Ovalda teknokrater=demokrati, demokrati som avsätter teknokrater=diktatur

Allt är i princip ut och invänt.

I Ungern håller det styrande partiet på att försöka ta kontroll över landets centralbank för att den ska bli demokratiskt styrd. EU går in och ska undersöka om det är i enlighet med EU:s regler om att centralbanker ska vara odemokratiska och ”fria” och media börjar utmåla Ungern som ett land på gränsen till total diktatur (precis som I Libyen där Khaddaffi hade en från bankmaffian självständig centralbank, likaså i Iran som oxå har en från bankmaffian självständig centralbank osv).

I Grekland fick den demokratiskt valda premiärministern Papandreou gå och ersättes med en ovald bankirteknokrat när Papandreo började tala om folkomröstning (detta fruktansvärda odemokratiska ord 🙂 ) där Grekerna skulle tillåtas rösta om de ska betala de påhittade lånen till bankirparasiterna.

I Italien samma sak: så länge Berlusconi slickade röven på bankirerna så fick han sitta kvar men så fort han viskade ordet folkomröstning ersattes han av en ovald teknokrat godkänd av bankirerna.

Betyder det att jag gillar alla politikersnubbar ovan? Nä, jag har inte mycket till övers för någon av politikerna ovan, men att såsom media gör i väst – få folk att tro att borttagandet av dem och tillsättandet av ovalda bankirteknokrater är demokrati är ju Orwell på steroider.

Mycket intressant intervju med ekonomiprofessor Michael Hudson (om journalisten kunde hållit käften lite mer skulle den varit än bättre). Gillar speciellt avsnittet där han säger att ”fri marknad” en gång avsåg en marknad fri från finansparasiter som suger ut värden från den reella ekonomin – detta är nu oxå ut och invänt och istället är ”fri marknad” likställt med att den finansiella parasiten har friheten att bedra och vara maximalt kriminell.  (ungefär vid 19:20, börja där om ni har bråttom)

Så vi lever i den ut och invända världen.

Annonser

10 thoughts on “Ovalda teknokrater=demokrati, demokrati som avsätter teknokrater=diktatur

 1. Mycket bra 🙂
  Ger här tillbaka lite att tänka kring, nej inte sagt att det är rätt allt. Men..

  Sverige, Grekland? Nej Svekland.
  Ja vad ska man tro?
  En sosse-ledd organisation likt LO, eller en sosse styrd kommun som den i Göteborg eller Gävle.
  You name it.
  En sosse som Göran Person eller från vilket håll blåser det?
  Ja så har det alltid varit med alla sossar.

  Så fort det finns en aning av socialdemokrati i någon form, så se upp!
  Demokrati är ett vackert ord.
  Tanken kring just demokrati är inte heller så dumt men,
  finns den i verkligheten?
  Ingenstans råder det demokrati, utan det är ett ord som används för att vilseleda människor som är svaga och just svaga, det är vad vi människor är.

  Kapitalism är ett ord skapat av vänstern ,vanhedrat och förstört p.g.a orättfärdiga lögner som att allt är kapitalisternas fel. Ja det är kapitalisternas fel att försöka få ordning på ekonomin så att alla kan klara sig på det arbete de utför, att man kan klara sig på sin sjuklön eller på sin pension?
  Nej det går inte idag, inte än. Men för att komma dit, så måste det först städas upp från korruptionen och bli ett slut på att kunna sko sig på andra. Ett slut på fifflet kring skattebetalarnas pengar.

  Fortfarande finns mycket kvar att göra, men det finns ett mål. Det finns en tanke som är bra mycket större och bättre än socialdemokratin, det kanske finns en, ett? social koperativ som nu arbetar för rättvisa.
  Kalla det Moderat kapitalism eller varför inte ”en moderad demokrati”?

  Vad vi måste fixa just nu, är en demolerad demokrati!!!

  Frågan är bara vem eller vilka som ska fixa det då?
  Ja trots att det kostar på, så har iaf de borgliga visat på den rätta vägen.
  Vad som måste bort är riskbolagen och till synes, deras syn på människor.
  Vi måste få till ett lagförslag som innebär totalansvar, där allt som innebär en risk för människor ges full återbetalningskyldighet för de som spelar på de strama strängarna.

  Bonusar utan ansvar måste det bli ett stopp för och likaså i efterhand uppdagade oegentligheter som inte beivras.
  Kommer vi inte dit, så har vi människor och dess efterkommande ingen framtid längre!
  Vi lever just nu i ett konstant slaveri och vi kommer att få slava lite till, men det gör vi för våra efterlevande.
  För att komma ur det så måste vi hjälpas åt att skapa de regler som ska gälla i framtiden.

  Det finns så många kloka människor och organisationer som har både instrumenten och viljan. Lyssna på dem och räkna med att vi alla kommer att få betala för vad vi tills idag åstadkommit.
  De som kommer att få betala mest är de som har det bäst!

  Inrätta de rätta lagarna, så kan ingen bara för egen vinning skull skapa en politik för framtiden.

  Det behövs heller ingen kung, prinsar eller prinsessor.
  De slott som finns är våra eller vårt historiska arv. Som betalas av oss själva och som vi vill ha kvar.

  Kommer man på något så kan man kanske få ett pris, ett omnämnande i historien. Men att ärva rikedom och lycka medan det finns människor i utanförskap är ett fördärv.
  Vi är alla lika och lika mycket värda. Vi måste se till oss tillsammans, till varandra och hjälpas åt att forma framtiden så som vi vill ha den utan att lyssna på de krafter som vill förstöra och våldta oss.

  Vi måste se till djuren och klimatet. Vi har en jord oavsett om man har hittat en planet miljarder ljusår bort. Läs (miljarder), att räkna till EN miljard tar 37 år?
  Det är samma onda krafter som nu vill att vi drömmer oss bort till en annan planet som nu råder.

  The Amerikan dream?
  Ja att leva så, hur ska man då veta om man är vaken eller sover?

  Nästa, Gnällp-en-del!
  Framtiden är för mig ett ord som används av allt fler människor som inte är i lag med sig själva och eller sin omgivningen riktigt.
  Jag känner att man utav att använda sig av ord man själv inte kan förklara, söker stöd i något som av oss människor anses som drömmen och
  eftersom man ingenting vet om framtiden anses den vara något som är bättre än nuet.

  Förstår det likaså, så som dagens samhälle ser ut. Men det värsta är, att på samma sätt skapade en liten mustaschprydd man för ett antal år sedan det helvete på jorden som kom att kallas WW2.
  Han utgick ifrån att människor alltid strävar efter att få det bättre och att dessa i sin tur är avundsjuka oavsett om man har så gott som allt, eller till och med råkar ha det. Man önskar sig alltid ett, än bättre i livet.

  Om jag ska drömma så ser jag INTE framtiden som det ultimata idag.
  Nej låt oss komma tillbaka till den tid, där alla människor kunde och fick känna sig lyckliga i sitt. När det fortfarande fanns möjligheter att arbeta sig upp och eller spara sig till en god ålderdom!
  Fanns det en sådan tid, eller är det bara en dröm tro?

  Nåja, frågan är hur ska vi i så fall åter komma dit hän, eller skapa det som alla pratar om men vägrar försaka något för?
  Hur ska vi få slut på den kaotiska jakten, hetsen vare sig det gäller kropp, själ eller hälsa.
  Hur ska man kunna få folk att förstå att senaste mobilen eller barbie inte är livets början, det är livets slut!

  Vi försakar djuren och naturen för att få pendeln att gå fortare till jobbet… – ?
  Ja en snabbare väg eller varför inte en rakare, direkt genom skogen.
  Så i stället för att ta ett djupt andetag och smaka på friheten, uppmanas vi av media att nu är slutet nära OM vi inte börjar ”konsumera mera”, gärna samtidigt som vi pendlar.

  Vi ser dom som dom och oss själva som något annat, bättre är gemene så klart.
  Vi sitter alla på samma pendel och läser dagens Metro som om den tidningen vore hela vår värld.
  Ja kanske den är det och att det är därför, som vi inte ser helheten. Eller blundar vi i vår väntan på något bättre?

  Vi gnäller både på jobbet och hemma vid köksbordet. Vi gnäller på politiker och näringslivet, vi gnäller på grannen och radion precis som på tv,n. Vi är det gnälliga folket som vill vara något förmer än det vi är, men vi är bara gnälliga.
  Många säger att det är dags nu. Det är dags att vi börjar tänka på vår natur och det går ju bra när man redan uppnått så gott som allt på grund av att man tidigare gav blanka tusan i detta.
  Nu kräver man att resten ska göra skit jobbet åt en och spara på naturen och för vems skull då,
  deras egen och dess efterkommande? Ja knappast vår då vi knappast har den i alla fall och hur skulle vi göra ha det, vi sitter ju på pendeln och äter!
  Nej städa upp själva säger jag bara och ge oss pensionen så vi också kan få njuta lite på ålderns höst. 🙂

  Uj,det blev en massa saker här,
  Ha en god fortsättning på det nya året.

  • Höger eller vänster spelar ingen roll. Det finns ingen kapitalism heller bara finansfascism som uppfyller Mussolinis definition på fascism där staten och finanskapitalet har sammansmält och ror Titanic mot isberget.

   Motmedlet heter direktdemokrati. Med dagens representativa ”demokrati” vet makteliten vilka de kan kapa av huvudena på, vilka politiker de kan muta, vilka politiker de kan utpressa genom att spara snaskiga detaljer o.s.v. Med direktdemokrati blir det svårare att noppa av huvudena på motsträviga politiker som inte gör som de blir tillsagda. Så det sista de riktiga makthavarna vill ha är mer direktdemokrati – de vill fortsätta dagens charad av ”representativ demokrati” som inte är annat än en skendemokrati

   I dagens politiska system är politikerna röstboskap åt makten. Men går det inte att vända på? Dvs göra t.ex Riksdagsledamöter till folkets valboskap (vilket är vad de borde vara).

   En väg skulle kunna vara att bilda skuggpartier till nuvarande hierarkiska representativa partierna (oavsett färg). Partiprogrammen kunde vara de samma som i de representativa partierna men de som skulle väljas in i t.ex Riksdagen komna från t.ex Sossarnas direktdemokrati-parti skulle fungera helt annorlunda. De skulle enbart rösta i enlighet med vad medlemmarna sa åt dem att rösta i direkt val.

   Gången skulle vara så här kanske:

   En motion eller proposition ska röstas igenom i Riksdagen. Representanten, riksdagsledamoten för t.ex Direktdemokrati-partiet Socialdemokraterna, slänger ut motionen på nätet där alla partiets medlemmar får rösta för eller emot förslaget. Beroende på det utslaget bland medlemmarna röstar sedan riksdagsledamoten vid omröstningen i Riksdagen. Riksdagsledamoten skulle med andra ord bara fungera som knapptryckare. Om riksdagsledamoten inte följde vad de medlemmarna beslutat i direktvalet skulle han/hon avsättas med en gång.

   För makten ovanför Riksdagen skulle det vara meningslöst att försöka hitta hållhakar på, försöka avsätta eller muta riksdagsledamoten då han/hon endast kan rösta som medlemmarna vill.

   Från inlägget:
   Kan representativ direktdemokrati vara något?

   Finns en hel del vettiga kommentarer där som är vettigare än mina (och en massa som är helt klart ovettigare 🙂 ). släng gärna in en kommentar där om hur du tror att det skulle funka.
   Glad fortsättning på dig med!

 2. Att teknokraterna bara är dessa som förvrider pengarna för att styra världen är något som jag tycker är ett stort misstag att tro. Det är en fälla. Teknokraterna har i generationer varit lärda teknokrater och äro det fortfarande, inga dumskallar alltså.

  • Nä, dumma är dom inte men kanske har de för länge kört samma race race och blivit så arroganta att inte ser att folk vaknar. Högmod och arrogans förblindar.

 3. Det fanns en tyrann i Italien under andra världskriget som kastade ur sig följande:
  ”The merge between state and corporate power is called fascism.” – Benito Mussolini

  Det är precis det vi ser idag, så skippa snacket om demokrati. Den dog i samma sekund som bankirerna och politikerna började de första avregleringarna.

  Nu försöker dessa inte ens dölja sin makt längre, utan helt ogenerat placerar de sina pjäser på bordet för att slutföra det de påbörjade – att ekonomiskt förslava hela världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s