Vad vi vet att Cornucopia inte vet hitintills

Kommer börja alla nya blogginlägg med att hänvisa till bloggboken:

”Penningsystemet för Dummies – eller – du är inte dum i huvudet för att du ser att Kejsaren är naken”

Kom gärna med förslag till ändringar och tillägg.

——————————–

Cornucopia har visat en enastående okunskap i nästan allt. Tänkte sammanfatta vad han hitintills visat att han inte har en blekaste aning om:

1) Han vet inte skillnaden på krediter och Svenska kronor

2) Han vet inte vad centralbankspengar är för något

3) Han tror på sagan om multiplikatormodellen

4) Han har inte en aning om vad RIX är för något

6) Han har inte en aning om vad clearing i RIX är för något

7) Han vet inte att bankerna inbördes inte ser varandra krediter såsom accepterat betalmedel

8) Han tror att jag är Riksbankschef Ingves då han hela tiden hävdar att det är jag som har skrivit att:

”Det innebär att en bank kan komma undan med ett eget kapital – riktigt aktiekapital och upparbetade vinster – på 2 800 kronor för en utlåning på 1 miljon kronor. Ger 2 800 kronor i förlustabsorberande kapital tillräcklig motståndskraft vid utlåning på 1 miljon kronor?”

Vilket är ett direkt citat av Ingves som går att ladda ned från Riksbanken. (och här börjar jag faktiskt starkt tvivla på Cornus mentala hälsa – hur kan han tro att jag är Ingves? En villfarelse hans undersåtar också lider av)

9)  Skulle nog komma på mer men är trött just nu.

Lägger till dollarization  som är en av anledningarna till att USA (eller snarare de som styr USA där Soros är en och Kissinger som satte upp petrodollarsytemet en annan) är så pigga på att sabba andra länders ekonomier genom att destabilisera dem. Ut flyger den egna valutan och in kommer dollar som kan köpa upp allt för småören. Ett effektivt kolonialiseringsverktyg som används för att suga ut kolonier i årtusenden. Skrev om t.ex opiumkrigen i Kina här då Storbritannien, gjorde samma saker som USA gör nu då Pund var världens reservvaluta:
https://parasitstopp.wordpress.com/2011/01/12/afghanistan-det-tredje-opiumkriget/

”Who controls the food supply controls the people; who controls the energy can control whole continents; who controls money can control the world.”
– Henry Kissinger

Relaterat: Ekonomiprofessor Michael Hudson talar klarspråk om dollarhegemonin i en artikel i Kristianstadbladet:

“- Om andra länder inte accepterar amerikanska dollar så kommer USA att se det som en krigsförklaring. Det förklarade en amerikansk finansminister personligen för mig på 70-talet. Kinesiska tjänstemän jag talat med har sagt att de sitter på dollarobligationer för att USA inte ska attackera dem med kärnvapen. Det handlar om ren militär utpressning.”

Ovan är något som Cornu heller aldrig tar upp – man kan ju fråga varför? Han är dock pigg på att sprida Rysskräck men som ekonomisk ”expert” säger han inget om att Putin har sagt att Ryssland ska gå ifrån västs skuldbaserade penningsystem, skriva av skulderna och kanske införa samma modell som Hjalmar Sachts använde på 30-talet i Tyskland där staten skapade skuldfria pengar som de spenderade ut i cirkulation.

Som sagt tyder enformigheten i Cornus informationsflöde på att han är en desinformatör.

———–

Cornu använder klassiska desinformations och härskartekniker:

1) Bemöt inte och svara inte på frågor

2) Ignorera källan (t.ex Ingves ovan)

3) Gör budbäraren ansvarig istället för källan (döda budbäraren)

4) Flytta diskussionen genom att missbruka, misstolka och förvanska ord

5) Använd diffusa ickedefinierade begrepp som axiom utan prövning

6) Allt ovan måste backas upp genom att desinformatören intar en autoritär upphöjd hållning med inslag av arrogans och överlägsenhet för att skapa tolkningsföreträdet.

7) Gör motdebattören liten genom att använda nedlåtande epitet och uttryck

Kom gärna med fler punkter om Cornus desinformationsteknik

Annonser

14 thoughts on “Vad vi vet att Cornucopia inte vet hitintills

 1. Jag skrev om din punkt 8 i en kommentar till en SVD-artikel där han framträdde med sin svada. Fick svaret från rekationen att jag borde läsa på om vem Cornu är, istället för att begära att han läser på! Mao att hans trovärdighet vida översteg min egen, fast det inte var min trovärdighet det handlade om, det var ju Cornu mot Ingves!
  Journaliserna är inte genuint intresserade ämnet, dom vill bara ha någon på scenen som lockar läsare, dom ä ju inte ens intresserade av att kolla källfakta.
  Detta är vad jag kallar autocensur, den funkar effektivt, man ser det överallt i värden där fundamentalister av olika religioner eller andra uppfattningar sprider sin sjuka!

  • Det är helt tydligt att han skyddas den lille Cornu. Det är en teknik som desinformatörer konsekvent kör med –
   1) Bemöt inte
   2) Ignorera källan (t.ex Ingves)
   3) Gör budbäraren ansvarig istället för källan (döda budbäraren)
   4) Flytta diskussionen genom att missbruka, misstolka och förvanska ord
   5) Använd diffusa ickedefinierade begrepp som är axiom utan prövning
   6) Allt ovan måste backas upp genom att desinformatören intar en autoritär upphöjd hållning med inslag av arrogans och överlägsenhet för att skapa tolkningsföreträdet.

   Kom gärna med fler punkter (kan kanske bli ett inlägg om Cornus desinformationsteknik 🙂

  • Japp, tror dom är ganska många även om jag tror de nyttiga idioterna är fler (och egentligen kan man inte klandra dessa för att de inte vet hur det funkar då allt görs för att hålla uppe lögnerna). Arrogans, överlägsenhet och ett nästintill oförståeligt språk är väl de mest framträdande dragen hos dessa gatekeepers. Allt för att kunna bestämma tolkningsföreträdet..

 2. Lincoln,
  Dina artiklar om penningsystem/bank framstår mycket kunnigt, påläst och
  med utmärkt kreativ analys! Inom din ämnes-specialitet har du uppnått min högsta aktning
  och beundran – i högsta grad folkbildande och opinions-skapande!

  I jämförelse så spretar Cornucopia ut i mängder av ämnesområden och verkar
  ”ta sig vatten över huvudet” när han önskar framstå ”kunnig inom allt” i ställer för
  att hålla sig till den specialitet som han i mina ögon verkar vara bäst inom; nämligen de allmänna
  hybris-riskerna för vårt urbana samhälles möjlighet att kunna bestå.
  Men jag föraktar alltid besviket hans tramsiga nedlåtande utfall som han inte verkar
  vara i stånd att hålla borta. Mycket trist.

  Enligt min åsikt bör man helst aldrig någonsin bemöta nedlåtande uttalanden / skriverier
  och framförallt inte bemöta med samma mynt. Den som känner skickligheten i sitt material erhåller nämligen ändå alltid sina kvalitativa läsares bekräftelse. Underskatta inte dina läsare. Lycka till :-/)

  Bästa hälsningar
  Cisco Kid

  • Tack
   Sant, och du har rätt, egentligen är det bättre att påvisa den andres bristande argumentering och att dennes kastande av epitet är brist på argument. Ska försöka anamma det lite mer. Sträckte faktiskt ut handen till Cornu i hans blogginlägg och sa att vi skulle sluta med sandlådenivån. Tror jag höll mig ganska lugn där också utan att kalla folk saker. Han tog dock inte emot handen och jag kan förstå det då han inga argument hade mer än nedlåtenhet.

   Som sagt, det blir lätt sandlådenivå (det kan iofs vara roligt att leka i sandlådan 🙂 ) och det tar ned läsvärdet ibland.
   Tack för konstruktiv kritik.

 3. Gatekeeper , nyttig idiot eller politiskt korrekt (han vill inte sabba chans till politisk karriär)

  Skulle gissa på det sista.

 4. Vad/vem är Cornucopia? Ett väderfenomen, eller vad? Jag hörde en gång en saga om ett horn som ägdes av Dionysos och han är väl mest känd för sitt vin. Fylle-vin??

 5. Sorry, SVT.
  http://debatt.svt.se/2012/02/24/borja-amortera-istallet-for-att-gnalla-pa-din-boranta/

  Påpekade också att kopplingen mellan privatpersoners räntor och och reporäntan är närmast oväsentlig när man räknar enligt Ingves modell.

  Pekade även på
  http://www.dn.se/ekonomi/lars-calmfors-hoj-inflationsmalen

  ”Enligt Lars Calmfors väljer bankerna medvetet att öka sina marginaler för att lägga över kostnaderna för bland annat högre kapitaltäckningskrav på kunderna.

  – Vi har ett oligopolsystem med mycket dålig konkurrens mellan bankerna. Man ska vänta sig att det blir oförmånligt för kunderna. Det är ett problem att bankerna upprätthåller en mycket hög lönsamhet på den övriga ekonomins bekostnad, säger han.”

 6. Cornucopia kunde idag återigen inte låta bli att visa vilken barnslig stridspitt han är. Detta apropå polisens urspårade skjutande mitt i Stockholm igår. Inlägget visar väldigt tydligt att det är nåt som fattas den mannen. Normala människor kan ju bara tycka att det enda vettiga är att polisen backar undan när rånare börjar skjuta på öppen gata istället för att starta eldstrid. Men såna tankar kan Cornucopia överhuvud inte ta in. Även om det blivit flera dödade på det där gymet hade han garanterat ångat på om att polisen gjort rätt
  Tycker just att ditt isärplockande av hans och andras härskartekniker är väl så bra som penningsystemsskriverierna

Kommentarer inaktiverade.