Priset på skuldslavskontrakten på bostäder går upp igen!

Kommer börja alla nya blogginlägg med att hänvisa till bloggboken:

”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Kom gärna med förslag till ändringar och tillägg.

———————–

DI skriver att priserna på bostäder stiger igen och försöker få det till något positivt men sanningen är att det blir allt svårare att ersätta en boskuldslav med en annan som bjuder över vad den första boskuldslaven gav för sitt eget skuldslaveri.

För det är väl de som har krediter på kontot som ”köper” – krediter som de inbillar sig är Svenska kronor men egentligen bara är bankernas skulder på svenska kronor – tänk om du fick göra det! Omvandla dina skulder till ”krediter” och kräva att folk måste vara ”kreditvärdiga” för att ”låna” dina skulder (=krediter) – snacka om privilegie och inte konstigt att skiten går åt helvete när bankerna tillåts skapa berg med krediter av sina egna skulder som de sedan ”lånar ut”!

Det intressanta är ju berget av osålda bostäder som växer och som ingen vill ”köpa”. Om priset för boskuldslaveriet (då ”köparen” egentligen bara hyr bostaden av banken) sedan vissa månader höjs beror ju som sagt det bara på att vissa har mer av bankernas skulder (=krediter) på sina konton. Det är de som har råd att köpa och sälja som kan köpa och sälja. Allt fler som vill sälja sitt skuldslaveri men bara till någon som är beredd att sätta sig i än högre skuldslaveri till banken  blir inlåsta då de kommer hamna i livslång skuld om de säljer till ett lägre pris- om de inte säljer är de förvisso lika mycket skuldslavar till banken för det men de har ju i alla fall någonstans att bo.

Lite roligt/tragiskt  – ”köparen”, som egentligen hyr av banken, ”köper” bostaden med bankens skulder (=krediter) och blir en skuldslav till banken, fjättrad av bankens egna skulder (=krediter)!

Som Bank Of Englands chef, Marvyn King, sa är detta det absolut sämsta sättet att sköta ett betal och penningsystem på. Men det är ju så klart maximerat för parasiten som fått göra sina egna skulder(krediter) som giltigt betalmedel.

I slutändan finns ingen annan möjlighet än att låta staten ta över bank och betalsystemet och se till att bankerna lånar ut pengar istället för sina egna skulder på pengar (=krediter). Samtidigt bör det ske en skuldavskrivning och nollställning av systemet samt skapande av ett ärligt penningsystem istället. För detta penningsystem är så sjukt så sjukt!

“of all the many ways of organising banking, the worst is the one we have today.”

Mervyn King, chefen för Bank of England

Tillägg:

För att verkligen belysa det sjuka i att använda någons skuld på pengar som pengar, såsom vi gör då vi använder krediter som är bankernas skuld på pengar. När du är skyldig någon pengar har du ju inga pengar men tänk om du kunde få andra att acceptera din skuld på pengar som pengar! Vilken guldgruva det skulle bli för dig! Ju mer du satte dig i skuld desto mer kunde du sätta andra i skuld med din skuld då dessa tror att din skuld är pengar. Det är så bankerna gör med sina skulder (=krediter). Testa och försök lura någon att gå på det tricket och de kommer tycka du är helt rubbad när du försöker övertala dem att dina skulder är pengar!

Annonser

17 thoughts on “Priset på skuldslavskontrakten på bostäder går upp igen!

 1. Tillägg:

  För att verkligen belysa det sjuka i att använda någons skuld på pengar som pengar, såsom vi gör då vi använder krediter som är bankernas skuld på pengar. När du är skyldig någon pengar har du ju inga pengar men tänk om du kunde få andra att acceptera din skuld på pengar som pengar! Vilken guldgruva det skulle bli för dig! Ju mer du satte dig i skuld desto mer kunde du sätta andra i skuld med din skuld då dessa tror att din skuld är pengar. Det är så bankerna gör med sina skulder (=krediter). Testa och försök lura någon att gå på det tricket och de kommer tycka du är helt rubbad när du försöker övertala dem att dina skulder är pengar!

 2. Vågar man lita på mäklarsiffror och kvalitetsjusterade priser från Valueguard? Känns som att det får samma effekt som statens manipulation av inflationssiffror genom kvalitetsjustering. Just nu är inflationen dubbelt så hög som den staten rapporterar, t.ex. http://www.shadowstats.com/imgs/sgs-cpi.gif?hl=ad&t=

  Nedgången på bostadsmarknaden är nog mycket värre än det som rapporteras i massmedia.

  Även om deras siffror stämmer så spelar det inte någon roll om priserna stiger i Stockholm när Malmö rasar, Svenska banker är exponerade över hela landet och det räcker med att Malmö rasar för att kreditpyramiden ska implodera.

  Osäkra fordringar börjar dyka upp på bankernas balansräkningar?

  • Nä, för mäklarna gäller ju måttet omsättningen (på hur död ”marknaden” är) då de inte får betalt om de inget säljer och helt tydligen är det tvärstopp då mäklarna kräver månadslön istället för provision.
   När Boskuldslavarna blir inlåsta i sitt eget boende kan de ju inte sälja för då sitter de ju utan bostad men är lika fan skuldslavar för det. Undrar hur många som har dragit sig ur att sälja sitt boskuldslavskontrakt? Jag menar när de inser att de inte kan sälja kommer de ju inte ens att sätta ut bostaden till försäljning längre. Så utöver berget av osålda bostäder som syns på Hemnets statistik finns ett mörkertal på folk som gett upp och sitter kvar i sitt boskuldslaveri då de då i alla fall ett tag till kan ha ett boende.

   hemnet
   Dessutom grundar sig Valueguards siffror, som i sin tur grundar sig på Mäklarstatistiks siffror, på endast 70% av vad som mäklarna säljer. Så även där finns gott om plats för att skapa de siffror man vill ha.

  • Jo, fan det borde ju i alla fall bankerna acceptera som moraliskt gångbart! Du kanske kan säga till dem att du har ju lånat deras skuld så då är det ju inte mer än rätt att de lånar dina skulder och ser dem som gångbara betalmedel!

 3. Gränsfors Mini Belt Hatchet
  Developed by Lennart Pettersson (LP) at Gränsfors Bruks in Sweden. Lennart, axe smith, knife smith, back-packer and fisherman has created a little hatchet which can be used as an axe and a knife. The poll, slightly rounded, functions like a ”priest”.
  The roots of Gränsfors Mini Belt Hatchet go back many thousand years. In the old days in Europe it was common to carry a belt axe which could be used as a knife and an axe, a valuable tool and a weapon. A nice belt axe was also a symbol of status. In the 16th and 17th century, the French began trading axes with the American Indians. The small Belt Axe, light and narrow, become the ”trade axe” and was transformed into the tomahawk. But Gränsfors Mini Belt Hatchet is neither a tomahawk nor a scaled down axe. It is a functional new design by Lennart Pettersson. It is hand forged of high carbon Swedish steel and tempered at the bit to a hardness of 57 Rockwell C. To forge a small axe with the hole in the head requires great craftsman skill.

  This little hatchet has a 2½ inches cut-ting edge, a 10 inches hickory handle and weighs only about 12 oz. The hatchet comes with a grain-leather sheath..
  Källa: Gränsfors-bruk

  Trade axe , nu fann jag en liknande ”Wetterlings” på Jula av alla ställen för 399kr och den tillverkaren är inte lika känd som ovan men har samma tid bakom sig och jag har testat den och den känns super fantastisk att jobba med. Okej detta är verktygs nördigt men förr var verktygen på tu man väldigt viktiga och när det gäller sådana här typer av verktyg är det så stor skillnad på denna kvalitet och modernt tillverkade saker alltså jag kunde ju inte drömma om att hitta en sådan yxa för det priset jag är ju salig nästan, en sådan kan hålla i generationer om man sköter den och det förklarar värdet i kvalitet ,sen behövs kvaliteten om man ska göra saker liksom annars funkar det inte, det är helt enkelt inte kul med dåliga verktyg..Undrar vad mer saker som var hett bytes objekt istället för pengar för de är ju rätt värdelösa egentligen. Själv är jag lite i att göra en super fiske lina fast jag inte kan flugfiska har aldrig gjort det men jag har ideer om hur konstruera en lina av lite annat slag av material.
  Fast jag behöver ju materialet och ,vem vet. Kanske det också fanns förr det jag tänker göra och det borde också vara något som man kan ha med sig och trade då. Finns säkert massa saker som man kan trada och kan ha mer av en man använder det till typ som pengar då.
  Brännvin var säker ett ånt bytes medel med och säkert massa örter som användes som medicin och så och säkert som pengar då liksom…Menar även här växer saker ock ting som måste förädlas till pulver och inte tar stor plats kryddor lakris och hur mycket som helst saker som kan vara som pengar i olika mått och värden. Men vi har glömt bort saker och ting i generations skiften.
  SJälv om det fanns en fiskahandlare och så vidare så skulle det funka alldeles utmärkt med att ha en kredit som förhandlas under tidens gång hur ens värde kan balanseras på tu man hand liksom, så blir det nog när det blir små skaligt mellan personer liksom vad man kan faktiskt göra för varandra ,fast i grunden så måste ju alla kunna göra då någon form av tjänst av betydelse eller varor så att säga säväl potatis eller fisk eller verktyg båtar korgar möbler tja vad som. Läste en bok om scouting och där var det så att en sådan skulle kunna leva utan någon ting och sämsta fall överleva på gräs för det var bra föda skrev författaren och även hjälpa andra då och kunna tillverka allehanda saker från naturen och få lön för att alltid kunna hjälpa andra, rätt kunniga människor fanns det förr, finns det säkert fortfarande bakom mossorna.
  Jag vet inte men något ligger det i det tror jag. Tack ifall någon orka läsa detta, väldigt intressant för en nörd då som jag.

  • Tillägg då så ingen tror att jag är så diggande på vapen beskrivningen i historian om detta verktyg för mig är det alltså bara ett verktyg och inget annat. Och jag byter aldrig bort den.

 4. Men nu ska vi ju amortera oss ur problemen. Men eftersom det vi kallar penningmängd till stor del består av bolånekrediter så säger det sig självt hur det kommer att gå när alla börjar panik-amortera sina lån. Eftersom det inte kommer finnas något sätt att få folk att skuldsätta sig ännu mer (och därmed utöka penningmängden) så ser jag inget annat möjligt scenario att hela ekonomin stannar av totalt pga brist på kapital, såvida inte staten kan låna upp mer på den internationella marknaden, till säkert högre och högre ränta. Det här scenariot måste ju Anders Borg vakna kallsvettig över varje natt.

  • Precis, och saken kommer bli än värre då bankerna kommer se till att staten tar över ”banktillgångaran” (och betala i svenska kronor) precis som de gjorde år 2008 då Interbank Lending tvärnitade och Riksbanken och Riksgälden satt med hälften av alla bostadsobligationer i knät. Den här gången kommer det inte fungera att blåsa liv i bostadsbubblan igen såsom de lyckades med då genom att sänka räntan.
   Som du säger är det ett Japan scenario som väntar där staten kommer hålla liv i zombiebankerna genom att ge dem pengar allt medan befolkningen stryps alltmer. Eller, än värre, ett 30-tals depression då 1/3 av penningmängden i USA raderades precis som du beskrev.

   Finns bara en väg ut och det är statligt övertagande av bankerna, fråntagande av bankernas rätt att göra sina skulder(=krediter) som allmänna betalmedel, fråntagande av bankernas kontroll av betalningssystemet som ska vara allmänyttigt, skuldavskrivningar och nollställning av systemet.

   Tyvärr finns det ingen politiker med tillräckligt kurage för att kräva detta (vilka röstsiffror en sådan politiker skulle få när väl krisen är i blom!) Antagligen är alla tvärskraja för att gå emot bankmaffian.
   Fast ekonomen Scocco verkar faktiskt ha hajat lite – kanske har han läst Steve keen. Från SvD:

   ”Bakgrunden till Sandro Scoccos dystra syn är det som beskrevs i lördagens SvD – den snabba ökningen av hushållens skuldsättning.

   – Sverige har på 15 år gått från en belåning på 80–90 procent av disponibel inkomst till 160–170 procent. Om bopriserna ska fortsätta stiga några år till måste hushållen upp mot 200 procent och det måste man betrakta som otänkbart i den miljö vi har nu. Det skulle ge en av de högsta nivåerna i hela västvärlden. Ska man rita en kurva som efter 15 år av uppgång bara fortsätter upp, då får man ha väldigt mycket fantasi.

   Scocco ser framför sig en omvänd utveckling, att hushållen i stället stramar åt.

   – Man kommer snarare att vilja sänka sina skulder. Det har man till exempel gjort i USA, där har vi på några år sett en påtaglig minskning av skulden i förhållande till den disponibla inkomsten.

   Det betyder också, tror Scocco, att konsumtionen blir lidande.

   – Hushållens ställning är god men det beror nästan enbart på höga bostadspriser och att belåningsgraden delvis finansierat vår konsumtion. Den draghjälp ekonomin har haft av en ständigt ökande skuldsättning – motsvarande broms får vi de närmaste 5–10 åren. ”

   • Av någon anledning så verkar det vara att betrakta som politiskt självmord att föreslå reformation av penningsystemet. Miljöpartiet har ju varit och nosat då och då, men det blir liksom ingenting av. Det var också någon ekonomisk kommentator någonstans någon gång som hävdade att ”det finns inget effektivare sätt att sänka en lovande karriär som ekonom än genom att börja prata om bristerna i det nuvarande penningsystemet”.

   • Japp, och politiker skjuter de ihjäl så fort de försöker frikoppla sig från banksystemet. Kolla Lincoln, Kennedy, Jackson (som de i och för sig aldrig lyckades ha ihjäl men det var ju X antal mordförsök). Saddam, Khaddaffi ch nu snubben i Iran har ju också sysslat med att ha kontroll över penningskapandet. Farliga grejor med andra ord!

   • Men en folkrörelse kan de tamigfan inte ha ihjäl!
    De försöker med att tiga ihjäl Ron Paul som är den ende som säger som det är, men det har växt fram ett ”levande väsen” som är så stort och så för dem extremt hotfullt, så de kan inte fixa ”ledaren”.. 100 000 revolterar i Grekland (säkert mååånga fler egentligen), men politikerna böjer sig bara fram och vrålar att de vill bli tagna hårdare och hårdare av bankerna. Inte fan är de på folkets sida, inte där heller…

    Flera gånger har t.ex. Aftonbladet tagit bort alla kommentarer på ekonomiartiklar, trots att de är kopplade till Facebook och det är få som inte skriver som sig själva.
    Men jisses vad det har spridit sig om hur finanserna egentligen fungerar!! 🙂
    Gång på gång blir artikeln i sig bara pinsam att läsa när person efter person ger riktig fakta, ofta med bra källor.
    Kommer ordern då att de ska släcka ner folkets röster? Det tvivlar jag inte en sekund på..

    Bankerna är rädda för en sak och en sak endast: Folket, alla oss som de ser som något de kan suga ut allt av.. Vi låter dem göra det eftersom vi tror att det är så det ska vara..
    Låna pengar är ju mer normalt än att spara eller vara sparsam..
    Färre byter bank än skiljer sig till exempel, vad är det för j-a undfallenhet från oss??!!

    Men.. Det kokar världen över i detta nu, och mycket mer än vi troligen kan ana.
    Occupy Wall Street var något gulligt och pubertalt om man ska tro MSM, och det som sker i Grekland ska vi tro är slöa, arbetsskygga strandraggare som är sura för att de inte får 456 veckors semester med full betalning varje år. Typ.
    Varför ska vi tvingas på ACTA, IPRED, FRA osv osv?
    Hur kommer det sig att sk sociala mötesplatser som facebook uppmuntras från alla våra myndigheter (”kolla in oss på facebook” blir vanligare och vanligare fras från myndigheterna också).?
    Allt detta sker för att de är tvingade att ha koll på oss och hur snabbt och till vilka kunskapen om allehanda sanningar sprider sig…
    Lögnerna är så många och så sammanflätade numera, så de kan inte backa undan.
    Libyen, Irak, Afghanistan och snart Irak.. Motståndare till de globala äckelparasiterna har de varit, eller är, allihopa.
    Inte fan är något av de invaderade länderna mer fria nu än tidigare.. De är fattigare pga att de är rånade, och de är nu i klorna på de globala bankirerna.Libyens samlade medel togs av de invaderade länderna som ett krigsbyte, och nu tvingas även det landet låna..
    Iran vägrar ge med sig, och vi ser hur man i media hela tiden målar ut dem som galningar och krigshetsande stollar som tillverkar kärnvapen..
    Snart smäller det med Iran, och det kommer inledas med en falsk-flagg-attack som får 9/11 att blekna som Iran får skulden för..
    Kan de invadera Irak och Afghanistan med hjälp av enbart lögner, så kan de göra det igen.

    Grejen är att de, tyvärr, måste skynda sig.. För snart är vi för många som inte går på alla lögner som vävs för att hålla ihop deras snuskiga parasitsystem..
    För allt är, tragiskt nog, ”all about the money..:”..

 5. Japp, den som kontrollerar pengarna kontrollerar världen, precis som psykopaten Kissinger skrev.

  Håller med. De måste sno sig på fort som fan med att registrera alla innan för många vaknar. Men samtidigt kan de inte släcka Internet då hela deras parasitära betalsystem bygger på att vi använder Internet – så de är i ett dilemma där de måste smyga på oss ACTA, FRA, IPRED etc men samtidigt har de inte tid att smyga då de hör lavinen av ursinniga människor som vaknat.
  Brzezinski (Kan väl kallas Kissinger den andre – psykopat på samma nivå) har sagt att detta uppvaknande är ett megaproblem för makteliten:

  Ett riktigt vidrigt utdrag från Zbigniew Brzezinski:s bok ”Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era”:

  ”The technetronic era involves the gradual appearance of a more controlled society. Such a society would be dominated by an elite, unrestrained by traditional values. Soon it will be possible to assert almost continuous surveillance over every citizen and maintain up-to-date complete files containing even the most personal information about the citizen. These files will be subject to instantaneous retrieval by the authorities.’

  Observera när den boken skrevs! 1970!
  Så det är ju inget de smyger med att de vill ha in oss i ett kontantlöst samhälle där allt om dig lagras i filer där ”These files will be subject to instantaneous retrieval by the authorities.”

  • Zbigniew Brzezinski, mannen bakom Obama..
   ”In September 2007 during a speech on the Iraq war, Obama introduced Brzezinski as ”one of our most outstanding thinkers”…”. (Bara söka på www om man vill se fler ”kopplingar” mellan de båda..)
   Case closed där liksom, om man lägger till utdraget du har ovan från ZB’s bok..
   Sådana kopplingar är bara konspirationsteoretiskt mumbojumbo om du frågar någon brunnäsad elitlakej. Men märkligt nog kan samma lakejer gapa sig harmynta över om någon av dem icke godkänd ledare uttalar sig kritiskt om än så sant, där media ger dem megafonerna så de hörs ännu mer..
   Vi har ju Reinfeldt här med boken ”Det sovande folket” som inte fan tas upp till debatt heller. Inte ens från den mest rödnäsade kommunist..
   Media borde ju sätta gaddarna i sånt material omedelbums och ställa gubbjävlarna till svars, men inte då..
   Och det finns de som fortfarande inte tror media är styrt, hahahahaha..
   Vem rotar i Bildts olika förehavanden och vart han egentligen är trogen?
   Varför är Bilderbergergruppen ett så otroligt farligt område att rota i?

   Allt hör ihop. Längst upp sitter de där girigaste av de girigaste, redan rikast av de rika, som bara ska ha mer och mer och mer och mer…
   Allt på bekostnad av den stora massans frihet, liv och välmående.

   Inbillar mig faktiskt att det inte är rätt, men jag kan ha fel..

 6. Jag vet inte om ni redan läst detta men det är iaf oerhörd intressant läsning av vår ekonomiska historia sammanställd av David Wilcock. Han går igen hela vår finansiella historia och det är LÅNG läsning. Mycket fakta, med källanvisningar.
  Läs helst alla 4 delarna i kronologisk ordning, men ska ni bara välja en del så är den sista och 4’e nyligen publicerad. Uppdateras fortlöpande med ny info, senast för några dagar sedan.

  Del1: http://www.divinecosmos.com/start-here/davids-blog/995-lawsuit-end-tyranny
  Del2: http://www.divinecosmos.com/start-here/davids-blog/1022-lawsuit-end-tyranny-ii (Ett öppet sinne hos de flesta krävs för vissa delar av det som sägs men låt inte det förta huvudbudskapet – FED är skurkar och har en Agenda)
  Del3: http://www.divinecosmos.com/start-here/davids-blog/1023-financial-tyranny
  Del4 http://www.divinecosmos.com/start-here/davids-blog/1026-financial-tyranny-final?showall=1

  Ska man tro på det som sammanställts så är det redan på gång ett helt nytt finansiellt system av 133 länder som vänt G5-länderna ryggen.

  Tack Lincoln för Sveriges bästa och sannaste blogg om pengar och ekonomi! En måste blogg att följa för Sveriges alla skolor och universitet!
  /Dan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s