Euron går åt helvete enligt Bank Of Englands chef

Enligt Bank Of Englands chef chef är euron körd:

”Our whole system’s in crisis: Mervyn King warns mortgage rates are likely to soar and tells banks to slash bonuses

    Sir Mervyn King warns eurozone crisis ‘beyond the control’ of any UK authority
    Bank of England preparing for the worst case scenario
    Downing Street says Britain is in the grip of a second credit crunch”

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2068875/Mervyn-King-warns-mortgage-rates-likely-soar-tells-banks-slash-bonuses.html

Markerade med fet stil att han tror att boräntorna kommer rusa i höjden. Igår höjde Nordea boräntan till 4,80%. Bankerna har nästintill inget kapital – bara sina egna påhittade krediter och derivat av krediter – typ bostadsobligationer som ingen vet vad de kommer vara värda när bobubblan spricker. Bostadsobligationer används i Interbank lending där bankerna växlar sina påhittade krediter (som de således inte ser som pengar sinsemellan – de kräver annan betalning t.ex i kontanter eller bostadsobligationer och vägrar ta emot en annan banks krediter) och om bostadsobligationerna inte går att att använda som växlingsinstrument behöver bankerna mer kapital för att växla de krediter som de sinsemellan ser som de fullständiga falskmynt de är – som sagt, detta då t.ex Handelsbanken aldrig tar emot Nordea-kreditkronor vid transaktioner mellan bankerna – Handelsbanken vill ha cash och vägrar i allt större utsträckning ta emot kreditderivatet bostadsobligationer som betalmedel i och med att bostadsbubblan ploppar – dvs behovet av cash ökar och bankerna försöker skaffa det genom att höja räntorna för boskuldslavarna.

———-

Lägger till farfars kommentar och mitt svar från kommentarerna:

Farfar:

”Avkastningen från sin verksamhet är de snabba att förmedla till ägarna och när de behöver fylla på reserverna så ska skattebetalarna stå för fiolerna.”

Mitt svar:

”Japp, det troligaste är väl att Riksgälden går in och köper upp alla bostadsobligationer och ger bankerna cash istället – precis som de gjorde 2008. Då fyllde Riksbanken och Riksgälden på med cash så att Interbank Lending kunde fortsätta (m.ao bankerna kunde fortsätta växla sina krediter, som de sinsemellan inte ser som pengar, mot riktiga pengar i transaktioner sinsemellan). Då satt svenska myndigheter med hälften av alla bostadsobligationer i knät. Den gången lyckades de blåsa liv i bostadsbubblan igen och knuten löste sig. Men den här gången kommer det inte funka och då kommer staten sitta med en djävla massa värdelösa bostadsobligationer i knät. Dvs precis som du skrev – privatisera vinsterna och socialicera förlusterna – bankernas specialitet – dessa djävla parasiter! Att det finns puckon som kallar detta marknad fortfarande är ju fan otroligt!

Citat från en Riksbanksrapport 2008:
”För att lindra problemen på marknaden för bostadsobligationer har Riksgälden placerat de medel de får in i sina extra emissioner av statsskuldväxlar i säkerställda bostadsobligationer, samtidigt som Riksbanken nu i större utsträckning tar emot säkerställda bostadsobligationer som säkerheter. Riksbanken och Riksgäldens åtgärder tillsammans innebär att svenska myndigheter har lånat ut ungefär 500 miljarder kronor mot säkerheter i framför allt säkerställda bostadsobligationer. Detta belopp kan jämföras med den totala utestående stocken av säkerställda bostadsobligationer i Sverige som i slutet av augusti uppskattades till cirka 1000 miljarder kronor. Detta innebär att svenska myndigheter i dagsläget innehar cirka hälften av den utestående stocken.”

http://www.riksbank.se/upload/Dokument_riksbank/Kat_publicerat/Rapporter/2008/fs_08_2_sv.pdf

Annonser

16 thoughts on “Euron går åt helvete enligt Bank Of Englands chef

 1. Avkastningen från sin verksamhet är de snabba att förmedla till ägarna och när de behöver fylla på reserverna så ska skattebetalarna stå för fiolerna.

  • Japp, det troligaste är väl att Riksgälden går in och köper upp alla bostadsobligationer och ger bankerna cash istället – precis som de gjorde 2008. Då fyllde Riksbanken och Riksgälden på med cash så att Interbank Lending kunde fortsätta (m.ao bankerna kunde fortsätta växla sina krediter, som de sinsemellan inte ser som pengar, mot riktiga pengar i transaktioner sinsemellan). Då satt svenska myndigheter med hälften av alla bostadsobligationer i knät. Den gången lyckades de blåsa liv i bostadsbubblan igen och knuten löste sig. Men den här gången kommer det inte funka och då kommer staten sitta med en djävla massa värdelösa bostadsobligationer i knät. Dvs precis som du skrev – privatisera vinsterna och socialicera förlusterna – bankernas specialitet – dessa djävla parasiter! Att det finns puckon som kallar detta marknad fortfarande är ju fan otroligt!

   Citat från en Riksbanksrapport 2008:
   ”För att lindra problemen på marknaden för bostadsobligationer har Riksgälden placerat de medel de får in i sina extra emissioner av statsskuldväxlar i säkerställda bostadsobligationer, samtidigt som Riksbanken nu i större utsträckning tar emot säkerställda bostadsobligationer som säkerheter. Riksbanken och Riksgäldens åtgärder tillsammans innebär att svenska myndigheter har lånat ut ungefär 500 miljarder kronor mot säkerheter i framför allt säkerställda bostadsobligationer. Detta belopp kan jämföras med den totala utestående stocken av säkerställda bostadsobligationer i Sverige som i slutet av augusti uppskattades till cirka 1000 miljarder kronor. Detta innebär att svenska myndigheter i dagsläget innehar cirka hälften av den utestående stocken.”

   http://www.riksbank.se/upload/Dokument_riksbank/Kat_publicerat/Rapporter/2008/fs_08_2_sv.pdf

 2. Bra att du skriver igen! Din röst behövs. Alltid intressant! Även om jag inte kommenterar ofta så läser jag med intresse dina artklar som förklarar de mest knepiga saker så att man fattar. Du är en ljuspunkt!

 3. Tänk så enkelt staten skulle kunna ändra på rådande ordning. Om viljan fanns skulle staten kunna överta bankerna och förklara bankkrediterna vara statligt utgivna pengar, stryka statsskulden och gå vidare. Det innevarande systemet är bara till för de styrande genom sina medlöpande politiker ska kunna behålla sin makt. Staten och kapitalet sitter i samma båt och har så gjort i trehundra år.

  • Japp! Svårare än så behöver det inte vara. Varför ska det inte vara som folk tror att det är?
   – att banker lånar ut pengar som staten skapar (när bankerna i nuläget bara skuldsätter folk med egenpåhittade krediter)
   – att det finns EN valuta, t.ex kronor i ett land (när bankerna i nuläget, var och en, hittar på sin egen falskmyntade kreditvaluta som de sinsemellan vägrar acceptera som betalmedel)
   O.s.v
   Skillnaden mellan hur folk tror att det fungerar och hur det egentligen fungerar är milsvidd. Om det fungerade som folk blivit indoktrinerade (av finansmaffian) att tro det fungerar så skulle det vara mycket bättre.

  • Jo, frågan är bara om det är 1000 miljarder kronor som de tjänat eller om det är 1 000 miljarder kreditkronor som de hittat på själva genom att blåsa upp den egna balansräkningen med massa ingenting som de ”lånat” ut? Troligen är de bara uppblåsta brakskitskrediter som kommer punkteras vid bobubblans spräckning.

 4. http://www.ucdp.uu.se/gpdatabase/search.php
  Källa: riksbanken
  Det finns i faunan arter där varje individ är sig själv nog (bortsett från den sexuella fortplantningens krav på åtminstone kortvarig tvåsamhet). Hos extremt asociala arter (tänk tiger och gök) är krig något otänkbart, men slagsmål vanliga. Inte så hos oss, där praktiskt taget alla individer ingår i minst en ingrupp. Därför förekommer både slagsmål mellan individer och krig mellan grupper i människans värld. Vår succé som världserövrare beror, anser många forskare som funderat på saken, framför allt på den extrema förmågan att samarbeta. Det är tillsammans som vi kan försvara oss mot varandra.
  http://www.fof.se/tidning/2011/10/tillsammans-kan-vi-forsvara-oss-mot-varandra
  Källa: genom Riksbankens stiftelse bland de andra andra 12 stiftelsernas påverkan genom kapital.
  Självklart var meningen att förmedla allt det andra ni kan hitta av intresse och kanske det skapar lite tankar om saker och ting hur de är konstruerade.
  Jag tänker inte kommentera det mer en så.

  • Läskigt! Jag har själv haft borrelia (men upptäckte den snabbt då jag fick jättehög feber och tvingades till sjukhus där jag fick antibiotika). Måste vara jättejobbigt för dig. Givetvis ska jag sprida ordet vidare.
   Ha det så gott det går och tack för informationen -det var mycket jag inte visste som jag ska informera andra om.

   • Jag tackar dig min vän, samt infogar en varning baserad på det tusentals artiklar jag läst.
    DU KAN FORTFARANDE HA BORRELIA I BLODET.
    Tänk på det om du känner dig sjuk någon gång utan att ha en klockren anledning varför.

    Det är nämligen inte alltid som Borrelian verkligen dör av antibiotika. Den är smart. Den rullar ihop sig till en borrelia-cysta och ligger skyddad och lurar och kan vänta i många år, innan den rullar ut sig igen när kusten är klar och fortsätter att borra sig igenom nervvävnader med slutmålet hjärnvävnaden med paralys eller död för patienten.

    Idag vill jag räkna mig själv som en av de kunnigaste på området i vårt land.

    och det måste till massiva åtgärder för att stoppa denna vårdskandal.

   • Läskigt! Nä, jag inte haft några problem med att vara sjuk.
    Håller med – det är något som måste åtgärdas NU och du gör en stor insats som informerar.

   • Tack – Jag har insett att detta är en livstids strid för de tusentals offer som lider och fler kommer det att bli.

    Det har blivit mitt ”stora projekt” i livet och jag kommer att fortsätta att strida även när mina familjemedlemmar har blivit friska om jag lyckas få dem dit…

    Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s