Vad skulle hända om en E-bomb detonerade vid Riksbanken?

Bankerna försöker Pavlovisera oss till att bli rädda bara vi hör ordet kontanter men kontanter är decentraliserade och ett betalsystem som tål extrema störningar då pengarna ligger utspridda hos befolkningen och är fysiska. Bankernas extremt centraliserade skuld/kredit-slavsystem – som de försöker få oss att tro är hur säkra som helst – är däremot ett stort hot då allt kommer haverera om det digitala centrala systemet attackeras.

Låt säga att t.ex ett gäng boskuldslavar blir så förbannade då de inser hur totalt blåsta de blivit av bankparasiter, politiker och rättssystemet att de smäller av några strategiskt placerade E-bomber vid Riksbanken och de stora bankernas huvudkontor? E-bomber är en kort elektromagnetisk puls som förstör all elektronik inom ett område utan att skada människor. Det finns bärbara sådana enligt den här artikeln:

Researchers developing portable E-Bomb

Vad kommer hända? Jo, konton kommer raderas, betalningar genom nätet kommer upphöra. Visst, de kanske har backup-system men det kommer ta tid att ihop och det kommer säkert vara svårt att kunna sammanställa allt igen.

Tänk om dessa arga boskuldslavar dessutom gör DDOS-attacker mot bankerna och kapar ledningar hej vilt där de kommer åt. I Estland lyckades ett par förbannade ryska hackare med ganska osofistikerade DDOS attacker släcka ner nästan hela Estland.
http://www.wired.com/politics/security/magazine/15-09/ff_estonia?currentPage=all

Så det bästa är nog att plocka ut så mycket som möjligt från banken i kontanter för att vara på den säkra sidan. För det räcker ju inte med att banken inte har dina pengar: dessutom är systemet där de låtsas att de har dina pengar, det digitala kreditsystemet, extremt sårbart och osäkert. Särskilt när bankernas bedrägeri avslöjas i lavinartad fart  – jag skulle fan inte vilja jobba på bank (fastän nästintill alla bankanställda är lika mycket offer för denna parasitism som alla andra).

Vi kanske ska skrapa ihop och göra en ”var jätterädd för bankernas digitala krediter”-film? 🙂 Samtidigt får vi med oss medierna och berättar hur fruktansvärt osäkra och farliga bankernas digitaliserade krediter är! Stor chans att vi kan skapa samma drev genom media som bankerna skapat mot kontanter, tror ni? Nä, ingen stor chans.

Om någon har ett roligt scenario till hur en sådan ”krediter är farligt”-film skulle se ut så fram med det!

Ta lite inspiration från den här ”anti-kontant”-filmen som Department of Homeland Security i USA gjorde för att folk skulle förstå hur farliga kontanter är!

Annonser

9 thoughts on “Vad skulle hända om en E-bomb detonerade vid Riksbanken?

 1. L!
  Min familj har pengar på ett ”högavkastande” konto (3,65%) hos ett institut. Jag har funderat länge och väl på att ta ut dem, men då det är en ansenlig summa så vågar jag inte ha dem hemma. Bankfack är uteslutet då de inte blir försäkrade (det är t.o.m olagligt att ha pengar i bankfack hos vissa banker).
  Jag vill heller inte köpa guldtackor för vi vill, helst detta år, köpa oss ett hus. Att en bank Holiday (som Celente pratar om) kan komma i år är högst trovärdig, liksom att Eurokollaps kan ställa till med besvär i hela betalningssytemet (tex insättningsgarantin).

  Vad är ditt råd till mig i det här fallet?

  mvh
  J

 2. Jag har sedan en tid funderat i termer av att man skulle skilja på krediter och skuldfria pengar…på riktigt…där krediter endast kan användas till att lösa in/amortera på andras lån.

  Tex, vid ett husköp så kan du inte låna mer än vad tidigare ägare har som lån på huset vilket skulle leda till en mindre skenande kredittillväxt. På sikt så tror jag dessutom att krediterna skulle minska då de är svårare att använda än fiat (digitala eller sedlar).

  Jag tror att ovan är i samma anda som Steve Keens senaste artikel men lite mer handgriplig.

  Vad tror du Lincoln om detta (att faktiskt skilja på kredit- och fiatpengar)?

 3. @Lincoln skrev:
  ”Ska läsa Keen först. Är inne i en halv manisk period och bollar med fler bollar än min hjärna riktigt fixar 🙂 . Återkommer”

  Du menar att du bollar med 2 (två) bollar alltså .. 🙂 . 🙂

 4. L, vad tror du om sannolikheten för att en Bank Holiday inträffar?
  Vad ska man göra med sina surt förvärvade pengar och hur förvara dem?

  Har du nån intressant infallsvinkel på det?

  mvh
  J

  • Jag tror de planerat att ha en bank holliday till slut ändå för att knyta in alla i bankernas digitala kredit/skuldsäck. Skrev om det här: Inlåsning i bankernas skuldslaverikasino del 4
   Jag tycker egentligen man ska ha någon nytta av att lagra pengar alls egentligen. Egentligen är det ju en ganska galen tanke att man tror att värde kan finnas i pengar i sig själv – de är bara en mellanhand i ett värdeutbyte. Riktigt värde finns i människors arbete, naturen och skapandet. När finansparasiter trollar med orden så att mellahanden pengar på något sätt äger ett eget värde är det för att kunna parasitera på flödet av värdeutbyten – för pengar kan ju i sig varken gräva, så, skörda eller göra något produktivt överhuvudtaget.

   Skulle väl satsa på skog och mark. För när tron på att vi kan leva på att vi i all framtid kan suga ut värdet av just framtiden härskar kommer nog framtiden ikapp oss till slut (fan, det blev en ganska skön paradox 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s