med att riktigt förstå hur hon hade tänkt att det skulle fungera. Men hennes intentioner är som sagt goda. Ska försöka haja vad hon menar en gång till.

 3. Hej Lincoln!

  Jag brukar inte ofta be dig om något, men nu behöver jag din hjälp. Jag har skrivit ett inlägg som behöver att så många som möjligt uppmärksammar och gör det jag ber om för en annan människas skull och i längden allas vår skull..

  Skulle du i alla fall vilja läsa mitt senaste inlägg, så skulle jag bli oerhört tacksam!!

  Hemikramar ♥

  • För djävligt! Pengar går före allt. ”Marknadens” konstgjorda helgedom står högre än den ”natur” den påstås vara sprungen från. Reptilhjärnor utan samvete härskar med blod i mungiporna och inställsamma falska leenden när de hugger varandra i ryggen vid första bästa tillfälle – det påstås vara naturligt – men det är bara psykopatens natur- de känslomässigt förståndshandikappades natur. Människan har blivit ett redskap för penningen när det egentligen borde vara tvärtom – att penningen är ett redskap att verka för människan.

   Egentligen är det väl synd om de känsloamputerade psykopater som styr. Hellre skulle jag vara intellektuellt förståndshandikappad än att vara emotionellt förståndshandikappad. I känslorna sitter meningen med livet.

   Bra initiativ, Hemimamma! Grymt jobbat med research! Jag stöder det fullt ut! Vi lever i en kemisk soppa som ingen vill ta ansvar för – på något sätt har folk blivit itutade att religionen ”marknaden” tar hand om det den själv skapar. Kan det bli tydligare att ”marknaden” inte är ”naturlig” utan en reptil, en psykopat, en emotionellt ”living dead” där blodspengar går före vårdande av livet.

 4. Ping: Skattesubjekten i euroländerna får betala bankernas kalas! | Helena Palena

 5. Här är ett bra inlägg av Dennis Kucinich. Synd att han inte kan vara presidentkandidat (demokrat).
  Lystra särskilt efter 6 minuter i del 3 här..

  De här videona verkar vara privata/dolda så jag lägger in alla länkarna, talet är riktigt bra……
  Congressman Dennis Kucinich, Point of Personal Privilege – September 7, 2011
  del 1

  del 2

  del 3

 6. Hej Lincoln!
  Jag har precis hittat din blogg och jag tycker den är skitbra! 🙂
  Det är kul att läsa väl underbyggda artiklar som inte är nonsens-PK och annat FED-beställt nonsens som vi blir matade med dygnet runt!

  Jag delar dina åsikter om vår tids största rånare och skurkar, och jag är optimistisk om vad som kommer att hända dessa. Som den käre Bob Chapman brukar säga:
  ”They will be trialed, sentenced and sent to the giljotines!” Ha bara tålamod min vän!

  MVH
  Z

 7. Av alla bloggar som handlar om dessa ting är din den bästa tycker jag, Lincoln. Intensiv och tydlig. Hittade den i början av sommaren och hade aldrig tidigare läst något liknande. Hänger inte med i alla de finansiella krumelurerna men kreditproblemet har jag fattat och jag har fått en helt ny världsbild. En bild som förklarar många problem och diffusa otydligheter. Har försökt förklara detta för andra också, men utan framgång. Då jag inte är speciellt väletablerad här i samhället och inte heller äger något (förutom mitt hemliga bankfack), så lyssnar ingen på mig. I stället blir man dissad som fattigperson och sedd som avundsjuk, inte kul. Jag tipsar om din blogg nu, sen får de klara sig själva. Jag tror att folk har något mentalt hinder som gör att de inte vill eller kan förstå hur sjukt penningsystemet är. Man kanske har tjänat ganska mycket själv (tror man) t ex värdeökning på fastighet eller fond. Om man tycker sig vara insyltad själv, med pengar, med egendom eller med ett långt liv i systemet, så varken vill eller kan man se att det skulle vara ett gigantiskt bedrägeri.
  Inte så konstigt att det var ett barn som såg att kejsaren var utan kläder. Den sagan kanske var skriven just för den här situationen, tycker allt stämmer.
  Har nu tillgång till fallfärdigt torp med lite mark och planerar för att bli självförsörjande, sedan när allt annat till slut rasar. Livet är ganska intressant egentligen. Tänker skaffa egen häst.
  Har roat mig själv med att fundera ut ett lämpligt straff för de som försökt rånmörda resten av mänskligheten. Eftersom jag har en human åskådning (och dessutom är djurvän) tycker jag att alla ska få en ny chans. Efter återlämnande av rånbytet och ett lagom långt fängelsestraff, friges man villkorligt, tilldelas en barack och något tunnland knaggelmark. Sen är individen hänvisad till att lära sig SJÄLVHUSHÅLLNING från grunden. Eventuellt kan detta också bli en dokusåpa på TV, där alla kan följa hur de strävsammat och framgångsrikt lyckas i sitt nya liv. Eller hur.

 8. Ping: Bort med legalt falskmynteri! Bankerna har övertagit rikets roll! | Helena Palena

 9. ”Tyska bankdirektörer, från Deutsche Bank och Commerzbank, beskrev på onsdagen läget som allt kärvare för Europas storbanker. Enligt dessa är den del av interbankmarknaden där banker brukar kunna låna av varandra utan säkerhet frusen.”

  Läst på text-tv kl.22.00 .

 10. Hej Lincoln

  Jag gjorde en ljudinspelning av en intervju med Richard Werner. Jag undrar om inte den innehåller själva essensen av den ekonomiska krisen och lösningen på den. Hela ljudfilen är bra. Missa inte de två minuterna mellan 6.30 till 8.36.

  ”Centralbanks has the power to solve the crise in one morning”
  http://kiwi6.com/file/b127t4c4aa

 11. Jag hamnade i diskussion på FB med en bankkramare. Det gick nog inte så bra. Jag blev motsagd hela tiden. Han hävdade att bankerna visst har täckning för allt dom lånar ut och att dom inte alls skapade pengar från ingenting bla bla. Jag skulle förmodligen varit mer påläst innan kanske. Allt verkade så logiskt så jag tänkte det blir lätt och är nog inga problem. Sen visade det sig att han var ekonom också *suck*. Så hur övertygar jag? Men viktigaste av allt, konkreta tips på vad man själv som enskild människa kan göra mot bankerna?

 12. Bloggtoppen hackad!
  Tack för tipset!

  Du kan hämta min bild och använda i ett varningsinlägg!

  Alla som läser detta och har egen blogg bör föra budskapet vidare i sina egna bloggar och får självklart använda min bild!

  /Skvitt

 13. Var nere på lokala bankkontoret och passade på, när jag ändå var där, att fråga om var pengar kommer från och vad pengar är. Tyckte det var relevant fråga, ungefär som om man frågar på bageriet frågar vad brödet kommer från och vad bröd är för något, eller på bensinstationen om bensin. Bankpersonalen såg ut som fågelholkar och kunde inte ge svar på dessa elementära frågor.
  Rådgivare? De vet ju inte ens vad det är dom säljer…

Kommentarer inaktiverade.