Bankerna dödar demokratin och länders suveränitet

Samlar ihop lite som visar hur demokratin och länders självständighet totalt suddas ut av bankparasiternas härjningar.

Goldman Sachs istället för demokrati:

* ECB, Europeiska centralbankens nye chef, Mario Draghi, var vice vd för Goldman Sachs.

* I Italien var  den tillsatte, obs ej valde, nye premiärministern, Mario Monti, medlem i Goldman Sachs Board of International Advisers

* I Grekland sitter också en ovald bankir,  Lucas Papademos, som var chef och ansvarig för Grekiska centralbanken när Goldman Sachs ”hjälpte” Grekland att fiffla med bokföringen så att Grekland kunde komma med i EU (vice vd för Greklands Riksbank vid den tiden var för övrigt en fd Goldman Sachs anställd).

Demokrati ersätts med bankirer och teknokrater som är ovan lagen:

* Bankirerna kommer få juridisk immunitet och deras handlingar kan inte granskas:

* IMF straffar Ungern för att de vill få mer demokratisk kontroll över centralbanken. (ok, jag har inte mycket till övers annars till den halvfascistiska regeringen i Ungern som bland ska införa arbetsläger för zigenare och arbetslösa som får 50 kronor om dagen i ersättning)

Yttrandefrihet och personlig integritet beskärs alltmer

* I Lettland jagas folk av säkerhetstjänsten för ”ryktesspridning” då de sagt det självklara – att Swedbank inte har pengarna som de påstår att kunderna kan hämta ut när de vill från sina konton (men det gäller iofs inte bara Swedbank). År 2008 hamnade en ekonom i fängelse i Lettland när han berättade denna sanning.

* I Sverige utmålas alla som vill behålla sin integritet genom att handla med kontanter för presumtiva brottslingar och bankerna inskränker alltmer på integriteten genom att lägga ned kontanthanteringen. Vad och var du handlar, var du är etc ska allt vara tillgängligt för banken.

* I USA försöker man dessutom få det till att man är en terrorist om man använder kontanter

* Google etc försöker ersätta plånboken med mobilen så att allt blir spårbart där. Skrev lite om googles fulheter här: Storebror Google vill åt din plånbok .

* Nätet blir alltmer beskuret av copyright-lagar används för att tysta ihjäl kritik. SOPA-lagarna i USA är exempel på detta där bland annat finansiell strypning utan rättegång ingår. Pengar är idag inget annat en information så i slutändan är det vem som bestämmer över informationen som bestämmer över vad pengar är och ska användas som styr. Allt skitsnack om copyright är bara ett sätt att få tillbaka kontrollen.

Lägg gärna till om ni kommer på mer.

Tilläg av Case:

* Monti är ju ordförande i Trilateral commission och ledande medlem i Bilderberg. Även Papademos sitter i Trilateral. Så fort de Berlusconi började andas om folkomröstning blev han ersatt av Monti. Samma sak i Grekland.

 

Annonser

25 thoughts on “Bankerna dödar demokratin och länders suveränitet

 1. Ska man tro på det William Engdahl sagt i flera år så är alltihop iscensatt som en agenda att ta över världen. New World Order / Full spectrum dominace som han kallar det. Tja vad ska man tro? Vill man se det så, så verkar det som om han kan ha rätt. Vad vore lättare än att förstöra de flesta av världens valutor just nu och att införa en ny världsvaluta och genom den någon sorts ny världsdominans?

  Om man inte vill vara fullt så konspiratorisk så kan man väl i alla fall tro på att USA vill ta kontroll över sin egen valuta igen. Som det är nu så har världen utanför USA stora lager av dollar och kan på så sätt styra USA,s ekonomi på ett för dem inte så bra sätt. En ny valuta skulle kunna ändra på detta Special drawing rights har det ju pratats om från Ryskt och Kinesiskt håll.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Special_Drawing_Rights

  Nåt fuffens har de för sig över huvudet på folk i alla fall, frågan är bara vad??

  • Jo, det är nog så att de försökt få en global controll över världen genom finansen och penningen. Som Clintons Professor Carroll Quigley beskrev i boken Tragedy and Hope:

   ”The powers of financial capitalism had another far reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole.

   The apex of the system was to be the Bank for International Settlements [BIS] in Basle, Switzerland, a private bank owned and controlled by the world’s central banks which were themselves private corporations. Each central bank… sought to dominate its government by its ability to control Treasury loans…”

   En av historieförfalskningarna som brukar vara mest framträdande är att tillägna Keynes skapandet av Bretton Woods när han egentligen hade ett helt annat förslag som förlorade. Keynes förslag byggde på att skapa en världsvaluta som han kallade Bancor (kvarlevan av den är SDR, Special Drawing Rights). Valutan Bancor skulle inte kunna användas såsom världsvalutan dollar, ellert Pundet före det, som ett Imperialistiskt sätt att suga ut andra länder. Bancor skulle nämligen bara kunna användas mellan länderna men vara förbjudna att användas i de enskilda länder där enbart lokal valuta fick användas. Så Keynes förslag var att skydda de lokala valutorna från att en herrevaluta, världsreservvaluta, typ Dollarn eller Pundet, skulle få suga ut enskilda länder. Keynes hade också tänkt ut ett clearingsystem som gjorde att inget land kunde åka snålskjuts på andra länder och få den ”free ride” som USA haft sedan Bretton Wood.

   När man läser wiki-sidan som du refererade till så framgår inget om att Keynes egentligen är mannen bakom SDR. Fast å andra sidan har nog banksterna tänkt använda SDR som Keynes tänkte att Bancors skulle användas.

 2. Att Keynes stod bakom SDR visst jag inte och jag har inte läst Tradedy and Hope heller. Ska se om jag kan låna den nånstans. Men jag har skaffat potatisland och höns. Funderar på kaniner och getter också, inför det som ska komma. Kortsiktigt bör man nog även ha ett lager av mat.

  • Jag har inte heller läst ”Tradedy and Hope”:)
   SDR som de tänker användas är nog inte alls såsom Keynes hade tänkt det. Men grundtanken fanns det mycket vettigt i och om jag har förstått det rätt så vill Ryssarna och Kineserna att SDR ska ha deras valutor med i korgen vid värderingen av SDR. Jag vet inte om de, liksom Keynes, är inne på att SDR bara får användas internationellt och inte lokalt (för att skydda de lokala valutorna).

   • Tack Janne! ska se om jag kan göra text-to-speech på den. Han var tydligen för detta framtida (eller är vi redan där) feodalsamhälle men tyckte att eliten skulle vara mer öppen för det.
    En annan person som var läskigt förutseende var Aldous Huxley (”Du sköna nya värld”) om en framtid där folk ”älskar sitt slaveri”:

 3. Är inte bankerna bara vår tids fogdar som håller håller oss lagom skuldsatta så att vi inte blir för bråkiga? Bankirerna behöver inte ens vara onda, det räcker med lite giriga. Hela finanssystemet är ju riggat och klart och bankernas nyckelroll väldefinierad, så bankerna kan bara fortsätta på den inslagna vägen. Inte ens regeringar kommer åt dem, det enda bankerna behöver göra är att strypa kreditgivningen till varandra så får de fri tillgång till alla pengar, dagens såväl som framtidens. Läs t ex artikeln i SvD idag. ECB lånar ut ”Obegränsade summor” till bankerna, och europas centralbanker har ringt runt till de stora bankerna och uppmanat dem att ta lån. Förmodligen samlar man väl ihop alla giftiga krediter till länder och bostäder och lämnar som ”säkerhet” så att kostnaden får delas lika mellan alla europas barn, barnbarn och barnbarns barn. Jag skulle inte bli förvånad om det finns minst ett lager makt ovanför bankerna. Monti är ju ordförande i Trilateral commission och ledande medlem i Bilderberg. Även Papademos sitter i Trilateral. Så fort de Berlusconi började andas om folkomröstning blev han ersatt av Monti. Samma sak i Grekland.

  • Sant!
   Det verkar också som om de försöker tvinga Tyskarna in i mindre självständiga tankar. Tyskarna hade en helt misslyckad auktion av statspapper härom veckan medan det bara några dagar senare gick utmärkt för Italien att sälja statspapper. Om Tyskland som är den starkaste ekonomin i EU inte lyckas sälja statspapper medan Italien som står på randen till kollaps lyckas så är det manipulering så det skriker om det (även om jag inte riktig hajar syftet).

   Att självständiga stater måste hitta på statspapper som de säljer för att kunna få påhittade krediter från ett privat banksystem är ju helt sjukt. Staten behöver ju inte skapa några statspapper för att fixa fram pengar – staten kan ju trolla fram pengarna såsom bankerna trollar fram sina krediter – skillnaden är bar att statliga skapade pengar inte skulle behöva skuldsätta någon. Thomas Edison insåg det här helt klart:

   ”That is to say, under the old way any time we wish to add to the national wealth we are compelled to add to the national debt.

   Now, that is what Henry Ford wants to prevent. He thinks it is stupid, and so do I, that for the loan of $30,000,000 of their own money the people of the United States should be compelled to pay $66,000,000 — that is what it amounts to, with interest. People who will not turn a shovelful of dirt nor contribute a pound of material will collect more money from the United States than will the people who supply the material and do the work. That is the terrible thing about interest. In all our great bond issues the interest is always greater than the principal. All of the great public works cost more than twice the actual cost, on that account. Under the present system of doing business we simply add 120 to 150 per cent, to the stated cost.

   But here is the point: If our nation can issue a dollar bond, it can issue a dollar bill. The element that makes the bond good makes the bill good.”

   Som sagt, planen är som du säger, att sätta hela länder i skuldträldom i ett feodalt system.

   Lägger till dina sista meningar i blogginlägget.

 4. Ang världsvaluta, ur Mammons furstar:

  ”deras (de som styr centralbankerna) logik implicerar att det yttersta målet är att förena blocken och skapa en global valutaunion. En gemensam valuta för hela världen, opererad av en gemensam centralbank, skulle bli höjden av makt för Mammons furstar. Europeerna kan inte vägra att komma med – de har redan gett upp sina lokala valutor. Man kommer också att kunna övertala asiaterna att ansluta sig. Men att övertyga de alltid så frihetsälskande amerikanerna behövs det kanske en större kris………”

 5. Nu verkar det som om ECB har lånat ut 489,2 miljarder euro till olika banker så att dessa skall kunna köpa mer statsobligationer av de redan skuldtyngda länderna till hög ränta.

  http://di.se/Default.aspx?sr=23&tr=297682&rlt=0&referrer=http%3a%2f%2fwww.facebook.com%2fl.php%3fu%3dhttp%253A%252F%252Fdi.se%252FArtiklar%252F2011%252F12%252F21%252F254347%252FECB-LANAR-UT-297-MDR-EURO-I-3-MAN-REPA%252F%253Fsr%253D23%2526tr%253D297682%2526rlt%253D0%26h%3dxAQE-xzjz&pid=254347__ArticlePageProvider&referrer=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fl.php%3Fu%3Dhttp%253A%252F%252Fdi.se%252FArtiklar%252F2011%252F12%252F21%252F254347%252FECB-LANAR-UT-297-MDR-EURO-I-3-MAN-REPA%252F%253Fsr%253D23%2526tr%253D297682%2526rlt%253D0%26h%3DWAQEPCoHK

  Är inte detta helt upp-nervända-världen.

  Varför köper inte ECB istället stadsobligationerna direkt ifrån länderna till 1% ränta. Då skulle de skuldsatta länderna kunna betala sina skulder till bankerna. Och sedan kunde de betala tillbaka till ECB i ”lugn och ro” med 1% ränta istället för 6-7% ränta. På så sätt skulle man kunna slippa gå vägen genom bankerna. Så varför gör de inte så?

  Finns det någon rimlig förklaring?

  Ja det finns det ju och den är inte precis så smickrande för ledarna av detta spektakel.

  • Jag tror att det är olagligt för ECB att låna ut till EU-länder. Därav omvägen över bankerna. Vilket de säkert inte gråter över :-/ En annan fråga, varför ringde centralbankerna runt till affärsbankerna och sa åt dem att tacka ja till lånen?

   • Det finns ett sätt att kringå ECB beslut och det är genom att statens egna bank SBAB köper statens statspapper och ger staten krediter. Då hamnar inte mellanskillnaden (se Jannes och mitt svar ovan) i fickorna på de privata bankerna.
    Men att suveräna stater överhuvudtaget måste skapa tiggarpapper i form av statsobligationer och gå med dessa till privata banker för att få ”låna” fullständigt påhittade krediter är ju så sjukt det kan bli. En suverän stat kan skapa sina egna pengar från luften lika lätt som bankerna kan hitta på sina påhittade krediter från luften. Men vi har inga suveräna stater kvar – bara vasaller åt bankerna.

   • Och det lär ju hända:) Det finns hur många lösningar på problemet som helst men varför sker det inte. Om statsmakten ville lösa skuldkrisen så är det bara att förstatliga bankerna och förklara deras krediter för centralbankspengar och trycka upp någon miljon per invånare så är skuldkrisen ur världen. Men vem är det som världens regeringar är rädda för? Varför ställer sig ingen av dessa så kallade ledare upp och talar klarspråk!!!!!!!!
    Sverige har trupper i Afghanistan och vi bombade Libyen men också detta är det tyst om i media?????????

    Vad fan är det som pågår??????

  • Japp! Bankerna kan slänga in vilket skit de vill till ECB och få pengar istället.
   Från DI:
   ””Med start i nästa vecka kommer centralbanken att erbjuda treåriga lån med obegränsad tilldelning. Kraven på säkerheter för lån i ECB sänktes också. Det är nu fritt fram att låna med i princip vilka konsumentlån som helst som pant, under förutsättning att låntagarna betalar sina räntor.”

   Samtidigt är ECB förbjudna att köpa upp statspapper – så det blir dubbelvinst för privat bankerna. De kan, precis såsom du skriver, slänga in allt sina skitpapper till ECB och betala ECB 1% ränta för pengarna de får från ECB – sedan kan de köpa statspappren från staten för dessa pengar och kräva 7% ränta på dessa. Socialisera förlusterna och privatisera vinsterna kallas det väl.

   Som du skriver – VIDRIGT! VIDRIGT! VIDRIGT!

 6. Det finns helt klart en agenda bakom detta falsarium. Men glöm inte att världens oljeproduktion har peakat (2005). Om man studerar var världens oroshärdar finns så stämmer det väl med var USA är inblandat i krigshandlingar. Olja är världens, så även Sveriges viktigaste energiråvara. En global ekonomi av vilken sort som helst måste drivas av något. Om inte oljan finns i de mängder som krävs, så måste det antingen finnas något annat superhemligt energislag, eller också är det meningen att färre människor ska använda olja.

  • Du har fel! Det är en ren tillfällighet att alla länder USA hoppar på råkar vara oljeproducenter – det enda skälet till att USA hoppar på dessa länder är att dessa länder hatar USA:s frihet och hamburgare! 🙂
   Skämt åsido, du har givetvis helt rätt.

  • Och den största förbrukaren av olja och drivmedel i världen är.. , USA’s militär.

   För att upprätt hålla USA hedgemoni och US Dollarn som världshandelsvaluta måste dom ha sin globala militärmakt. Men alla imperier imploderar för eller senare av sin massiva tyngd..

 7. Lincoln, minns du att jag pratade om goldmoney.com? Deras tjänst med allokerade guldkonton har nu staten stängt ner……. undra varför. från ädelmetallforum.se:

  ”Jag fick just besked från GoldMoney att de inte längre kan tillhandahålla tjänsten att föra över metaller(guld/silver/platina) mellan sina användares konton pga myndigheternas nya hårda restriktioner.

  Nyligen kände de sig tvungna att säga upp alla sina holländska kunder då den holländska staten krävde att de skulle anpassa sig efter holländska regleringar och det skulle blivit för krångligt. (De är registrerade på Jersey.)

  Tjänsten att t ex kunna betala direkt med guld/silver kunde ju naturligtvis blivit en konkurrent med det nuvarande systemet.

  Denna mycket praktiska tjänst som kunde blivit mycket mer användbar ju mer skakigt det finansiella systemet med sina fiat-valutor blir kommer inte längre att tillhandahållas då det straxt kommer att stängas ned.

  Myndigheter och övervakande system börjar sätta hård press på kontanthantering och alternativa betalsystem som guld/silver etc…

  Skrämmande!!!”

  Nu finns det inte längre något alternativ för de som inte vill bli rånade av bankerna…………….

   • Goldmoney har ingen hävstång på sin balansräkning, det görs ständigt audits på deras konton som ser till att guldet alltid finns där. Samma sak gäller om man använder diverse pappervalutor hos goldmoney, de har alltid alla pengar. Full reserve bankning eller vad det kallas.

    Comex är ett skämt, precis som bankerna, de erkänner ju att de inte har guldet så det är väl upp till var och en om man vill använda deras tjänst

 8. ”jag har inte mycket till övers annars till den halvfascistiska regeringen i Ungern som bland ska införa arbetsläger för zigenare och arbetslösa som får 50 kronor om dagen i ersättning”
  Du har rätt Lincoln det är inhumant plus att det hindrar zigenarna från att utöva sina traditioner som att råna gamla, butikstölder och ficktjuveri.

 9. Mycket intressant läsning.

  Jag har en fråga. Med tanke på att Sverige nu ska låna ut 100 miljarder till IMF med bara 0,1 procents ränta (och en stor osäkerhet om vi någonsin får tillbaka stålarna) så undrar jag; hur mycket kan IMF låna ut i sin tur för de 100 miljarderna? Fungerar IMF på samma sätt som vanliga banker, som knappt behöver ha någon täckning alls för sina krediter?

 10. Ordspråks boken
  (som inte finns förstås)
  Bättre att stå stadigt i komposten en att vara uppblåst i det blå.
  Källa: jag om ingen annan nu sagt det före mig i fall några av mina påstådda ord inte är mina så får den som anser sig äga dem skriva att de är källan jag har inga invändningar i någon ting av andras förespråkande av äganderätt till ord ….Ordet var i Gud och Gud var ordet och vem kan äga meningen då. Som fullständigt oförmögen så vill en ju inte göra ord till pengar det vore ju en synd ifall man nu hmm tror på moral… Moral och upprättande av sann demokrati verkar vara det svåraste som finns i världen och jag tro ju att det finns orsaker i själva begränsningarna som vi ju faktiskt består i.
  Att i sina begränsningar fullt ut använda dessa till att göra andra obegränsade är ju väldigt svårt när materian är av begränsningar och endast tro hjälper emot det tillståndet som är det faktiska grunderna av Universum. Vad nu en och annan säger om det. Att göra andra obegränsade ska man ju inte få till att då är det rätt att bomba andra för fredens skull och det verkar ju vara fallet för det har ju börjat och nu verkar de jobba för fullt för att bomba in rätt demokrati för vissa i Syrien.
  Att göra andra obegränsade enligt ovan är ju att lyfta andra genom öka sina begränsningar för andra och för att det ska funka måste ju alla göra så och det faller ju alltid på svagaste länken i kedjan och den är girigheten eller fåfängan som är ett sammanfattande ord för allt det.
  Ett exempel i form av bild när två katter slåss och fåglarna tar chansen att ge igen för något för till synes är väl de bara på en av katterna (måste ses) 🙂

Kommentarer inaktiverade.