Cornucopia censurerar bort kommentarer

Jag har egentligen inte tid med det här men jag kunde inte låta bli att kommentera Cornucopia blogginlägg om valfusk i Ryssland. Visst, det finns säkert saker som inte är helt klarlagda i det valet men Cornucopia selektiva informationsbegränsning är tämligen uppenbar och har troligen ett syfte. Att Cornucopia har en agenda med sina inlägg och att hans censur inte stämmer överens med den ”liberala” syn som han hävdar är ju uppenbart.
Nåväl, här är kommentaren som Cornucopia censurerade bort:

”Lite roligt är att man blir kallad för konspirationsteoreriker om man skulle framföra likartad kritik till hur t.ex Bush-regimen ”vann” valet.

Visst, Ryssland har fascistdrag om man med detta avser Mussolinis definition på fascism (sammansmältning av stat och företag) men vilket land uppfyller inte den definitionen? Sverige? USA? Tycker snarare att det liknar fascism runt hela världen och att peka ut Ryssland som ett särskilt vidrigt fascistland är nog ganska poänglöst.

Sedan har vi ju det faktum att NED som sysslar med att skapa färgrevolutioner lite överallt också försökt blåsa liv i en till i Ryssland. Som den här intressanta artikeln som frågar sig:
”What would Americans say if they found their polling stations and certain political parties entirely infiltrated by Chinese money, Chinese observers, and Chinese-backed candidates promoting China’s interests in an AMERICAN election? The answer ranges from incarceration, to trials featuring charges ranging from fraud, to sedition and even treason with sentences ranging from decades to life in prison, perhaps even death, as well as possible military action for what could easily be considered an act of war.”

http://www.activistpost.com/2011/12/bombshell-us-caught-meddling-in-russian.html

Att ha ett selektivt tunnelseende är inte alltid så bra för seendet, Cornu. Som lite motvikt till den ”överlägsna” Ryssblogg som du rekommenderade skulle jag rekommendera Maveras blogg – en Ryska bosatt i Sverige.
http://maverablogg.wordpress.com/

Är inte säker på om jag hinner moderera kommentarerna. Men det beror inte på att jag censurerar utan bara på att jag helt enkelt inte har tid (men visst jag kan ta bort kommentarer om de bara mantrar på utan att tillföra något eller bara svamlar, eller kommentarer som uppenbart bara är till för att förvirra och förhindra en upplysning – skillnaden är att Cornu påstår sig vara liberal och för absolut yttrandefrihet och kritiserar Putin för att tysta ned opposition). Ska försöka sätta av lite tid till det när så ges.

Annonser

10 thoughts on “Cornucopia censurerar bort kommentarer

 1. Bra, att du framför dina åsikter, Lincoln. Och det kallar man för demokrati och yttrandefrihet, då kommentarerna censureras! Det drev mot Ryssland och Putin som västvärlden sysslar med har inget med någon rättvisa att göra. Det spelar inte roll om det fanns eller inte fanns något fusk, de skulle smutskasta ändå, därför att det enda målet är att ha i Ryssland en ledning, som är lämplig för väst. Men det kommer inte att hända, alla ”kritiker av regimen” får aldrig den tillfredsställelse. Sen på tal om bloggaren Kalle Knivilää, han är den värsta propagandist och skriver massa skit om det riktiga Ryssland. De som han pratar varmt om och håller om ryggen är Rysslands fiender. Det är människor som jobbar åt sådana som G.Soros och gör allt för att underminera landet och lämna det styckat till bankirmaffia.
  Ha det bra!

 2. Bra skrivet Lincoln!

  Jag har grälat med Herr Cornucopia vid ett flertal tillfällen, men mina kommentarer har aldrig blivit borttagna. Men han skriver alltid till egen fördel. Han inser å ena sidan att vår värld är orimlig och att vårt penningsystem är uppåt väggarna. I nästa minut skriver han om tänkbara placeringar, att hedga sig si eller så, med mera skryt. Sist retade jag honom lite extra när han skrev att Ryssarna skulle komma vilken minut som helst. Det land som bedrivit angreppspolitik de senaste årtiondena är väl för hela fridens namn inte Ryssland utan USA. Vi kan ju prova att införa skuldfria pengar, så får vi se hur länge det dröjer innan trojkans armè står vid dörren. Jösses vad arg han blev. Jag blev kallad ärthjärna och allt möjligt. Men det var det väl värt:)

  Vill man veta hur folk är innerst inne så är det en gammal sanning att det enklaste man kan göra att reta dem. Sanningen och trovärdigheten kommer alltid fram när man är arg. Så sanningen är att Herr Wilderäng är en vapenfixerad, egotrippad, skrytmåns med rysskräck. Hans deckare har jag inte läst, men deckarförfattare går det tretton på dussinet, så hos mig göre han sig inget besvär.

  Det vore trevligt om du fortsatte skriva Lincoln, för det är många som saknar dina rättframma inlägg.

  • Tack, farfar.

   Jo, han är en hycklare av sällan skådat slag Herr Wilderäng.
   Känner igen mig i det du skriver. Jo, att reta folk är ett bra sätt att få folk att bekänna färg på. Min aggressivitet är mest bara spel för jag vet att bankkramarna brukar vara aggressiva som argsinta falska pitbulls och hugga på allt. Jag är egentligen ganska snäll.

 3. Lincoln: Bra att du är tillbka på banan! Skit i Cornuc! Tänk på att han inte är anonym. Han måste hålla tungan rätt i mun.Våra media älskar att kasta skit på Ryssland och Putin.Skit i det också. Allt är ett spel. Det är meningen att euron ska gå under. Vi ska ju få en ny valuta. Fråga Bernanke & Co. Werners Mammons furstar har svaret.

 4. Tack Helea!
  Jo, du har helt rätt att man inte ska bry sig så mycket om Cornu. Desinformatörer som han måste ha en viss mängd riktig information för att folk ska fortsätta läsa. Men det väsentliga lämnar han alltid utanför – det är i tystnaden man ska lyssna.

 5. Hej,
  Intressant artikel. Kommer själv från balkan och är ganska insatt hur dessa infiltratör grupper funkar. Otpor var ju en framgångstory för NATO, utan ett enda skott så kan man ”invadera” och ta över ett land. Dessa subversiva metoder är så slipade så det är väldigt svårt för att land att försvara sig. /D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s