Istället för att kasta molotovcocktails mot bankerna

Kommer börja alla nya blogginlägg med att hänvisa till bloggboken:

”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Kom gärna med förslag till ändringar och tillägg.

———————–

Grekerna har upplopp och kastar molotovcocktails mot bankerna. Mycket jobb, farligt och inte vidare effektivt. Inget jag rekommenderar även om jag förstår deras känslor.

Ett mycket mer effektiv demostration mot bankparasiterna vore om många människor samtidigt använde ett program som startar webbläsaren (t.ex Firefox) och som har t.ex Swedbank som startsida (man kan ju ha de andra bankerna som startsidor i tabbar). Programmet skulle stänga av sig efter sig 10 sekunder för att sedan starta om webbläsaren med en gång. Och så skulle det hålla på (man skulle ju kunna göra det när man inte använder datorn till annat).

På så sätt ringer datorn hela tiden till banken och är det många som gör samma sak samtidigt hinner inte bankens dator svara på alla inkommande ”samtal” och det skulle bli totalstopp i trafiken till bankerna. Jag tror inte det skulle behövas så många tusen som gjorde detta samtidigt för att överbelasta banksystemets servrar.

För bankerna är ju helt beroende av att vi använder internet och att deras vägnät för betalningar (som borde vara något vi ägde tillsammans, såsom vägnätet är) inte får trafikstopp och köer. Allt för att vi ska kunna betala våra skulder till varandra med bankernas skulder (=krediter).

I Estland lyckades ett par förbannade ryska hackare med ganska osofistikerade DDOS attacker släcka ner nästan hela Estland genom att få datorer att hela tiden ”ringa” till bankerna.
http://www.wired.com/politics/security/magazine/15-09/ff_estonia?currentPage=a

Jag vet att jag skrivit om detta förut men jag undrar om det finns något schemaläggande program som fixar att starta, stoppa, starta, stoppa osv andra program i Windows (motsvarande Linux cron)? Windows egna schemaläggare fixare det inte.

Det bästa vore ju om det fanns en portabel webbläsare (som man inte behöver installera utan kör direkt från mappen), typ Portable Mozilla Firefox  som fixade att starta sig och stänga av sig själv med några sekunders mellanrum. Den portabla webläsaren kunde ha start-tabbar till alla banker med vidhörande infrastruktur som man vill ”bomba”.

Det skulle vara en annorlunda och troligen mer effektiv demonstration för att se till att banksystemet och vidhörande parasitväsende förändras. Inget våld och man skulle inte ens behöva sitta vid datorn för att sköta den demonstrationen – den autostartande och autostängande webbsläsaren skulle sköta det åt en.

Något för en datanörd att fixa? Kan inte vara så svårt – i Linux är det en baggis!

Uppdatering

Jag tror faktiskt jag gått över ån efter vatten. Det finns faktiskt ett addon till Firefox som uppdaterar sidorna (alla tabbar med) ned till 5 sekunders intervall.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/reloadevery/

Bara att högerklicka på sidan man är på och trycka på hur ofta man vill att sidan (eller om man så vill kan alla tabbar också ) uppdateras. Då kan man ha massa tabbar öppna till olika sidor på samma bank t.ex. Nackdelen är väl att den kollar upp om grafiken redan ligger i cachen så att den inte laddar ned grafiken igen (vilket skulle tynga ned bankservern mer). Om man kunde stänga av cachen så att firefox måste ladda ned bilderna igen vore det än bättre!

Tänk om 1/2 miljon förbannade boskuldslavar gick ihop och samstämmigt körde en “ringa till banken” demonstration! De behöver ju inte ens sitta vid datorn och ändå klämma åt kulorna på banksystemet mer effektivt än alla demonstrationer och plakatviftande (som i och för också är viktigt men det är ju inget bankerna bryr sig om)

Annonser

10 thoughts on “Istället för att kasta molotovcocktails mot bankerna

  • Jo, jag är nog redan där ändå 🙂
   Men jag tror faktiskt jag gått över ån efter vatten. Det finns faktiskt ett addon till Firefox som uppdaterar sidorna (alla tabbar med) ned till 5 sekunders intervall!
   https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/reloadevery/

   Bara att högerklicka på sidan man är på och trycka på hur ofta man vill att sidan (eller om man så vill kan alla tabbar också uppdateras). Då kan man ha massa tabbar öppna till olika sidor på samma bank t.ex. Nackdelen är väl att den kollar upp om grafiken redan ligger i cachen så att den inte laddar ned grafiken igen (vilket skulle tynga ned bankservern mer). Om man kunde stänga av cachen så att firefox måste ladda ned bilderna igen vore det än bättre!

   Tänk om 1/2 miljon förbannade boskuldslavar gick ihop och samstämmigt körde en ”ringa till banken” demonstration! De behöver ju inte ens sitta vid datorn och ändå klämma åt kulorna på banksystemet mer effektivt än alla demonstrationer och plakatviftande (som i och för också är viktigt men det är ju inget bankerna bryr sig om)

 1. Effektivt, men hur i hela friden får man nog många att göra det utan att bankerna får reda på det i förväg?
  Självklart har de gräddfiler så de får reda på om det är något på gång..
  Om vi startar ett upprop e.d. så blir det offentligt mer eller mindre, och de kan skydda sig i förebyggande syfte och stå rustade inför en sådan ”attack”..
  Att samla nog många utan att det blir känt blir därmed svårt..
  Vill inte vara Herr Negativ, tvärtom så vill jag gärna daska till dem hårt och skoningslöst. Helst så de försvann allihop på samma gång, även om det innebar en tids kaos för oss alla..

  Tänk om man kunde göra så att man under dagen fick många att länsa sina konton och direkt därefter skickade deras servrar till serverhimlen.. Skulle smaka hallonsaft det! 🙂

  • Jo, det vore ju också en bra ide! 🙂 Jag fattar inte varför Grekerna inte kapar kablar till bankerna istället för att försöka bränna ned banker 🙂 . För banksystemet är ju extremt beroende av att vi använder Internet för betalningar av våra skulder till varandra med bankernas skulder (=krediter). Låter ju helt sjukt egentligen – att vi använder bankernas skulder på Svenska kronor för att betala för våra skulder på tjänster och varor till varandra. Men så är det ju! Och det enda sättet bankerna kan få oss att använda deras skulder (=krediter) som surrogat för Svenska kronor (kontanter) är ju genom att vi använder nätet.

   Folk borde säga ”Jag vägrar betala med bankernas skulder” det låter mer som det skurkbedrägeri det är än att använda bankernas Orwellianuttryck ”krediter”.

  • Nä, för JAK och de andra småbankerna är egentligen inga banker utan annex till storbankerna som kan växla i RIX. JAK t.ex har sina ”likvida pengar” (som de själva skriver) på storbankernas konton, t.ex Handelsbanken. Så JAK sysslar med att ”låna ut” Handelsbankens skulder (krediter) och inte Svenska kronor.
   Att komma in i RIX är nog tämligen exklusivt.
   Om det är kryptiskt det jag skrev ovan så läs gärna bloggboken så klarnar det nog.

   • Tack för svar. Jag greppar nog inte allt just nu. Får läsa på mer.

    De 100 miljarderna som Sverige ska låna ut till IMF, var kommer de ifrån? Finns det någon avbetalningsplan? Låter helknäppt att svenska staten lånar ut sådana summor när det allmänna själv måste låna. Till högre ränta, antar jag.

   • Krävs först 50 miljoner i avgift, och en liten skvätt i kapital, för att starta bank..
    Men det är detta med RIX som stoppar uppstickare då…
    I så fall skulle det kanske funka med en alldeles egen valuta för bara den banken? Kan det för lite..

 2. Hej ett svar emottages med tacksamhet!
  Kan någon förklara rimligheten på denna officiella timlön för denna person Christian Clausen på Nordea om ~ 14.500 kr / tim och ~14.500 kr / mån efter skatt för en undersköterska
  1 arbetsdag för Christian = 8 mån lönefter skatt för en undersköterska

  Rädd för att göra samma beräkning för HB, SEB, Swebank, för att detta kommer att ge samma skrämmande resultat…
  Frågan är om inte banken tar ut för stora avgifter och ger för dåliga räntor till sina kunder
  då de kan ge lednings personer dessa fantasisummor!!!!!!
  Dessutom då bankerna även gör en god vinst…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s