Vi är bokstavligen tjänare åt penningen

Det gäller att få folk beroende av penningen. Allt samarbete mellan människor klipps av, all självhushåll, väntjänster, självständighet måste ersättas av beroende till penningen. Produktion läggs långt ifrån konsumtion, stora enheter framför självständig småskalighet, ensamhet skapas och ersätts med mediasurrogat och konsumtion. Prylar är gjorda för att gå sönder snabbt för att vi ska ska köpa nya. etc.  Allt för vi ska använda penningar.

Självständiga oberoende människor i lokala grupper kan klara sig långt utan penning. Keynes sa på 30-talet att den enorma produktionsökningen skulle leda till att vi bara skulle behöva jobba 3 timmar om dagen i framtiden. Han hade rätt men om vi fick så mycket tid över skulle vi bruka den till att se över oss själva och våra närstående.  Vi måste jobba  för att vi inte ska hinna ta hand om oss själva och våra kära så att vi använder pengar, så att vi köper det som fattas oss. För  ärligt! De flesta ”jobben” i dagens samhälle är inga jobb – de fåtal som trots allt har riktiga jobb, såsom städare, vårdare, bönder, fabriksarbetare etc ligger lägst ner på statusskalan. Det spelar ingen roll vilka idiotsysselsättningar vi andra har (jag har ett högavlönat ”högstatus” idiotjobb) – det viktigaste är att vi får för lite tid för att bli självständiga och kan hjälpa varandra – för penningskaparna vet förbannat väl att riktiga vänner hjälper varandra och skulle aldrig komma på tanken att ta betalt av polarn – bättre att vi har låtsaskompisar på facebook istället.

Att tjäna pengar är ett uttryck som få fattar hur otroligt sant det är – vi är bokstavligen tjänare åt penningen. Vi måste vända på det och få penningen att tjäna folket – svårare än så är det egentligen inte.

Det här inlägget är egentligen en kort version av mitt första blogginlägg som kanske, enligt mig själv, var mitt viktigaste.

Stoppa finansparasitismen nu!

Nu blir det Julledigt, får se hur de blir efter nyår. Om någon vill återanvända något av vad jag skrivit så varsågoda plocka.

2 thoughts on “Vi är bokstavligen tjänare åt penningen

Kommentarer inaktiverade.