Boskuldslavarna får ingen sänkt ränta – samt Curnucopias förakt

Curnucopias ondgör sig över att boskuldslavarna gnäller. Han tar helt klart parti för bankparasitismen och det bedrägeri de genomfört. Säkert finns det de som tror att jag är en boskuldslav, men det är jag inte, jag hoppade av bankernas boskuldslavsauktioner i tid och sitter med mycket krediter på mitt bankkonto – jag har ”tjänat” grova pengar på detta bedrägeri som bankparasiterna anordnat.  Men till skillnad från den självgode parasitkramaren Curnucopia så kan jag inte ta parti för ett uppenbart bedrägeri och vara nedlåtande mot de bedragna. Ibland känner jag riktigt djävla äckel till det han skriver. Men han är smart – han lämnar alltid en liten bakdörr där han kan hävda att han sagt tidigare att bostads”marknaden” är ett pyramidspel på någon undanskymd plats i något tidigare blogginlägg. Det hindrar honom dock inte från att spy på de bedragna ”bolånetorskarna” i nästan var och varannat inlägg. Uttrycket ”bolånetorskarna” är inte bara nedlåtande utan dessutom direkt lögnaktigt då bankerna inte har lånat ut någonting – krediterna som de blåst upp pyramidspelet med är helt påhittade från ingenting – och man kan inte låna ut ingenting.  Men sådana små detaljer ”glömmer” Curnucopia alltid att nämna i sina arroganta nedlåtande inlägg. Har boskuldslavarna blivit blåsta är det boskuldslavaranas eget fel för att de är dumma i huvudet tycks vara Curnucopias måtto – han skriver aldrig att det är bedragaren som är den skyldige. Curnucopia går aldrig in på i detalj hur bankpyramidspelet är uppbyggt såsom jag gör här t.ex ”Hjärntvättade ekonomers skitsnack om ”bobubblans” sprickande”. Som sagt, ibland känner jag riktigt förakt för hyckleriet och cynismen hos Curnucopia.

Bloggrannen Janne har räknat på vad de nya Basel3 reglerna kommer innebära för bankerna och hur mycket de kommer behöva suga upp från sin skuldslavar i form av riktiga pengar för att klara kraven. För att kunna suga upp dessa pengar kommer bankerna fortsätta höja bankräntan (om inte Riksbanken går in och fyller på bankernas kassor i RIX med det enda som bankerna ser som riktiga pengar, såsom de gjorde år 2008).

Jannes kommentar (stort tack Janne!) i blogginlägget ”Därför kan inte bankerna byta sina falskmynt med varandra”:

”Nu tror jag att jag har fattat det här. Om man tar den här förklaringen…””Kvoten mellan kärnprimärkapital och riskvägda tillgångar benämns också kärnprimärkapitalrelation”.

Den nya kapitaltäckningen i Basel 3 räknas inte på HELA lånet utan endast på den ”riskvägda tillgången” som nu är på 10% av lånet på 1 miljon. I situationen med Ingves-exemplet så blir det alltså (här struntar jag i hybridkapital och att det är 4% för bostadslån utan använder grundtäckningen som skall vara 8% för Basel 2)

Basel 2……10% x 1.000.000 x 8% = 8.000 kronor. (alltså 0.8% på miljonlånet)
Basel 3……10% x 1.000.000 x 12% = 12.000 kronor (alltså 1.2% på miljonlånet)

Så om de inte ändrar riskvikter eller något annat så blir det ju i princip ingen skillnad alls.
Ett väldigt korkat sätt att räkna på. En normalt funtad människa tror naturligtvis att man räknar bankens kapitaltäckning som skillnaden mellan vad banken lånat ut i sin HELHET och vad banken har kvar för att täcka upp. Ingen kan väl tänka sig att man plockar bort 90% av utlåningen när man skall redovisa täckningen.

Det påminner ju faktiskt om Mimmis redovisning här nedan och posten ”Tappat”…..och när man sedan skall sätta räntan så återvänder de ”tappade” 90 procenten och förs in under posten ”Hittat”….. :-)

Mitt svar:

”Tack Janne! Du gör ett jättejobb!
Som sagt, vad som är hybrider etc är ju så oklart det kan bli. Det är konstigt att det inte finns något vettigt sätt som det här kan visas på. Jag har läst matte på universitet och grötigheten i hur det här framställs är grotesk, men avsikten är ju glasklar – att förvirra maximalt!

I procent av miljon”lånet” blir det inte så mycket mer men i kronor blir det 4 000kr mer (från 8 000kr till 12 000kr) som de måste ha, dvs 50% mer i kapital jämfört med förut för att kunna hitta på 1 miljon kronor i krediter. Man kan förstå att de dammsuger efter riktiga pengar för att få det att gå ihop. Om det sedan är att förändringen är från de 2 800 kr som Ingves utgick ifrån och att bankerna framledes måste ha 12 000kr för att hitta på miljonkrediten så det ju en djävla massa de måste trolla fram för varje miljon bostadskrediter de hittat på – pengar som antagligen inte ens finns inom systemet då M0 är ganska litet. Men antagligen kommer väl Riksbanken fylla på om det fattas, såsom de gjorde 2008 när de såg till att det rådde ”överlikviditet” (vilka djävla ordbajsare dom är – kan dom inte bara säga att Riksbanken tryckte in riktiga pengar i RIX?).

Jo, det ”tappas”, ”hittas på”, missas och grötas av helvete för att det ska bli så oförståeligt som möjligt :)

Annonser

7 thoughts on “Boskuldslavarna får ingen sänkt ränta – samt Curnucopias förakt

 1. Cornucopia är en mycket skum person. Visst, han lyckades träffa toppen på bostadsmarknaden i maj men jag vet att han inte har en aning om varför priserna toppade då så han måste haft tur.

  ”Curnucopia går aldrig in på i detalj hur bankpyramidspelet är uppbyggt”

  Det beror på att han inte förstår hur det fungerar, Cornucopia har inte en aning. Då han inte förstår det kan han omöjligtvis förstå vad som styr priserna på bostadsmarknaden. Kanske är det därför han lägger skulden på ”bolånetorskarna” som bankerna i princip tvingat till att skuldsätta sig eftersom alla måste bo någonstanns ovasett pris. Cornucopia är en hobbyekonom som tror att han vet mycket mer än han verkligen gör, därav allt trams (utöver det han skriver om bopriser) om det sk ”deflationstrycket”. När man frågar honom vad han menar märker man snabbt att han har noll koll, läsarna har inte kunskap nog att syna cornucopias okunskaper, det är troligtvis därför hans blogg är så stor trots det felaktiga innehållet.

  • Jo, det är sant!
   T.ex det här tyder på att han inget förstår av hur ett kredit/skuld-system fungerar, citat:
   Inte osannolikt att överbelåningen och räntorna spökar här.
   Eller så börjar folk förbereda sig och har börjat spara sina pengar istället, något som bekräftades i SEB:s sparbarometer i veckan. Återstår att se när de slutar spara pengarna hos banken, utan istället tar ut dem som kontanter eller flyr med pengarna till Riksgälden…

   Man sparar inga pengar på bankernas konton (i alla fall inte det som bankerna själva ser som riktiga pengar) man sparar krediter. Dessutom finns ju inget sparande totalt sett i ett kredit/skuldbaserat system då skulderna alltid är lika stora som krediterna – men bankerna vill ju få oss att tro att det finns ett totalt sparande, något Cornu sväljer utan allt för mycket eget tankearbete.

   När jag läser om hans inlägg märker jag ganska tydligt det du beskrev – han har inte en susning om vad han skriver – det är bara fragmenterat ordbajseri.

 2. Lincoln,
  du säger ju det själv, det är inte frågan om att vi vanliga kreditnoviser ska ana något när man pratar om kejsarens nya kläder i finanslingo (derivat, marknad, deflationstryck). Tror att Cornucopia kanske inte är så blåst som det skrivs här, han är värre än så. En skojare som vill tjäna på andras olycka och försöker dölja hyckleriet map sin födkrok. Hans attityd till ”bolånetorskarna” visar att han ser ner på dom, precis om man hos brottslingar ser ner på de som är utnyttjade. ”Dom låter ju oss utnyttja dom” och därmed är dom skuldbelagda brukar resonemanget gå. Mao så tror jag att vi har med en skojare att göra!

 3. Jag var luven på honom några gånger här om året. Jag skrev lite om det orimliga i vart en på
  varannan följande tillväxt skulle leda oss och blev till slut kallad ärthjärna. Numera är det sällan jag läser det han skriver. Jag brukar bara kolla hans blogg för att se om andra bloggar jag följer som har gjort nya inlägg. De nya bloggar han lägger till i sin lista handlar mest om vapenbeundran i olika grader och de insiktsfulla, så som Finansiella Insikter tas bort. Sist jag skrev på hans blogg handlade det om att det är tur vi har Putin som motvärde till store Satan. Mest för att det var roligt att retas och blev återigen kallad ärthjärna, troligen för att han inte kunde bemöta med vettig kritik.

 4. Tack Lincoln för det folkbildnings arbete du utför.

  Jag vet inte om man kan säga att Cornucopia hycklar, men cynisk är han definitivt.
  Läs det här gamla inlägget så ser du att han har bra förståelse för hur spelet fungerar:
  http://cornucopia.cornubot.se/2008/10/staten-och-kapitalet.html
  Och han väljer tydligt sida, staten och kapitalets sida.
  Jag tror han drömmar om ett eget säteri och att bli KD politiker.
  Och att igen göra som adeln så många gånger tidigare gjort, skicka de fattiga och skuldsatta i kriget om Rysslands naturresurser.
  Vinns kriget kan de bada i Rysslands resurser, förloras kriget blir det färre att dela de svenska resurserna med. Win-win för en cyniker och godsherre som Cornucopia.

  Hur många läsare har du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s