Broilerpolitiker Reinfeldt göder politikerföraktet

Broilerpolitikern Feldt Reinfeldt göder föraktet för sin egen ”yrkeskår” genom att kräva att ”Det sovande folket” (=titeln på hans bok) ska arbeta till dess de är 75 år. I ”Det sovande folket” skriver Reinfeldt:

– ”Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd.

Snacka om att kasta sten i eget hönshus – han är ju, som sagt, en fullkomligt uppgödd politikerbroilller som väl aldrig haft ett riktigt jobb någonsin. Själv kommer han kunna plocka ut 116 000 kr i månaden i pension när han slutar sitt ”arbete” om 2 år. Han har och kommer ”hanka” sig fram alldeles utmärkt och har genom sitt eget agerande därmed bevisat att politiker visst ”kan skapa och garantera välfärd” – åt sig själva åtminstone! Fast ”suga ut välfärd” kanske är ett mer riktigt uttryck. För det är ju vad politikerbroiller som Reinfeldt gör – skapar ett politikerfrälse som garanterar sin egen välfärd (men han har så klart rätt i att han inget har eller kan skapa).

Varför ska vi då jobba längre? Argumentet (där, som sagt Reinfeldt inte innefattar sitt eget politikerfrifrälse) är att det inte kommer finnas pengar till pensionerna. Och varför har inte staten pengar? Jo för att vi har ett penningsystem där ett parasitärt banksystem skuldsatt staten och resten av samhället genom att hitta på ickepengar från luften. Staten skulle lika gärna kunna hitta på rtiktiga pengar – utan att skuldsätta någon – och spendera ut till allmänna nyttigheter. Så pengarna är ett skapat problem – en kuliss för att vi ska fortsätta vara skuldträlar åt ett parasitärt banksystem som slänger småsmulor åt en gäng betingade övergödda kacklande broilerpolitiker (och kan någon säga annat än att Reinfeldt är övergödd?). Reinfeldt är i bästa fall en nyttig idiot som ser till att Svenska folket sover i tron på att – för att parafrasera:

– ”Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att bankerna kan skapa och garantera välfärd.

Arbetslösheten bland ungdomar är rekordstor. Runt 25% av ungdomarna mellan 20-24 är arbetslösa. Etableringsåldern på arbetsmarknaden är idag runt 27-28 år.

Alltmer av produktionen  automatiseras (i Japan  forskas t.o.m på att robotisera vissa vårdyrken ):

“I want to have as few people touching our products as possible,” said Dan Mishek, managing director of Vista Technologies in Vadnais Heights, Minn. “Everything should be as automated as it can be. We just can’t afford to compete with countries like China on labor costs, especially when workers are getting even more expensive.”

Companies Spend on Equipment, Not Workers

Så varför måste äldre då jobba till i graven? Jo, för att jaga pengar så klart! Om de mänskliga behoven kan tillgodoses utan att bankernas ickepengar används minskar efterfrågan och därmed behovet av dessa ickepengar.

Att sätta allt i skuld är givetvis det optimala sättet att tvinga människor att jaga pengar på. Men pensionärer, till skillnad från ungdomar, är sällan skuldsatta. Om pensionärer, som lever allt längre, får sin pension och inte behöver jaga pengar kan de ju skapa värden utanför penningsystemet som penningparasiterna inte kan suga ut genom sitt skuldsystem.  Där har ni anledningen till varför pensionärer ska jobba från graven –  för att bevara ett parasitärt penningsystem som i sin tur göder politikerbroilers.

Det är dags att vi skapar ett politiskt system som bygger på direktdemokrati och att vi avsätter bankernas representativa politkerbroiler (oavsett färg – de är samma djävla hycklare hela bunten) och skapar ett rättvist penningsystem. För det är ju helt klart att politiker inte längre representerar folket. Det är dags att omfördela parasitrovet. Undrar vad dessa finans och politikerbroilers skulle få jobb någonstans? Behovet av svamlare är väl inte så där överdrivet stort.

Tillägg:

Själv tycker jag att vi alla ska ha samma rättigheter som politikerfrälset:

”I princip råder det närvaroplikt i riksdagen tre dagar i veckan, utom då kammaren tar uppehåll under sommaren, julen och påsken och var fjärde sammanträdesfri vecka. Endast de ledamöter som har ett giltigt skäl får vara frånvarande.”

http://svt.se/2.35188/1.1337527/oberg_persson_riksdagsledamoternas_antal_maste_minska

Och för att slippa denna ”betungande” uppgift så kan riksdagsledamoter återkalla barnledigheten och ” jobba” när Riksdagen är stängd under Sommar, Jul och Påsk t.ex.

Barnlediga tar ut lön när riksdagen är stängd

När de slutar på Riksdagen gäller heller inte arbetshetslöshetsreglerna som drabbar alla oss andra om vi blir arbetslösa. Riksdagsledamöter får stora försörjningsstöd när de slutar sin politiska bana samtidigt som de tvingar folk in i förnedring genom t.ex FAS 3.

Riksdagsersättningar: Garanterade höginkomsttagare

Hyckleriet är, som sagt, närmast totalt! För varför vill de inte införa dessa privilegier till oss alla som de beviljar sig själva?

Annonser

24 thoughts on “Broilerpolitiker Reinfeldt göder politikerföraktet

 1. Man kan undra vilken insikt han har ”landsfadern”? Vet han hur vårt penningsystem funkar? Jag tror jag kan svara på min egen fråga. Troligen inte! Han är bara en dum, egoistisk, självutnämnd landsfader, som slickar Goldman&Sachs oligarkerna i röven.

  • Jo, han är säkert bara en självgod nyttig idiot. Men, å andra sidan, kan han vara så korkad att han inte kan se det hycklande avståndet mellan sina egna privilegier och den träldom som han försöker tvinga på andra?

 2. Man kan undra vad som driver Reinfeldt. Jag vägrar tro att han inte vet eller förstår hur penningsystemet fungerar. Det kan inte vara så. Väl? Om det nu är så att Reinfeldt inte förstår det, innebär det att Anders Borg också inte förstår hur penningsystemet fungerar?

  Vi är så fucked up lurade så det finns inte.

 3. Rättsvidrigt.
  Endast genom att minsta statens makt kan man komma åt dessa bidragstagare (politiker). Minska statens inflytande och storlek samt börja agera mot bankernas bedrägerier. Utan statens tillåtelse hade inte bankerna kunnat skapa icke-uppbackade krediter.

  • Jo, vi skyller allt på staten och släpper parasiten helt fri så löser sig allt – NOT! Vilka ska ”agera mot bankernas bedrägeri” om inte staten+ Staten är vad vi gör den till och är i sig varken god eller ond. Både bankerna och staterna kan agera i egennytta och båda ska vara under maximal demokratisk kontroll – i synnerhet betalsystemet – liksom vägsystemet ska vägarna betalningar hållas fria från parasiter – inga privata mellanhänder ska kunna sätta upp vägtullar i betalningsströmmarna. Banker ska bara syssla med det de påstår sig syssla med – låna ut insättarnas pengar – vilket ju faktiskt egentligen är det enda bankerna INTE gör i dagsläget!

   • Bankparasiterna har fört statens företrädare bakom ljuset. De som styr bankerna är inte valbara och kan således planera långsiktigt och genomföra sin strategi. Politiker är utbytbara nyttiga idioter som kan bytas ut mot mer passande om de inte går parasiternas vägar.

 4. En fråga offtopic, Funderar på att starta en studiecirkel genom lokala partiorg(V) om penningsystemets funktion. Är själv inte särskilt kunnig rörande ekonomi(studerar egentligen juridik, men läst nek A dock inte fått så mkt ut av det), men tanken skulle vara att vi i cirkeln om det finns intresse för en sådan skulle kunna lära oss tillsammans. För att kunna föra fram förslaget måste jag dock förbereda mig. Så tänkte fråga om du(Lincoln) har något bra tips på litteratur för en studiecirkel att utgå ifrån?

  Jag har sett att du ofta hänvisar till Richard Werner och Steve Keen. Har dem skrivit något grundläggande om penningssytemet (helst översatt till svenska)? Har funderat på Mammons furstar av Werner men den verkar relativt gammal och kanske inte tar med nyare intressant utveckling ex. rörande finanskriser. Eller finns det någon annan författare som du kan rekommendera?

  Tack för en bra blogg.

  • Prylen är att ekonomer inte lär sig hur penningsystemet fungerar. Finns knappt något skrivet om det och det som skrivs är oftast fel – som t.ex fånigheten att bankerna lånar ut insättningar (som kommer tillbaka som insättningar som lånas ut igen osv). Det är helt blaj alltihop.
   Ganska roligt att läsa vad SvD:s gamle chefredaktör Zetterberg skrev om penningsystemet och hur dolt allt är:
   ”Om detta vet vi vanliga medborgare emellertid nästan ingenting. Hur det egentligen går till vet några enstaka politiker, akademiker, bankmän och valutaspekulanter och några centralt placerade ämbetsmän. Finansministern har framgångsrikt idkat ”learning by doing”. Några (antagligen inte alla) i riksbanksfullmäktige kan också besvara frågorna hur pengar skapas och behåller sitt värde.

   Det finns ingen lärobok i ämnet, ingen skrift i forskningsrådsnämndens publikationer ”Källa” som illustrerar de vetenskapliga kontroverserna om saken. Och i studieförbundens kurskataloger letar man förgäves efter en studiecirkel om hur pengar skapas och värdesäkras. Det verkar vara likadant i andra länder. ”

   Han menar att troligen kan inte alla i Riksbanksfullmäktiga svara på frågan hur pengar skapas! Du kanske t.o.m vet mer än dom? 🙂

   http://www.zetterberg.org/Press/DN/dn951210.htm

   Steve Keen gjorde en bra artikel som tar upp att hur banker skapar krediter först och centralbanken skapar riktiga pengar efteråt. Folk tror i allmännhet att kunder lånar sina pengar till banken som sedan lånar ut dessa pengar – men i verklighet lånar bankerna ALDRIG ut kundernas insättningar – bankerna bara hittar på krediterna från luften genom att skuldsätta någon med detta nypåhittade belopp.
   http://www.debtdeflation.com/blogs/2009/01/31/therovingcavaliersofcredit/

   Mammons furstar är bra även om han inte specifikt går igenom hur krediter skapas så visar ha med tydlighete att satligt så kallad fönsterstyrning är överlägset den ”släpp lös parasiterna och låt dem härjs fritt”-metalitet som herjat i väst (Japan och de Asiatiska tigrarna har tillämpat fönsterstyrning mycket framgångsrikt – bankerna har bara tillåtits skapa krediter till industrin och storföretagen medan skuldsättningen av privatpersoner, t.ex genom att bygga enorma bobubblor, har hållts i schakt – det är det enda sättet jag kan se som ett kreditsystem skulle kunna fungera någorlunda bra).

   Lycka till med kursen och plocka vad du vill från mina texter.

   • Det finns en lärobok med Svensk text. ”Svenskt Kreditväsen” av Lars-Erik Thunholm. Jag har ett ex. från 1962, fullt giltigt än i dag (dock ej till salu). Det enda större som ändrats sedan dess är fritt flöde av kapital över landets gränser, (1985 Erik Åsbrink / Kjell-Olof Feldt / Olof Palme), vilket i sin tur orsakade bankkrisen 1992.

  • @Peter

   Låter bra med en studiecirkel inom V och du får gärna kopiera vad du vill ifrån min blogg också. Jag har deltagit lite och hjälpt socialdemokraterna som också har startat med att försöka förstå penningsystemet. Det är en grupp på Facebook som heter ”gräsrötterna” och det finns en hel del duktigt folk där, det här med att förstå det finansiella systemet sprider sig. Du kanske kunde starta en dito för V på Facebook.

   Mammons Furstar är nog inget för en nybörjarkurs, den tar upp pengar i inledande kapitel och sedan så handlar det om hur Japans Centralbank kunde styra hela Japans ekonomi. Mycket bra men inget för en grundkurs. Här kan du tjuvläsa det som kanske kunde ingå i en grundkurs. http://home.swipnet.se/stefanand/Mammon/epil.htm

   Om du vill ha lite mer material, måste tänka efter lite, så skriv gärna en rad på min blogg. Blir gärna medlem om du startar en Facebook-grupp och hjälper till så gott jag kan.

 5. Skulle detta utspel ifrån Reinfeldt med 75 års pensionsålder kunna vara en positionshöjning så att den Timbro-trogna ledningen i socialdemokraterna kan låtsas bli upprörda och säga att ”nu får det vara nog, inte en dag mer än 69 år för pension”. Helt enkelt ”ett spel för gallerierna” så att vi skall tro att det förekommer motsättningar mellan partiernas ledningar. Det blir liksom lättare att acceptera 69 år när motbudet är på 75 år.

  Ett annat MYCKET STORT skäl är ju också, och detta kanske är det VIKTIGASTE skälet, att ett sådant här uttalande tar bort uppmärksamheten ifrån den finansiella diktaturen som Sveriges politiker nu via Euro-pakten och ESM vill ansluta oss till. ESM är ju spiken i kistan liksom.

  • Japp, det är den skuldfeodala ordning de vill ha med centralbankernas centralbank, BIS, högst upp. Det här har de jobbat länge på. Såsom Clintons mentor Professor Carroll Quigley beskrev det i boken Tragedy and Hope:

   ”The powers of financial capitalism had another far reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole.

   The apex of the system was to be the Bank for International Settlements [BIS] in Basle, Switzerland, a private bank owned and controlled by the world’s central banks which were themselves private corporations. Each central bank… sought to dominate its government by its ability to control Treasury loans…”

   Staten och kapitalet sitter i samma båt mao och folket får titta på när Kapitalet bestämmer vart skutan ska gå. Det lustiga är att allt bygger på ett ”Kejsarens nya kläder -trick, där de egentligen inga pengar har men lyckats inbilla en hel värld att de står i skuld till dessa parasiter.
   Vem skapade CIA? Jo, ena av bröderna Dulles. Vem skapade BIS? Jo, en andra av bröderna Dulles. Prescot Bush, far och farfar till fd Presidenterna, höll i Brown Brothers ( Bank of Englands dåvarande chef Montague Norman kom också ifrån samma firma – vilket sammanträffande 🙂 ) satt ihop med Dulles också. Prescot Bush tillgångar blev sedan beslagtagna för ”trading with the anemy act”. Vem verkade som Wallenbergs ombud när amerikanska myndigheter ville frysa Wallenbergs tillgångar efter andra världskriget? Jo, ena brorsan Dulles. Vilka satt i kommittén för tyska industrins belastning som skulle se till att Tyskarna betalade de löjliga skadeståndskraven efter 1:a världskriget? Jo ordförande var Wallenberg och där satt även Dulles. Sossarna har om möjligt varit värre i sitt gosande med Wallenberg än Moderaterna.
   O.s.v.

   Det är bara att rensa ut skiten och starta direktdemokratiska partier där Riksdagsledamöter bara fungerar som knapptryckare. Om riksdagsledamoten inte följer vad medlemmarna beslutat i direktval hållna genom t.ex Internet skulle han/hon avsättas med en gång. Då skulle inte finansmaffian kunna styra politikermarionetterna såsom de gör idag.

   • Man kan bara konstatera att de politiker vi har är egotrippade psykopater. Bara att höra landsfadern säga ordet tillväxt till vartannat ord får det att vända sig i magen på mig. Direktdemokrati kan verka tilltalande, men det förutsätter ett fritt fungerande internet. Hur länge till blir internet fritt och hur ska man kunna kolla att det är det?

    Det verkligt stora problemet är att det penningsystem vi haft tills idag, uppbyggt under förutsättningen att framtida resurser ska garantera dagens skuld, blir till en omöjlighet i och med att peakoil inträffade 2005-2006 (IEA 2010). Peakoil innebär att vår framtid krymper energimässigt under alla överskådlig tid och vad ska kunna utgöra betalningsmedel i sådan värld, utöver ren byteshandel?

   • Det var Wallenberg som finansierade socialdemokraterna till makten på 1930-talet, efter att de slagit ut sin konkurrent Kreuger. Efter det har de styrt de Svenska storbankerna och ägt RIX.

   • Japp Kreuger-affären luktade skit hela vägen. Stenbecks´inblandning i det är ju oxå snygg. Undra vad som hade hänt om Aristide Briand och Krueger tillåtits leva?

 6. Sjukt system vi har idag, på alla fronter..
  Momsen till exempel. Skatt på skatten..
  Man sänker restaurangmomsen och folk blir nästan tårögda av glädje!!
  ”Åhh, nu blir det billigare å gå till McDonalds å köpa pizza! Tack snälla, goa, generösa staten…”..
  Skäms så det gör ont i huvudet över hur lite folk tänker..

  Vad sägs om att skippa ALL moms?
  En helt ordinär barnfamilj (två vuxna, två barn) köper mat, kläder mm mm för en summa varje månad, där de beräknat på existensminimum (som myndigheter döpt om till ”skälig levnadsnivå) pytsar in ca 2 000:- till staten som moms.. För de allra flesta är det såklart mer, eftersom vi ännu inte har flertalet som lever på minimum..
  Vad kan det jämföras med? Japp, barnbidraget..
  Så om man tog bort momsen så kunde man ta bort barnbidraget, och det skulle inte göra ett dugg för den familjen sas..
  Alla andra typer av bidrag kan också försvinna eller iaf minskas drastiskt. Bostadsbidrag, socialbidrag osv.. Minskade intäkter men även minskade utgifter och en enorm byråkratisk apparat som inte behövs..

  Kan det vara som så att staten vill ha dessa bidrag kvar, trots den galna rundgången, för att ha ett ” vapen” mot folket?
  ”Se så snälla vi är, vi hjälper barnfamiljer, de äldre, de som har det svårt… ”..
  Skapar ett totalt onödigt bidragsberoende så att vi blir beroende av just staten, kommunen mm i mycket större omfattning än vad som skulle behövas.

  Momsen bort (för nästan allt) skulle även innebära ett lyft för företagen, då det med största sannolikhet skulle innebära att mer säljs. Fler skulle få anställning, färre arbetslösa innebär mindre a-kassa osv, samt att de skulle inbringa mer skatter som löneslavar än som bidragsslavar..

  Är mitt resonemang helt uppåt väggarna så får någon gärna förklara på vilket sätt.
  Men för mig så är det helt logiskt iaf :):)

  • Vi skulle inte behöva ha någon skatt alls mer än liten skatt för att reglera penningmängden. Allt som behövs är att staten skapar pengar och spenderar ut i samhället istället för att såsom nu ”låna” fullständiga påhitt från ett parasitärt banksystem. Samhället kan producera i överflöd men om överflöd råder minskar efterfrågan på pengar. Brister råder för att skapa efterfrågan på pengar – att se till att folk har tidsbrist genom att kräva att de ska göra meningslösa uppgifter är en del av detta – annars kan ju folk få tid att hjälpa varandra och kringgå penningsystemet. Nobelpristagaren Soddy såg det här glasklart redan på 20-30-talet. Så egentligen är det bara att se till att den automatiserade produktionen, överflödet och de fria luncherna serveras mer jämlikt och inte som nu enbart åt ett frifrälse bestående av finansen och dess marionetter politikerna. En medborgarlön till alla (helst i en lokal valuta som stimulerar den lokala ekonomin – kanske t.o.m med en rostande lokal valuta som den i Wörgl).
   Bristerna i världen är konstgjorda för att vi ska jaga pengar – det behöver inte vara på det sättet.

 7. Ping: Hemimammas tankar – Går du också på Reinfeldts bluff, eller har du också en mammas instinkt?? « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

Kommentarer inaktiverade.